Naaktstrand Geestmerambacht

7,1
Goed 8 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Natuurwater
 • Kiezelstrand
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Geestmerambacht in Langedijk (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Geestmerambacht staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Geestmerambacht

Geestmerambacht is een recreatiegebied in de kop van Noord-Holland. Het recreatiegebied ligt rond de plas Zomerdel (zandafgraving) tussen Alkmaar en Langedijk en het Huygendijkbos (Park van Luna) tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Het is mooi gebied om te wandelen, fietsen of mountainbiken. Het gebied is geschikt voor vele (water)sporten en er zijn meerdere horecagelegenheden. Een dagje zonnen en zwemmen aan de Zomerdel is een variatie op een dagje naar de zee en het strand.

N.B. m.i.v. 1-1-2022 gaan de gemeentes Langedijk en Heerhugowaard verder onder de naam Dijk en Waard.

Sfeer en faciliteiten van het naaktstrand

Aan de recreatieplas Zomerdel liggen een aantal stranden. Je vindt het naaktstrand in het midden van de plas op een schiereilandje aan de oostelijke oever. Het naaktstrand is officieel aangewezen en aangegeven met borden. Er zijn ligweides en er is een zandstrandje. Het water hier is ondiep (ongeveer 1 meter). Er is voor geoefende zwemmers een steiger om  het diepe gedeelte van de plas in te gaan. Er is een toilet op het naaktstrand. Verder zijn er geen faciliteiten. Er is horeca zowel bij de noordelijke als de zuidelijke parkeerplaats.

Vanwege de seksuele overlast heeft NFN Open & Bloot eind 2020 contact opgenomen met eigenaar recreatieschap Geestmerambacht. Het recreatieschap heeft het terrein hierop flink gesnoeid, zodat de inrichting een meer open karakter heeft. In de nabije toekomst zal het recreatiegebied opnieuw worden ingericht. Volgens het recreatieschap was niet bekend of dit consequenties zou hebben voor het naaktstrand. Uiteraard houdt NFN Open & Bloot de vinger aan de pols, maar als jij informatie hierover hebt, meldt het ons via strand@nfn.nl.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Geestmerambacht

Parkeerplaats auto: 52.69216, 4.77187 (noordelijke parkeerplaats), 52.67807, 4.77572 (zuidelijke parkeerplaats)
Fietsenstalling: op het strand
Bushalte: (ov9292.nl) Alkmaar, De Landman – loopafstand 2 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Geestmerambacht in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Geestmerambacht

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,1
  Ligging
  8,9
  Faciliteiten
  6,3
  Prijs / kwaliteit
  8,4
  Eten en drinken
  4,4
  Kindvriendelijkheid
  6,8
  Zwemmen
  8,4
  Hygiëne
  8,2
  Staat van het sanitair
  6,4
  Prettig Bloot recreëren
  6,8
  Geschikt voor mindervaliden
  6,7
7,4

super

Ik bezocht de locatie Alleen

mooie plek om heerlijk te genieten van de zon en water. alleen jammer dat er een aantal mannelijke personen zijn die zich opdringen, ook al geef je aan geen interesse te hebben.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

22 mei 2022 - Erik

3,6

Afschuwelijk

Ik bezocht de locatie Alleen

Ga hier niet heen als vrouw alleen! Mannen gedragen zich heel onfatsoenlijk. Mannen zitten in het openbaar te masturberen en in de bosjes... Handhaving zou heel fijn zijn! Misschien de boel splitsen, mannen en vrouwen apart?

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Zwemmen
  4
  Staat van het sanitair
  2

07 jun 2021 - Helma van balen

7,6

dichtbij huis

Ik bezocht de locatie Met partner

mooi plekje maar had er een onveilig gevoel, er lopen een paar homo's die onder het genot van een blikje bier ons "gezelschap"begonnen af te tasten of wij tot de gelijkgezinden hoorden. nou ja mij als man dan, mijn echtgenote negeerde ze totaal door zich op mij te focussen. zelfs nadat ik kenbaar gemaakt had dat ik zijn/hun gezelschap niet op prijs stelde . ook een vrouwelijke kennis is door hun daar eerder weggekeken. toen er later op de middag twee jongetjes in het grensgebied het water opzochten kwam er uit de bosjes een man met erectie en ging zo staan dat hij gezien moest worden door die jongens. ik heb daar iets naar hem geroepen waarna hij weer verdween tussen de struiken. al met al gaan wij daarom al een paar jaar niet meer naar het geestmerambacht.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  2

08 mei 2020 - guus

(reactie NFN Open & Bloot) Uit deze recensie blijkt dat het effect kan hebben om mensen op ongewenst (en onacceptabel) gedrag aan te spreken. Hoewel recent geplaatst, is deze ervaring van een paar jaar geleden. Lees daarom ook de andere recensies over deze locatie.

08 mei 2020 - guus

8,6

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij zijn een stel van rond de 30 jaar. Samen zijn wij op zondagmiddag geweest van 1 tot 3. Perfecte tijd, lekker druk (maar zeker niet TE) dus geen gedoe. Heerlijke steiger om vanaf te springen in het prachtige water (niet voor minder valide). Strandje is klein maar prima voor de kleine die soms mee is. Eten/drinken kan helaas alleen op 2 andere plekken in het park (aangekleed dus). Als ze tenminste open zijn. Toiletgebouw is wel aanwezig op het terrein, maar ik weet niet hoe vaak dat wordt schoongemaakt, zelf raak ik liever niks aan! Je leest dingen over ongewenste intimiteiten maar dat ligt puur aan de dag en tijd. In het weekend, niet te vroeg op de dag, niet te laat op de dag en het is geen probleem! Ga je bv dinsdagmiddag 5 uur heen, tsja... dan gaan wij dus niet!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

27 aug 2019 - Keli

7,4

fijne plek

Ik bezocht de locatie Met vrienden

fijne plek met aardige mensen, heerlijk vrij in de natuur

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 mei 2019 - bert

6,8

Heerlijk stuk ligweide, klein stukje strand, toiletgebouwtje en aan de andere kant een steiger om te zwemmen. Het ligt aan een groot prachtig meer, met wandel- en fietsroutes, strandjes en eet- en drinkgelegenheid (dat alles aangekleed). Op het open veld is iedereen vriendelijk en kunnen kids spelen. Het veld erachter, meer tussen de bomen is erg privé en de bosjes worden af en toe gebruikt voor 'privédingen'. Daar wegblijven dus. Gelukkig is het bereikbaar via de open velden en hoef je daar dus niet te komen!

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  8

24 mrt 2017 - Lies

6,5

Een leuk stukje groen in een mooi recreatie gebied. Veel "vaste gasten". Er is een toiletgebouwtje aanwezig en horecagelegenheid op zo'n 10 minuten lopen. Wel wat jammer dat er "jagende mannen" rondlopen....

  Ligging
  8
  Prettig Bloot recreëren
  5

23 jun 2016 - Robert

Contactinformatie

Adresgegevens
Langedijk
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.68524, 4.77204
map Open kaart