Naaktstrand Hoek van Holland

6,8
Goed 35 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Beschrijving

Wil je naaktstrand Hoek van Holland in Rotterdam (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Hoek van Holland staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Hoek van Holland.

Algemene informatie over naaktstrand Hoek van Holland

Hoek van Holland grenst in het westen aan de Noordzee en in het zuiden aan de Nieuwe Waterweg, de verbinding tussen havenstad Rotterdam en de zee. Het dorpje ontstond toen arbeiders en ambtenaren van Rijkswaterstaat hier kwamen wonen voor de aanleg van de Nieuwe Waterweg (1866). Tot 1914 hoorde het bij ’s Gravenzande (gemeente Westland), maar sindsdien hoort het bij Rotterdam. Logisch gezien het belang dat deze havenstad heeft bij deze strategische locatie. Vanaf dat moment begon ook de ontwikkeling tot badplaats Rotterdam Beach. Het strand is 3,5 km lang en soms tot 250 meter breed.

Vanuit Hoek van Holland vertrekt twee keer per dag de veerboot naar Harwich, maar ook de fast ferry naar Maasvlakte 2. Deze is bedoeld voor mensen die daar werken en voor toeristen.

In april 2023 is het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand geopend. Het strand is hierdoor direct en sneller bereikbaar vanuit Rotterdam. Dan is het nog een kwartiertje lopen naar het naaktstrand.

In Hoek van Holland begint natuurgebied Hollandse Duinen dat doorloopt tot aan Noordwijk in het noorden van de provincie.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Hoek van Holland

Het naaktstrand begint 30 meter ten noorden van strandafslag Stuifkenszand en eindigt 50 meter voor de grens met de gemeente Westland.  Het strand is met borden aangegeven.

Het strand wordt goed bezocht door een gevarieerd publiek. De sfeer is er ongedwongen. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand. Op een paar honderd meter van de noordkant van het naaktstrand in ’s Gravenzande, strandafslag Vlugtenburg, liggen twee strandpaviljoens, waaronder het bohémien Elements Beach.

In 2008 kwam het naaktstrand negatief in het nieuws vanwege seksuele activiteiten door heren in het duingebied ter hoogte van het naaktstrand. De duinen werden toen, met instemming van NFN Open & Bloot, afgesloten voor publiek en dat is zo tot de dag vandaag. De paraderende heren (“stokstaartjes”) zijn nu verdwenen, maar hebben wel hun activiteiten verplaatst naar elders in het duingebied.

Onmiddellijk bij strandafslag Stuifkenszand staan 20 strandhuisjes op het naaktstrand in het kader van Project Naturo.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Hoek van Holland

Parkeerplaats auto: 51.9921, 4.12401
Fietsenstalling: 51.99515, 4.12255
Metro: m.i.v. april 2023 is het nieuwe station Hoek van Holland Strand, Badweg (ov9292.nl) in gebruik – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Hoek van Holland in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Hoek van Holland

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Hoek van Holland (Rotterdam)
Zuid-Holland
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
51.9983, 4.12272
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,8
  Blootvriendelijkheid
  8,1
  Hygiëne
  8,2
  Prijs / kwaliteit
  7,4
  Faciliteiten
  4,8
  Zwemmen
  8,7
  Staat van het sanitair
  4,3
  Eten en drinken
  4,6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,8
  Kindvriendelijkheid
  7,4
  Geschikt voor mindervaliden
  6,4
6,3

Ondanks vraag of ik zin had in sex toch een leuke middag gehad

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen zomer voor het eerst een middag op dit mooie strand doorgebracht. Het was op het moment toen ik kwam niet druk. Toen ik net mijn boxershort had uitgetrokken kwam er een man met een erectie op mij afgelopen en vroeg of ik interesse had in seks. Na mijn afwijzing heb ik deze niet meer gezien en heb verder heerlijk genoten.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  4

16 jan 2023 - Jeroen

(Opmerking NFN Open & Bloot) Goede reactie! Je hebt je niet laten wegjagen door iemand die een verkeerde opvatting heeft van wat je op een naaktstrand hoort te doen.

16 jan 2023 - Bernd Huijser

5,4

Gemoedelijke sfeer

Ik bezocht de locatie Met partner

Een mooi strand met een gemoedelijke sfeer. Geen ongewenste handelingen gezien. Wel veel ouderen. Tip: kom met de fiets en stal die bij opgang Vluchtenburg. Op het strand 200 meter naar links en je bent er. Niet al te ver van Element beaches voor een drankje (gekleed!)

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  4

19 aug 2022 - Mark

10

Prachtig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Vrijdag 12 augustus hier geweest. Echt een heel mooi groot strand, waar je heerlijk kunt zijn. Jammer dat er geen wc, douche en drinkwatertappunt is, maar dat weet je van tevoren. Eten en drinken moet je zelf meenemen. Wel genoeg afvalbakken en het strand was schoon. Wel wat mannen in de duinen zien lopen/staan, maar daar hoef je niet op te letten en dus geen last van gehad. Wij waren met de fiets en tussen knooppunt 21 en 51 (dichter bij 21) kun je richting het strand fietsen. Halverwege is een parkeerplek voor fietsen, maar je kunt ze ook helemaal onder bij het strand zetten. Dan is het nog maar een heel klein stukje lopen tot het naaktstrand. Terecht dat dit strand genomineerd is en een award gewonnen heeft. We komen hier zeker terug!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

17 aug 2022 - Jan en Evelien

10

Ik bezocht de locatie Alleen

Vanmiddag geweest, het was wel rustig en weinig jonge mensen. Verder wel genoten van de zon, de zee en de rust.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

03 jun 2022 - Wouter

6,3

Sfeer bepaald door 'cruisende' medemens

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooi en goed bereikbaar strand. Jammer dat sfeer is hier de laatste 3 jaar achteruit is gegaan. Volgens een bezoekster aanklampte, is de achterliggende duin een ontmoetingsplek geworden voor betaalde en onbetaalde seks. Dat verklaart de permanente aanvoer van nerveus om zich heen kijkende en rondjes lopende types. Zelfs als je 0% behoefte hebt om op andere mensen te letten, is er geen ontkomen aan. Sinds een jaar staat er een bord ‘recreeren in duinen verboden’ en is er een hek aan standzijde geplaatst. Het resultaat is dat het hek is is doorgeknipt en de 'populatie' aldaar is verdrievoudigd. De duinen zijn zo gelegen dat de cruisers eventuele handhavers van een kilometer zien aankomen. De betreffende duinpan meerdere uitgangen dus de ambtenaren hebben 'niets kunnen constateren'. Vijf minuten daarna is iedereen weer terug op zijn werkplek. U gelooft het misschien niet, maar kijk niet raar op van openlijk masturberen op het strand (dus niet in die duinen erachter). Inmiddels voorgevallen bij 3 bezoeken, gewoon recht voor onze neus. Ook daarom, na 10 jaar, gaan wij vanaf nu naar een ander theater. Een laatst indicatie voor de verslechterde sfeer zijn de kijkende pubers in trainingspak die daar tegenwoordig rondjes gaan lopen en hun vrienden bellen over wat ze allemaal zien en tegenkomen. Door het ontbreken van de uitkijkplek van de reddingsbrigade, ontbreekt blijkbaar ook de positieve invloed van de strandwachten met hun verrekijkers en rondrijdende Jeeps Heb ze dit jaar nog niet gezien.

  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  6

17 mei 2022 - Fam. Santos

10

Ongedwongen prettige sfeer

Ik bezocht de locatie Met partner

Een fijn breed zandstrand, waar het rustig is, goed bereikbaar, schoon.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 feb 2022 - Bep Boon

7,5

relaxed en rustig naaktstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij vinden het een fijn en relaxed naaktstrand met een prettig publiek jammer dat er geen faciliteiten zijn

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

10 feb 2022 - Berry&Therese

6

allen op de wereld

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik was er op maandag en zag een dame worstelen met een eindscherm, heb deze dame maar geholpen. Scherm opgezet, het was een halve koepeltent. Daarna ging ik 7 meter verderop liggen. De dame ging bij een paar paren praten die geen hand uitgestoken hadden. Zag dat ze weer terug kwam een tegen mij riep dat ik volgens de regels wel 25 meter afstand moest houden van een alleenstaande dame. Ik ben maar een heel eind verderop gegaan om de lieve vrede te bewaren, dacht: nog een paar van deze een je heb een strand van Hoek van Holland tot Den Helder nodig. Deze dame was 60 of 70, voor de rest heb ik zelf het naar mijn zin gehad.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

06 sep 2021 - petrus

5,7

Prima strand, geen faciliteiten

Ik bezocht de locatie Alleen

Perfect strand op loopafstand 5 minuten van de gratis parkeerplaats Helmweg. Schoon, rustig, veilig strand. Geen pottekijkers of iets dergelijks meegemaakt. Dit is mijn favoriete naaktstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

25 aug 2021 - Marco van der Heide

6

Prima strand maar veel voorbijgangers

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik heb het strand op een dinsdagmiddag bezocht. Mijn ervaring was matig. Het strand ligt tussen twee textielstranden en het was erg druk met geklede mensen die over het naaktstrand van de ene naar de andere kant liepen. Daarentegen waren op de dag dat ik er was weinig naaktrecreanten. Hierdoor was er in verhouding veel meer textiel op het strand dan bloot. Vooral als je de zee in wilde moest je langs veel geklede mensen lopen. Sommige hebben hier wellicht weinig moeite mee, maar persoonlijk voel ik me dan toch wat bekeken. Ook zag ik zo nu en dan een / enkele mannen uit de duinen komen waarvan het leek alsof ze de naakte zonnebaders aan het bekijken waren. Door alle geklede wandelaars voelde ik me toch al wat bekeken, dus dit kon er nog wel bovenop, maar ik kan me voorstellen dat ook niet iedereen dit prettig vindt. Wel was er genoeg ruimte op het strand, was het goed te vinden en is het een prachtig strand. Op een zonnige dag kun je hier dus wel heerlijk liggen. Maar persoonlijk had ik tocht liever wat minder textiel gezien.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

24 aug 2021 - Aron

voorlezen van gedichten, verhalen en of wijsheden op strand van Hoek van Holland

Ik bezocht de locatie Alleen

Wie behoefte heeft aan interactie, verbinding met andere mensen kan de strand verhalenverteller tegenkomen of op zoeken op het strand van Hoek van Holland. Hij vertelt verhalen, gedichten, wijsheden uit boeken over liefde en levenskunst op het strand van Hoek van Holland. Hij zit met mooi weer in het weekend en op de maandagen op het strand met een groene windschermtentje. Tot dan!

Ook interessant (telt niet mee in de score)

23 jul 2021 - Strand verhalenverteller

6,3

Top naaktstrand vanaf pp kort aan te lopen

Ik bezocht de locatie Alleen

Dit stukje naaktstrand moet gewoon blijven. Het is er altijd druk, goede mix van mensen, dus er is behoefte aan! Het geklede strand ernaast is erg rustig en daar is dus nog ruimte zat! Ook met het doortrekken van de metro zie ik mensen voor het geklede strand niet helemaal hierheen komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

07 jul 2021 - Frank

5,2

Gezellige sfeer!

Ik bezocht de locatie Alleen

Dit stukje naaktstrand moet gewoon blijven. Het is er altijd druk, goede mix van mensen, dus er is behoefte aan! Het geklede strand ernaast is rustig en daar is dus nog ruimte zat! Ook met het doortrekken van de metro zie ik mensen voor het geklede strand niet helemaal hierheen komen. Het zou wel fijn zijn als er wat extra faciliteiten komen voor wat betreft sanitair en eten/drinken.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

20 jun 2021 - Hoekenees

6,3

Prima strand

Ik bezocht de locatie Met kinderen ouder dan 11 jaar

Prima strand, gevaarlijke zee, dus kijk uit. Voor kinderen wel erg leuk in verband met extra zandbank vlak voor de kust. Even door het diepe en dan kun je weer als klein kind lopen. Gezellige sfeer

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

09 jun 2021 - Marco

7,4

Gemeente heeft afrastering gezet

Ik bezocht de locatie Met partner

In maart waren we ook hier geweest en toen was het mooi weer en waren er veel stokstaartjes.(swingers van alleen mannelijke aard) Nu was het kouder en de gemeente heeft duidelijk afzettingen gemaakt. Dus zo de duinen in lopen is stuk moeilijker. Dus het was een stuk prettiger liggen. We zijn dus blij met de afrastering. Het was vandaag bewolkt en af en toe zon net genoeg om toch lekker even te zonnen. Hierdoor weer een positieve blik voor de toekomst.Waar ik wel bang voor ben is zodra de metrolijn klaar is,de gemeente hoek van Holland dit Strand er ook graag erbij wilt hebben voor geklede gasten.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

17 mei 2021 - Weeda

6,8

Heerlijk rustig. Mooi schoon!

Ik bezocht de locatie Met partner

Mijn man en ik komen sinds 1977 op dit naaktstrand. We kwamen er toevallig terecht. Wij bleven omdat het zo schoon en rustig was. Zo werden we naturist. Onze kinderen hebben er heerlijk kunnen spelen. Over een verhard pad loop je zo naar het strand. Kijk maar op Google Maps! Helaas zijn er geen voorzieningen op het strand. Niet zo erg want het geklede strand met strandtent ligt er vlak naast. Neem gewoon je boterhammetje en drinken mee van huis . Wellicht blijft het hierdoor rustig en zijn er weinig’ kijkers’. Nog steeds een erg schoon strand zonder herrie. Een enkele geklede gast wordt getolereerd. Jammer dat honden juist hier toegestaan zijn. Dat zullen anderen juist fijn vinden. Wij niet. Helaas zijn er de laatste jaren weer veel ‘Stokstaartjes’ in de duinen. Ikzelf probeer er maar geen acht op te slaan. Het is niet toegestaan. Er is geen controle op. Op het strand is de reddingsbrigade aanwezig in het hoogseizoen. Een zee blijft altijd gevaarlijk. Ook hier. Geniet gewoon van de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg en het heerlijke strand! Wij kunnen en willen het niet missen!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

15 mei 2021 - Martha Riedijk

Ik bezocht de locatie Alleen

lijkt mij erg gezellig tot mooi weer Groetjes Alwin en hopen op n mooie zomer ! veel zon doet n mens erg goed !

Ook interessant (telt niet mee in de score)

11 mei 2021 - alwin zuidgeest

10

Prima naaktstrand Hoek v Holland

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Prima naaktstrand, heerlijk om te zonnen of duik in zee te nemen. Geen faciliteiten, wel strandtenten op naburige textirl stranden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

26 apr 2021 - Jan Hendrik

7

Natuurlijk bloot

Ik bezocht de locatie Met partner

Dit FKK strand vormt belangrijke functie voor Rotterdammers maar vooral voor de plaatsen ten westen van Rotterdam, zoals Schiedam, Vlaardingen en Maassluis alsmede Westland. Hoewel weinig faciliteiten, is alles per voet met doek om of zwembroek aan goed per voet bereikbaar op textielstrand, z.a. Toiletten en horeca. Parkeren voor auto’s is voor hele strand van HvH lastig alsmede bereikbaarheid met auto, daarentegen per fiets heel goed bereikbaar met goede stallingsmogelijkheden. Zodra Metro lijn B is doorgetrokken naar strandlocatie, zoals trein vroeger, is bereikbaar ideaal. Verdwijning van FKK strand HvH is afkalving van mooie recreatie mogelijkheid en inperking van individuele vrijheden.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

20 apr 2021 - Ruud Dirksen

6,6

Geen ontspannen gevoel door swingers in duinen en veel textiel op het strand Gemeente doe er wat aan!!!!

Ik bezocht de locatie Met partner

Vandaag 30 maart 22 graden en onverwachts naar deze locatie gegaan met de camper. Op dit strand wordt het gedeelte momenteel slecht aangegeven . 2 palen aan beide beginpunten van de locatie. Hierdoor komen er veel mensen met kleding die raar kijken als je er in je als geen kleding aan hebt. Terwijl dit stuk nou juist is bedoeld om er in zijn geheel bruin te worden. Ook een minpunt zijn de vele alleenstaande mannen in de duinen die af en aan lopen. Dit terwijl het verboden is om in de duinen te lopen.Op sommige stukken is dit ook met hekjes afgezet. Ik vind het een hoog gehalte van swingers of af spreekplek van alleenstaande mannen. Deze 2 dingen geven niet het fijne gevoel van prettig bloot . Wij hopen dan ook dat er straks meer toezicht komt en dat de locatie met meerdere palen wordt aangegeven als naaktstrand. De camping waar we stonden was wel top (textielcamping Vlugtenburg gestaan met Camper grote plekken) vanaf hier makkelijk naar het naaktstrand maar helaas was dit strand niet echt positief in onze ogen.We sluiten ons aan bij eerdere meldingen dat er teveel mensen kijken en niet genieten en ontspannen van

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

30 mrt 2021 - Walter Weeda

(reactie NFN Open & Bloot) Op dit moment vraagt Hoek van Holland zich af of dit naaktstrand moet blijven (zie ook het nieuwsbericht op deze site). De gemeente zal NFN in de discussie betrekken. Naaktrecreanten moeten alleen niet (massaal) wegblijven! De gemeente kan gaan denken dat jullie geen naaktstrand hier meer willen! Mail je mening naar strand@nfn.nl.

06 apr 2021 - Bernd Huijser

7,7

Voor en nadelen

Ik bezocht de locatie Alleen

Voor de liefhebber. Rustig gelegen tussen 2 opgangen waar (in t seizoen) betaald parkeren van toepassing is. Fietsen tot aan t strand. Geen voorzieningen, wel bij de opgangen. De betonnen paden langs de strandhuisjes maken het voor sommige gehandicapten nog bereikbaar. Gratis zonder directe faciliteiten maakt een gemiddelde prijs/kwaliteit. Voor kinderen die zichzelf op basale manier kunnen vermaken is het ideaal. Langs de vloedlijn lopen geklede gasten, waarvan ik (t.n.t.) geen overlast ondervind. Zwemmen gaat prima, er is bewaking. Let op de vlaggen i.v.m. gevaarlijke stromingen. De zandbanken en muien liggen niet vast, (on)diepten wisselen soms sterk.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

22 mrt 2021 - Arjan

3,7

Verleden tijd

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk weer, beetje wind, goed te doen. Maar iedereen, echt iedereen was in badkleding. Dus maar weg gegaan want we willen geen lust/kijkobject zijn.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 jul 2020 - Frans en Bea

8

Heerlijke rustige locatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Met de fiets is het het makkelijkste te bereiken Fietsstalling in de duinen (onbewaakt) Over smal betonpad door de duinen naar het strand (niet voor minder validen) Dan beneden rechtsaf over breed betonpad waar na zo'n 50 meter het naaktstrand begint Lekker rustig en, tot nog toe gelukkig, geen luidruchtig volk Heerlijk relaxed daar en ruimte zat, ook midzomer, en ruime zwem mogelijkheid Aan de vloedlijn wel "gekleed" volk maar daar hebben de meeste van ons gelukkig geen moeite mee Alleen soms wat van die "vieze" mannetjes die zo nodig niet langs de vloedlijn maar tussen de naakt recreanten door moeten lopen Ga hier zodra het mogelijk is weer naar toe

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

15 feb 2020 - Guus

6,3

Zeer toegankelijk strand. Ligt op 5 minuten lopen van de parkeerplaats bij de zeetoren (helemaal achteraan parkeren en dan langs de zendmast naar het strand lopen). Geen faciliteiten, dus geen toiletten en ook eten en drinken moet je zelf meenemen. Wel bewaakt door de reddingsbrigade. Laatste tijd wel veel alleenstaande mannen, vandaar dat ik voor de kindvriendelijkheid een iets lagere score heb gegeven.

  Blootvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

13 jul 2018 - Marco

7,3

I love this place. Not far from the pavilion and facilities. So far I have visited 4 nudist beaches in the Netherlands and this is one of the best. People are friendly and helpful and the beach is clean. What more could you want.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  7

08 jul 2018 - Bashir

7,3

Fijn strand, rustig. Je kunt ook parkeren bij de opgang aan de Schelpweg/Rechtestraat. Daar zijn ook paviljoens met wc's en is een leuk klimrek (vliegtuig). Op het strand loop je naar het noorden langs de strandhuisjes. Vanaf daar zie je het naaktstrand al: bij het oranje hutje van de reddingsbrigade.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10

31 aug 2017 - Marieke

7,3

Prima ligging. Vanaf de parkeerplaats een klein stukje lopen voor de opgang, dan nog een stukje voor het naaktstrand. Het toilet heb ik nog niet gevonden. Eten en drinken moet je zelf meenemen. Op het strand is een punt van de Reddingsbrigade, die ook goed toezicht houdt. Het strand is netjes schoon en heerlijk om naakt te recreëren, ook voor kinderen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

09 aug 2017 - Jerom

10

Top!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

17 jan 2016 - Sintia

6

Lopen veel voyeurs rond in het duingebied. Nogal vrij ver lopen vanaf de strandopgang. Veel geklede kijkers langs de vloedlijn.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

05 sep 2014 - Johan

7

Hebben ze het eettentje alweer weggehaald! Vanaf Slag Vluchtenburg ben je er zo, maar voor een drankje moet je de kleren aan. Jammer! Verder een goed strand, maar laat in de zomer je hond thuis!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  4

14 aug 2014 - Mark

8,5

Heerlijk strand met een prettige strandtent. Het nadeel is wel de lange trip door de duinen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  9
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Kindvriendelijkheid
  4

01 aug 2014 - RBM

6

Prima strand, strandtent is gezellig, niet te ver van naaktstrand, maar met een beperkte kaart.

  Blootvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  8

02 jul 2014 - R. Groenendijk

6

Een rustig naaktstrand, waar sinds vorig jaar gelukkig weer een koffietentje op staat. Door het afsluiten van het duingebied ook geen last meer van mannen die niet weten hoe ze zich moet gedragen op een naaktlocatie.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

14 jun 2014 - Mark

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://hoekvanholland.nl/haven-natuur-strand/strand/