Naaktstrand Kralingse Bos

5,3
Onvoldoende 15 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

 

Wil je naaktstrand Kralingse Bos in Rotterdam (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Kralingse Bos staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Kralingse Bos.

Algemene informatie over naaktstrand Kralingse Bos

De tweede stad van Nederland is pas de laatste jaren een steeds grotere toeristische trekpleister. Op het gebied van cultuur en (moderne) architectuur en natuurlijk op culinair vlak biedt de stad voor ieder wat wils. Neem daarbij de diergaarde Blijdorp, het havengebied mét zijn naaktstrand Maasvlakte 2 of zijn eigen ‘Rotterdam aan Zee’ stadsdeel Hoek van Holland mét het naaktstrand.

Rotterdam heeft nog een derde naaktstrand in recreatiegebied het Kralingse Bos. De plas is met zijn 300 ha (ongeveer 300 voetbalvelden) het grootste groene recreatiegebied van de stad. Een gebied om te ontsnappen aan de drukte van de stad vol wandel-, fiets- en (water)sportmogelijkheden. De gemeente Rotterdam beheert het Kralingse Bos en heeft bijv. zijn eigen boswachters in dienst.

In 2020 had NFN Open & Bloot voor het eerst contact met het beheer over het onderhoud en de kwaliteit van dit naaktstrand. Eind 2021 is het strand schoongemaakt en opgehoogd. Het ligt in de verwachting dat het strand in ieder geval voorlopig goed is en minder drassig.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Kralingse Bos

Het Strandbad Kralingse Plas bevindt zich aan de noordzijde van de plas. Het oostelijk gedeelte hiervan is aangewezen voor naaktrecreatie. Het is met borden aangegeven. Je vindt hier een zandstrand en een afgeschermde ligweide. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand zelf, maar alle faciliteiten (toiletten, horeca, parkeerplaats) zijn op loopafstand. De meeste bezoekers lijken hier man te zijn, de meeste vrouwen komen hier samen met anderen. De sfeer is gemoedelijk, maar minder familiair dan op de meeste naaktstranden. Vaste bezoekers hebben hun eigen website.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Kralingse Bos

Parkeerplaats auto/fiets: 51.936797, 4.505830
Bushalte: Rotterdam, Nieuwe Crooswijkseweg (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Kralingse Bos in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Kralingse Bos

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,3
  Blootvriendelijkheid
  6,1
  Hygiëne
  5,9
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4,1
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  5,2
  Geschikt voor mindervaliden
  9
5,7

Goed te doen.

Ik bezocht de locatie Met partner

Zondag jl vanaf 10.30 tot 14.00 fijn samen liggen zonnen - ik zelfs even het water in. Bij aankomst een paar single heren. Twee dames kwamen even op het veld, blikten om zich heen en vertrokken om nét buiten het veld te gaan liggen zonnen. Onze aanwezigheid als stel m/v ( 60+ ) gaf kennelijk niet voldoende "steun" om aan te sluiten bij het overigens schaarse, volslagen mannelijk zonnend en badend publiek. Tot onze verassing kwamen ze beiden wél even terug om achter de (zwem-) lijn een kort baantje te trekken om daarna weer achter de haag te gaan liggen. Tsja: er lag langdurig een man in joggingbroek tegen het struikgewas aan de achterzijde. Maar ach: in welke duinen langs onze Noordzee stranden lopen en liepen als vanaf m'n 14de jaar geen "kijkers"? En dat is nu al 54 jaar terug dus; ga gewoon liggen, op klaarlichte dag als je dat kennelijk wilt en: versterk elkaar en anderen in acceptatie?!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

15 mei 2023 - Jan Coenraats

favoriete plek

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Deze plek is veruit mijn favoriete. Bijna altijd alleen maar leuke mensen die ook openstaan voor een praatje

Ook interessant (telt niet mee in de score)

21 mrt 2021 - Ed Emmen

3,2

ongewenste gedrag

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ben niet meer van plan om naar dit terrein te gaan omdat er in de vroege zomer dit jaar 2 maal, twee verschillende geklede (jonge)mannen, op 2 meter afstand gingen zitten (1 met hand in broek, de andere masturberend). De masturberende kreeg ik nauwelijks gestopt en weggejaagd. Een mede recreant reageerde nogal laconiek. Ik had het op prijs gesteld als hij ook de jongeman had aangesproken op zijn gedrag. Ik ben twee keer geweest dus voor mij was het 100% van mijn bezoek. Andere jaren heb ik ook wel eens gevraagd of iemand verderop wilde gaan zitten of ben ik zelf gaan verzitten. Kijken is ook niet normaal wat mij betreft, het is iets anders dan een blik op iemand werpen. Jammer want ik vind de plek op zich aangenaam en dichtbij. Het bevestigt ook vooroordelen over naturisme.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  4
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  2

19 okt 2020 - tineke

(opmerking NFN Open & Bloot) In een tijd waarin er steeds minder geld is voor handhaving in openbare gebieden, zijn we ook op ons zelf aangewezen om naaktstranden 'prettig bloot' te houden. Het is daarom triest, dat deze bezoekster geen steun kreeg bij medestrandbezoekers. Juist samen kunnen we ongewenst gedrag op stranden tegengaan!

19 okt 2020 - Bernd Huijser

5

Naaktstrandje wordt niet onderhouden

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Terwijl het textielstrand geregeld wordt schoongemaakt en geëgaliseerd valt het me op dat er aan het zandgedeelte van het naaktstrand niets wordt gedaan, het een zompig gebeuren is geworden met veel onkruid en ganzenpoep. Hoewel de familie nijlgans best gezellig was afgelopen zomer met kuikens die lekker op je baddoek komen zitten als je even weggelopen bent. Ook het korthouden van het grasveld is dit jaar verwaarloosd, met als gevolg veel distelplanten in het gras. Het pad door het bos is een modderpoel. Één enkele vuilnisbak op het hele terrein, kan het op drukke dagen nauwelijks aan. Kortom, gemeente Rotterdam, dat kan beter.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  4
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  8

03 okt 2019 - Joop

8

Lekker rustig strand, met schoon water. Valt me op dat alle leeftijden vertegenwoordigd zijn (dus niet alleen oud, ook 20'ers en 30'ers) en de sfeer heel toegankelijk is. Heb vaak een gezellig praatje met deze en gene. Laagdrempelig en veel respect ten opzichte van elkaar. Over het algemeen meer mannen dan vrouwen, maar daarvoor ga ik niet naar het strand. Ik ga voor de zon, de vrijheid en het naturist kunnen zijn, en dat kan ik met iedereen om me heen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

13 jul 2018 - Sander

7,3

Ik ben een 28 jarige vrouw en ik ga regelmatig (alleen) naar het naakstrandje aan de Kralingse Plas. Homo's heb ik (vanwege logische redenen) geen last van, niet zoals hier onder bij recencies staat. Ja, ik word wel eens bekeken door de aanwezige (hetero?) mannen maar dat heb ik in de sauna ook, daar wen je aan. Ik vind 't strandje gezellig en veilig genoeg, vooral als er voldoende volk aanwezig is. Zo veilig dat ik afgelopen donderdag m'n driejarige zoontje voor het eerst heb meegenomen. Hij vond 't blote billen strand geweldig en heeft heerlijk met het zand en in het water gespeeld (ideaal voor ons dat het niet zo diep is daar). Wel jammer dat de struiken tussen de twee strandjes zo kort gesnoeid zijn, lig je toch meer in de kijker.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  9

10 sep 2016 - Suus

4,5

Het is fijn om een naakstrand dichtbij te hebben en het uitzicht op de plas en skyline is fraai. Maar verder is het bedroevend. Water vol waterplanten en te ondiep om te zwemmen. Strandgedeelte ligt te laag waardoor het zand vochtig blijft. Te weinig beschutting en gluurders van het aangrenzende textielstrand en (waarschijnlijk) daardoor weinig vrouwelijke bezoekers.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

19 mei 2016 - RB

5,3

NFN heeft Michel om meer informatie gevraagd om zijn vraag om NFN-bemiddeling voor twee naaktstranden beter te kunnen beoordelen.

  Blootvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  5
  Kindvriendelijkheid
  5

11 mei 2016 - NFN

De facto een grote homo ontmoetingsplek. Sad but true... Zwemwater vaak van erbarmelijke kwaliteit. Hier zou de NFN zich moeten inspannen voor gescheiden recreatie voor homoseksuele mannen (zoals bijvoorbeeld in Zoetermeer).

Ook interessant (telt niet mee in de score)

08 mei 2016 - Michel

5

Klein stadsstrandje voor naaktrecreatie, het laatste stukje van het strandbad aan de Kralingseplas. Op warme dagen kan het zowel op het naaktstrand als het gewone strand erg druk zijn en is er weinig privacy. Er is op het naaktstrand dan veel geluidsoverlast van bezoekers van het "gewone" strand en er is soms bezoek van nieuwsgierige jeugdigen. Tussen het gewone strand en het naaktstrand is wel met beplanting een goede afscherming aangebracht. Elk jaar is er overlast van algen in de plas. Het afgelopen jaar was de Kralingseplas groen als erwtensoep en stonk de plas enorm, waardoor het aan het strand niet echt aangenaam toeven was. De bereikbaarheid met het OV is matig. Vanaf CS met bus 38 richting Crooswijk, uitstappen halte Nieuwe Crooswijkseweg en dan nog minimaal 15 minuten lopen. Gebruik van een OV-fiets is handiger.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  4

13 jan 2016 - Peter

5

Ligging is op zich mooi. Wij houden toch van een beetje privacy onder gelijk gestelden. En voelen ons begluurd door het tegen aan gelegen gewone strand bezoekers. Het is echt belachelijk klein. Uitzicht op de kralingebouwde plas een 8.De plek zelf en afmeting een 5.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

06 sep 2015 - Ruud

6

Wilt u meer weten over deze locatie. Neem dan een kijkje op allesuit.nl Daar is niet alleen informatie te vinden over het naaktstrandje in Rotterdam, maar ook over het Kralingse Bos zelf. Een unieke plek bijna in de stad, met op het strandje de skyline van Rotterdam.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

13 jun 2015 - Alles Uit

6

Foto is aangepast.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

05 aug 2014 - Webmaster

5

Het terrein is heerlijk om te vertoeven. Helaas is de foto die hier op deze website staat bij deze locatie niet de juiste.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

02 aug 2014 - Daydreams

Contactinformatie

Adresgegevens
Rotterdam
Zuid-Holland
Rotterdam
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
51.94113, 4.51198
map Open kaart