Naaktstrand Engelermeer

9,2
Uitmuntend 83 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Engelermeer is op de tweede plaats geëindigd bij de BlootKompas! Awards 2023 in de categorie naaktstrand!

Wil je naaktstrand Engelermeer in ‘s-Hertogenbosch (Noord-Brabant) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Engelermeer staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Engelermeer

Ten noordwesten van ’s-Hertogenbosch, de cultuurstad van het zuiden, ligt het recreatiegebied Het Engelermeer rondom een zandwinplas. Het gebied dankt zijn naam aan het plaatsje Engelen aan de oostkant. Het gebied wordt beheerd door de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Het strandbad is het hele jaar geopend. Je kunt er wandelen, fietsen, zeilen en surfen. Er is een strandgedeelte om te zonnen en te zwemmen. Het strandgedeelte ligt in de zuidwestelijke hoek van de plas. Sinds 1993 is hier een naaktstrand.

Sfeer en faciliteiten op het naaktstrand

Het strand is officieel aangewezen en met borden aangegeven. Het naaktstrand ligt direct naast het textielstrand, zoals ook aan de kuststranden het geval is. De parkeerplaats is vlakbij. Er is een zandstrand met een grote zonneweide. Deze is in kleinere secties verdeeld. Er is een toiletgebouw met gehandicaptentoilet en een douche. Er zijn picknickbanken en jeu de boules banen. Bij het textielstrand is een horeca (dus wel aankleden!). Bezoekers noemen de sfeer vriendschappelijk, veilig en vertrouwd.

De vereniging Naturistische Vrienden van het Engelermeer (aangesloten bij NFN Open & Bloot) onderhoudt de contacten met de gemeente over het naaktstrand. Daarnaast organiseert de vereniging (sport)activiteiten voor de naaktstrandbezoekers. Natuurlijk is het naaktstrand voor iedereen toegankelijk en niet alleen voor de leden van de vereniging.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Engelermeer

Parkeerplaats auto: 51.70317, 5.25294
Parkeerplaats fiets: 51.70208, 5.24713
Bushalte: ’s-Hertogenbosch, Kardinaal de Jongsingel (ov9292.nl) – loopafstand ruim 1 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Engelermeer in Noord-Brabant?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Engelermeer

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

9,2
  Blootvriendelijkheid
  9,7
  Hygiëne
  9,2
  Prijs / kwaliteit
  9,5
  Faciliteiten
  8,9
  Zwemmen
  9,5
  Staat van het sanitair
  8,9
  Eten en drinken
  8,7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,4
  Kindvriendelijkheid
  9,1
  Geschikt voor mindervaliden
  9,1
9,4

Prima relaxed

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Prima locatie voor relaxed bloot, makkelijk toegankelijk en open, zeker interessant voor ontdekken van naturisme en te ontstressen. Het strand loopt over van textiel naar een soort van "tussen"strook waar topless of beginnende geïnteresseerden liggen. Het is een mooie mix van jong en oud, man en vrouw en gezinnen. Het is een veilige omgeving en hopelijk blijft het een prima locatie, dus: eigen troep opruimen, elkaar respecteren in doen en laten binnen de normale omgangsregels. Muziek is voor jezelf (dus koptelefoon/oortjes) je komt er voor jezelf dus laat een ander ook gewoon genieten. Bloot is prima en relaxed en een natuurlijke manier van genieten van strand en water en heeft zeker niets te maken met seksualiteit of ongewenste advances. De NVE doet prima werk en hoe groter deze is, des te beter de locatie kan zijn op het gebied van faciliteiten en sfeer en samenwerking met de gemeente.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

14 mrt 2024 - Rob

8,3

Prettig blootstrand in de buurt

Ik bezocht de locatie Met partner

We wonen in Waalwijk redelijk dicht bij dit strand. Parkeren levert geen probleem op en met een beetje geluk kun je onder de bomen in de schaduw staan. Het is wel een stukje lopen naar het blote gedeelte zeker als je wat spullen wilt meenemen. De sfeer is meer dan prima. Je kunt kiezen op het gras of in het zand te gaan liggen. Nooit wat vervelends meegemaakt. Het sanitair wordt goed bijgehouden en er is altijd zeep en toiletpapier aanwezig. We zwemmen zelden, maar als we dat doen is het prettig. Oh ja, strand en parkeren zijn gratis. Voor ons een topplek.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

17 sep 2023 - Henk

9,7

Geweldig

Ik bezocht de locatie Alleen

Vanwege de goede recensies dit strand gekozen om voor het eerst naar een naaktstrand te gaan. En dat is heel goed bevallen. Er heerst een gemoedelijke, relaxte sfeer. Hier is bloot echt normaal. Hier komt echt van alles, voornamelijk 50+ maar ook moeders met kinderen, iets jongere stellen en alleengaanden. Vandaag, in waarschijnlijk het laatste weekend dat het nog mooi weer is dit jaar, was het zelfs op het naaktstrand drukker dan op het textielgedeelte. Hier ga ik zeker vaker naar toe!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

17 sep 2023 - Marcel

10

top strand

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Fijn strand, zeer schoon, super relaxt. Naakt gedeelte is aan uitbreiding toe tiv het gedeelte textiel strand omdat zit-dichtheid op textiel strand vele malen minder is dan op het populaire naaktgedeelte. Op drukke dagen is er tegenwoordig een foodtruck waardoor de noodzaak voor gekleed bestellen. Ik het textiel strand meestal niet meer noodzakelijk is.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

09 sep 2023 - Ton

9,7

Super ervaring!

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Vandaag voor een tweede keer hier geweest. Deze keer weer met mijn twee jongste dochters die spelen aan het water van het textielstrand. De eerste keer ben ik zelf (man) naar het vlot in het water gezwommen waar naakt genoten kan worden van de zon. De zwembroek "onderweg" uitgedaan, dus lekker vrij gezwommen en daarna gezond, zodat ik ook de meisjes in de gaten kon houden. Super gemoedelijke sfeer, kinderen veel plezier en ik een leuke ervaring rijker. En de meiden wilde graag terug. Nu de handdoeken van de meisjes dichter bij het naaktstrand gelegd, zodat zij lekker konden zwemmen en spelen en ik mijn handdoek uitlegde op het naaktstrand. Jong en oud, stellen en mannen alleen/ vrouwen alleen, families met jonge kinderen, overal praatjes van bekenden met elkaar en alles naakt en genieten van de zon. Een zalige dag, perfect strand, dank aan alle mensen die zorgdragen dat de sfeer daar zo gemoedelijk is. Dikke pluim, tot de volgende keer!!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 aug 2023 - Lars

8,9

Eerste keer Engelermeer

Ik bezocht de locatie Alleen

Voor het eerst naar Engelermeer geweest als beginnend nudist. Wat een prachtige locatie! Het textielstrand ligt er direct tegen aan. Maar niemand die hier naar om kijkt. Iedereen doet lekker ze eigen ding. Het was lekker druk en de sfeer was gezellig. Het water was echt perfect vandaag. Niet te warm of te koud. Het vlot midden in het water is echt een pareltje. Heerlijk om op te relaxen. De faciliteiten zijn ook echt een winner op de locatie (wc kon wel iets schoner maar goed dat is lastig met water, aarde en zand)/ Het publiek is zeer divers van jong tot oud of gehandicapt en dat is alleen maar prachtig om te zien. Zelf ben ik 27 en kan het iedereen aanraden. Ben wie je bent, ongeacht hoe je eruit ziet of wat je seksuele geaardheid is. Bloot gewoon! Ik hoop hier snel weer naar toe te gaan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 aug 2023 - Jordy

10

Gezellig

Ik bezocht de locatie Alleen

Gezellig, gemoedelijk, schoon en uitnodigend strand. Op de zonnige drukke dagen staat er op het naakt gedeelte een cateringwagen waardoor je naakt kan blijven als je wat wil eten of drinken.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 jul 2023 - Peter

9,3

Mooi open en relaxt strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Vandaag (dinsdag) voor het eerst bij het Engelermeer geweest op een warme, halfbewolkte zomerdag. Mooie plas met wijds uitzicht. Het kledingstrand en naaktstrand liggen direct naast elkaar (geen beschutting dus), maar maak je verder niet druk: de sfeer is zeer gemoedelijk. Op het naaktstrand was het minimaal 2x zo druk als het kledingstrand. Je kan op zowel gras als zand liggen, er zijn wc's, buitendouches en een wasbak om waterflesjes bij te vullen, er was ook een frietkar (weet niet of die er altijd staat). Het strand was, op hier en daar wat konijnenkeutels na, volledig schoon. Het water was heerlijk, ook heel erg helder. Voor wie wilt, kan je jeu de boulen. Als je stilstaat, zwemmen soms de vissen om je heen. Ook kan je naar een vlonder toe zwemmen, waar je heerlijk op kunt zonnen. Ook hier zie je iedereen voorbij komen: jong, oud, man, vrouw, alleengaand, stellen, groepen. Zelf ben ik 23 jaar. Het was pas m'n vierde keer op een naaktstrand, maar het voelt al alsof ik niet anders gewend ben: wat een heerlijk vrij en relaxed gevoel, en wat is het heerlijk dat bloot gewoon gewoon aanvoelt. Een echte aanrader voor ieder mens, jong en oud!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 jul 2023 - Sjoerd

10

Geweldig naaktstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Het is goed toeven aan het engelermeer. Goede sanitaire voorzieningen en een frituurwagen maken het compleet. Daarbij kun je gratis perfect parkeren. De allerbeste van Nederland

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

08 jul 2023 - Ad Teuwens

8,3

Fijne plek!

Ik bezocht de locatie Met partner

de ligging is wat ver vanuit Breda voor even een duikje, maar mooie plek. Veel bomen, dus ook wel een plekje in schaduw te vinden. Aangekleede strand loopt over in naaktstrand. Je bent niet afgeschermd of id. Bord geeft aan waar je moet zijn, goede bewijzering. Toilet en douches aanwezig, bloot en aangekleed loopt dan wel door elkaar. Ik hoor dat t soms onprettig is, echter ik vond het fijn en voor herhaling vatbaar om hier te komen. Soms een wat loerende man, maar het voelt verder heel veilig voor mij als vrouw. Friettent aanwezig, ook deze staat weleens aan kant naaktstrand, blijkbaar. Ook dan aangekleed en bloot door elkaar. Jeu de boule baan aanwezig en betonnen eilandje in t water, prima ook met kinderen. Dobbers in t water ivm diepte. Rond 19 uur sluit de friettent, toilet ed. Ik denk dat t hier soms druk kan zijn. Nu was t drukker op t naaktstrand dan op t aangekleede stuk. Wat schreeuwende jongeren aanwezig, verder vriendelijke sfeer. Veel peuken in t gras/zand met af en toe een blikje.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

24 jun 2023 - Pieta

10

Heerlijk relaxt strandbad

Ik bezocht de locatie Alleen

Na een ritje met de motor wat afkoeling gezocht. Geen zwemkleren bij dus voor het eerst een naaktstrand opgezocht. Dus uit de kleren. Lekker rondgelopen, gezwommen en genoten van de relaxte sfeer. Ik ga zeker terug. Echt geweldig.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  10

15 jun 2023 - Marc

9,7

Leuk en rustig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Het strand is leuk en rustig. Aanrader. Beetje moeilijk te vinden als jij alleen op de informatie van de website baseert.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

28 mei 2023 - Adriana

10

Bloot gewoon strandbad

Ik bezocht de locatie Met partner

Al 20 jaar gaan we bij goed weer naar het Engelermeer. Gemoedelijke sfeer, met of zonder schaduw plaatsen. Geleidelijk aflopend strandbad met een ponton en een drijflijn tussen diep - en ondiep water en heel veel schoon zwemwater, er zitten visjes in. Bij 20 graden is er catering aanwezig. Royale douche gelegenheid. Keurig bewaakt strand zonder zwerfvuil met een zandstrand en grasveld. Asfaltweg is prima te gebruiken voor minder mobiele bezoekers.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

09 apr 2023 - Ad Kuijten

10

heel mooi en fijne plek

Ik bezocht de locatie Met partner

heerlijk schoon water geen drap aan je voeten waar je tot je enkels in zakt. in de maanden met mooi weer staat er altijd een restauratiewagen waar je terecht kunt voor drinken en wat eten. word heel goed bijgehouden. ook een veilige plek voor als je als dame alleen bent.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

14 mrt 2023 - c van der steen

10

Geweldige oase in Brabant

Ik bezocht de locatie Met partner

We komen graag op dit strand. Geweldige sfeer en vriendelijk mensen. Je komt er voor je rust. Mooie afwisselende plekken om van de zon te genieten of van de schaduw. Heel mooi zwemwater en geschikt voor jong en oud.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 mrt 2023 - AT

9,3

Topstrand, goede sfeer

Ik bezocht de locatie Alleen

Zeer goed strand. Goede lokatie, goed bereikbaar met auto/fiets, en goed toegankelijk, ook voor mindervaliden. Erg goede sfeer, en voldoende ruimte. Keuze om op gras of op het zand te liggen, en leuk zwemwater. Aanrader voor iedereen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 mrt 2023 - Jurgen

10

Super fijn strandje

Ik bezocht de locatie Met partner

Het Engelermeer is een verassing als je er voor het eerst komt. Begint al met een grote gratis parkeerplaats, niet ver van de snelweg, te bereiken zonder files. Met hoge bomen en veel schaduw. Slechts een korte wandelingen naar het naturistenstrand, met zand en grasvelden met of zonder schaduw en voldoende ruimte, zelfs op de heetste dagen van het jaar. Er is een toiletgebouw met 2 buitendouches, welke schoongehouden worden door vrijwilligers. Ook veel afvalbakken, welke regelmatig geleegd worden door de strandwachten van de gemeente Den Bosch. Deze lopen ook regelmatig rond om een oogje in het zeil te houden en op te treden als dat nodig is. Bij mooi zomer weer staat er bij het naturistenstrand van een uur of 12 een snackwagen welke koffie en frituursnacks verkoopt en blijft lang staan tijdens de hoogzomerdagen. Het water is heerlijk om te zwemmen. Helder water met een (duik)vlot voor zowel de naturisten en een vlot voor de textiel gasten Beide stranden liggen tegen elkaar aan, maar levert geen enkel probleem op. Strand wordt elke ochtend weer schoongemaakt door de gemeente Den Bosch en alles ziet er dan spik en span uit. Kan niet wachten tot het zomer is. Maar ook in de winter maak ik gebruik van het meer voor een kort bloot zwemtochtje samen met anderen. Ook dat gaat hier goed samen met veel wandelaars en hondenbezitters die het al de gewoonste zaak van de wereld vinden dat zij dik ingepakt op het standje lopen en er een paar naturisten het water ingaan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 mrt 2023 - Patrick de Jong

9,4

Toplocatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Gewoon een toplocatie om bloot te genieten ruim en open, en zeker aantrekkelijk voor nieuwkomers, hier heb je echt het gevoel en sfeer dat bloot gewoon is.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

07 mrt 2023 - Rob

10

Een paradijs op Hollandse bodem

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom hier inmiddels zo’n 15 jaar en voor mij is er geen beter strand dan het Engelermeer. Rust als je rust wil en gezellig als je dat wil. Geschikt voor iedereen, of je nu alleen bent, met vrienden of vriendinnen of met je gezin. Iedereen respecteert je en laat je in je waarde. Ik kan elke dag lopend naar het strand dus ben hier in de zomer elke dag. Een paradijs wat nog net niet mijn achtertuin is.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

16 feb 2023 - Jan

8

Maakt de verwachtingen waar!

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Ik wil al langer naar Engelenmeer, gezien dit strand steeds in de top 3 van beste naaktstranden eindigt. Afgelopen zondag was het eindelijk zover en ging ik samen met een vriendin die in de buurt woont, maar nog niet eerder een naaktstrand heeft bezocht. Wat mij direct opviel is dat het naaktstrand een stuk groter is dan ik had verwacht op basis van foto's. Het is schoon, prettig gesitueerd met genoeg plekken in de volle zon, in de schaduw onder bomen, op het gras of in het zand. Voor ieder het juiste plekje. Dat er sanitair op het strand zelf is voelt als een luxe. Het zwemwater is heerlijk voor een meertje. Ook de sfeer is erg goed. We hebben leuke gesprekken gevoerd zonder het gevoel te hebben dat mensen zich aan je opdringen. We vonden het jammer weer te moeten gaan, maar wij zullen zeker weten terugkeren!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

08 sep 2022 - Daan

9,1

Meer dan verwacht

Ik bezocht de locatie Alleen

Met hoge verwachtingen (en een beetje spanning) ging ik (50+) voor het eerst van mijn leven naar een naaktstrand. De verwachtingen zijn overtroffen en de spanning was al weg toen ik het strand opliep. Het voelde allemaal natuurlijk. De sfeer is hier geweldig, de omgeving prachtig, het weer zat ook enorm mee en ik had zelfs leuke gesprekjes met andere genieters. Na ruim vier uur vond ik het jammer dat ik weer naar huis moest. Ik kom zeker terug en kan deze mooie plek aan iedereen aanbevelen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

03 sep 2022 - André

8,9

Fijn strand voor iedereen

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Vorig weekend met een maat voor het eerst geweest. Fijne ervaring. We waren verbaasd dat naakt -en gekleed naast elkaar ligt maar werkelijk niemand die hier een punt van maakt. Geweldig dat dit dus kan. Er loopt ook security rond. Mede door vakantie en mooie weer wel ontzettend druk. Maar al met al is er plek genoeg. Gratis parkeren. Qua publiek is het meeste wel ouder (met respect) en veel vaste bezoekers maar ook zeker gezinnen kinderen pubers gezien. Je kunt bovenal jezelf fijn en heerlijk recreëren zoals het hoort. Kortom voor herhaling vatbaar en zou het iedereen aanraden!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

19 aug 2022 - Mart

8,9

Fijnste strand in het binnenland

Ik bezocht de locatie Alleen

Mooi strand met heerlijk schoon zwemwater. Gemoedelijke sfeer. En gratis parkeren is zonder meer een pre! Naast stellen en gezinnen wordt het strand ook door zowel mannen als vrouwen alleen bezocht. Het textielstrand en naaktstrand bevinden zich direct naast elkaar, dus heel ver hoef je vanaf de parkeerplaats niet te lopen naar het naaktgedeelte. Dit is zonder meer een hele fijne locatie om prettig bloot te recreëren.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 aug 2022 - Jan

9,1

Fijne gezellige mensen om me heen en zeker nu mijn man er niet meer is.

Ik bezocht de locatie Alleen

Rustg,schoon en helder water en fijne mensen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

17 jul 2022 - Lenie pullens

6,3

Leuk met kinderen

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Leuk en gemoedelijk naast het textielstrand Mijn dochters (van 10 en 12)spelen gewoon bloot samen met de kinderen op het textielstrand zonder enig probleem,hoe leuk is dat.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

14 jul 2022 - Anne

10

In een woord geweldig

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij waren vandaag vroeg bij het strand. Alles is daar geweldig. Heerlijk naakt gezwommen en op het gras gelegen. Heel gemoedelijke sfeer. Van 10.30 tot 18.30 uur zijn wij daar gebleven. Ook heerlijke frietjes gegeten. Kortom voor herhaling vatbaar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

13 jul 2022 - Ad

9,1

Heerlijk

Ik bezocht de locatie Met partner

Vandaag voor het eerst geweest met mijn vriendin. Prima strandje, schoon, rustig en gemoedelijk. Vooral 50+ zoals op veel naturistenterreinen, maar dat is geen bezwaar. Wel enkele jongeren en kinderen voor wie het ook aangenaam verblijven is. Zwemwater is prima. EHBO aanwezig. Alle lovende kritieken zijn waar: het is er inderdaad erg fijn om te verblijven. Je kunt helaas niet je fiets meenemen (dure fiets zet ik niet in een stalling al is die prima), maar vandaag waren we met de auto. Parkeren is ook prima.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

12 jul 2022 - Bard

9,4

9

Ik bezocht de locatie Alleen

Mooie rustige omgeving

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

08 jul 2022 - M sanders

2,9

Niet voor herhaling vatbaar

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Nu was ik wat later en het was druk. De parkeerplaats was vol en er was een groot deel van de parkeerplaats leeg maar die was om onduidelijk redenen afgesloten met boomstammen en daardoor moest ik verder weg parkeren. Hemelsbreed was het maar een klein eindje maar door een brede sloot moest ik een heel eind omlopen. Niet fijn als je een hoop spullen moet meezeulen. Er was geen strandwacht en ook geen horeca. De afvalbakken waren overvol en puilde uit met de nodige troep er om heen. Het Engelermeer ligt vlakbij de snelweg en het langsrazende verkeer hoor je de hele dag. Doordat het enige ziekenhuis ook niet ver weg is hoor je om de haverklap sirenes van ambulances. Persoonlijk heb ik geen fijne herinneringen hier aan en op je dagje strand dat te moeten aanhoren...Ook de jeugd op het textieldeel maakt dat je verblijf niet aangenaam is, het is verboden om spelende geluidsapparatuur aan te hebben maar daar hebben ze lak aan en bij gebrek aan een strandwacht hoor je hele dag keiharde gebonk, hoogst irritant. Als je in het voorseizoen komt moet je maar afwachten of en wanneer het toiletgebouw open gaat. Omdat ik wat later was dacht ik dan blijf ik ook wat langer maar kennelijk komt er dan ander volk met vreemde ideeën en bij het ontbreken van toezicht gebeuren er dingen waar ik niet happy van word. Ik voelde mij ongemakkelijk en ben weggegaan. Dit is niet voor herhaling vatbaar.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  4
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

25 jun 2022 - Marianne.

9,1

Blij verrast

Ik bezocht de locatie Met partner

Nadat wij op Gran Canaria het naaktstrand hadden ondekt zijn we op zoek gegaan naar een naakstrand/meer in de buurt van Veghel. Na enkele recensies te hebben gelezen zijn wij 17 juni voor het eerst naar het Engelermeer gegaan. Wat we daar aantroffen was ver boven onze verwachting. Vriendelijke mensen, mooi zandstrand met prima grasveld en een schoon meer om in af te koelen. Ook de gemoedelijke sfeer die wij proefden was zeer aangenaam. Geen ongemakkelijke momenten zoals op gran canaria, waar alleengaande niet schromen om "hun" ding te doen binnen een paar meter van je strandbedje. Verder viel het ons op tijdens het teruglopen dat het textielgedeelte veel meer vervuild was met zwerfvuil dan het nudistengedeelte. Verreweg meerdere topdagn gehad inmiddels en hopen op een lange warme zomer. Dit is voor ons een geweldige bestemming.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 jun 2022 - Jacques en Cynthia

4,3

Misleidende reviews

Ik bezocht de locatie Alleen

Wat ik niet begrijp is dat sommige mensen in hun review het Engelermeer beoordelen met een 10 op alle onderdelen. Ik vind dit erg ongeloofwaardig en onreëel. Er zijn altijd zaken voor verbetering vatbaar. Wat ik eerder denk is dat 1 of meerdere personen van deze reviews er belang bij hebben dat er zo veel mogelijk gasten komen. Ik denk hierbij aan de uitbater(s) van de horeca(frietkraam, ijsverkoop) Want niet alles is een 10 waard, sterker nog geen enkel onderdeel is een 10 op zijn plaats. De hygiëne van m.n. het toiletgebouw laat te wensen over zeker op drukke dagen. En wat ik een man zag doen is met de tuinslang de boel natspuiten maar dat is GEEN schoonmaken. Wat mij ook opviel is dat er op het stranddeel(zand) veel peuken liggen, die worden in eerste instantie in het zand geduwd maar die komen toch weer tevoorschijn. Wat ik begrepen heb is dat er dit jaar door personeelsgebrek soms geen strandwacht is of maar 1. De BOA,s die langs komen houden zich niet bezig met het strand. Spreken niemand aan op het spelen van harde muziek of op meegenomen honden(wat niet is toegestaan) maar proberen nietsvermoedende recreanten te bekeuren op verkeerd parkeren. De bodem van het Engelermeer is royaal begroeit met waterplanten en dat is wennen als je daar doorheen loopt en je moet er tegen kunnen. De losgewoelde begroeiing waait bij een bepaalde windrichting naar het strand en gaat daar, als het een tijdje in de zon heeft gelegen, onfris ruiken. Na de tweede lijn word het water snel dieper en kouder en daar moet doorheen als je naar het vlot wil. Wat mij betreft zou het naaktgedeelte groter mogen en niet grenzen aan het textieldeel want dan is de overlast van kwetterende en gillende kinderen voorbij. Op het naaktgedeelte word niet of nauwelijks gegild.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  2
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

01 jun 2022 - Marjolijn

4,4

Engelermeer holt achteruit.

Ik bezocht de locatie Alleen

Geen idee hoe je aan het begin van het seizoen de prijs voor het beste strand van 2022 kunt uitdelen tenzij je de gegevens van vorig jaar gebruikt. Bij het voetballen moet je eerst een heel seizoen je best doen om aan het einde te bepalen wie de beste is. Begin ik met de start van het seizoen op 15 mei. Geen strandwacht aanwezig dus ook geen toezicht en ook de grote toegangspoort bleef dicht, probleem voor mensen met kinderwagens, bolderkarren of invalidestoelen. Dit komt door personeelsgebrek dit jaar(2022). Wanneer er dit jaar een strandwacht is, is deze vaak alleen en kan onmogelijk alle taken doen. Niet of nauwelijks toezicht daardoor kan de veiligheid in het geding komen en de hygiëne. Volle afvalbakken worden niet of soms geleegd. Stickers op de afvalbakken gaan niet werken. Sinds lange tijd kom ik hier en in het begin was het gemoedelijk en heel soms werd het wat drukker. Nu er meer aandacht voor het strand is en er kennelijk reclame word gemaakt word het steeds drukker m.n. in het weekend en is het in mijn geval niet echt prettig meer te noemen. gelukkig woon ik vlakbij en als het mij niet aan staat draai ik om, maar je zult maar van ver komen....De toiletgroep kan het dan ook niet meer aan als het zo druk word(stank van pislucht), vier toiletten op het naaktgedeelte is dan echt te weinig. Naast het voorgaande zie ik ook steeds meer vreemde snoeshanen verschijnen die toch wat andere ideeën over het naakt recreëren hebben en die aan elkaar gaan zitten frunniken, laat ik het zo maar noemen, Ook over het geasfalteerde wandelpad komen regelmatig de zogenaamde "niets in de gaten hebbende verkeerd gelopen wandelaars" oftewel kijkers/gluurders. Voorheen werden die door de strandwacht aangesproken en terug gestuurd, maar ja de strandwacht is onder bezet en ze zelf aanspreken, dan kun je de grootste heisa krijgen weet ik uit ervaring. Het Engelermeer is van oorsprong een zandwinput. De zandzuiger is er al heel lang uit en aan 1 zijde is het strand met deel voor naaktrecreatie. Het strand word helaas steeds smeriger m.n. door onze rokende medemensen. Buiten het feit dat roken asociaal is gedragen een aantal zich ook zo. Bekommeren zich niet om de medemens en paffen er rustig op los of je daar nu last van hebt of niet. De vervuiling komt doordat deze rokers hun peuken in het zand duwen i.p.v. in de afvalbakken. Als dit strand het beste is en daardoor deze prijs heeft verdiend, dan ben ik eens benieuwd naar die andere stranden.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  2
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

20 mei 2022 - Alexx

7,1

Prima

Ik bezocht de locatie Met partner

Fijne locatie

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

15 mei 2022 - R Duindam

10

Mooiste naakstrand van Nederland

Ik bezocht de locatie Alleen

Zeer mooie schone naaktstrand met respect voor de mede mens en natuur. Strandwacht aanwezig,schoon sanitair die door vrijwilligers wordt bijgehouden,ook een friet wagens met snack is aanwezig al met al iedereen kan er genieten 😉 groot en klein.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

24 mrt 2022 - Theo van Alebeek

6,6

Prima strand om lekker bloot te recreëren

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen zomer voor de eerste keer kennis gemaakt met het naaktstrand Engelermeer. Het is een prima locatie, met zowel zand als gras om op te liggen. Niet verstopt, maar gewoon naast het textielstrand. De sfeer is er gemoedelijk en ik heb me er prima vermaakt. Deze zomer weer!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

07 mrt 2022 - Marc

9,4

Super

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Echt heel mooi en groot strand. Voldoende vrijwilligers die toezicht houden. En uit ervaring, de eerste hulp is zeer snel ter plaatse. Geweldig hoe kundig deze mensen voor mij als patiënt handelden. Een woord SUPER. Hoop dat we snel weer kunnen gaan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 feb 2022 - Hans Theunisse

10

Een perfect naaktstrand.

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ben al heel vaak op het naaktstrand van het Engelermeer geweest. Ik heb mij daar vanaf het begin "thuis" gevoeld. Wat een mooie locatie, wat een gezellige sfeer. Een super plek om je vrij te voelen. Het mooie is hier dat het textielgedeelte van dit strand zonder een afscheiding overgaat in het naturistengedeelte met veel respect voor elkaar. Gratis parkeren maakt het extra bijzonder. Voor mij is dit een van de beste naturistenplekken in Nederland, waar ik ooit ben geweest.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 feb 2022 - Kees Smetsers

10

beste naaktstrand van Nederland

Ik bezocht de locatie Met partner

ik ken dit naaktstrand al van af 1993 het is alleen maar beter geworden ,fijn publiek fijne sfeer. er zit er ook een vereniging ( Naturistische Vrienden van het Engelermeer ) kortweg NVE Fijne mensen die alles bij houden het Toiletgebouw en de douche zelfs asbakken zijn aan wezig ze zorgen ook dat de mensen nog laat van het toilet gebouw gebruik kunnen maken ( eigen sleutel ) Ook dat mensen die er niet thuis horen met vreemde gedachten verwijderd worden. In zomer bij mooi weer is het heel druk daar en het parkeren op het Engelmeer is gratis Voor een hapje en draakje staat er frietkar waar vind je dat nog. Kortweg een super locatie waar mensen uit heel Nederland graag komen. Gr Peter

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 feb 2022 - Peter van Overdijk

10

Brabantse gemoedelijkheid op zijn best

Ik bezocht de locatie Met partner

Leven en laten leven. Heerlijk wat een sfeer. Gekleed en ongekleed relaxed naast elkaar. Kan niet beter wat ons betreft.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 feb 2022 - Jos

10

naaktstrand engelermeer

Ik bezocht de locatie Alleen

Het naaktstrand bij het Engelermeer is het mooiste naaktstrand van Nederland. De mensen die er altijd komen zijn supervriendelijk en altijd goedgezind. Ook is het naaktstrand super kindvriendelijk. En de toiletten en de doucheplaats worden ieder dag zeer grondig schoongemaakt voordat de meeste mensen naar het naaktstrand komen door de vrijwilligers van de vereniging Vrienden van het Engelermeer. Ook is de grasweide en het zandstrand altijd schoon geen sigarettenpeuk te vinden zowel op het gras als het zandstrand. De mensen kunnen er altijd een asbak meenemen die zijn van de vereniging. En die kunnen als ze naar huis gaan worden ingeleverd in een emmer bij het toiletgebouw. Ook staat er bij super mooi weer een frietkar op het naaktstrand en daar wordt door de bezoekers van het naaktstrand veel gebruik van gemaakt. Ik zelf kom al 20 jaar op het Engelermeer. Kortom een geweldig naaktstrand en omgeven met mooie natuur zoals bomen en struiken. Namens Hans Kersten

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 jan 2022 - hans kersten

9,4

meteen op m n gemak als beginnend naaktrecreant

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik heb Engelenmeer als alternatief voor een dag naar nieuw-haamstede. Ik ben er in 45 min. en scheelt een smak benzine. Normaal verkies ik de zee, omdat het daar echt heel rustig is. ik lig graag op mezelf en heb eigelijk niemand naakt om me heen nodig. Dankzij de relaxte sfeer, ben ik er nu wel aan gewend om wel mensen om me heen te hebben. Als het echt druk is, vind ik het niet zo geweldig. Ik lag een beetje op het einde vlakbij het water en vond het niet zo fijn dat een aantal mensen maar heen en weer blijft sjokken en hangen. Maar dat is iets waar ik me aan stoor en de meesten denk ik niet. Verder niets dan lof. Bv. ook voor een vriendelijke vrijwillige duikster die rotzooi opvist. Ook vriendelijke strandwacht. Goed dat er toezicht is, dat houd de boel ook netjes. Kortom, zal er graag terug komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

09 sep 2021 - jos

8,6

Leuk

Ik bezocht de locatie Met kinderen ouder dan 11 jaar

Prima stand. Eigenlijk krijg ik mijn dochters (beide 12) niet meer zo ver om mee te gaan maar hier vinden ze het wel leuk om in hun blote billen te spelen. Gelukkig ook wat kinderen van hun leeftijd. En lekkere patatjes in het weekend.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

06 sep 2021 - Carla

10

engeleneer supper mooi naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Op het Engelermeer is het altijd gezellig en een super locatie voor naaktrecreatie en er liggen zowel jonge mensen als oudere mensen, en de vereniging vrienden van het Engelermeer houden de toiletten en de doucheplaats zelf super schoon. Ook is het Engelermeer super kindvriendelijk, er is ook een mooi wit zandstrand dat regelmatig wordt om geploegd en er loopt ook strandwacht rond. Bij mooi weer staat er een grote frietkar die alles verkoopt, van friet tot snacks en ijs en frisdrank, en voor de leden van de vereniging staan er twee grote zeecontainers waar de leden hun strandspullen in kunnen achter laten. Ik raad iedere liefhebber van naaktrecreatie is een keer naar het Engelermeer te gaan. Gr. van Hans Kersten

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

19 aug 2021 - hans kersten

8,6

Relaxed

Ik bezocht de locatie Met partner

Een mooie omgeving met een overgang van textiel naar bloot zonder een echte barrière, veelal mensen die wat ouder zijn en er regelmatig komen, en toch gelukkig ook jongere met kinderen (meesten tot puber leeftijd), En een ideale locatie om met vrienden en bekenden relaxed te genieten, fijn zandstrand en gras en ook schaduw en prima zwemwater en de waterkant wordt schoon gehouden (ganzen vinden het er ook fijn is en blijft een natuur gebied). Sanitair en douches zijn aanwezig en de mogelijkheid om te eten en drinken zijn aanwezig zeker als het drukker is. fijne ontspannen sfeer en zeker een aanrader voor wie het bloot zijn nog eng vinden binnen een paar minuten voelt het als normaal (hier zie je werkelijk bloot en niet hoe het media wijs voor geschoteld wordt), prima om de dagen door te komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  8

15 jun 2021 - Rob

Zeer goed

Ik bezocht de locatie Met partner

Een heerlijk strand, mooi schoon en schoon water. Een geweldige plek, goede parkeergelegenheid.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

31 mrt 2021 - Marianne langerwerf

10

Een ideaal bloot strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Al meer dan 20 jaar ons naturistenstrand bij zonnig weer! Schoon strand, prima gras parkeren met of zonder schaduw. Prima douches en fijn zwemmeer. Schoon naaktstrand zonder overlast.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

30 mrt 2021 - Ad Kuijten

9,4

Beste strand dat ik ken!

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Fijne sfeer Ga als vrouw ook alleen en voel me daar prima. Ook met vrienden prima toeven. Mooi verzord sanitair, Prima foodtruck. Goed parkeren en niet te ver lopen. Echt een aanrader.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 mrt 2021 - Maike

10

relaxation

Ik bezocht de locatie Met partner

een heerlijk strand om heen te gaan goed afgeschermd voor de mensen die niet van bloot houden en de benodigde faciliteiten beschikbaar in het hoog seizoen. bloot beleven voor jong en oud en zeker een aanrader voor newbees

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 mrt 2021 - boozzy

8,3

uitstekend

Ik bezocht de locatie Met partner

altijd fijne vriendschappelijke sfeer

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 mrt 2021 - Henk en Nel

10

Subliem openbaar terrein

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik voel me bij het Engelenmeer heel fijn, veilig en vertrouwd. Leuke mensen en een vrije sfeer. Sanitair en watervoorziening is prima geregeld.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 mrt 2021 - J. Peters

8,9

Perfecte plek voor naaktrecreatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Ook al het is engelenmeer bij mij om de hoek, Het is een fantastische plek om te recreëren. Gratis parkeren, douches en toiletten zijn schoon, jeu de boules baan en twee tafeltennistafels. Op het vlot aan het meer is het heerlijk vertoeven. Kinderen zijn rustig en netjes. Ook voor gehandicapten is het goed bereikbaar. Het fijne is dat je zowel op gras als het zand kunt gaan liggen. Het is er in het voorjaar en najaar ook gewoon nog druk. Fijn om hier zo dichtbij te mogen wonen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 mrt 2021 - John van Velzen

10

Prachtig gelegen Schoonen relect

Ik bezocht de locatie Met partner

Kom vanuit België zo gauw het mooi weer is 2 a 3x in de week. Het is echt de moeite waard,het geeft rust en ontspanning!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 mrt 2021 - Theo van Alebeek

10

uitmuntende locatie

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Het is een vrij toegankelijk terrein en openbaar voer ieder dit dat wil. Er is een vereniging waarbij je kunt aansluiten echter dit hoeft niet, de vereniging zorgt voor beheer, onderhoud en veiligheid. Er staan twee tafeltennistafels, er is een jouleboel plek waar wedstrijden en competities worden gehouden in club verband. Op alle zonnige dagen van het jaar zijn er altijd wel spelers te vinden. Er is zwem/gebruik toezicht van de gemeente en op zomerse dagen staat er altijd een snackkraam. Openlucht douches en sanitair dat door de leden van de vereniging wordt onderhouden, geopend en schoongemaakt. Het zwemwater is helder en beschikt over een drijvend vlot waar op gezond en gerelaxed wordt. Het terrein is ruim zowel grasveld als strand, daarnaast ook schaduwrijke plekken heeft. Grenst zonder fysieke afscheiding (wel met attentie borden afgebakend) aan het textielstrand en waarbij nooit problemen worden ervaren door de gebruikers van het naaktstrand gedeelte........

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 mrt 2021 - hein van den heuvel

8,3

Prima

Ik bezocht de locatie Alleen

Fijn strandje en helder natuurwater, relaxed en veel plek op het strand, op tijd een ijsje van de ijscoman, en een snack van de friet kraam al bij al, een fijn blootstrandje....

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 mrt 2021 - theo

9,7

Gezellig ontspannen en genieten van zon, strand, water. Heel relaxte sfeer.

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Een fijne plek om te komen. Altijd schoon en voldoende faciliteiten. Als je lid bent kun je zelfs gebruik maken van een kastje in de container waar je je strandbedjes, parasol etc. kunt opslaan. Dat alles tegen een zeer voordelig tarief, echt top. Verder goede sanitaire voorzieningen en met mooi weer staat er een snackwagen waar je zonder eerst kleding aan te doen naar toe kunt wandelen. Jeu de Boules baan, tafeltennistafel aanwezig. In het hoogseizoen kan het wel heel druk zijn, er zou wat meer ruimte voor het naaktstrand mogen komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

16 feb 2021 - Eric van Lokven

10

Vrijheid, blijheid, veiligheid, sportiviteit, vriendelijkheid

Ik bezocht de locatie Alleen

Je kunt er vrij komen, maar het wordt onderhouden door een vereniging. Er staan twee tafeltennistafels en op zonnige dagen zijn er wel spelers te vinden. Er is toezicht en op zomerse dagen staat er altijd een snackkraam. Douches en sanitair op het naaktstrand. Mooi helder water. Zowel ruim grasveld als strand. Grenst zonder afscheiding aan textielstrand en dat geeft nooit problemen. Mijn meest bezochte vakantieplaats.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

03 jan 2021 - Winny

10

Geweldig plek om te relaxen

Ik bezocht de locatie Met kinderen van 5 t/m 11 jaar

Ben er al zo vaak geweest en verbaasd me telkens weer hoe ontspannen ik weer thuiskom. Me kinderen hebben het er ook altijd naar hun zin.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

26 dec 2020 - Gerben Zondsg

10

Heerlijk familie strand

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Heerlijk familiestrand. Prachtige ligging. Heerlijk water met een vlot om op te liggen. Horecawagen met ruime keuze op het naaktstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

25 dec 2020 - Pieter

10

Heerlijk genieten van rust, strand en water!

Ik bezocht de locatie Alleen

Een heerlijk naaktstrand met vriendelijke mensen. En lekker ruim.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

24 dec 2020 - Hans

10

Prettigste strand in het binnenland waar we zijn geweest

Ik bezocht de locatie Met partner

Fijn strand wat ook groot genoeg is met zowel een zand gedeelte als een gras ligweide. Het sanitair is schoon en zeker fijn dat het er is! De snackwagen die er vaak staat is een voordeel wat veel naaktstranden niet hebben. Zo kun je toch een lekker ijsje halen (hoort er bij op het strand) of een lekker snack of wat drinken. Door het diverse publiek vindt ook m'n vriendin het een prettig strand. Enigste mindere puntje is dat de parkeerplaats wel een stukje lopen is, maar tegenover alle positieve punten telt dat niet eens meer mee in de beoordeling :)

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

24 dec 2020 - Ricardo

9,4

heerlijk ontspannen bloot

Ik bezocht de locatie Alleen

Een heerlijke plaats met alle voorzieningen die je wenst en dat ook nog gratis.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

24 dec 2020 - anja

9,7

Geweldig voor een 1e keer

Ik bezocht de locatie Met partner

Onze 1e naaktervaring kon niet beter gevierd worden dan op deze plek. Ondanks de drukte door het geweldige en warme weer genoten we van de rust, de zon, het water en de frietjes van de allerliefste meneer van de snackwagen!!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 dec 2020 - Annebeth

Superfijn en schoon strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Ruim, schoon water, toilet, koude douche, schoon strand, vriendelijk publiek.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

23 dec 2020 - Frank

10

Een perfect naaktstrand in alle opzichten.

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik heb in mijn leven veel naaktstranden bezocht. Maar geen enkele kan het Engelermeer benaderen. Super ontspannen sfeer, mooi wit strand, prima zwemwater, gratis parkeren op grote parking, gratis toegang, mooie omgeving. Echt, dit verdient een 10 met een griffel. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken zijn de wilde ganzen, die het strand ook ontdekt hebben. Maar wat die achter laten, wordt netjes opgeruimd door de gemeente of de leden van de naturistenvereniging.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 dec 2020 - Kees Smetsers

9,7

Het Engelenmeer

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Ondanks de corona bleef het sanitair open Wel met maatregelen zoals ontsmettings middelen En de 1.5 meter afstand was prima te handhaven

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 dec 2020 - Frank van Tooren

9,7

Toplocatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Een toplocatie om te zwemmen, zonnen en luieren. Tevens mogelijk om jeu de boules te spelen. Grasveld en zandstrand. Een schoon toiletgebouw en koude douche. Een frietkraam en ijsverkoper. Veel parkeergelegenheid en tot slot vriendelijke mensen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

22 dec 2020 - Paul

10

(Bijna) perfect

Ik bezocht de locatie Alleen

In mijn ogen is het Engelermeer (bijna) de ideale plek voor naturistisch recreëren. Zoals al door velen is aangehaald: Zon- en schaduwplekken, schoon sanitair, eet- en drinkgelegenheid, gezinsvriendelijk, gratis toegang en parkeren enz. Jammer dat er verder geen sportactiviteiten anders dan jeu de boules worden georganiseerd. En mocht je net als ik in het najaar en winter het recreëren hier missen, dan is er altijd nog de mogelijkheid van de op vrijdag 4 september weer startende naaktzwemuren in het Golfslagbad in Oss. Voor data en tijden zie website Golfbad.nl

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

19 aug 2020 - Peter

10

Prima locatie!

Ik bezocht de locatie Alleen

4 middagen heb ik hier gedurende de hittegolf doorgebracht: toppie! Fijn zwemwater (wordt wel snel diep) met een fijn vlot om heen te zwemmen, ligweide met gras, maar je kunt ook op het zand langs het water liggen. Op sommige plekken, indien gewenst kun je bij bomen liggen, zodat je toch wat schaduw hebt. Er zijn douches, toiletten en er stond een snackwagen en een kar met frisdranken. Tevens waren er mensen aan het jeu-de-boulen op een grote mooie baan. Fijne mix van publiek, ik had het idee dat veel mensen elkaar ook kennen. Ik vond het Engelermeer redelijk moeilijk te vinden met de auto, wel was er weer heel veel parkeergelegenheid, ook op een weiland en waren er genoeg plekken om fietsen enz. neer te kunnen zetten. Alles netjes onderhouden

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

18 aug 2020 - Wim

9,4

Fantastisch strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Fantastisch strand! Ruim, gras, zand, schaduw desgewenst. Drukkere en rustiger plekken. Corona-maatregelen bij sanitair. ruim sanitair. Douche: heerlijk! Doos met boeken als bibliotheekje. Veel vaste bezoekers. Leeftijd over het algemeen wat ouder, veel 60 plus. Ook wel wat gezinnen met jongere kinderen. Fijne sfeer in het algemeen. Op sommige plekjes op het strand vaste kliekjes bezoekers . Veel minder 'wandelende mannen'dan in het verleden. Deze weken zagen we wel herhaald een grijze man met een grijs sikje frequent en nadrukkelijk op allerlei plaatsen op het strand paraderen met een aantal stukken ijzer door zijn eikel. Nou snappen we dat je het ook graag wil showen als je een aantal stukken ijzer door je piemel laat steken, maar jammer. Past niet op dit hele fijne strand vinden we. Kunnen de vrienden van Engelermeer zo'n paradijsvogel aanspreken? Jos en Karin

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

14 aug 2020 - JK

9,4

Ons kent ons

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Alles top. Alles schoon. Maar zeer hoog ons kent ons gehalte. Voor ons. Niet vervelend maar ik vraag me af als je op “hun” plekje ligt. Vaste gasten hoor je op iedereen commentaar geven. Hoor je dat niet dan is het helemaal top. Vaste gasten overigens erg aardig dus ik denk dat we niet op hun plaats lagen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 aug 2020 - Remunj

7,4

In je blootje een prima locatie.

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij komen daar al jaren als goed weer is. Niemand die je raar aan kijkt als je kleren uittrekt en dan lekker in je blootje van de dag gaat genieten. Fijn op het gras of op het zand het is wat je wilt. Er zijn ook douches, waar je je op kunt frissen als je het het warm hebt. Er is ook een wc en er staat een foodtruck met van alles en nog wat. Ja, het is echt genieten.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

07 aug 2020 - tonnie v d heyden

10

prettig

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Vrijheid, prettig recreëren! Heerlijke ligweide en zandstrand. Wel veel Ganzenpoep op rand waterlijn, echt opletten en zeker niet zo fijn voor de allerkleinsten bezoekers.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

02 jul 2020 - Ans

9,1

Prima!

Ik bezocht de locatie Met partner

Prima vermaakt, Mooi strand/meer en goede faciliteiten. echt naaktstrand, niet zoals in IJmuiden waar 85% gekleed loopt.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

30 jun 2020 - Henne

2

niet toegankelijk voor campers

Ik bezocht de locatie Alleen

Dank zij de hoogtebeperking van 2 meter is het parkeerterrein niet toegankelijk voor campers. Terecht geldt er voor de bermen een parkeerverbod. Maar een inhoudelijke waardering kan ik dus niet vermelden, wat ik zeer betreur.

  Faciliteiten
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

15 jun 2020 - Arnold

9,4

Zeer fijn strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Een hele fijne plek voor naaktrecreatie. Zelfs op een warme 2e Pinksterdag niet te druk. Heerlijk zandstrand en prima water. Douche om het zand af te spoelen bij het sanitair. Een kiosk voor koffie of een hapje. Wij komen terug!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

09 jun 2020 - Rob

10

verbeterd

Ik bezocht de locatie Alleen

In een eerdere reactie liet ik nog weten dat je voor eten en drinken nu bij een snackwagen terecht kunt die dagelijks met het mooie weer een vaste standplaats heeft op het naaktstrand. Nu hoeven wij niet meer naar het paviljoen op het textielstrand te lopen om iets dergelijks te kopen. Geweldige verbetering. Wij hopen dat het nu zo blijft. Afgelopen jaar was de snackwagen regelmatig gesloten door gebrek aan personeel. Hopelijk is dit nu opgelost.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

08 jun 2020 - Wim Bos

10

Ieder bezoek is als vakantie

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooi strand. Word prima onderhouden. Vriendelijke rustige sfeer. Complimenten aan alle vrijwilligers die toch steeds belangeloos hun bijdrage leveren om ieder ander te kunnen laten genieten van het prachtige strandje.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 mei 2020 - L

8,9

Fantastisch strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Als vaste bezoeker van het Engelermeer, waan je je op mooie dagen soms in het buitenland. Heerlijk helder water, waar je met regelmaat de vissen ziet zwemmen. Een langzaam aflopend strand waardoor je vele meters het water in kunt lopen eer je niet meer kunt staan. In het meer liggen 2 drijvende platforms, 1 aan de textielkant van het strand en 1 bij het naaktstrand, waar je naar toe kunt zwemmen, peddelen of varen. Schone toiletten en heerlijke douches. Voor de sportieve mens is daar behalve zwemmen ook nog de mogelijkheid om te tafeltennissen of om jeu-de-boules te spelen. Veel afvalbakken waardoor het strand schoon blijft. En zelfs op hele drukke dagen blijft er altijd plek genoeg om niet te dicht op andere bezoekers te liggen of te zitten. Het enigste wat nog een verbetering zou zijn is een vaste kiosk op het naaktstrand waar je terecht kunt voor je koffie, (fris)drank, ijsje, frites of misschien ook wel een belegd broodje. Nu is het toch elke keer maar afwachten of de ijscoboer wel of niet langskomt. En voor de leden van de NVE staan er nu 2 containers waar je een kastje kunt huren om je spulletjes in op te bergen, zodat je ze niet elke keer mee naar huis moet sjouwen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 mei 2020 - Wim Bos

10

echt de moeite waard om eens te komen kijken

Ik bezocht de locatie Met partner

Supermooi strandje in hartje Nederland fijn publiek goed bereik fijne douch en wc's aanwezig veel jeugd. Goede sociaal controle aanwezig (badmeesters) ijsco man komt ook langs. Voor een snack kan je naar het paviljoen lopen en een terrasje echt de moeite waard. Dankzij de NVE ( Naturistische Vrienden van het Engelermeer) het het goed toeven naar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 mei 2020 - Peter van Overdijk

engeleneer supper mooi naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

ik kom al weersinds 2002 op het engelmeer en ben sinds 2004 lid van de verenigin vrienden van het engelmeer een mooie en geweldige vereniging doen veel voor de leden zoals jeu de boel toernooien en een geweldige barbecue op het einde van het seizoen de barbecue ie supper goed verzorgd zodat niemand iets te kort komt het is een supper fijn naaktstrand en supper kindvriendelijk en de toiletten zijn alltijd zeer schoon voor ik naar het engelemeer ging kwam ik alltijd op het naakt strand op het E 3 strand maar dat is al jaren gesloten zou doende ben ik op het engelemeer te recht gekomen maar was daar al eerder geweest toen op het E3strand de zandzuiger olie had gelekt dat was in1994 toen was het E3strand 2 jaar gesloten achteraf had ik toen al bij het engeleer moete blijven komen een supperstrand het engelemeer namens hans kersten

Ook interessant (telt niet mee in de score)

18 mei 2020 - hans kersten

6,6

Naakt strand mag wel een stuk ruimer worden het is nogal klein

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Naaktstrand mag wel een stuk ruimer worden het is nog te klein . De ligging is verder wel goed

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

06 mei 2020 - P.Simons

10

Vakantie gevoel

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijke plek! Echt een vakantie gevoel elke als wij er zijn.. al ga ik hier ook graag alleen naar toe.. vriendelijke mensen en heerlijke nette omgeving.van alle gemakken voorzien.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

04 jan 2020 - Esther

10

Het mooiste standje van het land

Ik bezocht de locatie Alleen

Ongelofelijk dat ik de eerste ben die dit mooie en veelbezochte strandje recenseert. Heerlijk gelegen aan het door bossen omgeven Engelermeer ligt het naaktstrand waar ik met grote regelmaat te vinden ben. Het is er schoon, gezellig en voorzien van alle gemakken zoals douches, sanitair, een frietkraam vlakbij en op hele mooie dagen een ijskar. Wat wil je nog meer dan met een goed boek en een biertje erbij genieten van de zon in het mooie ‘s-Hertogenbosch? Een aanrader voor iedereen :)

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

12 dec 2019 - Bart

Contactinformatie

Adresgegevens
's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
51.70146, 5.24361
map Open kaart