Naaktstrand Gaasperplas Park

6,3
Voldoende 10 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Gaasperplas Park in Amsterdam Zuid-Oost (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Gaasperplas Park staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Gaasperplas Park

Het Amsterdamse recreatiegebied De Gaasperplas werd oorspronkelijk aangelegd voor de Floriade (wereldtuinbouwtentoonstelling) 1982. Vandaag de dag herinnert nog weinig aan dit evenement. Het Gaasperplas Park is een ruim en groen stadspark ten zuidoosten van Amsterdam rondom de Gaasperplas (oorspronkelijk een zandafgraving). Je kunt er uitstekend wandelen, fietsen of zwemmen. Er is een dagkampeerterrein en er zijn meerdere barbecue plekken.

Sfeer en faciliteiten van het naaktstrand

Het naaktstrand is officieel aangewezen en aangegeven met borden. Het bevindt zich op een schiereiland centraal gelegen op de noordelijke oever van de plas. Er is een ligweide en voldoende schaduw door de bomen die het strand omzomen. Er zijn geen faciliteiten. Er is wel horeca in de buurt van het naaktstrand.

Officieel is zwemmen verboden. Je kunt wel het water in (veel bezoekers doen dit ook). Dichtbij de oever is de bodem ondiep, maar daarna wordt het wel snel dieper. Dus kijk goed uit, zwemmen is op eigen risico.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Gaasperplas Park

Parkeerplaats auto: 52.3119, 4.98516
Fietsenstalling: 52,30676, 4,99306 (op het terrein)
Metrohalte: Gaasperplas (lijn 53) (ov9292.nl) – loopafstand 1 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Gaasperplas Park in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Gaasperplas Park

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,3
  Ligging
  8,3
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  7,1
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  8,2
  Geschikt voor mindervaliden
  10
5,8

Review woensdag bezoek rond 12:00u n.a.v. de groep Naturisten/Nudisten Nederland

Ik bezocht de locatie Alleen

Vervoer: via Amsterdam CS, Metro lijn 53 richting (eindstation Gaasperplas) Datum: 21 juli 2021 Bij het verlaten van het metrostation links afgeslagen en lopend een kinderspeelveld ontdekt met toiletvoorzieningen. Dat is ook het enige aan voorzieningen dat je tegen gaat komen richting het naturistengebied. Daarna doorgelopen en rechts-afgeslagen en al lopende (20 min) het bruggetje gevonden (maps is onoverkomelijk hier, anders verdwaal je). Over het bruggetje en rechtdoor het pad vervolgen tot je bij de ligweide aan het water beland wat zich aan de rechterkant van het pad bevindt. Hier een paar meter van het water in het zonnetje de kleding uitgedaan en de handdoek neergelegd. Hier om me heen kijkend naar enkele mede-naturisten (voornamelijk mannen), maar begreep dat er in de avonduren ook vaak meer vrouwen te vinden zijn. Daarnaast een enkele vuilnisbak welke bij het begin van de weide is geplaatst. Door de hoge bomen op het midden-grote terrein is er voldoende schaduw voor hen die niet in de zon willen liggen. Ook staan er enkele zitbankjes waar je even kan rusten. Al met al een mooie, stille en best ruime plek waar het goed vertoeven is. Het water is tevens niet heel diep dus even baden/afkoelen is mogelijk.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 jul 2021 - Robin/ Naturisten-Nudisten Nederland

7,5

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kan me vinden in de meeste reacties. Er hangt een gemoedelijke sfeer, je kunt ook met kinderen komen. In het water liggen hier en daar scherpe stenen en verder van de kant wordt het snel diep, waardoor het water ineens in koud water kan zijn. Op het terrein valt in de middag veel zon. Na een uur of 5 is er minder zon door een bomenrij, er lopen dan wel wat verwachtingsvolle mannen rond.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

01 jan 2020 - Onno

8

Het is jammer dat je er niet naakt mag zwemmen, maar dit gebeurt toch. Het wordt vooral bezocht door veel mannen en die kunnen soms opdringerig zijn. Het gebied is redelijk afgeschermd al kun je wel vanaf het pad over de gehele weide kijken.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

01 aug 2017 - Maid Regina

9,8

............ S U P E R ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

19 feb 2016 - Georges

8

Even een route beschrijving. Het is lastig te vinden, als je richting Weesp rijdt, de eerste weg rechts en dan de eerste parkeerplaats links bij de boerderij parkeren. Dan oversteken het pad op fiets of voetpad volgen en na 20 minuten lopen met het water aan je linkerhand dan bij het schier eiland het naakt gedeelte en het eerst bord. Ja veel mannen, ook gezinnen, kind vriendelijk, en vrouwen. Ben er net en zie wel hoe het hier vertoeven is.

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  9
  Eten en drinken
  9
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  5

04 jul 2015 - eelko

6,8

Mooie groene Oase bij Amsterdam.

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

22 mei 2015 - Ton Beenen

7,3

zonnen is wel mogelijk en rustig is het ook.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

23 dec 2014 - Hans

8

Prettig vertoeven hier. Wel veel mannen alleen en jammer dat je er niet zwemmen mag.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

21 jul 2014 - gerda

6

Als het weer het toelaat ga ik graag hier zonnen. Het is een prachtplek en de sfeer is er heel goed. Zolang je naaktrecreatie niet verward met seksuele handelingen word je er ook door de politie met rust gelaten. Natuurlijk heb je van tijd tot tijd de gebruikelijke gluurders maar dat stoort mij persoonlijk minder. Helaas is zwemmen er niet mogelijk en zelfs gevaarlijk. Sanitaire voorzieningen zijn er niet. Bij metrostation Gaasperplas zit een prima frituur voor als je honger krijgt en van een stukje wandelen houdt (gekleed weliswaar).

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

03 jul 2013 - Bezoeker

5

Een van de weinige officieel aangegeven naturistenplekken in Amsterdam. Helaas is het officieel geen zwemplek, waardoor er erg eenzijdig publiek komt. Er komen zeker niet alleen homo's, maar dat is wel de meerderheid. Oplossing zou zijn om een goede zwem-ingang te maken, dan is het gelijk ook geschikt voor gezinnen. Het ligt redelijk afgeschermd van het openbare pad en er staat duidelijk aangegeven dat het bedoeld is voor naaktrecreatie.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

31 jul 2010 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Amsterdam
Noord-Holland
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.30676, 4.99306
map Open kaart