Naaktstrand Praia da Aroeira

6
Voldoende 1 review
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Clothing optional
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Geschikt naaktstrand

Beschrijving

Naaktstrand Praia da Aroeira in Portugal is een zeer mooi zandstrand. Clothing-optinal optioneel strand, alle leeftijden. Geel fijn zandstrand omgeven door rotsen. Uitstekende plek – maar geen gemakkelijke toegang, moet goede schoenen meenemen om er te komen. Niet zo veel schaduw, zonbescherming en drinkwater nodig. Geen voorzieningen.

Heb jij Naaktstrand Praia da Aroeira in Portugal bezocht?

Helaas hebben wij niet meer informatie over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van het naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Portugal

Navigatieadres

Google coördinaten
38.785753, -9.495946
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6
  Blootvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2
6

1 van de mooiste stranden van Portugal

Ik bezocht de locatie Alleen

Pria de Aroeira is een strand wat alleen bij zeer laag water aanwezig is, het is bijna onmogelijk om daar te komen. Het daadwerkelijke clothing optional strand is een strand verderop, Praia du Ursa. Op de website van de Portugese naturisten vereniging (Federação Portuguesa de Naturismo) wordt aangegeven dat Praia du Ursa een gedoogstrand is. Ik denk dat dit het juiste strand moet zijn. De beschrijving van NFN en de google maps (onverharde parkeerplaats) kloppen hiermee. Als je de wandelroute volgt kom je automatisch bij Praia du Ursa uit. Het voorstel aan NFN is om de titel/naam aan te passen. Deze beoordeling is op basis van twee bezoeken begin juni 2021, toen Portugal langzaam open ging voor toerisme. Het is dus misschien niet volledig representatief. Op maandag aan het eind van de ochtend en begin van de middag was de verdeling half naturist, half textiel. Man-vrouw verdeling was gelijk. Zowel lokale mensen als toeristen. Op woensdag aan het eind van de middag was er maar één andere naaktrecreant. Maar toen ik een skinny dip nam, volgden er meer. Daarnaast komen veel vrouwen hier om topless te zonnen. Het publiek is relatief jong, van twintigers tot veertigers. De sfeer was relaxed. Het water was door de hoge golven niet echt geschikt om te zwemmen, maar wel om even in te gaan om af te koelen. Je moet een redelijke wandel conditie hebben en een beetje durven klauteren om er te komen. Niet geschikt dus voor minder validen en kleine kinderen. Als je er een mooie hike van wil maken, dan ligt er een mooie route tussen Pria de Adraga richting de vuurtoren Cabo de Roca. Het zijn meerdere paden die parallel aan elkaar liggen en ongeveer op het zelfde punt uitkomen. Je kan op beide plekken gratis parkeren. Het strand ligt dan naast de route. Je moet wel vrij steil stijgen en afdelen en een beetje durven klimmen. Maar met goede conditie en normale sportschoenen moet dat lukken.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

29 jun 2021 - Roel

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website