Naaktstrand Praia da Bordeira

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

  • Geschikt naaktstrand
  • Clothing optional
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Gratis toegang
  • Bereikbaar per OV
  • Parkeren op < 1 km
  • Geschikt voor kinderen

Beschrijving

Naaktstrand Praia da Bordeira ligt in de buurt van de gemeente Carrapateira en daarom ook wel bekend als Praia da Carrapateira. Het is een groot en lang gestrekt (ongeveer 3 kilometer) zandstrand met duinen wat vroeger wat afgelegen aanvoelde en waar al jaren naaktrecreatie wordt gedoogd. De laatste jaren is dit, nog steeds ongerepte, strand echter ook populair geworden als locatie om te surfen (met steeds meer surfscholen) en ook Portugese families weten dit strand steeds beter te vinden. Dat heeft tot gevolg dat er minder naaktrecreanten komen en dat die zich steeds verder noordelijk terugtrekken, voorbij de daar gelegen rotspunt. Toch wijst de Portugese Naturisten Federatie dit strand nog steeds aan als een plek waar naaktrecreatie mogelijk en gangbaar is.

Het lange strand leent zich ook goed voor wandelingen langs de zee maar, doordat het ook breed is, is beschutting tegen de soms koude wind niet makkelijk te vinden. Er kan ook een stevige stroming en branding langs deze Atlantische kust staan, dus bij het zwemmen wel opletten. Er zijn strandwachten maar niet zo ver noordelijk.

Alternatieve naaktstrand in de nabijheid van Carrapateira is het kleinere Naaktstrand Praia da Murração.

Bereikbaarheid Naaktstrand Praia da Bordeira

Je komt in het plaatsje Carrapateira via de EN 268 (neem daar de afslag Bordeira). Zodra de oceaan in zicht komt, na een paar honderd meter, zijn er aan de weg verschillende onverharde parkeermogelijkheden. Er lopen paden door de duinen richting het strand. Steek waar nodig het water van de Ribeira da Carrapateira over (het riviertje vormt soms een ondiepe lagune) en loop over het strand naar de oceaan. Loop ongeveer 1 kilometer richting het noorden naar het naaktstrand Praia do Bordeira voorbij de rotspunt. Je kunt daarvoor ook de paden door de duinen gebruiken.

Carrapateira is ook bereikbaar met bus (lijn 22).

Naaktstrand Praia da Bordeira in Portugal door jou bezocht?

Helaas hebben wij niet meer informatie over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van het naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

E. da Praia
8670-230 Carrapateira
Zuid
Portugal

Navigatieadres

Google coördinaten
37.216248324126184, -8.88883367459813
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website