Naaktstrand IJmuiden aan Zee

Kenmerken

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Gratis toegang
  • Bereikbaar per OV

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand IJmuiden aan Zee (gemeente Velsen) in Noord-Holland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand IJmuiden aan Zee staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand IJmuiden aan Zee.

Algemene informatie over naaktstrand IJmuiden aan Zee

Als je aan IJmuiden denkt, dan zie je de Hoogovens. En misschien ook het Noordzeekanaal, dat hier in zee uitkomt. Dit neemt niet weg dat de gemeente Velsen het kustgebied ten zuiden van het Noordzeekanaal rondom de huidige zee jachthaven wil ontwikkelen tot een bijzondere, buitendijkse kustplaats.

Het naaktstrand ligt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, dat loopt van Zandvoort tot IJmuiden aan Zee. Aan de rand vind je de luxueuze buitenhuizen en landgoederen van de rijke, 17e-eeuwse kooplieden. In het midden een woest duin- en duingraslandschap met een unieke flora en fauna. En aan de kust de jonge, stuivende duinen die door zand en zee voortdurend van vorm veranderen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand IJmuiden aan Zee

Het naaktstrand is officieel aangewezen, maar niet aangegeven met borden. Op aanraden van NFN Open & Bloot vermeldt de gemeente Velsen het naaktstrand nu wel op de gemeentelijke website. Het ligt in strandzone 4 (recreatiestrand) tussen de strandpalen 58 en 58,425. Dit zijn de laatste 400 meter van het strand tot aan de gemeentegrens met en het naaktstrand van Bloemendaal.
Het strand is erg breed. Je hebt mooi zicht op de scheepvaart van het Noordzeekanaal. Recreatie in de duinen is toegestaan tot aan de afrastering. Er zijn geen faciliteiten op het naaktstrand. Op 500 meter van het naaktstrand is strandpaviljoen Beach Inn.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand IJmuiden aan Zee

Parkeerplaats auto: 52.44549, 4.56686 – loopafstand 1200 m enkele reis
Fietsenstalling: 52.44869, 4.56184 – loopafstand 1200 m enkele reis
Bushalte: IJmuiden aan Zee, IJmuiden (ov9292.nl) – loopafstand 2,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand IJmuiden aan Zee in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand IJmuiden aan Zee

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Adresgegevens
IJmuiden
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.440330, 4.559000
map Open kaart