Naaktstrand Ritthem

5,5
Voldoende 7 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Ritthem in de gemeente Vlissingen (Zeeland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Ritthem staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Ritthem.

Algemene informatie over naaktstrand Ritthem

Ritthem is een dorpje dat valt onder de gemeente Vlissingen. Het ligt ten westen van die stad aan de Westerschelde, de zeearm die de verbinding vormt tussen de Noordzee en de havenstad Antwerpen.

De Westerschelde is een van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld. Bij het strand ligt bij Fort Rammekens. Dit fort of ‘zeekasteel’ werd gebouwd in 1547 om de scheepvaart naar de toen bloeiende handelssteden Antwerpen en Middelburg te controleren.

In 2006 verbood de gemeenteraad van Vlissingen naaktrecreatie binnen de hele gemeente. Dit vooral om het sekstoerisme rond dit strand tegen te gaan. NFN Open & Bloot protesteerde hiertegen en wees de gemeente op de juridische onmogelijkheid hiervan: gemeentes hebben het recht om naaktstranden aan te wijzen, maar mogen naaktrecreatie op een geschikte plaats niet verbieden.

Een half jaar later draaide de gemeenteraad het verbod terug. Wel werd recreatie in de duinen verboden en het aantal politiecontroles opgevoerd. Dit is inderdaad de juiste methode om seksuele overlast tegen te gaan. Uit een recensie van naaktstrand Ritthem blijkt dat het karakter inmiddels ten goede is veranderd.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Ritthem

Een mooi stukje natuur ten midden van de havens. Loop vanaf de parkeerplaats bij fort Rammelkens parallel aan de oever in westelijke richting naar het stranddeel op waar bloot wordt gezond. Het strand is niet met borden aangegeven en er zijn hier ook geen faciliteiten.

Bij eb valt een groot deel van het strand droog en ligt de vloedlijn ver van het strand. Vanwege oesterschelpen en stenen is het handig om strandschoenen te dragen. Het is verboden om in het vogelrijke natuurgebied achter strand Ritthem te recreëren. Je hebt hier mooi uitzicht op de passerende zeeschepen.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Ritthem

Parkeerplaats auto: 51.45515, 3.65424 of 51.44504, 3.63973
Fietsenstalling: bij de opgang van het strand (geen officiële stalling)
Bushalte: Scheldeppoort, Ritthem (ov9292.nl) – loopafstand 2,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Ritthem in Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Ritthem

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,5
  Ligging
  7,4
  Faciliteiten
  3,6
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  6,8
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  7,6
  Geschikt voor mindervaliden
  6
  Prijs / kwaliteit
  6,7
  Eten en drinken
  3
  Staat van het sanitair
  2
5,1

Heel mooi gelegen baai in de rivier

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Onderstaande score is niet terecht, want wat er niet is kan ook niet slecht zijn. Faciliteiten? Er is niks. Dus zijn die ook niet slecht. Eten en drinken? Zelf meenemen. Sanitair? De Westerschelde of de bosjes. Kortom een prima plek voor wie van de natuur wil genieten in optima forma. Hierboven lees ik dat je van de parking zo het naaktstrand op loopt; dat is niet zo. Loop parallel aan de oever in westelijke richting naar het strandgedeelte verderop, daar is het. Ook lees ik dat recreatie in het duinachtige natuurgebied direct achter het strand niet is toegestaan. In de praktijk gebeurt dit gewoon wel, zonder plant of dier te storen. Soms om een plekje uit de wind te vinden, soms uit behoefte aan wat privacy. Prima sfeer, veilig, relaxed, ruim, puur natuur. Vrij goede 4G-dekking. Maar houd hier dus wel rekening mee: er is niks te koop, er zijn geen wc's of douches, niet eens prullenbakken.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  2
  Kindvriendelijkheid
  4
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  2
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

21 mrt 2021 - Willem

7,6

Een strand in opmars.

Ik bezocht de locatie Met partner

Graag wil ik toch even iets rechtzetten van de negatieve reactie hieronder. Dat het saai zou zijn? Het is een zeer duinrijke plaats, tja, een strand is een strand, alleen is dit geen massa strand. Niet iedereen heeft graag de grote massa. Chemische industrie is daar niet. Links zie je Damen liggen en windmolens uit de haven. Of dat storend is? Misschien voor sommigen wel. Voorzieningen zie je normaal op geen enkel gedoog-strand. Enkel op officiële stranden. Dat er geen vuilbakken zouden staan klopt ook niet. Er staat een zeer grote bak '2 bij 2 meter' aan de strandopgang. Er liggen idd veel stenen, neemt niet weg dat er meer dan genoeg zandstroken zijn zonder stenen. (Plaats genoeg. Ruim 300 a 400 meter.) Zeker richting het monument toe. Bij ons laatste bezoek telden we zelfs meer dan 100 naturisten. Het is goed dat meer mensen, vooral gezinnen en koppels dit weten te vinden. De sfeer van vroeger waarbij je werd lastig gevallen hoor alleengaande homo's die om seks vroegen is nu wel voorbij denk ik. In de bosjes verderop zie je die mensen nog wel rondjes lopen, maar op het strand merk je er gelukkig niets meer van. Kortom, een super tof strand. Wij komen er veel, en kunnen verzekeren dat de gasten een rustige stranddag kunnen beleven daar.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

11 mei 2020 - EenF

2,8

Jeroen

Ik bezocht de locatie Alleen

Wat een ongelooflijk saaie locatie. Kom al jaren op heel veel naaktstranden. Maar dit slaat alles. Temidden van chemische en havenindustrie, overal stenen en schelpen, en geen énkele voorziening. Zelfs vuilnisbakken schijnen nog teveel te kosten hier. Blij dat de locals het zo naar hun zin hebben hier; ik weet gelukkig mooiere plekken te vinden.

  Ligging
  2
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  2
  Zwemmen
  2
  Hygiëne
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 apr 2020 - Jeroen

6,8

Paradijselijke plaats

Ik bezocht de locatie Met partner

Prachtig strand dat steeds meer naar een familiestrand evolueert. Rustige plaats, breed strand, waar iedereen respect voor elkaar heeft. Vooral bij lagere temperaturen is dit strand zeer geschikt, door de ideale ligging en beschutting van de wind. Ook is er erg ruime wandelingen maken, zowel op het strand als de achterliggende duinpaden, waar de temperatuur soms wel heel erg kan oplopen door beschutting van de wind. Met de auto 10 minuutjes wandelen, met fiets of bromfiets rij je tot tegen het strand. Een paradijsje op aarde.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

11 apr 2020 - EenF

6,6

Een echt natuurstrand.

Ik bezocht de locatie Alleen

Heerlijk rustig strand dat vooral bij laag water best groot is. Goed bereikbaar en gratis parkeergelegenheid. Met de fiets bereikbaar tot aan het strand. 20 minuten vanaf Middelburg of Vlissingen. Vanaf treinstation Oost-Souburg 50 minuten wandelen. Strand op het zuiden met geen beschutting, parasol meenemen indien gewenst. Geen horeca, geen toiletten en geen douches. Vooral bezocht door de plaatselijke bevolking maar die zijn open voor een praatje. Bij hoog water is het heel lang ondiep, fijn met kinderen. Bij heel mooi weer kan het wat drukker zijn. Kom er al jaren en voelt veilig.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

16 jan 2020 - Albert

6,5

Helaas lukt het de plaatselijke politiek niet om dit leuke strandje aan te wijzen als een officiële plaats om bloot te recreëren. Sterker nog: onlangs zijn er wederom klachten richting gemeente gegaan i.v.m. vermeende overlast. Het liefst zou men zien dat iedere naaktrecreant op de bon wordt geslingerd. Wij hopen van ganser harte dat het gezonde verstand bij onze hedendaagse bestuurders zal zegevieren en voor eens en altijd deze sluimerende discussie zal doen stoppen door het gedoogde strandje om te zetten in een officiële locatie. Vandaag zijn we er weer geweest en hebben we nogmaals geconcludeerd. dat we blij mogen zijn met dit stukje strand. Het is een uniek stukje natuur, waar vele bezoekers met plezier naar toe gaan. Bijkomend voordeel zou ook kunnen zij, dat er enige faciliteit zou kunnen ontstaan om dit alles nóg mooier op de kaart te zetten. Wij hopen er nog vaak te komen.

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  8

26 jul 2018 - LeuKee

5,5

Klein naaktstrandje, ideaal in het voorjaar als het nog niet warm is en er een koude noorden wind staat, de passerende schepen geven iets extra's

  Ligging
  6
  Prettig Bloot recreëren
  5

03 jul 2014 - Ronald

Contactinformatie

Adresgegevens
Ritthem (gemeente Vlissingen)
Zeeland
Walcheren
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
51.45062, 3.65161
map Open kaart