Naaktstrand Wreck Beach

8,3
Zeer goed 1 review

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Dit ongerepte strand van 7.8 km lang volgt een kaap onder een smaragdgroen beboste klip van 61 meter hoog, prachtig verweerd. Het is Canada’s eerste en grootste officiële naturistenstrand, een Mekka voor strandgangers uit alle hoeken van de wereld.

Meer dan 500.000 bezoekers banen jaarlijks hun weg over de vele bospaden naar het fonkelende zand en het heldere water waar de Fraser River uitkomt op de Straat van Georgia en English Bay. Adelaars, ijsvogels, gekuifde spechten en ontsnapte tamme exotische vogels zoals parkieten, dwergpapengaaitjes en sierduiven zijn een aanvulling op de vorstelijke Amerikaanse blauwe reigers die met laag water op het strand scharrelen.

De grootste reigerkolonie in de omgeving van Vancouver ligt in de bossen, meer in het binnenland achter Wreck Beach. Tijdens warme zomerweekends trekt het strand soms 14.000 bezoekers, tussen Musqueam Reserve en Spanish Banks West.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Review over deze locatie

8,3
  Ligging
  10
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10
8,3

Als je op een mooie zonnige dag naar Wreck Beach gaat, dan is het genieten. Ik was daar zelf eind september. Het grootste deel van het publiek was bloot. Een deel topless en heel klein deel gekleed. Er heerst een hippiesfeer. Heerlijk ongedwongen, met gitaarmuziek en trommelaars. Maar je kunt ook de rust opzoeken. De aangespoelde boomstammen zorgen ook voor een grappig beeld. Strandverkopers verkopen bier (mag officieel niet), fris en er is zelfs een (mobiele) BBQ tent. Toiletten zijn ook aanwezig. Een praktische tip: Dit gezellige stuk strand bevindt zich bij Trail 6 (goed inzoomen op google maps!). Je moet een flinke trap (300 treden) af en weer op, dus enige conditie is wel een vereiste.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

19 okt 2018 - Nico Claij

Contactinformatie

Adresgegevens
Vancouver
British Columbia
Canada
Contact
E-mail
judyw@wreckbeach.org
Telefoon
001604-473-6950
Website
https://www.wreckbeach.org
Navigatieadres
Google coördinaten
49.261034, -123.260145
map Open kaart