Naaktstrand Maasvlakte 2

7,4
Goed 23 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze accommodatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Het naaktstrand aan de Tweede Maasvlakte is ontstaan in opdracht van de gemeente Rotterdam, en door samenwerking tussen Projectbureau Maasvlakte 2 en NFN. Het begint rechts van de noordelijkste strandopgang bij P1. Bij alle strandopgangen staan borden waarop het naaktstrand is aangegeven. Het is een breed strand met een weids uitzicht. Ligt tussen het textielstrand (links) en het sportstrand (rechts).

De drie strandopgangen van het nieuwe badstrand op Maasvlakte 2 hebben een trap die ontworpen is door Jan Konings. De Rotterdamse kunstenaar bedacht een 9 meter brede betonnen trap die meerdere functies heeft en door zijn strakke maar toch ook speelse vorm goed aansluit op de duinen.

De trappen van Jan Konings hebben naast elkaar treden van 20, 40 en 80 cm. Dat maakt dat ze, behalve om de duinen over te steken, ook goed bruikbaar zijn als zitelement om het zand tussen de tenen weg te halen, op medestrandgangers te wachten, te picknicken of gewoon in de luwte te zitten.

Bereikbaarheid Naaktstrand Maasvlakte 2 Rotterdam:

Volg de N15 vanuit Rotterdam/Den Haag. Rijd de Europaweg op. Houd links aan naar de Maasvlakteboulevard. Route naar strand staat aangegeven op de Maasvlakte 2. Het naaktstrand ligt aan de 1e parkeerplaats rechts van de strandopgang. Links op het duin staat het gebouw van de reddingsbrigade. Bij de 1e parkeerplaats is een uitgiftpunt van snacks en dranken. Hier zijn ook
enkele toiletten.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,4
  Ligging
  8,5
  Faciliteiten
  5,3
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6,4
  Kindvriendelijkheid
  7,7
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  6,8
  Staat van het sanitair
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8,4
  Geschikt voor mindervaliden
  3
8,2

Heerlijk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Komen hier al jaren ook met onze dochter onder de 11 jaar. Heerlijk strand jammer alleen wel dat op extreme drukke dagen er we heel veel textiel tussen ligt die overigens geen overlast veroorzaken. Over t algemeen heerlijk rustig recreeren

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

19 dec 2019 - Charles

7,8

Heerlijk strand met super zwemwater en uitzicht

Ik bezocht de locatie Met partner

Maasvlakte 2 is een heerlijk naturistenstrand, Prettig rustig, vermoedelijk a.g.v. de reisafstand en het ontbreken aan voorzieningen voor de echte luxe liefhebbers. In ruil daarvoor een super strand, mooi zwemwater, met laag tij lekkere zwinnen. Gratis parkeren en altijd wel bij 1 van de op/afgangen. Hoofd op/afgang grenst direct aan textielstrand, wat veel textiel wandelaars en bezoekers oplevert, waarvan wij minimaal overlast ervaren. Ook kindvriendelijk, het is een naturistenstrand zonder gedoe en gefriemel, iets dat wij als prettig ervaren. Hou rekening met wat wind, kortom: tentje of windscherm is handig. Bij het ontbreken van voorzieningen bij echt warm weer voldoende zonnebrand, eten en drinken, etc meenemen. Have fun, carpe diem!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

26 aug 2019 - Robert & Marlot

7,7

Maasvlakte 2

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk en groot strand. Helaas toiletten en restaurant op flinke loopafstand. Trappen zijn erg stijl en aan de strandzijde onder het zand gestoven waardoor het laatste stukje niet echt veilig is. Bij hoog water loopt er een lagune vol wat voor kinderen veilig is. een absolute aanrader voor een ieder di rustig naakt wil recreëren

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

24 mei 2019 - Hans

6,7

Sinds het naaktstrand 's Gravensande door de autoriteiten ontoegankelijk is gemaakt voor anderen dan ultra fitte topsporters, kom ik op het Maasvlakte strand. Een eind rijden (uit Vlaardingen) maar er is nooit file en.....gratis parkeren vlák onder aan het duin! Ideaal. Prachtig breed strand en bijna altijd zeehondjes in de zee! Jammer dat de trap naar het strand (27 treden) voor 75% is "ondergesneeuwd". De terugweg naar de auto is steeds weer een uitdaging. Jammer ook van al die textielfamilies die niet alleen óp het naaktstrand komen liggen, maar dan ook nog het lef hebben om te eisen dat je iets aantrekt omdat de kinderen niet tegen blote mensen kunnen! Verder niets dan lof voor dit strand.

  Ligging
  10
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  6

18 jul 2017 - Rob

5,7

Komen te veel mensen met kleding aan! Mooi strand, makkelijk aan te rijden, geen drukte.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Prettig Bloot recreëren
  5

06 jul 2017 - mar

8

Vandaag voor het eerst dit seizoen weer eens dit naaktstrand bezocht. Een aantal zaken vielen mij op: 1) De naaktstrand bordjes zijn verplaatst naar de tweede (rode) opgang. Dit was vorig jaar de eerste (rode) opgang. Hierdoor lijkt het naaktstrand groter te zijn geworden, maar schijn bedriegt. Het is nog steeds 500 meter naar rechts. Echter, daarna loopt het naaktstrand schijnbaar nog door, want ik zie daar nog bijna iedereen nog naakt. 2) Wat mij stoort zijn honden en uitwerpselen, die kom je her en der tegen. Storend is ook het feit dat deze honden vaak loslopen en niet zijn aangelijnd. Persoonlijk vind ik dat honden niet op een strand thuis horen. 3) Het aantal vuilnisbakken is te beperkt. Deze zouden ook op de minder drukke stukken moeten staan. Het gevolg: her en der zwerfvuil. 4) Het ontbreekt aan sanitair (en dan bedoel ik met name toiletten). Waar moeten mensen hun behoefte doen, vraag je je af. In zee, in de duinen, of elders? De snackbars zijn niet altijd open en niet altijd op loopafstand als je nodig moet. Ondanks alle voorstaande zaken, is het heerlijk toeven op dit naaktstrand met doorgaans prettig publiek.

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

22 mei 2017 - Jos

7,2

Heerlijk strand, lekker breed, waar ik graag een stuk loop. Jammer van de geklede mensen. Volgend jaar hopelijk jaar beter en het weer ook en Estelle gewoon blijven komen! Jammer dat je niet gewoon lekker vrij kan zijn als 2 dames.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

10 mei 2017 - nudist08

8

Normaliter ga ik samen met een vriendin (beiden rond de 30) graag naar dit naaktstrand. De laatste paar maanden worden wij echter steeds vaker lastig gevallen door mannen die alleen op het strand liggen. Wat veel gebeurd is dat wij na het zwemmen terug komen bij onze handdoek, en dan ontdekken dat er ineens 1 of 2 'eenzame' mannen bij ons in de buurt zijn gaan liggen. Ze spreken ons niet aan, maar we worden constant bekeken en gevolgd in de zee. Vandaag een nieuw dieptepunt: iemand kwam ons vertellen dat de man naast ons foto's aan het maken was. Vervolgens, toen wij gingen zwemmen, zat er een man in de branding die duidelijk met zichzelf bezig was terwijl hij naar ons zat te kijken. Er liepen kinderen in de buurt... De laatste man bleek zelf later op het geklede strand te liggen met vrouw en kinderen. Wij durfden nergens meer heen. Ik vind het erg jammer dat je als vrouw(en) alleen eigenlijk niet naar een (dit?) naaktstrand kan.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Hygiëne
  6

27 aug 2016 - Estelle

Het ontbreekt aan het overduidelijk aangeven dat het om een naaktstrand gaat, slechts een bordje vijfhonderd meter verderop van de plaats waar men het strand betreed. De hondenbezitters gebruiken het strand als uitlaatplaats waardoor de badgasten tussen de uitwerpselen van de dieren mogen recreëren en manoeuvreren. Het schort aan handhaving toezicht en schoon houden. Waar is de ouderwetse strandtent met vlaggen waar kinderen een ijsje kunnen kopen? Slechts een patattent op de parkeerplaats wat een armoede.

29 jul 2016 - Mario

5,2

Momenteel zit het regelmatig vol met textiel en de borden worden telkens expres verwijderd en de palen in zee gegooid (twee van de vier liggen aangespoeld midden op het strand). Omdat wij op de eerste parkeerplaats moeten parkeren, doen veel anderen dat ook en rijden ze niet door naar de volgende parkeerplaatsen, dus moet er bij de ingang van de parkeerplaats al een bord staan voor naaktrecreatie en dan met een betonnen voet en vast gelaste borden, want er blijven toch vervelende mensen die ons strand blijven tegen werken zo is dat nou eenmaal in deze wereld, helaas.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  6

17 jul 2016 - Aad en Jenny

7,2

Heel prettig naaktstrand waar idd soms teveel "kleding" doorheen loopt. De borden zouden toch duidelijk aan moeten geven dat het gaat om een naaktstrand, gelukkig niet te druk en leuke mensen die je aanspreken voor als je aansluiting zoekt die voor verdere gezelligheid kan zorgen. Wij gaan zeker als het weer het toelaat vaker hiernaar toe. De treden van de trappen behoeven van tijd tot tijd wel een veegbeurt aangezien je makkelijk uit kan glijden.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  7

22 jun 2016 - Bulent

5,2

Reactie NFN op Wim: Dank voor je melding. NFN onderzoekt inmiddels met de gemeente Rotterdam waarom de bebording uit 2015 niet meer functioneert.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

11 mei 2016 - NFN

9

Al jaren vaste bezoeker, altijd zeer tevreden. Dit jaar twee keer geweest, gisteren viel het al op dat direct rechts van de trap veel geklede gasten waren, ruim achter het bord dat aangeeft waar het naaktstrand begint. Vanmorgen was dit al iets uitgebreider en vanmiddag waren over een lengte van ca 150 m geen naturisten meer te bekennen. De geklede gasten hebben de plekken overgenomen. Misschien toch het bordje duidelijker plaatsen en wellicht meerdere talen gebruiken. Dit heb ik niet eerder gezien op dit strand. Is er toezicht/controle? Een enkele geklede gast is geen probleem, eigen keuze, maar dit lijkt op een invasie

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

07 mei 2016 - Wim

7,2

Een heerlijk ruim strand, de trap mag idd wel eens zandvrij gemaakt worden, verder geen klachten!

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

04 apr 2016 - Jurgen

8

Een heelijk strand. Goed bereikbaar. Helaas geen OV aanwezig. Ook ontbreekt een sanitaire faciliteit. Daarvoor moet je een eind (gekleed) lopen naar de volgend opgang. Zorg wel, bij mooi weer, dat voor 10 uur er bent anders is het parkeerterrein helemaal vol en moet je een eind lopen naar het volgende parkeerterrein. Een absolute aanrader i.p.v. Hoek van Holland.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

06 okt 2015 - Hans

6,5

Het is een fantastisch strand. Alleen de trappen hebben vrij grote treden, voor de wat oudere Naturist cq naaktrecreant nogal moeilijk te nemen of gaat de gemeente er van uit dat het alleen voor jonge mensen is. De trappen worden slecht schoon, vrij van zand gehouden wat het op af gaan duidelijk bemoeilijkt voor de ouderen en die waren er heel wat de laatste weken, ze kwamen met veel gehijg en gepuf over het duin heen. Ik heb 1 keer een paar jongens aan het zandruimen gezien, maar die vonden het niet nodig de hele trap te doen maar alleen het boven gedeelte. Wie houd daar toezicht op? Als je rolstoeler ben kan je het helemaal wel vergeten naar het naaktstrand te gaan, onmogelijk Conclusie: fijn strand slecht beheerd. Jack

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  7

20 jul 2015 - Jack

8,3

Het mooiste stukje naakstrand van NL.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  10

11 jul 2015 - charles

6

Dat was toch weer even schrikken, op zich mooie locatie en parkeerplaats, maar als straks het zonnetje weer wat krachtiger gaat schijnen........ weer dringen met geklede gasten, waarom? Het bord Naaktstrand staat wel onderaan de trap bij de parkeerplaats, maar op het strand is het verdwenen. Aanduidingen voor de rest op het strand echt onvoldoende om de geklede gast toch enigzins te laten twijfelen. Je zou denken NFN dit kan veel beter....nu zijn de publicaties in het blad en in de media groter dan de werkelijk genomen maatregelen. Als je kijkt wat we daar al ingeleverd hebben als naturist in de grote van het naaktstrand (nu maar 500 meter lang) lijkt het of de aanduidingen deze trend volgen.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

12 apr 2015 - Cees

7

Fijn en rustig strand

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

31 mrt 2015 - THEOVANKESTEREN, ZIGGO.NL

9

Wat een top locatie! Gratis parkeren en een mooie trap bij de strandopgang. Een heerlijk groot strand waar je lekker langs de kustlijn kan wandelen. Geen last van textiel badgasten. Heerlijk om daar te zonnen en te ontspannen.

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

26 sep 2014 - RBM

9

Super mooi en diep strand! Wanneer je aan komt met de auto staat alles prima aangegeven en er is gratis parkeren. Dan ga je de mooie nieuwe trappen over en gelijk wordt er aan gegeven waar je moet zijn. De locatie is echt top en er zijn veel dingen op zee te zien. Ook de zee is prima voor groot en klein. Wel een minpunt is dat een politieagent regelmatig alleen het naaktstrand staan te begluren en de brandweer er volleybal komt spelen met het halve corps. Dan kan je beter inpakken en naar huis gaan.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

27 jul 2014 - RBM

6,6

ben er eind mei begin juni geweest maar weer weg gegaan . lagen alleen gekleden mensen .nu zal het wel anders zijn met de borden ga zeker weer eens kijken

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6

18 jul 2014 - ronald

8,5

Vandaag voor het eerst met de kleinkinderen van 11 en 13 jaar naar het nieuwe strand van Maasvlakte 2 geweest. Prima gratis parkeergelegenheid vlakbij het gedeelte van het strand waar naakt recreeren is toegestaan. Heerlijk breed en schoon zandstrand met uitzicht op de scheepvaart naar Rotterdam. Het naakt gedeelte van het strand is 500 meter lang en het was heerlijk rustig. Zal in het weekend wel anders zijn. Een aanrader waar we zeker regelmatig terug zullen keren.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

02 jul 2014 - Jaap

Contactinformatie

Adresgegevens
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
51.928896556528436, 3.9792090674591236
map Open kaart