Naaktstrand Paulinapolder

5,1
Onvoldoende 7 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Huisdieren welkom

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Paulinapolder in Biervliet (Zeeland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Paulinapolder staat niet goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Paulinapolder.

Algemene informatie over naaktstrand Paulinapolder

Het kleine strand ligt aan de Westerschelde. Deze zeearm vormt de directe verbinding van de Noordzee naar de havenstad Antwerpen via de rivier de Schelde en is een van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld. Dit gebied bij Terneuzen is dan ook in de eerste plaats een industrie- en geen recreatiegebied. Vanaf naaktstrand Paulinapolder zie je verderop de Westerschelde en rechts de chemische fabrieken van Dow Terneuzen.

Het strand ligt vlakbij het Landingsmonument. Dit is een gedenkteken voor de Canadese soldaten. Die kwamen hier in 1944 aan land om België binnen te vallen tijdens de Slag om de Schelde aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

In 2011 wilde de gemeente Terneuzen naaktrecreatie hier verbieden. Een van de bekeurde strandgangers betaalde zijn boete niet en liet zijn zaak voor de rechter komen. NFN Open & Bloot gaf hierbij juridisch advies. Volgens de rechter was de plek geschikt voor naaktrecreatie en sprak de bekeurde vrij. Sindsdien laat de gemeente naaktrecreanten met rust. Wel is er groen en bosschages weggehaald om seksrecreatie te ontmoedigen.

De plek is niet officieel aangewezen voor naaktrecreatie, maar wel geschikt voor naaktrecreatie.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Paulinapolder

Als je via de trap op het strand komt, staat er een bord (Braakmanhaven, strandbad). Het naaktgedeelte staat hier niet aangegeven. Als je op het strand naar rechts loopt, kom je via het textielstrand na ongeveer 400 meter op het naaktgedeelte.

Dit strand trekt vooral mensen uit de regio en Belgen van over de grens. Door het weghalen van de bosschages is er open zicht vanaf de dijk en geen beschutting meer op het strand. De naaktrecreanten zoeken daarom de luwte van de dijk op. Het strand is erg breed, waardoor je, volgens sommige bezoekers, de zee beleving mist. Andere bezoekers prijzen daarentegen weer de mooie natuurlijke omgeving.

Het is raadzaam om waterschoenen te dragen vanwege het slib, de oesterschelpen en stenen op het strand. Op het strand zijn geen voorzieningen. Honden zijn toegestaan. Het strand trekt steeds minder zwemmers, omdat het heel langzaam in een schorrengebied verandert. Daarom wordt de kwaliteit van het zwemwater m.i.v. 2021 niet meer gecontroleerd.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Paulinapolder

Parkeerplaats auto/fiets: 51.348, 3.72973 (gratis parkeerplaats)
Bushalte: Busstation Biervliet (ov9292.nl) – loopafstand bijna 5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Paulinapolder in Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Paulinapolder

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,1
  Ligging
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6,3
  Hygiëne
  4,7
  Faciliteiten
  4,5
  Eten en drinken
  4,5
  Kindvriendelijkheid
  4,5
8

Leuke kennismaking

Ik bezocht de locatie Met partner

Woensdag 8 september, nazomer. Heet vandaag en we bezoeken voor het eerst Paulinapolder. Makkelijk parkeren op goed 100m van de naturistisch zone. Het is druk vandaag, rond 16u staan er bijna 100 wagens geparkeerd. Gezellig strand, nou ja lange zandweg voor de schorren en met uitzicht op de Westerschelde en zijn bedrijvigheden. Containerschepen, een paar. Steltlopers, honderden. Wandeling gemaakt langsheen de zandweg tot nabij Oil Tanking terminal, daar het strand op en dan langs de vloedlijn en terug anderhalf uur later. Enige minpuntje paar mannen die geen naturist zijn…

  Ligging
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

08 sep 2021 - Tony B

7

Alle mooie bosschages zijn verwijderd. Het is een troosteloze vlakte geworden die vanaf de top van de dijkovergang nu geheel is te overzien. Misschien is dit de bedoeling van de gemeente om vanonder het gedoogbeleid uit te komen. We hopen van niet want het is voor veel mensen een leuke plek om naar toe te gaan.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  8

29 mei 2015 - Bezoeker

7,7

Het strandje is sinds begin dit jaar helemaal ontdaan van alle mooie bossages waar achter het heerlijk uit de wind liggen was. Het is een kale vlakte geworden zonder enige beschutting.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  10

26 feb 2015 - jef

4

Laat er geen misverstand over bestaan, naaktrecreatie in de Paulinapolder mag! Zie: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/7924850/Naaktrecreatie-mag-op-meer-plekken.ece Maar gedraag je a.u.b. netjes. Tot later deze zomer, Jos.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  4

05 apr 2011 - Bezoeker

5

Strandje is inderdaad enigszins aan verandering onderhevig. Seks gaat (vooral achteraan) een steeds grotere rol spelen. En dat is precies waar de politiecontroles over gaan. (http://www.pzc.nl/regio/zeeland/7057855/Homos-discriminerend-bord-bij-Paulinaschor-weg.ece) Het beleid is niet tegen naaktrecreatie gericht, maar wel tegen openbare schennispleging. Trek je eigen conclusies... Voor mij een fantastisch ff-tussendoor-strandje. Jos.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

03 aug 2010 - Bezoeker

5

Waar 25 jaar geleden een mooi strandje gemaakt is, is men nu bezig dit weer volledig af te breken. Dit door grote hoeveelheden rommel en puin achter te laten, hekwerken te plaatsen en nu (als de info juist is) ook politiecontroles. Ik kom (kwam) er ook graag en het is er rustig. Ook voor de geklede bezoeker is het er minder aantrekkelijk aan het worden, omdat het strandje totaal geen onderhoud krijgt.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

20 jul 2010 - Bezoeker

4

Naaktrecreatie is er vanaf heden totaal niet meer toegelaten. Afgelopen weken diverse politiecontroles en deze gaan in de toekomst onverminderd verder volgens beschikbaarheid van mankracht bij de politie. Identiteitsgegevens worden genoteerd en voor verder gevolg doorgegeven aan de officier van justitie welke dan zelf verder moet beslissen: boete of seponeren. Dus zwemshort bij de hand... Je ziet de politie gemakkelijk aankomen vanaf 2 km. afstand! In theorie is dit mooie stukje strand dus ook verloren voor het naturisme.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  4
  Prettig Bloot recreëren
  4

14 jul 2010 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Paviljoenweg 7
Biervliet (gemeente Terneuzen)
Zeeland
Zeeuws Vlaanderen
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
51.35126, 3.74024
map Open kaart