Naaktstrand Scheveningen (Noorderstrand) (Den Haag)

7,1
Goed 27 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet

Beschrijving

Wil je naaktstrand Scheveningen in Den Haag (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Scheveningen staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Scheveningen.

Algemene informatie over naaktstrand Scheveningen

Den Haag is de ‘hofstad’ van ons land en het politiek centrum. Van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning, wandel je in een kwartiertje naar Het Binnenhof en het torentje van de minister-president. Het is dan ook in Den Haag dat de wet op naaktrecreatie (artikel 430a WvS) werd goedgekeurd in 1986!

Den Haag biedt alles voor één of meer dagjes uit. Op gebied van cultuur, historie en ontspanning valt er in Den Haag meer dan genoeg te beleven! Maar de derde stad van ons land ligt ook aan de kust. Het is dan ook een badplaats. Met drie naaktstanden, die allemaal verschillend van karakter zijn.

De vissers uit het dorp Scheveningen waren in de middeleeuwen de hofleveranciers van de Graven van Holland. Er liep oorspronkelijk één duinpad van het dorp naar Den Haag (en daarna ook een kanaal om de vis te vervoeren). Desondanks is Scheveningen als sinds jaar en dag onderdeel van de grote stad. Het dorp leverde één schepen (wethouder) aan het middeleeuwse stadsbestuur. Vanaf het begin van de 19e eeuw ontwikkelde Scheveningen zich tot een badplaats, met als hoogtepunten natuurlijk het chique Kurhaus (oorspronkelijk het gemeentelijk badhuis!) en de pier.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Scheveningen

Het naaktstrand ligt ten noorden van Scheveningen (Noorderstrand) tussen de palen 98 (zijde Scheveningen) en paal 96,5 (gemeentegrens Wassenaar). Grofweg tussen strandslagen Zwarte Pad (Den Haag) en Meijendel (Wassenaar). Het Haagse strand is officieel aangewezen en met borden aangegeven. In de praktijk wordt er ook op het grondgebied van Wassenaar ook nog bloot gezond in de richting van strandslag Meijendel.

Hoewel strandpaviljoen ’t Puntje officieel op het naaktstrand ligt, zul je daar in de praktijk weinig van merken. Blote badgasten zijn hier niet gewenst en dit strandgedeelte trekt ook veel textielrecreanten die de rust opzoeken. Toen NFN Open & Bloot in het verleden bij de gemeente Den Haag hiertegen protesteerde, stelde de gemeente dat zij niet ging over de exploitatie van strandpaviljoens en al blij was als zich exploitanten aandienden. Op drukke dagen voelen naaktrecreanten zich soms prettiger als ze iets verder doorlopen naar het noorden. Maar weet dat het is tot op heden officieel naaktstrand is.

Vanaf half juli tot en met september loop je de kans een strandbeest over het strand te zien wandelen! Kunstenaar Theo Jansen toont in deze periode zijn recentste strandbeest. Data hiervoor worden een dag van tevoren bekend gemaakt. Dit heeft te maken met een gunstige wind die nodig is om het kunstwerk over het strand te laten wandelen. Houd er rekening mee dat er ook veel bezoekers meelopen die zich voor het evenement hebben aangemeld. De bezoekers komen voor het strandbeest, en niet voor het naaktstrand om blote mensen te kijken. Na overleg met NFN communiceert Theo ook naar de bezoekers dat de toer over het naaktstrand gaat.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Scheveningen

Parkeerplaats auto: 52.11806, 4.2902 (Zwarte Pad)
Fietsenstalling: 52.124738, 4.304854 (komt uit op naaktstrand Haagse zijde), 52.13908, 4.32138 (Slag Meijendel, Wassenaar, naaktrecreatie naar het zuiden)
Bus-/tramhalte: Zwarte Pad, Den Haag (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Scheveningen in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Scheveningen

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Noorderstrand
2586 HZ Scheveningen
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.12652, 4.30009
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,1
  Blootvriendelijkheid
  6,4
  Hygiëne
  8,4
  Prijs / kwaliteit
  7,1
  Faciliteiten
  6,2
  Zwemmen
  9,1
  Staat van het sanitair
  6,6
  Eten en drinken
  6,5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4,2
5

wat een geklede aanfluiting

Ik bezocht de locatie Alleen

1e keer op een kuststrand waar naakt gerecreëerd kan worden. Normaal gesproken bezoek ik "binnenlandse" naaktstranden. Echter van de best veel aanwezigen waren slechts een handvol bloot.... Stoor ik mij niet aan en ga lekker liggen, maar erg prettig voel je je niet. Ook hier zou controle wenselijk zijn.... niet bloot dan even opschuiven...

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  4

22 jun 2024 - Ikke

5

Naakt recreatie wordt minder

Ik bezocht de locatie Alleen

Dit jaar is het bord 'Naaktstrand' aan de Wassenaarse kant van het naaktstrand 200 meter verplaatst richting de strandopgang bij de (textiel) strand Het Puntje. Ons naaktstrand is dus 200 meter kleiner!

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

11 mei 2024 - Rob K.

Doe waar je zin in heb, vrijheid - blijheid

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik moet mijn scooter altijd parkeren aan het einde van het Zwarte Pad, loop rustig naar beneden en halverwege de catamarans ben ik al ontdaan van mijn kleding, omdat ik toch geen verschil meer zie, tussen wat nou gekleed stand is en het naturistenstrand. Het is niet anders en maak me er ook niet meer druk om. Ver na strandtent het Puntje zoek ik een plekje voor mijn handdoek. Meestal kom ik iemand tegen om lekker even me te kletsen zo ook laatst. We gingen zelfs samen een stukje wandelen richting Wassenaarseslag. Bij Meijendel zijn we gewoon doorgelopen (geen commentaar gehoord) Bij Wassenaarseslag aangekomen zijn we toch maar terug gelopen. Terug bij Meijendel daar rustig op het zand zitten bijkomen van de wandeling. (Wederom geen opmerkingen gehoord) Mijn wandelgezelschap ging richting huis, zijn fiets stond boven te wachten en ik ging weer rustig terug naar mijn plekje. Wat ik met dit stukje wil zeggen is "Wij naturisten maken ons druk om geklede mensen op ons strand, maar het merendeel maakt eigenlijk niemand zich druk of er nu gekleed of niet gekleed ben." Maak van het hele strand kleding een keuze (Clothing Optional) m.u.v. de boulevards. Net zoals in Spanje. En iedereen is gelukkig. Tot volgend jaar want de strandzomer is nu denk ik wel een beetje voorbij. Groetjes Pam.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

25 aug 2023 - Pamela

4

Teloorgang?!

Ik bezocht de locatie Met partner

Het was vandaag, 08-07-2023, zo'n 10, misschien 12 jaar terug dat wij hier samen ook waren. Op bijna net zo'n fraaie zomerdag. Een aantal recente reviews beloofden al niet bar veel goeds, maar wat we aantroffen was, op deze uitzonderlijk mooie dag ronduit, bedroevend. We arriveerden ca 09.00, wanneer ik dit schrijf is het pak 'm beet 14.30. Nee, we gaan niet weg. Nog niet. Maar hier, thans 68, nog eens terugkeren? Is dit strand dan "prettig bloot" te duiden met 1 staat tot 10 naaktrecreanten? Nee! Wat een afgang vergeleken met begin deze eeuw en laat staán de vorige.... Elke naturist, nudist duldt een medestrandganger die (nog) niet in z'n eigen geboren zwemkleding durft.... Maar hier zijn de verhoudingen volkomen zoek en vormen m.i. een ernstige belemmering voor hen die naakt willen recreëren laat staán daarmee kennis willen maken! Ik roep bezoekers op hier met klem bezwaar te maken bij het Haagse stads bestuur: Verschuift uw toeristische belangen niet ten koste van hen die rechtens overeenkomsten zijn gewaarborgd!

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  4
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 jul 2023 - Jan Coenraats

7,4

Overgenomen door zwemkleding, blaffende honden en spelende kinderen

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is nog maar een enkeling die naakt ligt. Niet meer het rustige naakte strand van jaren geleden. Geklede ouders en kinderen gaan vliegeren en balspelen doen tussen de badgasten (en gluren). Op een meter van je af stort die vlieger dan neer. Zeer onprettig want vaak benaderd of een voetbalveld vrij om je heen en dan komen ze op 5 meter afstand liggen. als vrouw alleen voelt dit niet goed.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

24 aug 2022 - Inge

4,9

Toch een heel prettig strand.

Ik bezocht de locatie Alleen

Dit is een heel fijn strand! Maar helaas is het middelste deel van dit mooie naaktstrand bij strandtent Het Puntje op drukke dagen vrijwel geheel bezet door geklede gasten. Zij vinden het kennelijk bij de andere opgangen van het Noorderstrand zoals het Zwarte Pad te druk, en zij kunnen via de eigen strandopgang van het naaktstrand makkelijk het wat rustiger strand bereiken. Bovenaan de strandopgang staat weliswaar een fraai bord, waarop duidelijk staat, dat men een naaktstrand betreedt, maar dat houdt ze niet tegen. Het terras van de strandtent laat geen naturisten toe. (Wie bloot op een terras wil eten of drinken kan terecht op het Zuiderstrand bij het Westduinpark bij strandtent @thebeach). Uiteraard is bloot niet verplicht, maar wij willen toch graag onder elkaar zijn. (Stel je een café van Sparta supporters voor, dat ook Feijenoord fans toelaat; wanneer die laatsten de meerderheid gaan vormen, is voor de Sparta fans de lol er van af). Natuurlijk loop ik gewoon naakt langs het terras, al voel je je dan bijna een exhibitionist. Gelukkig zijn de delen links en rechts wel vrijwel geheel bloot. En voorbij het bord 'einde naaktstrand' (van Scheveningen) begint het naaktstrand van Wassenaar. Je kunt in je blootje doorlopen tot Meijendel, en komt hooguit een paar geklede wandelaars tegen. Er is dus geen reden om dit stranden te mijden, integendeel: hoe meer naturisten, hoe meer vreugd.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

25 jul 2022 - Rob

8,3

het leukste naakstrand van nederland

Ik bezocht de locatie Alleen

Nou elk jaar ga ik altijd eind augustus speciaal vanuit zeist op de fiets naar den haag en scheveningen als het mooi weer is speciaal om er heerlijk naakt te zwemmen in de noordzee voor mij de ultieme vrijheid in dit land en er ook van al het mooie naakt te genieten. Geweldig gewoon hoop dat ook eens met een leuke vriend te kunnen doen helemaal als het de ware liefde betreft (ben nu eenmaal van de mannen kan er ook niks aan doen). Een echte zonaanbidder ben ik niet droog ik alleen in op na gezwommen te hebben een echte sportieveling dus !

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  8

03 jul 2022 - Elmar Blom

7

Potentieel prima maar nee..

Ik bezocht de locatie Alleen

Nu ga ik een 10-tal keer per kaar naar het noorderstrand, op doordeweekse niet-vakantie dagen ter hoogte van strandtent Naturel (waar het vreemd genoeg niet de bedoeling is dat je in je blote billen binnen komt). Op zich een prima plek zij het niet dat er, in mijn ervaring, Altijd een tractor bezig is om het zand gladder te maken.. en niet een kwartiertje, nee uren. Weg rust, weg prive, weg onthaasten... Word er helemaal gestoord van.. er schijnen nog 2 andere locaties in de buurt te zijn..dit is het niet! 😔

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

21 jun 2022 - Vincent Robbesom

9,7

Fijn Strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Kom elk jaar wel een keer op het Naaktstrand groeten Rene

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

16 mrt 2022 - Rene

8,3

Heerlijk strand, gezellige strandtentjes nabij

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijke plek voor blote duik en bloot zonnen. Mooie duinen. Na afloop (gekleed) after partijen bij de vele hippe leuke strandtentjes van het Zwarte Pad (die vlakbij zijn gelegen) Lekker plekkie!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

19 aug 2021 - Henriette Versteijnen

8

Begin naaktstrand

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Het is een heel fijn strand en lekker lang wandelen richting Wassenaar is heerlijk. Het begin van het strand vanuit Zwarte Pad is zeer onduidelijk voor textiel badgasten, want ze liggen bij 'Narura' met textiel terwijl het al een naaktstrand is. Misschien dat hier wat meer aandacht aan besteedt kan worden zodat je op drukkere dagen geen discussie hierover krijgt. De horeca voorziening vind ik echt een min 5 want 45 minuten wachten op je bestelling en 30 minuten om te pinnen die zoek is, is zeer slecht te noemen. Vaak meegemaakt en ligt zeker niet aan de drukte.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

11 aug 2021 - Harold

10

Mooi naaktstrand naast prachtig natuurgebied

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Wat mij betreft een prachtig naaktstrand, inderdaad ook veel mensen met textiel aan, maar dat stoort mij niet. Sterker nog, ik ga wel eens met vrienden die zelf liever textiel aanhouden maar het niet erg vinden als ik bloot ben, daarvoor is dit strand perfect, de meeste textielbezoekers hier respectvol naar de naturisten toe. Wat niet helpt voor de mix aan textiel en bloot, is dat veel naturisten al direct ver doorlopen naar achter het puntje. Dan blijft er weinig bloot over aan het begin van het strand. Dus ik zou zeggen, durf wat meer aan het begin te gaan liggen, dan blijft het daar ook duidelijker een naaktstrand ;) . Verder een mooi strand om te combineren met een fietstocht door de duinen of een blote wandeling over het strand richting wassenaar. Voor wie meer een naaktstrand zoekt met 90% bloot in deze regio zou ik naaktstrand westduinpark aanraden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

01 jun 2021 - Ilya

5

Veel textiel voor een reden!

Ik bezocht de locatie Alleen

Als vrouw alleen kun je hier naakt niet rustig van de zon genieten. Al eerder kwam zelfs de politie erbij (3 jaar terug) en vandaag heb ik moeten schreeuwen naar een man die zich ongegeneerd seksueel aan het bevredigen was een paar meter verderop, kijkend naar mij. Ik voel me hier niet prettig genoeg om textiel achterwege te laten helaas. Heel erg jammer

  Blootvriendelijkheid
  2
  Faciliteiten
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

31 mei 2021 - Anoniem

9

Heerlijk en relaxed strand; blijf komen om het naakt te houden

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Groot en mooi en naaktstrand. Jammer genoeg is op zeer drukke dagen het zuidelijkste stuk vanaf strandpaal 98 tot aan strandtent 't Puntje in de praktijk niet meer naaktstrand maar geheel textiel. Op rustige dagen is dat gelukkig anders. De meeste bezoekers van de strandtent weten blijkbaar niet dat het een naaktstrand betreft. Of trekken zich er niks van aan (andersom zouden we dat niet eens moeten proberen) Wat je vaak hoort van textielers dat ze er zo graag komen omdat het strand zo relaxt is. Hoe zou dat nu komen?! Vanaf 't Puntje richting Meyendel tot aan de gemeentegrens (strandpaal 97,5)is de overgrote meerderheid van de bezoekers naakt. Vanaf paal 97,5 richting Meyendel is het strand nog steeds naaktstrand maar omdat gemeente Wassenaar geen borden zet is de situatie voor veel mensen onduidelijk. Ook omdat er op de gemeentegrens een bord "einde naaktstrand" staat. Bedoeld wordt hier einde naaktstrand op grondgebied gemeente Den Haag. Dus gewoon lekker bloot richting Meyendel wandelen en voorbij het bord op het strand gaan liggen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

24 mrt 2021 - Jolanda

Een heerlijke wandeling en een geweldige ervaring

Ik bezocht de locatie Alleen

Op donderdag 25 juni 2020 zou het echt warm worden, dus tas ingepakt en op de scooter naar de fietsenstalling aan het einde van het Zwarte Pad gereden, beneden aangekomen op het strand was het nog lekker rustig, want ik was er al om kwart over negen, dus bij de eerste catamaran me kleren uit. Waar ik meestal ga liggen is iets verder dan strandtent het Puntje. Misschien hebben jullie dat ook gemerkt, maar in de middag werd je gek van de lieveheersbeestjes. Als je langs de vloedlijn ging staan had je er niet echt veel last van, dus ik dacht ga een stukje wandelen. Bij strandopgang Meijendel langs alle textiel mensen gelopen en niemand keek raar dat ik daar zonder bikini liep, uiteindelijk kwam ik aan bij Wassenaarseslag en bedacht me, Oeff dat hele stuk moet ik nog teruglopen. Het liep al tegen zes uur aan toen ik bij Strandtent Naturel was, vermoeid maar in een euforie het laatste stukje terug naar me scooter. Toen ik bij me scooter was en me sleutels uit me tas wilde pakken, kreeg ik ook in de gaten dat ik nog in me blootje stond bij de fietsenstalling. Dat ik het niet in de gaten had, moet waarschijnlijk komen, omdat je de hele dag zonder iets aan heb rondgelopen, Ik heb geen rot opmerkingen gehoord, niets, het lijkt wel of iedereen toleranter is geworden ondanks dat er beweerd wordt dat we preutser aan het worden zijn. Het was een geweldige dag en ik hoop dat er meer van zulke dagen volgen. Met zon, warmte en vrijheid blijheid.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

21 mrt 2021 - Pamela

5,3

Geen faciliteiten, maar wel lekker

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is effe fietsen (via watertoren) of flink lopen (vanaf pier of Zwarte Pad), maar dan heb je wel een heerlijk groot en rustig stuk strand, vrijwel voor jezelf. Vanaf de trap noordwaarts is het eigenlijk al een gedoogzone voor naaktrecreatie. En iedere 100 meter wordt het rustiger en bloter. En in de duinen ook erotischer... Er zijn volgens mij geen faciliteiten (paviljoen of dergelijke) specifiek voor naturisten, dus als je wilt gaan eten of toiletteren, dan is wat textiel toch wel gewenst. Al kijkt er niemand van op als je even je zwembroekje wisselt of zo.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  4

30 jan 2021 - Frans Oudeweg

6,5

Nogal veel textiel

Ik bezocht de locatie Met partner

Rondom strandtent het puntje is vrijwel iedereen gekleed. Ik vond het wel vreemd. Er staat aan het begin van het strand duidelijk een bord en ook bij de fietsenstalling aan het zwarte pad staat al een bordje. Ook als ik richting pier keek zag ik vooral badkleding. Naar het noorden toe was de verdeling denk ik iets van 50/50. Het strand is wel redelijk breed, dus we hadden niet het idee bekeken te worden door vloedlijn wandelaars. Bereikbaarheid per fiets is prima. Assortiment van het puntje vond ik wat mager

  Blootvriendelijkheid
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

25 jun 2020 - Frans

6

Bloot + textiel

Ik bezocht de locatie Alleen

Het was prachtig weer, gisteren. Het strand lag vol, met 60 tot 70% geklede mensen, redelijk wat vrouwen topless, de rest was naakt. Dat voelde eerst wat ongemakkelijk, maar a la, het is een naaktstrand dus kan je naakt verwachten. Die schroom was ik al snel kwijt. Ik heb getwijfeld of ik die kledingmensen nu hinderlijk vond of niet. Blijkbaar weerhouden naakte mensen de gekleden er niet van om een plekje op het naaktstrand te zoeken. Naaktheid is blijkbaar geen issue. Aan de reacties hieronder te lezen is dat bij een aantal naaktrecreanten wel het geval. Dat vind ik jammer. Maar uiteindelijk vond ik het mooi dat gekleed en naakt hier gewoon door elkaar heen recreëert. Zolang dat er niet toe leidt dat de kleding gaat eisen dat het naakt wordt verboden gaat iedereen maar lekker zijn gang.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

14 jun 2020 - Jan Roel

8,6

Veel textiel maar ook bloot

Ik bezocht de locatie Alleen

Inderdaad veel textiel dus plek tegen het duin opgezocht howel daar weer de kijkers gespot zouden zijn. Ik heb mijn kleren uitgedaan en heb heerlijk van de zon genoten. Vanwege de textielers helaas niet naakt naar t water 'gedurfd'. Ik zoek tegenwoordig andere stranden op.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

07 okt 2019 - Per

8

Te veel 'textiel' op dit naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ondersteun de observaties van Matthijs. Al ruim 20 jaar kom ik op dit (naakt)strand waar tegenwoordig weinig naakt meer te zien is. Zeker 75% van de mensen is gekleed. Kunnen jullie hier svp iets aan doen? Alleen al een bord met de aanduiding ‘naaktstrand’ bij de fietsenstalling beneden aan het duin én bij de trap naar het strand zou denk ik al helpen. Nu staan er borden op het strand, 150 / 200 m vanaf de strandopgang, voor niemand zichtbaar. Mensen aan het strand beginnen het zelfs vreemd te vinden dat er blote mensen recreëren terwijl dit al tientallen jaren een naaktstrand is. Het wordt er daardoor steeds minder leuk.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

27 aug 2019 - Helen de Raad

6,8

Ik kom hier al heel wat jaren (als homo). Het is waar dat er meer mensen gekleed zijn op het strand en af en toe een paar mannen die het zo nodig vinden om paraderen. Maar ik heb meestal geen last van hun ondanks dat ik meestal tegen de voorste duinen lig.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  7
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

19 jun 2017 - vincent

5

Ik kom hier al ruim dertig jaar en heb het strand zien veranderen van een groot, mooi en prettig naaktstrand naar een gewoon strand waar zeker driekwart van de bezoekers gekleed is en naaktrecreatie steeds verder wordt weggedrukt naar een stuk van nog geen 200 meter breed tussen paal 97,5 en strandtent Het Puntje. In Het Puntje (de noordelijkste strandtent van Scheveningen, in het midden van het naaktstrand Scheveningen-Wassenaar) kwam, in ieder geval tot ver in de jaren 90, mogelijk tot in de jaren 2000, een groot deel van de klanten naakt. Nu niemand meer, want het naakt is daar nu verboden... Langs de waterlijn passeert voortdurend een stroom wandelaars op de route Scheveningen-Meyendel. Vroeger was het heel gewoon dat ze op dat traject naakt liepen, maar tegenwoordig doet geen enkele wandelaar dat. En dus trekken veel naaktrecreanten als ze gaan zwemmen iets aan. Tussen paal 97,5 en paal 96 (richting Meyendel) is het ook naaktstrand maar daar zie je uitsluitend paraderende mannen - heel vervelend, vind ik. Als je per fiets naar het strand gaat, via de Pompstationweg en langs de watertoren, staat er, anders dan vroeger, nergens een bord 'naaktstrand'. Die borden staan er wel als je via het strand (uit Scheveningen of Meyendel) komt aanlopen, maar dat doen slechts weinigen. Kortom, dit naaktstrandje is snel aan het verdwijnen.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  6

17 sep 2016 - Matthijs

7

Mijn ervaring was minder leuk. Afgelopen zondag ben ik samen met mijn vriend naar het naaktstrand gegaan bij Scheveningen. We hadden een heerlijk plekje in de duinen, enigszins beschut. Er lopen regelmatig mensen langs, waar ik totaal geen problemen mee heb. Mijn vriend en ik lagen gewoon tegen elkaar aan, hadden zeker geen seksuele intenties, maar we voelden ons enorm bekeken omdat een tweetal naaktlopers blijkbaar het vermoeden had dat er een 'showtje' zou volgen. Eerst was er een man een meter of 5 bij ons vandaan, die telkens dichterbij kwam. Hij lag op een gegeven moment op 1,5 meter bij ons vandaan op zijn buik tussen het helmgras ons letterlijk te begluren. Vervolgens komt er een andere man, die op 2 meter van ons vandaan zijn handdoekje neerlegt, zich uitkleedt en vervolgens met zijn gezicht richting ons gaat liggen en daarbij ook nog eens aan zijn geslachtsdeel ging liggen voelen. Mijn vriend en ik wisten op dat moment niet wat we met de situatie aan moesten. Ik durfde er niet op af te stappen en er iets van te zeggen. Ik ben op mijn buik gaan liggen om de mannen niet meer te laten zien dan nodig, maar ik vond het eigenlijk een nogal nare ervaring.

  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10

01 aug 2016 - Masja

7,8

Mooi breed strand voor lange wandeling langs het water een douche is alleen nog iets wat ontbreekt, maar de beachclub is toegankelijk. Echter wordt het steeds drukker met geklede gasten die op drukke dagen uitwijken naar rustiger naaktstrand. Dit gaat ten koste van de naaktrecreatie. Wellicht dat de NFN duidelijke borden op meerdere plaatsen kan zetten om de geklede gasten erop te attenderen en dit mooie stuk strand voor naaktrecreatie te behouden. BV op wandelpad van fietsenstalling, boven aan trap en op strand.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  8

15 jun 2016 - Ab

8,3

Ben deze zomer voor het eerst bloot op het naaktstrand geweest en vond het geweldig. Ben er nu zo'n tien keer geweest dankzij de geweldige zomer. Heerlijk groot strand waarbij je kunt kiezen voor meer mensen om je heen als bij de opgang gaat liggen of voor meer rust als je wat verder door loopt. Een zeer gevarieerd publiek met betrekkelijk veel mensen in kleding die het andere drukke strand vermeiden maar daar heb ik geen probleem mee. Tip: als je van wandelen houd kun je gratis in Meijendel parkeren en via een mooie wandeling van 30 minuten het strand op.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

21 dec 2015 - Marcel

6,8

We wonen in het oosten van het land maar ieder jaar gaan we tenminste een keer in het jaar naar dit strand. Prima sfeer en veel rustiger dan het textiel strand. Er staat een strandpaviljoen waar we dan aan het eind van de dag met een schitterend uitzicht ( de zon die we in de zee zien zakken...) gaan eten!

  Blootvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  7

17 aug 2014 - André

6,5

Goed bereikbaar en prettig naaktstrand, maar heel vervelend dat de horeca naaktrecreanten niet accepteert.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  8

10 jun 2014 - D+P