Naaktstrand Terschelling

8,6
Geweldig 10 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Beschrijving

Wil je naaktstrand Terschelling in Friesland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Terschelling staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Terschelling.

Algemene informatie over naaktstrand Terschelling

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Terschelling. Maar liefst tachtig procent van dit Waddeneiland bestaat uit natuur. En op geen van de Waddeneilanden is de natuur zo gevarieerd: tussen de Noordzee en de Waddenzee vind je stranden, bossen, duinvalleien, kwelders, polders en heide. Hiertussen loopt een lint van dorpjes van west naar oost. Omdat het eiland langgerekt  is (30 km) en vrij smal (maximaal 4 km), ervaar je bijna overal het echte ‘eilandgevoel’.

Hoewel je in Harlingen je auto op de veerboot kunt rijden, gebruiken de meeste toeristen hier de fiets of wandelen. De veerboot brengt je in West-Terschelling en de weg houdt op in het midden van het eiland bij Oosterend. Hier begint het Europees natuurreservaat De Boschplaat, dat onder beheer staat van Staatsbosbeheer.

Het eiland heeft maar liefst 75 km aan fiets- en 200 km aan (onverharde) wandelpaden! Je gaat naar Terschelling om te relaxen in de natuur en de rust op te zoeken. En één keer per jaar om cultuur op te snuiven tijdens het Oerol Festival.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Terschelling

De stranden liggen aan de noordkant van het eiland aan de Noordzeekust. Er is geen officieel aangewezen naaktstrand meer (vroeger wel) en er staan dus ook geen borden. Maar des te beter, want dit betekent dat je overal bloot kunt liggen of wandelen. Vermijd bij voorkeur drukke strandgedeeltes en het strand bij strandopgangen.

In de praktijk betekent dit dat de meeste blote zonaanbidders het rustige plekken opzoeken ten westen van strandopgang West aan Zee en ten oosten van strandopgang Formerum.

West aan Zee

Vanaf een hoge duin ten westen bij paal 8 heb je een mooi uitzicht bij helder weer over het eiland. Lig uit de wind in een duinpan of wandel langs de kustlijn. Het is ongeveer 10 km wandelen naar de westelijkste punt van Terschelling.

Bij strandovergang West aan Zee zijn openbare toiletten. Je vindt hier strandpaviljoen West aan Zee, een parkeerplaats en een fietsenstalling.
Route duinovergang West aan Zee: 53.40022, 5.25288

Formerum

Het drukste naaktstrand van Terschelling ligt tussen Lies en Hoorn ten oosten van paal 12. Dit was oorspronkelijk één van de officieel aangewezen naaktstranden, voordat de gemeente Terschelling besloot dat iedereen zelf overal een geschikt plekje kon uitzoeken.
Maar zoek je een rustiger stek? Van hier is het ongeveer 15 km naar de oostpunt van het eiland. Dus je zult makkelijk een plekje op het strand of in een duinpan vinden waar je (bijna) alleen bent!

Verwacht ook hier ruimte, strand, zee en duinen. Bij de strandopgang Formerum vind je de ZandZeeBar en openbare toiletten. Hier is ook een fietsenstalling en kun je de auto parkeren.
Route duinovergang Formerum: 53.40712, 5.29994

Ook bij strandopgang Oosterend kun je de auto en fiets kwijt. Ook zien hier toiletten en een strandpaviljoen. Zoek je complete rust? Vanuit De Boschplaat kun je het strand per fiets bereiken.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Heb jij foto’s van naaktstrand Terschelling in Friesland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Terschelling

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Terschelling
Friesland
Waddeneilanden
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.42548, 5.39497
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,6
  Blootvriendelijkheid
  9,7
  Hygiëne
  8,3
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6,1
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,6
  Kindvriendelijkheid
  9,2
  Geschikt voor mindervaliden
  4
9,1

Voel je een met en net zo mooi en bloot als de rest van de natuur!

Ik bezocht de locatie Met partner

Ik hou van dit eiland en zijn prachtige natuur. De stranden zijn breed, schoon en nooit te druk. In principe mag je op alle stranden bloot zijn met uitzondering van de directe omgeving van de strandovergangen. Er zijn bij de meeste strandovergangen strandtenten waar je (gekleed) goed kunt eten en drinken en die voorzien in net sanitair. Ik neem meestal mijn eigen eten en drinken mee voor de dag en ga dan 's avonds lekker eten bij een strandtent. Mijn favoriete locatie ligt oostwaarts vanaf strandovergang Oosterend. Ik neem voldoende water en eten mee en voel me onderdeel van de prachtige natuur van Europees natuurmonument De Boschplaat. Je kunt er kilometers wandelen en het verveelt nooit. Prachtig, prachtig, prachtig! Pas wel op met zwemmen want er kunnen daar, afhankelijk van het tij, gevaarlijk sterke stromingen zijn. Ik ga dan ook nooit dieper dan tot mijn navel het water in! De natuur is prachtig maar kan ook gevaarlijk zijn en er is daar niemand die op je let. Als je je gezond verstand gebruikt is het echter prima te doen en werkt de zee heerlijk verfrissend. Bij de strandovergang van Oosterend ligt Heartbreak Hotel, een prima standtent waar je, gekleed, lekker kunt eten en drinken. Meestal ga ik er pas aan het einde van de dag heen om lekker te eten als afsluiting van een heerlijke dag.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

25 jun 2022 - Jelle

8,9

Goede mooie strand 9

Ik bezocht de locatie Alleen

Mooie fijne strand gemoedelijke sfeer

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

24 jun 2022 - Gauke

8,7

Een strand voor jou alleen

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk. Het lange strand maakt dat je altijd een rustig plaatsje hebt, te midden van de natuur. Het geeft steeds het gevoel dat je alleen op het eiland bent. Faciliteiten uiteraard enkel aan de strandovergang. Maar ideaal om eerst een beetje te wandelen en dan ergens je handdoekje open te slaan. Er is altijd een perfecte plaats in de buurt. Zelfs met wat wind kan je altijd een beetje in de beginnende duinen liggen. De grootte van het strand heeft dus enkel een nadeel als je graag tussen andere mensen ligt, want dat is zelfs in het hoogseizoen (buiten de strandovergangen) een uitdaging :-). Ook voor zij die graag naakt aan de waterlijn lang wensen te wandelen, is dit de perfecte stek.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

20 aug 2021 - R&I

9,3

Geweldig en heerlijk!

Ik bezocht de locatie Met partner

Geweldige natuur waar je kilometers heerlijk in je blootje kan wandelen langs het strand. Bloot is heerlijk!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

14 dec 2020 - Hans

10

Een paradijselijke plek

Ik bezocht de locatie Met kinderen ouder dan 11 jaar

Vanaf de strandovergang van Formerum (paal12) naar het oosten is het een heerlijke plek om naturistisch te genieten. Liggend in een duinpan of tussen de nieuwe duintjes op het strand is geweldig. Met op zijn tijd een lekkere duik in de branding (let wel even op het getijde en de muien).

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

16 jan 2020 - Jentina

10

heel mooi

Ik bezocht de locatie Met een groep

Op de site staat een verkeerde foto en wordt Terschelling ook verkeerd aangegeven. Het meest bezochte naaktdeel ( overigens mag je op Terschelling in principe overal bloot zijn) is het strand tussen Lies en Hoorn. Geen voorzieningen maar fantastisch. Dus.... even de site aanpassen

  Blootvriendelijkheid
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

16 mei 2019 - Bram Arnold

Bedankt voor de tip Bram! We hebben het aangepast.

03 jun 2019 -

8

Dit is het mooiste strand van Europa zegt men. Heb het geluk dat ik er woon. Dus komt allen.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  9

29 apr 2015 - coen

6,7

Bijzonder fijn naaktstrand. Heel breed strand. Top!!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

21 sep 2014 - Ed uit Hoogerheide

6

Geweldig ruim strand met volop ruimte om te vliegeren of gewoon te zonnen. In de duinen is meestal wel wat beschutting tegen de soms straffe wind. Vanaf de strandopgangen is het goed te bereiken. Voor kleine kinderen is het een best stevige wandeling. Zelfs in het hoogseizoen ligt het hier zeker niet vol.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

19 jul 2014 - Dirk van Zanen

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website