Naaktstrand Oostkapelle (Oranjezon)

8,6
Geweldig 10 reviews
Meer foto's (7)

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Oostkapelle in Veere (Zeeland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Oostkapelle staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Oostkapelle.

Algemene informatie over naaktstrand Oostkapelle

Dit strand ligt in de gemeente Veere. Eens een rijk havenstadje en nog altijd is het Middeleeuws centrum de moeite van het bezoeken waard. Veere is de enige gemeente in Nederland die vier verschillende gebieden heeft aangewezen voor naaktrecreatie: Neeltje Jans, Vrouwenpolder, Oostkapelle en Domburg (van noord naar zuid).

Om bij het strand te komen, moet je door Oranjezon. Dit uitgestrekte natuurgebied is in beheer van Het Zeeuwse Landschap. Het oorspronkelijk waterwingebied ligt tussen de dorpen Oostkapelle en Vrouwenpolder (gemeente Veere). Het gebied kenmerkt zich door bijzondere duinflora, reeën, damherten en mooie uitzichten. Goed om te wandelen dus!

Bij de ingang van het gebied is een automaat waar je een toegangskaart kan kopen. Van hieruit zijn ook verschillende wandelroutes uitgezet. Loop je vanaf de parkeerplaats via het pad direct naar de strandopgang, dan hoef je geen toegang te betalen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Oostkapelle

Naaktstrand Oostkapelle ligt dichtbij naaktstrand Vrouwenpolder. Beiden zijn het makkelijkst te bereiken via strandopgang 72 (Oranjezon). Vanaf parkeerplaats Oranjezon gaat er een pad door de duinen en bereik je het strand via een lange trap. Loop je op het strand naar links, dan sta je op het naaktstrand Oostkapelle. Loop je naar rechts, dan kom je na ongeveer 600 meter je op naaktstrand Vrouwenpolder.

Vanuit Oostkapelle bereik je dit strand ook via strandovergang 66 (Duinweg). Hier kom je zonder trap op het strand. Op het strand loop je naar rechts. Het begin van het naaktstrand is na ongeveer een kilometer.

Het is een mooi en ruim strand van ongeveer twee kilometer lengte. Naaktrecreatie is toegestaan vanaf strandovergang 72 tot aan strandpaal 10,9. Het naaktstrand staat aangegeven met borden. In de duinen is het verboden om (naakt) te recreëren vanwege natuurbehoud. Hier wordt ook regelmatig op gecontroleerd en er worden boetes uitgedeeld.

Het strand krijgt goede recensies. Rond strandovergang 72 zie je ook wel eens strandgangers in badkleding, maar naarmate je verder het naaktstrand oploopt zie je uitsluitend blote bezoekers en wordt het ook rustiger. Er zijn een toilet en een douche aanwezig op het naaktstrand.

Bij strandovergang 72 vind je Aloha Beach. Vanuit Oostkapelle kom je halverwege langs Zeecafé. Beide paviljoens zijn alleen toegankelijk in (bad)kleding. Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naakstrand Oostkapelle

(Vanuit Vrouwenpolder) Parkeerplaats auto/fiets: 51.58238, 3.58416 (parkeerplaats Oranjezon, auto betaald parkeren)
(Vanuit Vrouwenpolder) Bushalte: Vrouwenpolder, Veersedam Zuid (ov9292.nl) – loopafstand bijna 6 km enkele reis, waarvan grootste deel over het strand
(Vanuit Oostkapelle) Parkeerplaats auto: 51.57963, 3.5432 (Duinweg)
(Vanuit Oostkapelle) Fietsenstalling: 51.58172, 3.54305 (Duinweg)
(Vanuit Oostkapelle) Bushalte: Oostkapelle, Randduinweg (ov9292.nl) – loopafstand 2 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Oostkapelle in Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Oostkapelle

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,6
  Ligging
  9,2
  Faciliteiten
  8,2
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  8,2
  Kindvriendelijkheid
  8,9
  Zwemmen
  9,4
  Hygiëne
  9,6
  Staat van het sanitair
  9,2
  Prettig Bloot recreëren
  9,8
  Geschikt voor mindervaliden
  5,3
7,6

Al 40 jaar onze plek.

Ik bezocht de locatie Met partner

Al ruim 40 jaar komen wij op het strand van Oranjezon. Heerlijke wandeling door een van mooiste natuurgebieden van Nederland. Veel ruimte. Op dit moment weinig overlast, was vroeger wel anders. Fijne zwem locatie. Matige strandtent ( Aloha). Keuken kan beter. Kneuterig ingericht. Gaan altijd op de fiets vanaf Vrouwenpolder waar onze caravan staat. Dus parkeren is geen probleem en de honden mee. Parkeren indien dit wel eens voorkomt, is wel pittig. Vaak defecte betaalautomaten.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 aug 2021 - Kees

7,8

Parkeertarieven Oranjezon flink gestegen in 2021

Ik bezocht de locatie Met partner

De parkeertarieven in 2021 zijn flink gestegen. Voor natuurgebied Oranjezon, aan parking camping Oranjezon zijn de huidige tarieven: 2,40€ per uur. Kost je dus al heel wat voor een late namiddag strand. Het maximum dagtarief is 12€, wat wel weer aanvaardbaar is. Betalen is van 1 maart tot 31 oktober tussen 9u 's ochtends en 9u 's avonds.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  4
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

01 jun 2021 - Ralph

7,8

Heerlijk strand waar je lekker in je nakie rond kan banjeren

Ik bezocht de locatie Alleen

Na het ontdekken van het nudisme is dit zeker in de zomer voor mij het lekkerste strand van Nederland. Je kan op het drukkere stuk voor het Zee café chillen en ook wat eten en drinken. Maar wat verder lopen kan je je ook op je eigen strand wanen. In de ochtend lekker je nakie hardlopen van het zee cafe tot aan Aloha beach en een duik in het water. Boekje mee en wat te eten/drinken en ik kom mijn dag wel door. De laatste jaren ook al aardig wat leuke mensen ontmoet met een goed gesprek. Inmiddels op al heel wat strandjes in Nederland geweest maar Oostkapelle heeft mijn voorkeur.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

22 dec 2020 - Bart

9,3

Volop ruimte

Ik bezocht de locatie Alleen

Mooi breed strand met ook voorduinen, waar er volop ruimte is om te recreëren, te zonnen en in de zee te zwemmen. Respectvolle en ontspannen sfeer, eigen aan het naturisme.

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 sep 2020 - F

9,4

Mooi strand en heel schoon.

Ik bezocht de locatie Met partner

Het zou fijn zijn als de route beschrijving iets duidelijker zou zijn, maar dit staat los van deze beoordeling. Het is een schoon strand waar je als je iets verder door loopt lekker rustig kan liggen. Misbruik de duinen niet want dit is niet toegestaan omdat hierdoor de duinen kapot gaan. Er is ruimte genoeg.Tot aan Zeezicht (cafe wat op de grens ligt van textiel en naturistenstrand liggen er vlonders om over te lopen. Tot daar is het voor minder validen ook geschikt. Cafe Zeezicht heeft wel hoge prijzen maar dat weet je als je wat besteld bij een strandtent, maar 10 euro voor een hamburger vonden wij wel veel geld. De kwaliteit was wel goed. Het strand is schoon en als het eb wordt ontstaan er binnenmeertjes waar je met kleine kinderen fijn kan spelen. Ook is het water dan wat warmer.Neem op dit strand wel een tentje of parasol mee maar deze zijn bij het begin ook te huur op het textielstrand. Een nadeel is dat je dan ongeveer 700 meter moet zeulen met je gehuurde spullen.Na die 700 meter is prettig bloot cijfer wel meer dan een 10,want er is ruimte zat zeker als je dan nog even 200 meter door loopt. Hier komen we als het weer beter wordt graag weer terug.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

24 aug 2020 - Walter en Anita Weeda

9,6

Relax op Zeeuws strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Het is even een minuut of zeven lopen naar het begin van het naaktstrand, maar dan heb je ook een mega groot schoon strand met sanitaire voorzieningen. Dit strand wordt door Nederlandse, Belgische en Duitse singles, paren en gezinnen bezocht. Bij de strandwacht kunnen diverse strandspullen worden gehuurd: parasols, windscherm... en neem gelijk een afvalzakje mee. Zo houden we in Zeeland de stranden schoon. En het Zeecafé op de grens van de geklede en naakte recreanten. In het Zeecafé ben je gekleed. Er heerst hier een heerlijke vibe, met (soms life) muziek en lekkere standaard café-food en drankjes. Er zijn enkele douchepalen en toiletunits over een eerste kilometer van het lange strand verspreid. Het is een mooi natuurgebied met grillige duinvorming. Hierin mag je niet recreëren ivm de schade die aan de natuurlijke zeewering kan worden aangebracht. Het is er héérlijk!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

29 aug 2019 - Marianne

9,4

Super heerlijk lang strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Prachtig en op sommige plaatsen zelfs breed strand, waar iedereen iets zijn gading kan vinden. Bij de strandopgangen een gezellige drukte of je wandelt (zoals wij) wat verder en je ligt helemaal alleen. Het is een hele lange strook zodat je echt in alle rust een wandeling kunt maken tussen het zonnen en het zwemmen. Zeer relaxte atmosfeer, zoals het hoort op een naaktstrand.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

27 aug 2019 - R & I

9,7

Klein stukje lopen maar dan heb je ook heel mooi lang strand en het Zeecafe zit net op de grens met het naaktstrand. Ik denk een van de weinige naaktstranden met goede voorzieningen. En het is zeer goed toeven in het Zeecafe.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

03 aug 2014 - Cees

6,8

Super rustig en relaxed! Minder geschikt voor kinderen en voor mensen die een ijsje willen eten :-)

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

27 jul 2014 - Remco

10

Het mooiste strand van Nederland !

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

09 jul 2014 - Adriaan

Contactinformatie

Adresgegevens
Oostkapelle (gemeente Veere)
Zeeland
Walcheren
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
https://oostkapelle.net/nl/
Navigatieadres
Google coördinaten
51.59119, 3.5628
map Open kaart