Naaktstrand Spiekeroog

Kenmerken

Algemeen

  • Geschikt naaktstrand
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Bereikbaar per OV

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Spiekeroog is een onofficieel naaktstrand op het gelijknamige Duitse waddeneiland. Spiekeroog is onderdeel van het Werelderfgoed De Waddenzee en wordt gekenmerkt door de groene uitstraling van de bossen op het eiland. Maar Spiekeroog heeft, net als alle andere waddeneilanden, ook uitgebreide zandstranden aan een glooiend duinlandschap. Het toerisme op Spiekeroog is bescheiden. Er is geen officieel naaktstrand maar men is er tolerant ten opzichte van naaktrecreatie, wat dan ook veelvuldig wordt gedaan.

Achter het rustieke restaurant Old Laramie (ook wel Café Westend genoemd) ligt het strand genaamd Spundwand of Weststrand, dat niet specifiek is aangewezen als naaktstrand, maar waar naturisten de overgrote meerderheid van de bezoekers zijn.

Bereikbaarheid Naaktstrand Spiekeroog

Het eiland Spiekeroog is door een ferrydienst verbonden met het  Duitse Neuharlingersiel. De vertrektijden van de ferry en de nieuwe (2023) sneldienst zijn afhankelijk van het getij omdat het eiland alleen bij vloed goed bereikbaar is. Je kunt geen auto meenemen naar Spiekeroog want het eiland is autovrij.

Vanaf de ferrykade op Spiekeroog is het ruim een kilometer wandelen, via het dorp, naar het Weststrand. Alternatief openbaar vervoer naar het Weststrand is de historische paardentram vanuit het dorp, maar alleen in het vakantieseizoen.

Heb jij Naaktstrand Spiekeroog in Duitsland bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Adresgegevens
Westend 5
26474 Spiekeroog
Nedersaksen
Duitsland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
53.76672895271969, 7.670800597505457
map Open kaart