Naaktstrand Westduinpark (Zuiderstrand) (Den Haag)

8,3
Zeer goed 41 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet

Beschrijving

Wil je naaktstrand Westduinpark in Den Haag (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Westduinpark staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Westduinpark.

Algemene informatie over naaktstrand Westduinpark

Den Haag is de hofstad van ons land en het politiek centrum. Van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning, wandel je in een kwartiertje naar Het Binnenhof en het torentje van de minister-president. Het is dan ook in Den Haag dat de wet op naaktrecreatie (artikel 430a WvS) werd goedgekeurd in 1986!

Den Haag biedt alles voor één of meer dagjes uit. Op gebied van cultuur, historie en ontspanning valt er in Den Haag meer dan genoeg te beleven! Maar de derde stad van ons land ligt ook aan de kust. Het is dan ook een badplaats. Met drie naaktstanden, die allemaal verschillend van karakter zijn.

Het Westduinpark is een natuurgebied tussen de bebouwing van de stad en de kustlijn. Het is een wandel- en fietsgebied, waar je bijvoorbeeld vossen en Schotse Hooglanders tegen kan komen.  En hier vind je het ‘middelste’ naaktstrand.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Westduinpark

Dit strand heeft een gemoedelijke sfeer en familiair karakter. Het lijkt eigenlijk een soort stadsstrand dat nog maar door weinig strandgangers van buiten Den Haag is ontdekt. Het naaktstrand is 500 meter lang tussen strandpalen 104 en 105.

Via strandslag 8 kom je op het naaktstrand terecht. Er is hier een paviljoen @theBeach. Bij het uitgiftepunt is een terrasgedeelte gereserveerd voor naaktrecreanten. In het overig terrasgedeelte en in het paviljoen is (zwem)kleding verplicht. Er is hier ook een douche.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Westduinpark

Parkeerplaats auto: 52.07566, 4.23786 (De Savornin Lohmanlaan, dan door de duinen via Savornin Lohmanpad)
Fietsenstalling: 52.079654, 4.235262
Tramhalte: De Savornin Lohmanplein, Den Haag (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Westduinpark in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Westduinpark

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Er is altijd een lidmaatschap dat bij jou past. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Den Haag
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.08116, 4.2345
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,3
  Blootvriendelijkheid
  9,5
  Hygiëne
  8,5
  Prijs / kwaliteit
  8,7
  Faciliteiten
  7,2
  Zwemmen
  9,4
  Staat van het sanitair
  7,1
  Eten en drinken
  7,3

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,8
  Kindvriendelijkheid
  9,1
  Geschikt voor mindervaliden
  5
8,6

Fantastisch strand

Ik bezocht de locatie Met kinderen t/m 4 jaar

Wat een mooi en fijn strand is dit om heen te gaan. Het was even een stukje fietsen, maar dan ben je wel zeker van een parel aan de kust. Op zomerse dagen is er een gezellige drukte en heerst er een relaxte sfeer. Bij eb zijn er ook vaak zeesterren te vinden bij de waterlijn. Dit is zoals een strand hoort te zijn.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

26 jun 2024 - Robin Tol

8,3

Heerlijk relaxed nazomeren op het Zuiderstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Afgelopen week meerdere malen geweest en het sfeertje was uitstekend. Heerlijke appeltaart met slagroom en een prima koffie. De samenstelling van de bezoekers is goed gemengd. Veel gezinnen en gelukkig ook steeds meer jongeren. Weinig hinderlijke mannetjes. Het was best wel druk dit weekend, iedereen wilde nog even genieten van de prachtige nazomer. Ik heb het nog nooit zo druk gezien. Ook best wel veel meeuwen op een gedeelte bij een dam. Strandpaviljoen@thebeach heeft een ruim assortiment bier en een gedeeltelijk naaktterras. Wel even aankleden om te bestellen of naar de wc, dat blijft toch een nadeel.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

11 sep 2023 - Jan

9,1

Heerlijk strand in de hofstad

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Dit is echt een heerlijke strand. Echt een verademing tussen de drukte van kijkduin en van Scheveningen. Het kost even wat moeite om hier te komen vanuit de Vogelwijk. Maar de route ernaar toe is al prachtig, door de duinen. Het strand is breed, het is er niet al te druk, en vrijwel iedereen is naakt. Ouderen, stellen, gezinnen met kinderen, mannen en vrouwen alleen, iedereen voelt zich hier thuis. Er is een douche aanwezig. De strandtent bij de opgang heeft lekker eten en heeft een gedeelte dat als naaktterras gebruikt wordt. Het terras heeft geen herrie en is heerlijk om te zitten. De mensen zijn erg vriendelijk en ook aan de kinderen is gedacht want er is een trampoline. Al met al is dit echt een heerlijke strand ook als je voor het eerst naar een naaktstrand gaat. Het is er schoon, de natuur is prachtig, de zee is heerlijk en de mensen zijn vriendelijk.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 sep 2023 - G

9,7

Al jaren een heerlijk strand - helaas tegenwoordig ook veel gekleed

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Wij komen als familie al jaren op dit strand met onze kinderen. Het blijft een prachtig en fijn strand met een unieke sfeer. Erg prettige strandtent (At The Beach) met leuke trampoline voor de jongere kinderen. Dit jaar valt ons helaas wel erg op, dat er veel volledig geklede bezoekers zijn. Ga dan 150 meter verder bij opgang 7 of 9 liggen. Dat is erg jammer want hiermee gaat het unieke karakter wel verloren. Ook dit jaar ontbreekt boven bij de opgang het NFN bord (of gemeentelijk bord) dat het een naaktstrand betreft. DIt zou mogelijk wel helpen.. NFN, misschien weer een bord plaatsen? Hopelijk blijft dit prachtige stukje strand nog lang zo bestaan in deze vorm!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

21 aug 2023 - Dirk

(opmerking NFN Open & Bloot) NFN heeft de gemeente Den Haag deze maand nieuwe naaktstrandborden geleverd voor Westduinpark en Scheveningen. Wellicht komt er binnenkort een eind aan de onduidelijkheid.

21 aug 2023 - Bernd Huijser

6,9

Heerlijke plek.

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen weekend voor het eerst bezocht. Het begin was al goed:gratis parkeren. Daarna wel een stuk lopen maar als je er eenmaal bent wil je niet meer weg. Het is vrij groot en breed. Het naaktstand ligt feitelijk tussen twee textielstranden in. Er is wel overloop van mensen maar niemand die zich hier druk om maakt. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Zeker voor beginners een aanrader om hier uit te proberen. Jong oud dik dun licht donker behaard kaal. Kortom je ziet er vanalles. Je kunt jezelf zijn zoals het hoort. Begrijp niet waarom dit strand nog niet in de prijzen is gevallen. Ik ga hier vaker komen! Top!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

11 jul 2023 - Mart

9,1

Eerste keer naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Als 27 jarige man ben ik voor het eerst naar een naaktrecreatie geweest. Ik had deze plek uitgekozen omdat hier goede reviews over geplaatst zijn op de website. De eerste ervaring was fantastisch. Voelde me hier heel op me gemak. Dus zeker een aanrader als beginner. Goede voorzieningen. Douche. Een terras waar je wat kan eten en drinken. Ik kom hier met mooi weer snel weer terug.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

08 jul 2023 - Jordy

8,9

Heerlijk relaxte sfeer

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk relaxte sfeer op dit gezellige familie strand. Na een aantal jaren weer eens geweest en het beviel prima. Pluspunt is dat de douche er ook weer is. De appeltaart met slagroom en koffie bij @thebeach is zeker aan te bevelen. Een deel van het terras is naturistisch. Het is heerlijk wandelen langs de vloedlijn en er zijn een paar duintjes gevormd door de natuur, waar je eventueel beschut uit de wind kunt liggen. Er zijn weinig pottenkijkers of hinderlijk heen en weer lopende mannetjes. Kortom zeer positief over dit strand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

18 jun 2023 - Jan

8,6

Naaktterras bij strandpaviljoen - momenteel uniek voor Nederland

Ik bezocht de locatie Alleen

In Zandvoort is Adam & Eva - een volledig naturistisch strandpaviljoen - vorig jaar gestopt. Er zijn op dat naaktstrand nu geen naaktterrassen meer. @TheBeach heette t/m 2014 Vulcano Beach. De nieuwe eigenaar doopte dat strandpaviljoen in 2015 om tot @TheBeach en stichtte daar voor het eerst een apart naaktteras. Dat functioneert nog steeds naar volle tevredenheid en is ondanks de wereldwijde crisis nog altijd rendabel. Super vriendelijk personeel. Prima eten en drinken. Fijne rustige sfeer. Kortom voor mij de moeite meer dan waard om vanuit Amsterdam naar toe te reizen. Echt een aanrader.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

18 jul 2022 - Micha Beuger

8,9

Fijn heel fijn strand met naakt terras

Ik bezocht de locatie Alleen

Mooi breed strand. Prettige sfeer. Gratis douche op het strand. Strandtent met een apart terras, waar je naakt kunt eten en drinken, wat uniek is in Nederland. En het eten was lekker, niet duur, en de bediening was heel vriendelijk en ging heel goed om met de naaktheid van de gasten.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

17 jul 2022 - Rob

7,7

Prima familiestrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Fijn strand, niet met auto bereikbaar maar prima te bereiken via mooi wandel/fietspad. Er is een strandtent bij met een gedeeltelijk naturistisch terras. Je kan bedjes huren. Ook is er een douche op het strand. Kortom prima.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

12 jul 2022 - Ben

10

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is erg fris vandaag, toch hierheen gefiets om te kijken hoe het srrand is. Helaas geen zwemmers....of toch wel? Ja, een jongedame komt er net uit. Goed voorbeeld doet volgen en binnen 5 minuten zit ik er ook in, het water is erg koud. Ondertussen zijn er nog 3 mensen bijgekomen. Het was spannend en lekker tegelijk.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

04 jun 2022 - Wouter

Gezellig

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik wil daar ga .want daar is mooi voor mij

Ook interessant (telt niet mee in de score)

13 mei 2022 - Bereket

7,4

Prima zeestrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik was niet van plan naar het strand te gaan, maar wandelde in de duinen, vond het warm genoeg en dacht "ach". En daar is dit strand uitermate geschikt voor. Je kunt er niet vlak naast parkeren, dus minder geschikt voor mensen die met complete huisraad komen, maar fantastisch als bekroning op een wandeling. Verder is het gewoon een prima zeestrand. Naast naakte badgasten zag je ook veel gemengde groepen (waar een of meer van de leden deels aangekleed was). Dit is helemaal prima. Ook had je de gebruikelijke langslopers, maar die blijven netjes in hun corridor. Al met al een harmonieus samenspel. En de strandtent om de hoek (waar je wat aan moet trekken) is prettig, zodat je verzekerd bent van versnaperingen en sanitair.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

18 apr 2022 - Daan

7,2

Heerlijk en relaxed strand

Ik bezocht de locatie Met een groep

Dit strand is al jaren onze vaste plek. Sinds een paar jaar kan men op het noordelijke gedeelte van het terras van de strandtent naakt zitten

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

11 feb 2022 - Anja

7,7

Rust en ruimte

Ik bezocht de locatie Met partner

Prima strand, wij komen er al jaren. Vooral op de fiets is het goed te bereiken. Met de auto eigenlijk moeilijk en een flink eind lopen. Trek er maar 20 a 25 minuten voor uit. Maar dan is er volop ruimte en prima zwemwater. Het is een familiestrand maar voor kinderen zijn er verder geen voorzieningen dan strand en water. Voor mindervaliden niet handig tot nauwelijks te doen door de flinke trap die bedwongen moet worden. Er zijn voorzieningen zoals windvanger en strandstoel te huur. Vroeger kon er ook koud afgedouched worden, maar dat is al enkele seizoenen wegbezuinigd. Kortom fijn strand maar je moet er zelf wat van maken.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

20 aug 2021 - J & B

9,4

Fijn strand!

Ik bezocht de locatie Met partner

Prettig strand, gemoedelijke sfeer. Strandtent met schone toiletten en mogelijkheid voor een hapje en drankje op het terras. Vlakbij gratis parkeren in de Savornin Lohmanlaan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

19 aug 2021 - Ilona

8

Zeer fijn strand

Ik bezocht de locatie Met kinderen t/m 4 jaar

Voor het eerst een naaktstrand bezocht. Door de goede recensies heb ik gekozen voor dit strand. Samen met mijn dochtertje van 2, vanaf de woonwijk via de duinen van strandslag 7 naar strandslag 8 gelopen. Ik gebruik mijn dochter als graadmeter. Zij heeft het loopje makkelijk volgehouden zowel heen als terug. Dus het lopen is goed te doen. Lekker breed strand, veel ruimte en zeker niet te druk. Alle leeftijden en samenstellingen zijn hier aanwezig. Je kan hier echt rustig recreëren. Daar mijn dochtertje een zeer lichte huid heeft en makkelijk verbrand, is zij gekleed gebleven. Geen scheve gezichten die je aanstaren, omdat ze niet bloot was. Zeer vriendelijke bezoekers. Ik had wat moeite met het inklappen van het strandtentje. Zonder om hulp te vragen stonden er 2 mensen klaar om te helpen. Met zijn drieën kwamen we er naar enige tijd wel uit. Twee kleine minpuntjes: - omdat het een rustig stukje is, recreëren de meeuwen hier ook. Ze zitten weliswaar aan de duinrand, maar vliegen soms wel rakelings laag voorbij. - het gebrek aan een toilet, waar bloot ook in kan. Je bent welkom bij @the beach, maar dan dien je je eerst aan te kleden. (Met een kind van 2, die niet kan zwemmen, ga ik niet de zee in.) Of dat dit echt een minpunt is weet ik niet. Ik heb geen referentiekader. Maar ik vond het jammer dat het er niet was. Al met al zeker een fijn strand, ik hoop hier vaker te komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

18 jul 2021 - Kevin

9,6

Fijn naaktstrand voor de onervaren naturist

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ben nu een aantal maal geweest, en het is elke keer zeer goed bevallen. Hele relaxte sfeer, divers publiek, netjes, rustig, bijna geen textiel te zien, al met al ideaal voor een beginnende naturist zoals ik. Voel me helemaal op m'n gemak en geniet volop van het naakt zonnen en zwemmen. Ik dacht vooraf dat ik me heel zelfbewust zou voelen, maar niets is minder waar en dat is ook wel te danken aan de sfeer en het publiek wat hier komt. Ik blijf hier zeker heel vaak terugkomen!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

15 jun 2021 - Nico

7,7

prima strand en zee in de luwte van de stad

Ik bezocht de locatie Alleen

lekker voor tussendoor en als het stevig waait; snel even zwemmen en dan weer weg

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

07 apr 2021 - Bert Barnhoorn

8

Gemoedelijk naakstrakd

Ik bezocht de locatie Alleen

Al jaren kom ik af en toe op dit heerlijke strand. Lekker breed is het. Echt in de natuur. Gemoedelijke sfeer, hoogst zelden echt druk. Prima strandtent, gewoon zoals je op het strand verwacht. De zee is er vaak erg lekker om te zwemmen. Zeer divers publiek. Helemaal top. Je kan lekker tegen de duinen gaan liggen, midden op het strand of juist aan de waterlijn, ruimte genoeg.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

27 mrt 2021 - Sander

7,5

Heerlijk en relaxed strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij komen hier al een flink aantal jaren. Zowel met mijn partner als individueel met vrienden. Relaxed en schoon stukje strand. Lekker breed strand. Plek zat. Publiek is van alles wat. Veel vaste gasten. Douchepaal naast de strandtent. Weinig tot geen overloop van textielers van naastgelegen strand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

24 mrt 2021 - Jolanda

7,1

feel free

Ik bezocht de locatie Met partner

Van de "3 naaktstranden" vind ik dit het meest fijne strand. Een praatje hier en daar is mogelijk en er heerst wederzijds respect. Strand is breed; dus planty ruimte. Pluspunt is dat je bij The Beach kan eten en drinken. Er is een toilet. Ben je met de auto, dan kan je 'm parkeren aan de laan van poot en loop je langs het "De Savornin Lohmanpad" de heuvel op en daarna weer af richting het strand. Dan ga je rechtsaf het "Cort van Lindenpad" op. Bij de eerstvolgende afslag links kom je een fietsenstalling tegen. Achter die duinenrij ligt strandtent "The Beach".

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

22 mrt 2021 - Tanner

9,6

Prima plek voor een dagje strand

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Heerlijk strand om een dagje te verblijven

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 dec 2020 - Jerom Buijsse

8,6

Heerlijk en relaxed strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk en schoon strand op fiets afstand van het centrum van Den Haag. De sfeer is heel relaxed. Ik kom hier al jaren en voel me zeer op mijn gemak. Je kunt er prima zwemmen en er is een douche aanwezig aan de noordkant van de strandtent. Jammer dat de strandtent @thebeach niet is afgestemd op naturisme.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

29 aug 2020 - Leo

8,9

Fijne plek om naakt te recreëren

Ik bezocht de locatie Alleen

Was vorige week hier op het strand, en gisteren ook weer. Het ligt iets verder van Kijkduin: je moet een klein stukje fietsen (ik woon hier vlakbij, dus ik ga altijd op de fiets). Ondanks dat het op de rest van het strand best wel druk was, vooral vorige week, was het hier op dit gedeelte best wel rustig: plaats genoeg om te liggen, ook toen het gisteren veel waaide en ik tegen het duin aan moest gaan liggen om niet gezandstraald te worden. De mensen op het naaktstrand zijn altijd zeer vriendelijk en staan zeker open voor contact: gelijk dus even een praatje gemaakt met mijn buurvrouw. Dit maar heel even hoor, want het moet wel vrijblijvend zijn, en iedereen komt naar het strand om lekker te zonnen en te zwemmen. Kortom: zeer aan te raden, en heel schoon en rustig. Zodra iedereen naakt is iedereen gelijk, en is het eigenlijk heel gewoon!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

01 jun 2020 - Wim

8,6

Fijn strand, maar met OV moeilijk te bereiken

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Fijn strand; kom er al heel erg veel jaren. Overwegend schoon en redelijk rustig (maar niet in de vakanties natuurlijk). Textielwandelaars lopen langs de waterlijn maar zijn niet hinderlijk. Vervelend (of juist fijn als je niet teveel overvolle superdrukte wilt op je strand) is de afstand van het OV: zeker 3/4 km lopen (gerekend incl de wandeling van ong 1 km door de duinen). Parkeren in de woonwijk vlak voor de (ongeveer 1 km) duinwandeling opgang is gratis (maar hoelang nog?) en gemakkelijk maar in de zomervakanties enorm moeilijk wegens de grote (parkeer)drukte. Iets te eten is beter om een paar honderd meter zuidelijk te lopen naar het 'textielstrand' dat grenst aan het naaktstrand (dus bij Strandingang nr 7) waar je ook gewoon op het strand kunt douchen en je kinders kunnen trampoline springen, Je fiets kun je parkeren in de woonwijk op straat voordat je de duinen doorloopt of ook (gratis) voor je het strand op gaat. Enneh.... als je niet van bloot houdt (jaja... die mensen bestaan ook nog) en liever gekleed gaat, dan loop je bij Strandingang 7 gewoon naar links waar het 'normale'strand begint. Kortom een fijn strand (zolang het maar niet te druk gaat worden)

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

28 dec 2019 - Paul

8

Fijne plek om terug te komen

Ik bezocht de locatie Alleen

Heerlijk naakt recreëren. Geen stiekem gedoe in de duinpannen. Blootgewoon is hier zeker van toepassing, al is dat in de strandtent niet het geval helaas. Uitstekend voor elke natuurminnende zonaanbidder. Bovendien jaarrond geliefd bij skinny dippers als het water koud is. Bijvoorbeeld na en rondje hardlopen in het fantastische duingebied. Ik kom hier graag!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

22 dec 2019 - John

9,2

Top

Ik bezocht de locatie Alleen

De beoordeling van het strand: top! Heerlijk even door de duinen lopen. Gratis parkeergelegenheid. Ver genoeg weg van vervelende kijkers of herriemakers. Gewoon prettig recreëren met diverse soorten naturisten. Dit is al jarenlang het beste naaktstrand van de regio. Een buitendouche is aanwezig. Het strand zelf is schoon. De beoordeling van de horeca: matig.. je zit er wel lekker vanwege de mooie kust maar eigenlijk zijn ze niet ingericht op naturisme en de keuken is niet naar verwachting. Alleen de koffie is lekker. Het is beter eten bij de strandtentjes op het textielstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

27 aug 2019 - Claire

8,9

Fijna naaktrecreatieplek

Ik bezocht de locatie Alleen

Hele fijne naaktrecreatieplek, ik kom 100% zeker terug. Helaas weinig jongeren, mensen van mijn leeftijd, rond de 19, maar toch een hele fijne sfeer. Genoeg ruimte, dichtbij of ver van het textielstrand. Helaas ver verwijderd van het openbaar vervoer, dus moeilijk bereikbaar zonder fiets. Vriendelijke mensen. Aanrader!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

25 jun 2019 - Willem

8,8

Prima stukje strand

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Wij komen hier al enige jaren. Relaxed en schoon stukje strand waar ik en mijn zoontje graag komen. Publiek is van alles wat. Onderling wordt er een oogje in het zeil gehouden, niet alleen op ongewenste activiteiten maar ook op (jonge) zwemmers(sters) . De zee is verradelijk met stromingen. Verder patrouilleeed de reddingsbrigade en politie geregeld. Er is een douche aan de linker kant als je voor uitbater @ the beach staat. Helaas weinig kinderen in de leeftijd van mijn zoontje, wel stuk jonger, vermaakt zich altijd prima. Bij uitbater @the beach kan je goed eten, drinken en het toilet gebruiken. Ook staat er een trampoline waar gretig gebruik van gemaakt wordt en mag worden. Kortom een prima strand om een dagje of momentje wil relaxen. Het is te vinden bij strandslag 8. Opgang is aan de laan van poot / fuut laan, coord. 52,0791417, 4,2465317 (laatste stukje links aanhouden anders kom je uit bij strandslag 9). of stukje verder laan v poot 52,0770026, 4,2400890.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

21 mei 2019 - Rik

8,5

Normaal gesproken ga ik altijd naar Hoek van Holland. Afgelopen zomer was er echter een negatief zwemadvies daar, dus gingen ik samen met twee kids naar dit strand. Erg net strand. Heerlijk om door de branding te lopen en een plekje uit te zoeken. De temperatuur was niet enorm hoog, waardoor er weinig gasten waren. Gaan we zeker naar terug!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10

02 mei 2019 - Jerom

8,3

Wat een fijn en schoon strand! Goed te bereiken en genoeg parkeerruimte en privacy. Bloot iets drinken bij @thebeach is geen punt. De koude douche maakt het af.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10

20 aug 2018 - Eric

6,8

Ik kom hier al jaren een heerlijke, rustige, gemoedelijke sfeer. Hoewel begrijpelijk is bloot vertoeven op het terras niet toegestaan.

  Blootvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

01 feb 2018 - Frans

6,3

Hallo na een hele tijd weer eens naar toe geweest, het was top, lekker rustig. Volgend jaar kom ik zerker weer. Gr Vincent

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

27 sep 2017 - vincent

9

Perfect breed strand. Lengte 500 meter. Altijd een relaxte sfeer en genoeg ruimte. Overzichtelijk, netjes, dus je voelt je veilig. Alleenstaanden, stellen, vrienden, gezinnen maar niet veel kinderen. Gekleed loopt langs de zee voorbij. Gaat prima samen. Strandpaviljoen verhuurt windschermen. Een kwartiertje lopen vanaf de Vogelwijk door de duinen. Voor meeuwen is er vaak een flinke rustige plek over op dit fijne strandje.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

12 jul 2016 - Henk

7,3

top strand voor stellen, alleenstaande en gezinnen met kinderen, maar absoluut geen gegil de hele dag. net en vriendelijke publiek. absoluut een aanrader.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  7
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

16 dec 2014 - Frans

6,7

Prachtig strand goede sfeer. Alleen de uitbater van de strandtent wil niks hebben van die naaktlopers. Begrijpt u het, ik niet.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  8

31 okt 2014 - frans willighagen

7,8

Mooi en breed strand. Op een drukke zondag veel families en een gemoedelijke, vriendelijke sfeer. Misschien moeilijker te bereiken met openbaar vervoer, maar de loopafstand van halte Duindorp bijvoorbeeld valt reuze mee: een kwartiertje over een mooi verhard pad door de duinen. Aanrader!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

30 jul 2014 - Bernd Huijser

7,3

Goed.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

20 jul 2014 - Lejon

7,5

Een goed bezocht familiestrand. Mooi breed, schoon en er is een douche om even af te spoelen. Parkeren kan gratis een stukje landinwaarts, in de Vogelwijk of bij de De Savornin Lohmanlaan. Een flinke tippel van een klein kwartiertje. Er is een strandpaviljoen, maar naakt is er niet toegestaan. Als je je toch moet kleden, dan zijn er vlakbij nog wat gezelligere andere paviljoens.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10

16 jul 2014 - Arthur