Naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk

6,3
Voldoende 10 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk in Noord-Holland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk staat niet aangegeven op het strand, maar wel bij de strandopgangen. Het is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk

Dit naaktstrand ligt op het grondgebied van Heemskerk en is het best bereikbaar vanuit Wijk aan Zee. Zowel Wijk aan Zee als Heemskerk pretenderen het breedste en schoonste familiestrand van Noord-Holland te hebben. Wijk aan Zee noemt zichzelf het best bewaarde geheim aan de Noordzeekust. Feit blijft dat je in twee kleine kustplaatsjes bent met een gemoedelijke en vriendelijke sfeer en met veel mogelijkheden en activiteiten voor het hele gezin.

In het duingebied tussen Wijk aan Zee en Schoorl bevindt zich het Noord-Hollands Duinreservaat. Het natuurgebied is met zijn 20 km lengte en 2,5 km breedte een van de grootste natuurgebieden van Nederland met strand, duinen en bossen. Je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden. Sommige strandopgangen zijn uitsluitend via dit natuurgebied te bereiken. Je moet dan een duinkaart kopen. Van de opbrengsten wordt het onderhoud van het natuurgebied gefinancierd.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk

Het naaktstrand ligt tussen Wijk aan Zee en Heemskerk. Op het strand staan geen aanduidingsborden, het naaktstrand staat wel aangegeven op de borden bij de strandopgangen. Naaktrecreatie toegestaan tussen de strandpalen 49,6 en 50,5. Eigenlijk liggen de eerste strandgangers al bloot na de laatste strandhuisjes van Wijk aan Zee.

Het strand is rustig en wordt goed gewaardeerd. Er zijn geen faciliteiten, maar zowel bij de zuidelijke strandopgang 41, Relweg als de noordelijke strandopgang 40, Kruisbergstrand (alleen voor fietsers en wandelaars met duinkaart) zijn strandpaviljoens. Vlakbij het naaktstrand is een officiële startplaats voor paragliden. Bij NFN Open & Bloot zijn zeer incidenteel meldingen gedaan van overlast.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk

Parkeerplaats auto: 52.49552, 4.59349 – loopafstand 2 km enkele reis
Fietsenstalling: 52.49786, 4.58791 (Relweg) – loopafstand 2 km enkele reis , 52.52395, 4.59843  (Kruisbergstrand) – loopafstand 1 km enkele reis
Bushalte: Heliomare, Wijk aan Zee (ov9292.nl) – loopafstand 2 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Wijk aan Zee – Heemskerk

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,3
  Blootvriendelijkheid
  8,3
  Hygiëne
  8,8
  Prijs / kwaliteit
  4,7
  Faciliteiten
  2,5
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  3

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,1
  Kindvriendelijkheid
  7,5
  Geschikt voor mindervaliden
  2,8
9,3

strand Heemskerk

Ik bezocht de locatie Alleen

het is her heerlijk ontspannen. nadeel sinds een paar jaar staan ook hier strandhuisjes en een klein paviljoen. het naaktstrand wordt steeds kleiner hier door. vroeger liep het strand van af paal 49.7 tot paal 51, dat is nu tot paal 50. erg irritant zijn de paraglijders met hulpmotor zij denken dat de kustlijn van hun is. men zou moeten verbieden dat deze lui boven het strand mogen vliegen en volgens mij mogen ze dat ook helemaal niet zeker niet met camera want het verboden ongevraagd mensen te fotograferen of filmen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Geschikt voor mindervaliden
  2

27 mei 2023 - fotograaf

4,9

Bezocht locatie allee

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik als Heemskerker was hier nog nooit naakt wezen zonnen. Afgelopen jaar ben ik hier geweest en dat is goed bevallen. Ik ben doordeweeks vaak vrij. Ik was er dus op een doordeweekse dag het was er erg rustig. Heb er geen bekende gezien. Zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer zal ik wel een paar foto's maken en inzenden. Ruud, Heemskerk

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

04 mrt 2022 - Ruud

2

veel paragliders (met helmcameras)

Ik bezocht de locatie Alleen

Je vindt hier een grote groep paragliders, zeker 30 man. Daarbij bezetten ze ook met aanhang het strand. Iedereen is er gekleed. Ze vlogen de hele tijd om en over je heen, gingen vlak naast me landen, hun parachute oprollen of stapvoets dat ding in de lucht houden. Een paar keer bijna-botsingen gezien, gegil en geschreeuw "Go-go-go". Sommigen hadden camera's op hun helm, zag ik. Toen ze ook nog uitgebreid gingen filmen op het strand, ben ik weggegaan. Gevlucht eigenlijk. Ik vond het allesbehalve relaxed.

  Blootvriendelijkheid
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

19 jul 2021 - zonaanbidster

Reactie NFN Open & Bloot: vervelend om te horen dat je bezoek aan dit naaktstrand geen succes was! Wat je vertelt is natuurlijk niet de bedoeling. Als je als bezoeker van deze locatie een zelfde ervaring hebt, mail die dan graag naar strand@nfn.nl. Wanneer we vaker zulk soort meldingen krijgen, nemen we contact op met de gemeente.

21 jul 2021 -

10

Ver wandelen.

Ik bezocht de locatie Alleen

Strand is een flink stuk wandelen. Begint na de laatste huisjes. Vervelend is dat er paragliders hangen. Mij stoort het niet, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het heel vervelend vinden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

09 jul 2021 - Franz

5,4

Mooie plek, moeilijk bereikbaar

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij kwamen in gesprek met onze boerencamping eigenaar over het drukke bomvolle strand in Castricum aan Zee. Hij tipte ons om naar strandopgang Paal49 te gaan. Een rustig strand alleen op fiets of wandelend bereikbaar en geen horeca aanwezig. Wij gaan op de fiets via het duingebied naar deze locatie. Nadat we de fietsen hebben gestald wacht er ons nog een stevige klim over het duin, volgens ons het hoogste :-). Als we na de heftige klim (het is vandaag 32+ graden) arriveren we op het strand en gaan een eindje verderop. Niet afwetend van het naaktstrand zien we al vlot blote strandgasten. We kijken elkaar aan en twijfelen geen moment....wij gaan ook uit de kleren. Onze eerste keer ( wat goed te zien was met onze "witte zwemkleding" ) en dat is ons zo goed bevallen, dat we later in de week nogmaals zijn geweest. De zwemkleding lekker thuisgelaten in de caravan. Het was een heerlijke ervaring, we gaan in het vervolg vaker

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 aug 2020 - Gerrit

7

Prachtige lokatie met paragliders

Ik bezocht de locatie Met partner

Vandaag op het naaktstrand van wijk aan zee doorgebracht. Prachtig strand, veel gelijkgestemden, koppels, vrouwen alleen, mannen alleen en enkele gezinnen. Geen faciliteiten maar wel strand, zee en rust. Heerlijk genoten maar helaas wel last van tussen kust en duinen (over)vliegende paragliders, waarvan enkele een go-pro camera op de helm bevestigd hebben en alleen oog hebben voor het naaktstrand en zo de privacy schenden.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

30 jul 2019 - Hans

5,3

Bah, alleen maar paragliders. Vroeger waren die er niet en was het echt een toplocatie. Net weer wezen kijken: alleen maar paragliders die je raar aan staan te kijken, beetje lacherig doen. Erg jammer: ga lekker bij de kitesurfers staan, iets zuidelijker. Is het nou echt nodig om voor hen een apart gedeelte te hebben? En ze gaan natuurlijk wel de duinen in: naakte vrouwen/stellen spotten. Zo hypocriet zijn ze dan wel weer.

  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  7

17 jul 2018 - Drake

7,5

Heerlijke plek, waar wij graag komen. Slapen in het Nivon huis en wandelend naar het strand. Echt een aanrader.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

25 mrt 2017 - Marianne Hoek

Heerlijk strand met ruimte. Singlemannen, singlevrouwen en koppels door elkaar. Soms een vervelende man (voor vrouw alleen), maar er is een goede sfeer, waardoor er toch een bepaalde veiligheid is. Wel heel vervelend: de paragliders en ook dit jaar de paragliders-scholen gebruiken dit strand. Heel naar. Opeens geklede mensen met meters stof die ruimte innemen en de rust verstoren. Ze geven je het gevoel dat het geen naaktstrand is ... En ze gaan ook de kwetsbare duinen in, wat verboden is. Schandalig.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

23 aug 2015 - Vera

Contactinformatie

Adresgegevens
Heemskerk
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.5114414, 4.5924568
map Open kaart