Naaktstrand Zandvoort

7,1
Goed 38 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Verhuur ligbedden en parasols

Beschrijving

Naaktstrand Zandvoort is op de derde plaats geëindigd bij de BlootKompas! Awards 2023 in de categorie naaktstrand!

Wil je naaktstrand Zandvoort in Noord-Holland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Zandvoort staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Zandvoort.

Algemene informatie over naaktstrand Zandvoort

Zandvoort is één van de populairste badplaatsen van ons land. Je vindt hier een uitgestrekt zandstrand vol gezellige en hippe beachclubs, een levendige boulevard én het Formule 1 circuit. Het wordt ook wel the Beach of Amsterdam genoemd. Met de trein ben je in een half uur van Amsterdam Centraal in Zandvoort.

Het naaktstrand ligt parallel aan het natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier kun je heerlijk (gekleed) wandelen. Uniek is ook natuurreservaat Noordvoort. Dit begint op het naaktstrand vanaf paal 70 richting Noordwijk. Door de natuur hier alle ruimte te geven, wil men de natuur en zandverstuiving in het duingebied herstellen. Omdat het gebied ook ideaal is voor strandvogels en bijv. zeehonden, worden wandelaars aangemoedigd om niet over het strand maar over het 3 km lange duinpad te wandelen tussen de twee badplaatsen in.

Incidenteel krijgt NFN Open & Bloot nog meldingen dat wandelaars bloot over het strand van de oorspronkelijk aaneengrenzende naaktstranden van Zandvoort naar Noordwijk lopen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Zandvoort

Met 3 kilometer (tussen strandpalen 68 en 71) is het naaktstrand van Zandvoort één van de langste in Nederland. Het is ook één van de drukste naaktstranden van ons land. Het gevoel van rust en ruimte overvalt je op het hele strand. Alhoewel: hoe meer je naar het zuiden loopt, des te rustiger het wordt.

Je vindt hier ook voldoende strandpaviljoens. Compleet met verhuur van parasols en zonnebedden. Alleen moet je hier wel in (bad)kleding je drankje of hapje doen. Een gedeelte vanaf paal 69 tot de Zuiderstrandafgang (rond paviljoen Fosfor beach en kitesurfschool Moana) is aangewezen als officiële kitesurfplek. Als er gekite wordt, is het verboden te zwemmen (wel zo veilig ook voor iedereen). De sfeer op het strand is ontspannen en relaxed.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Zandvoort

Parkeerplaats auto: (Parkeerplaats De Zuid) 52.36579, 4.52319 of zo zuidelijk mogelijk aan de Boulevard Paulus Loot – loopafstand 1,5 km enkele reis
Fietsenstalling: (noordelijke strandopgang) 52.3587, 4.51778, (zuidelijke strandopgang bij kitesurfplek) 52.3507, 4.51221
NS Station: Zandvoort aan Zee (ov9292.nl) – loopafstand 2,5 km enkele reis.

Heb jij foto’s van naaktstrand Zandvoort in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Zandvoort

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Zandvoort
Noord-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.35762, 4.51348
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,1
  Blootvriendelijkheid
  6,7
  Hygiëne
  7,9
  Prijs / kwaliteit
  6,6
  Faciliteiten
  7
  Zwemmen
  7,8
  Staat van het sanitair
  7,1
  Eten en drinken
  7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,2
  Kindvriendelijkheid
  6,8
  Geschikt voor mindervaliden
  3,8
8

Beste naaktstrand van Nederland

Ik bezocht de locatie Alleen

Heerlijk strand waar voornamelijk textiel recreert. Rondom de strandtenten is bijna iedereen gekleed, maar dat geeft het juist charme. Laat ze maar lekker kijken. Verder is het strand voornamelijk een homostrand.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

14 mrt 2024 - Daniel

4,8

5

Ik bezocht de locatie Met partner

Prachtig strand, alleen voelde ik me er als naturist niet prettig en ver in de minderheid. Alsof ik op gewonnen textielstrand lag. Overal geklede mensen en hele groepen studenten die aan het zwemmen waren en spelletjes op het strand deden. Allemaal gekleed. Denk niet dat ze doorhadden dat ze op een naturistenstrand stonden. Er lagen wat mensen op de bedjes bij Bodhi, maar verder alles gekleed. Voor de FKK bordjes lagen wel iets van 5 stellen, meer naar achteren en aan het einde van het strand alleen mannen alleen. Voor mij geen fijne plek. Jammer want het is er verder mooi en schoon en niet ver van parkeerplaatsen.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  4

15 sep 2023 - marike oomen

3,3

Voorbij met naakttrand

Ik bezocht de locatie Met partner

(reactie NFN Open & Bloot) Dit strand is en blijft een naaktstrand, maar is wel aan verandering onderhevig. NFN zet zich in om het naaktkarakter te behouden. Lees hier meer: https://nfn.nl/nieuws/naaktstrand-zandvoort/ Ik was er afgelopen juni en toe werden wij door het nieuw publiek vies aangekeken. Het publiek wat de strandtent aantrekt zijn mensen van bedrijfsfeestjes. Ik begrijp niet dat de gemeente en de NFN zoiets toelaat, maar geld in belangrijker. De gemeente had samen met de NFN kunnen kijken of ze iets van voorzieningen op het naaktstrand hadden kunnen plaatsen. Een Strandhuis zonder bediening maar wel met stoelen en wc en douches. NFN hou eens een pol hoeveel mensen een strandhuis terug willen en waar ze samen kunnen komen. Ik wil alle partijen bedanken voor hun inzet dit strand commercieel te maken tot wat het nu is. Niemand geeft daar nog om naturisme. Het is geld wat hun drijft!

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  4
  Prijs / kwaliteit
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

04 jul 2023 - joeri

4

Joost & Annie grasmaaiers komen niet meer

Ik bezocht de locatie Met partner

Voorbij. Einde van een tijdperk. Einde van vrijheid van ongekleed zonnen. Het is vakkundig om zeep geholpen door de eigenaren van alle strandtenten daar. Ja, je mag bloot op het strand. Maar het terras heeft inmiddels ook de eerste 4 rijen stoelen van het strand vervangen door wapperende bedden die bij het terras horen. En nee, je mag niet bloot richting strandtenten, of zee. Want dat hebben de nieuwe hipper de pip eigenaren liever niet. En, bij het verdienmodel horen surf lessen, en vooral bruiloften en bedrijfsfeestjes. De gasten worden opgehaald met jeeps die af en aan rijden voor de yuppieachtige gasten. Lig je in je blootje ineens als object te zonnen in een bruiloft of bedrijfsfeestje, waar het vanzelfsprekend geoorloofd is foto’s te maken, of je kinderen die normaal mij de nanny in de bakfiets ineens de wereld mogen ontdekken en jou ui mogen dagen. Het zal wel commerciëel zijn. En de gemeente Zandvoort heeft er kennelijk geen moeite mee om het zo langzaam maar zeker om zeep te helpen. Daar ligt nog een stuk inkomsten die belangrijker zijn dan ruimte bieden de sociale en maatschappelijke functie die het had

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  4
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

02 jul 2023 - Joost en Annie grasmaaiers

6

Achteruitgang naaktrecreatie Zandvoort

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik (man) was hier zaterdag 17 juni weer eens, na een aantal jaren afwezigheid. Ook ik ben geschrokken van de hoeveelheid geklede mensen en hun onaangename gewoontes. Zoals herrie en rotzooi achter laten. Bovendien werd ik door een groep jongeren aangekeken alsof ik een bijzonder diersoort was. Heel onaangenaam, ik heb geen zin in discussie dat ZIJ zich op een naaktstrand bevinden. Je gaat toch ook niet een cafe binnen en dan geschokt kijken als er drank gedronken wordt? Dit alles was rondom strandtent Fosfor. Slechts een kwart van de strandbedjes daar was door naturisten bezet, de rest door textiel.... Even verderop, de nerveus naar sex zoekende stokstaartjes in het stukje duinen tussen Fosfor en de volgende strandtent deed me gelijk besluiten om terug te keren naar het rustige strand in zuidelijke richting. Gelukkig waren daar nog wat normale naturisten van de heerlijke zon en de rust aan het genieten en was mijn middag alsnog geslaagd. Ik vrees echter voor het voortbestaan van het naturisme in Zandvoort, wat toch jarenlang toonaangevend is geweest in mijn ogen.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

18 jun 2023 - Jan

6,6

Naaktstrand of niet?

Ik bezocht de locatie Met partner

Vrijdag 9 juni naar het "naaktstand op Zandvoort gegaan. Tot een aantal jaren geleden altijd met veel plezier bij Adam & Eva gelegen, maar de vrije geest die zo kenmerkend was voor Adam & Eva is helemaal verdwenen. De trend leek al te zijn ingezet toen het werd omgedoopt tot Bodhi, maar nu het Manii Beach heet is er nagenoeg geen plek meer om bloot te zijn. Mijn vriendin en ik wilden eerst op de ligbedjes boven (direct voor de strandtent) gaan liggen, maar die bleken te zijn voor behouden voor gasten in badkleding. Dus wij werden nar beneden verbannen; naar de ligbedjes op het strand. Nu is dat verder geen ramp, maar wel werd toegestaan dat er badgasten in badkleding ook op de ligbedjes bij het strand gingen liggen. Wij voelden ons dan ook enorm gediscrimineerd. En daarnaast zijn de douchefaciliteiten verdwenen. afspoelen kan nog wel, maar dan onder een douche naast het terras waar je niet bloot mag zijn. Het begint er steeds meer op te lijken dat bloot op het naaktstrand van Zandvoort wordt gedoogd, i.p.v. dat bloot de norm is!

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

12 jun 2023 - M. de Zeeuw

(reactie NFN Open & Bloot) Dit strand is en blijft een naaktstrand, maar is wel aan verandering onderhevig. NFN zet zich in om het naaktkarakter te behouden. Lees hier meer: https://nfn.nl/nieuws/naaktstrand-zandvoort/

13 jun 2023 - Bernd Huijser

7,7

Niet echt een naaktstrand meer

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom al tien jaar op het naaktstrand van Zandvoort. De eerste jaren dat ik er kwam was het nog een gemoedelijk strand. Vanaf 2018 begon dat voor mijn gevoel te veranderen. Adam en Eva was nog altijd zo een beetje de spil van dit mooie strand maar sinds Wim Fisscher de zaak overdeed aan Bodhibeach, na die slechte zomer van 2021, ook nog eens door coronamaatregelen, is het versneld bergafwaarts gegaan met dit strand. Vorig jaar voelde ik mij er verre van veilig vanwege een nieuw, niet bloot publiek, kite surfen en al die groepen van jongeren bij Bodhi. Ik dacht deze warme dagen, ik ga het nog eens proberen maar het is nu voor meer dan de helft textiel geworden. Ik voel me, en met mij vele andere naturisten, een kleine minderheid geworden en de ouderwets gezellig sfeer is totaal verdwenen. Ongekend dat zulke strandtenten vanwege commercie zoveel kunnen kapotmaken. Er komt een totaal ander publiek dan dat er altijd kwam en ik ervoer zaterdag zelfs dat ik als naturist door niet naakten werd weg gekeken. Waarom heeft Bodhi beach niet een deel voor naturisten open gehouden die dan bloot kunnen zitten op het terras? Ze hebben er de capaciteit voor! Er is een afgeschermd gedeelte mogelijk. Wat ik mij ook afvraag is waarom niet-naturisten toch een naaktgelegenheid op gaan zoeken om daar onverstoorbaar niet naakt te gaan zitten zijn... Wim Fisscher noemde het verpreutsing, ik wijt het aan verseksualisering van naakt. Ik kom hier niet meer, of er moet weer een naturisten strandtent worden geopend. Wat een nare plek is het hier geworden. Onvoorstelbaar.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

12 jun 2023 - Jan

(reactie NFN Open & Bloot) Dit strand is en blijft een naaktstrand, maar is wel aan verandering onderhevig. NFN zet zich in om het naaktkarakter te behouden. Lees hier meer: https://nfn.nl/nieuws/naaktstrand-zandvoort/

13 jun 2023 - Bernd Huijser

2,3

Naaktstrand verdwenen?

Ik bezocht de locatie Met partner

Adam en Eva was altijd een heerlijke strandtent op het naaktstrand waar je ontspannen kon zonnen en zwemmen en op terras zitten. Opeens is daar Bodie, een of andere tent, die niet van naturisme houdt kennelijk en alle faciliteiten zijn verdwenen. Ook de fkk borden. Daarvoor in de plaats een surfschool. Schandalig en verpreutsing ten top. Alle rust is verdwenen. Gemeente laat het kennelijk allemaal gebeuren. En maar scheuren met die jeeps over het zand om weer een bekende op te halen.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  4
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

29 apr 2023 - Van der Meer

5,1

Bye bye Adam & Eve

Ik bezocht de locatie Met partner

Wat een absolute desillusie! Adam & Eve was een heerlijke anarchistische oase waar niets moest maar alles kon. De nieuwe eigenaren hebben er een afzichtelijke alles moet en weinig kan van gemaakt. Goedkoop massavermaak, bedrijfsuitjes en een kinderspeelplaats. Er is werkelijk niets meer over van de fijn plek die het was 😭

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 okt 2022 - Peter en Elly

4,6

Heel matig geworden

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Ik studeerde in de zeventiger jaren in Amsterdam en bezocht ook daarna vanuit 's-Hertogenbosch regelmatig het naaktstrand van Zandvoort. De laatste 30 jaar ben ik er niet meer geweest. Nederlandse naaktrecreatie is in die periode sterk achteruit gegaan. Dat is goed te zien aan het naaktstrand van Zandvoort. Al op weg daarheen is op het strand geen blote borst meer te bekennen, maar op het naaktstrand zelf was dat ook nauwelijks het geval. Er lagen wat mensen in duinpannen, maar voor een koude wind was dat eigenlijk niet zo nodig. In de eetgelegenheid was niemand bloot. Naaktrecreatie op Zandvoort lijkt voor mij vooral nostalgie geworden.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2

02 sep 2022 - Anton J.M. Loonen

6,3

Mooi strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Erg mooi strand , makkelijk te vinden en duidelijk aangegeven echter werd er voor het bord al volop naakt gerecreëerd. wij zijn daar dus ook maar gaan liggen wat helemaal prima was en minder ver lopen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

31 aug 2022 - Chris

6,9

Textielstrand over 5 jaar.!!!!!

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Gisteren heerlijk dagje Naaktstrand Zandvoort geweest, Tot onze verbazing was Adam en Eva strandtent en bedjes verhuur overgenomen. Oke dat moet kunnen en kan gebeuren. Maar met een eigenaar gesproken van een nieuwe (mooie) strandclub gesproken die inzetten dat met 5 jaar niemand meer bloot over het naaktstrand loopt. Je wordt nu al verzocht om broek of doek om te doen als je strandtent bezoekt. Ik/ wij vinden niet goed dat dit gaat gebeuren. Nu is het merendeel al gekleed op het strand. Vraag me ook af hoe een Gemeente Zandvoort hier naar kijkt.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

25 aug 2022 - PeterMiekie

10

Vaag aangegeven?

Ik bezocht de locatie Met partner

We dachten laten we eens naar Zandvoort gaan naar het naaktstrand. We vonden het onduidelijk waar je nu naakt kan en mag. Tussen paal 69 en 71 maar zagen maar zeer weinig naakt vandaag. Terwijl we 1 meneer naakt zagen. Stuk verder op staat wel een bord vanaf hier maakte recreatie. We voelden ons niet helemaal op het gemak... Hadden denk ik verder door moeten lopen?

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

24 aug 2022 - Marjolein

7,7

Verkeerd publiek in de horeca

Ik bezocht de locatie Met kinderen ouder dan 11 jaar

Het strand blijft heerlijk. Met (zoon) of zonder (ik) badkleding, alles mag. Rustig en ruimtelijk, geen muziek of andere herrie, geen schreeuwende kinderen. Het restaurant is van relaxed tentje verworden tot een ‘see and be seen’ plek met bijpassend publiek, waar je dagen van tevoren moet reserveren voor het diner. Het verdwijnen van Adam en Eva met de sauna (had het nog maar net ontdekt) is erg jammer. Ook daar totaal andere sfeer nu. Helaas. Zelf eten en drinken meenemen dus en genieten van de zonsondergang 🌅

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

20 aug 2022 - Annelou Bangert

5,4

Ongemakkelijk: textiel in meerderheid op naaktstrand Zandvoort

Ik bezocht de locatie Met partner

Op warme zondag 30 graden naar naaktstrand Zandvoort met mijn vriendin. Veel geklede mensen in bikini op strand en terrassen strandtenten. Alleen op de bedjes lagen naakte mensen. Voelde erg ongemakkelijk met textiel mensen in meerderheid. Wij zijn jong en daardoor extra bekeken, als je ging zwemmen zag het hele geklede volle terras je daar naakt, terwijl ze zelf met zwembroek of bikini aan een wijntje zaten. Ook veel kinderen maar ook die veelal gekleed waardoor ik mij soms naakt wat ongemakkelijk voelde als man met al die kinderen om mij heen. Hoop echt dat ze het naaktstrand een naaktstrand maken, vergeleken met naturisten plekken. Want anders is het naaktstrand straks feitelijk geen naaktstrand meer.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  4

15 aug 2022 - Paul

7,1

Activiteitenstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

In de loop der jaren heb ik het naaktstrand van Zandvoort steeds meer zien veranderen in een activiteitenstrand waar je ook nog naakt mag recreëren. Met de sluiting van Adam & Eva is dat proces nog versterkt. Op die plek zit nu een watersportcentrum en restaurant Bodhi.Beach. De prijs van een ligbedje is hetzelfde gebleven (€ 9,00), maar het restaurant is peperduur geworden. Wie daar geen zin in heeft kan terecht bij paal 69, waar ze voor de schappelijke prijs van € 12,50 een pizza serveren. Verder moet je nu bij alle restaurants op het naaktstrand iets aantrekken voordat je het terras of de binnenruimte betreedt.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

05 aug 2022 - Wouter

8,3

Blijft een geweldige plek voor naturisten

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij bezochten Bodhi beach op zondag 15 mei, een dag met schitterend strandweer. Vorig jaar stond hier strandtent Adam & Eva wat nu is overgenomen door Carolijn en Esli. Hoewel wij vooraf recensies hebben gelezen dat naturisten zich niet meer welkom voelden hebben wij hier niets van gemerkt. Alle bedjes op het strand waren vol met naturisten en ook de bedjes van de naastgelegen strandtent waren goed bezet met overwegend naturisten. Wel moet je op het terras en in de strandtent een omslagdoek of zwemkleding dragen. Wij vinden dit geen probleem en mijn vrouw voelt zich prettiger met sarong als zij op het terras eet en de mensen om haar heen op deze plek iets van kleding dragen. Wij begrijpen volledig dat de nieuwe eigenaren zich ook richten op een breder en wat jonger publiek wat niet altijd gecharmeerd is van naakte mensen op het terras. Bloot zonnen en wandelen langs het strand zoals wij al jaren doen op het naaktstrand in Zandvoort is heerlijk en ook mijn vrouw heeft zich nooit ongemakkelijk gevoeld als zij geklede mensen passeerde. Clothing Optional is mooi als het aantal geklede bezoekers niet in de meerderheid is. Daarom hopen wij dat naturisten het naaktstrand en de strandtenten daar blijven bezoeken en de regels van de strandpaviljoens respecteren. Tolerantie en respect voor elkaars mening zorgen er hopelijk voor dat deze unieke plek voor naturisten behouden blijft. De sfeer, de ruimte en de rust maakten het voor ons in ieder geval weer een fantastische dag. Het eten bij Bodhi beach en de leuke mensen daar hebben er zeker toe bijgedragen! Tatjana & Paul

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 mei 2022 - paul vd boogaard

8,8

Heerlijk strand dichtbij huis

Ik bezocht de locatie Met partner

Note: Adam & Eva, het paradijs op aarde, bestaat helaas niet meer.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

26 apr 2022 - Thijs

2,5

Aanfluiting

Ik bezocht de locatie Met partner

Adam en Eva is niet meer, op hun plaats nu Bodhi beach. De website doet al veel vermoeden, slechts terloops wordt vermeld dat de uitspanning op het naaktstrand ligt. En er staat: dat betekent alleen dat er soms iemand naakt op het strand voor onze strandtent ligt. Daarmee wordt de indruk gewekt dat bloot eigenlijk slechts lastig is. Alsof de exploitanten liever ergens anders zouden zitten, maar alleen deze plek konden krijgen. Tweede paasdag toch maar even gaan kijken. We kwamen rond 13 uur aan. Er waren best veel mensen, allemaal gekleed. Ook best veel kinderen. We kregen de indruk dat de eigenaars wat mensen opgetrommeld hadden om ofwel de zaak te openen, ofwel een aantrekkelijke indruk te maken op passanten. Van een keurig ingedeeld geheel was geen sprake. Geen duidelijke vakverdeling, geen aanwijzing waar je wel bloot zou mogen en waar niet. Goed, het is nog vroeg in het seizoen maar het goede weer kwam niet plots uit de lucht vallen en zeker als exploitant die nieuw is zou ik mijn zaakjes beter op orde hebben. Je krijgt immers geen tweede kans om een eerste indruk te vestigen. Bij de ingang stond een bord Self service. Dat was wat vreemd want er werd uiteindelijk wel bediend. Mogen we de lunchkaart zien. Eh, die hebben we niet, er is niets in huis. Zelfs geen kroket. Dan maar cappuccino. Het was waterig, met een slechte schuimlaag en dus niet echt een lekker bakkie. Bij het afrekenen moest dit 3,40 kosten. Er werd niet gevraagd of het had gesmaakt, of het was bevallen of zoiets. We zijn vertrokken en teruggelopen naar Havana, gewoon gekleed maar wat een verschil. De gastvrouw regelde keurig een tafeltje voor ons met uitzicht op zee. De bediening was voorkomend, er werd netjes gevraagd of alles naar wens was en de lunchmogelijkheden waren tenminste uitgebreid. Zo hoort het en daar kom je nog eens terug, Erg jammer dat zij niet Adam en Eva overgenomen hebben. Ik wil best geloven dat de uitbaters van Bodhi nog even moeten “wennen”. Maar de indruk op hun site werd wel bevestigd: ze lokken allemaal geklede mensen die naturisten verjagen. Ik vind dat toch kwalijk, Ik lees dat zij samen met de eigenaar van Paal69 Adam en Eva hebben overgenomen, Dus ze bezitten samen 3 van de 5 locaties op het naaktstrand, Naar mijn mening moet een exploitant op een naaktstrand respecteren dat gasten daar komen met de bedoeling om ongestoord bloot te kunnen recreëren. Dat wordt geweld aangedaan door exploitanten die zich primair richten op geklede mensen. De verhouding klopt eenvoudig niet meer. Ik heb niets tegen mensen die met kleding aan op het strand zitten, dat valt gewoon te respecteren, maar dat geldt dan ook vice versa. Nu heb ik toch het gevoel dat ik bij Bodhi ongewenst ben, en dat terwijl die het stuk strand van “ons naturisten” zou moeten zijn. Op een mooie dag verderop in het seizoen kom ik zeker nog eens kijken en wellicht dat het dan wat positiever overkomt, maar voor nu overheerst de teleurstelling. Wat mij betreft wordt Adam en Eva node gemist. Respect aan Wim Fisscher die het al die jaren is gelukt om een aantrekkelijk plek te creëren waar blote strandgangers zich thuisvoelden. Thuis bij Wim en zijn team, en thuis bij elkaar want vele strandgangers kenden elkaar al jaren.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

18 apr 2022 - Gerard

8

Einde naaktrecreatie strandpaviljoen Adam & Eva

Ik bezocht de locatie Alleen

Voor iedereen die benieuwd is naar de situatie vanaf komend seizoen, kijk in de artikelen van het Noord-Hollands Dagblad en de Zandvoortse Courant.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

17 feb 2022 - Frits

(opmerking NFN Open & Bloot) Helaas. Dit strandpaviljoen was (bij ons weten) het enige strandpaviljoen op een naaktstrand met een clothing optional beleid. Hier komt dus m.i.v. 2022 een eind aan. Lees hier meer (kopieer de link en plak in je browser): https://zandvoortsecourant.nl/buren-nemen-strandtent-adam-en-eva-over/

22 feb 2022 - Bernd Huijser

9,4

Adam & Eva

Ik bezocht de locatie Met partner

Al jaren onze locatie. Wij zijn benieuwd hoe de nieuwe eigenaar het gaat aanpakken, nu Wim het verkocht heeft.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  6

11 feb 2022 - Foppe

8,6

Adam % Eva

Ik bezocht de locatie Met partner

We hebben van jullie genoten, ieder jaar weer. Hopelijk gaat de nieuwe eigenaar heel weinig veranderen en zeker NIET het blootgewone terras. LizMike Hsm.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

10 feb 2022 - Mike

8,3

Mooi maar bedreigd naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Er zijn 2 ontwikkelingen die het mooie naaktstrand bedreigen: 1. Textilisme: er wordt steeds meer in (bad)kleding gerecreëerd. Strandpaviljoens willen geen ongeklede gasten. Adam & Eva (het enige naturistische strandpaviljoen) verdwijnt na 47 jaar.. 2. De op zich prachtige watersporten (surfen en kiten) krijgen steeds meer ruimte, ook op het naaktstrand. Zwemmen in zee wordt lastiger..

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

28 aug 2021 - Frans Visser

8,9

Naaktstrand Zandvoort

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik bezoek al jaren het naaktstrand van Zandvoort. Ook op zomerse dagen is het nooit druk en dus goed vertoeven. Het strand zelf is schoon en breed. Er zijn genoeg mogelijkheden om te eten en drinken. Het fijne van paviljoen Adam en Eva is dat je daar ook op het terras bloot kunt zijn. Er heerst een hele ongedwongen sfeer. Parkeren voor de auto is niet goedkoop daarom pak ik (bijna) altijd de fiets.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

16 aug 2021 - Aad

8,3

Naaktstrand Zandvoort

Ik bezocht de locatie Alleen

Naar ik begrijp het enige naaktstrand in Nederland met (buiten coronatijd) horeca. Daar moet je meestal wel iets aantrekken, maar bij Adam en Eva kun je naar keuze overal bloot zijn. Gelukkig niet alleen ouderen, zeker in de zomer ook jongere mensen. Nooit overvol, zelfs in de zomer. Meeste mensen houden zich op het strand aan de ‘dresscode’ naakt, dus je voelt je niet bekeken als je je kleren uittrekt. Bij Adam en Eva geldt ook dat de meeste klanten bloot zijn, maar geen probleem om daar iets aan te trekken; personeel is aangekleed. Aantal loslopende honden met aangeklede eigenaren kan soms wel (iets te) hoog zijn. Schoon strand en dito sanitair bij Adam en Eva. Ver lopen van station en alle parkeermogelijkheden van auto en fiets.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

04 apr 2021 - Alexander

8,3

De reistijd van ca 1 1/2 uur waard!

Ik bezocht de locatie Met partner

Gelegen aan de zuidkant van Zandvoort een ruim en heerlijk breed strand. De auto kan meestal wel geparkeerd worden op de (betaalde) parkeerplaats aan het Ingenieur Friedhoffplein. Dan is het nog wel een stukje wandelen. In ons geval gaan wij altijd bij strandpaviljoen Adam en Eva liggen. Heerlijke locatie met prima eet en drinkgelegenheid en keurig sanitair. Het strand is schoon. Zoals in de titel aangegeven hebben we deze ruime reistijd er graag voor over om hier een dag te ontspannen en te verblijven.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

06 sep 2020 - Bob

8

Prachtig rustig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Ook als Zandvoort overvol is, is het naaktstrand heerlijk rustig. Kilometers bloot wandelen. Beste strandtent is Adam en Eva, welke als enige bloot op het terras toestaat.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  4

11 feb 2020 - paul van den boogaard

5

Fijn strand. Wat we echter wel vreemd vonden, was dat het blijkbaar normaal is om openlijk affectie te tonen op dit stuk naaktstrand. Met openlijk affectie tonen bedoelen we: dat een stel seks had op 10 meter afstand van waar wij lagen. En 10 meter aan de andere kant van ons trok mevrouw haar man af. 30 meter verderop zaten kinderen te spelen...

  Blootvriendelijkheid
  4
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

27 aug 2017 - Cynthia

8,8

Deze zomer zijn we meerdere keren bij Adam en Eva geweest. Het blijft voor ons het beste naakt strandpaviljoen van Nederland. Je kan er gewoon zo naar binnen lopen zonder dat je je eerst weer moet aankleden, wat bij de andere paviljoens wel moet. Het strand is ook erg mooi en lang.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  9
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  9

06 okt 2016 - Marc

8,5

Het is wel een flinke wandeling vanaf de strandopgang, maar echt de moeite waard. De vriendelijkheid, de ontspannen sfeer en dat je naakt in het restaurant en op het terras welkom bent, maakt Adam en Eva een bijzonder fijne plek om een zonnige dag door te brengen. Zo zou elk naaktstrand met paviljoen van mij mogen zijn...

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

27 mei 2016 - Maria

10

Geweldig! Heerlijk bloot lopen een verademing Pieter

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

17 jul 2015 - Pieter

8,8

Heerlijk om er in je blootje te mogen vertoeven. Alleen zou het fijn zijn om je kleding te kunnen opbergen in een kastje, het liefst bij Adam en Eva.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

26 feb 2015 - henk

7

Ben van de zomer een paar keer geweest, echter valt het mij op dat met name bij AJUMA steeds minder naakt gerecreëerd wordt, Bad kleding is er meer gewoon dan naakt terwijl het echt op het naaktstrand bevindt. (2e strand paviljoen) Het stoort mij danig dat wij besloten hebben nooit meer bij AJUMA plaats te nemen. Verder is er wel alles netjes en goed verzorgd tegen redelijke prijzen.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

29 sep 2014 - Frans

9,5

Erg prettige omgeving, ruimte, relaxed, gewoon goed. Het feit dat je ook bloot mag zijn bij Adam & Eva maakt het af! Klasse.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

19 jul 2014 - Jurgen

9

Bij strandpaviljoen Adam&Eva is het heerlijk toeven.Prettige sfeer,mede gecreëerd door uitbater Wim en zijn altijd vriendelijk en correcte medewerkers. Eten en drinken is goed verzorgd en prijs/kwaliteitsverhouding zeker oke. Het feit dat je zowel op het terras als binnen naakt mag zijn maakt dit paviljoen voor mij het enige echte stukje naaktstrand van Zandvoort. Ga zo door Wim, Groet Huub Beckers

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

27 jun 2014 - Huub Beckers

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website