Naaktstrand Praia Grande de Pêra

6,7
Goed 1 review

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Praia Grande de Pêra is een onofficieel naaktstrand nabij de plaats Armação de Pêra in de Algarve ongeveer 15 kilometer ten westen van Albufeira. Praia Grande is een mooi, schoon en uitgestrekt zandstrand voorzien van duinen. In het binnenland ligt de prachtige lagune Lagoa dos Salgados met wandelroutes en uitkijkpunten waar vogelaars hun hart kunnen ophalen. Naaktrecreatie wordt op het westelijke gedeelte van Praia Grande de Pêra getolereerd en veel naturisten weten deze plek dan ook te vinden. Op het textielstrand is een klein strandbarretje.

Bereikbaarheid Naaktstrand Praia Grande de Pêra

Je komt in het plaatsje Armação de Pêra via de EN 125 (neem de gelijknamige afslag). Je kunt doorrijden naar de kust, daar parkeren, en over het strand richting het oosten (links) wandelen via de stranden Praia de Armação de Pera en Praia dos Salgados. Na ongeveer één kilometer bereik je dan het Naaktstrand Praia Grande de Pêra.

Armação de Pêra is ook bereikbaar met de bus.

Een prima alternatief is om na het verlaten van de EN 125 bij de volgende rotonde (linksaf) richting Perá te rijden. Kies op de rotonde na Perá voor de richting Praya Grande. Blijf deze weg volgen tot het asfalt eindigt en  ga verder rechtdoor over de gravelweg. Na ongeveer 500 meter kom je op een onverharde parkeerplaats. Vanaf hier loopt een 300 meter lange houten brug over de duinen rechtstreeks naar de zee. Op dit (textiel)strand slaat je rechtsaf naar het westen. Al vrij snel begint, na de rotspartij op het strand, het gedeelte waar naaktrecreatie over enkele honderden meters wordt getolereerd. Loop je verder door dan kom je uiteindelijk op Praia dos Salgados.

Naaktstrand Praia Grande de Pêra in Portugal door jou bezocht?

Helaas hebben wij niet meer informatie over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van het naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Review over deze locatie

6,7
  Blootvriendelijkheid
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2
6,7

Heerlijk zandstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooi zandstrand waar naturisme wordt toegestaan. De algemene omschrijving klopt . Langzaam aflopend zacht zandstrand

  Blootvriendelijkheid
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

25 mei 2023 - Jose Noij

Contactinformatie

Adresgegevens
Rua de Relvas
8365 Perá
Silves
Portugal
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
37.09348729677957, -8.3393951890874
map Open kaart