Naaktstrand Sylt

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Oplaadpunt Elektrische auto

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Toezicht
 • Verhuur ligbedden en parasols

Beschrijving

Naaktstrand Sylt verwijst naar het Duitse eiland Sylt. Het eiland Sylt is het grootste, 40 kilometer lange, Noord-Friese waddeneiland en ligt in het noorden van de Waddenzee, vlak bij de Deense grens. Het eiland wordt graag bezocht door beroemdheden, maar staat ook bekend om zijn vele naturistenstranden. Het eerste officiële naaktstrand op Sylt bij Hörnum bestaat al sinds 1920. Van List in het noorden tot Hörnum in het zuiden vind je langs de westkust van Sylt een mix van naaktstranden en gewone stranden met goede voorzieningen. Voor naturisten is er ruim baan en kun je terecht op uitgestrekte zandstranden, met glooiende duinen en een goed toegankelijke zee. Naturisme is alom aanwezig, maar het wordt nooit druk door de wijdheid van de stranden.

Overzicht van de naaktstranden van Sylt

 • List:  Lokaal aangeduid als Ellenbogen en Abessinien: In totaal zo’n 3 kilometer strand aan de westkant van het eiland om naakt van te genieten. Ook alle ruimte om een lange naaktwandeling te maken. En Strandsauna List is een fijne plek voor als het weer tegen zit. Het naaktstrand bij List is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto (meerdere parkeerterreinen beschikbaar). Verschillende strandkiosken geopend tijdens het zomerseizoen.
 • Kampen: Bij strandpaviljoen Bühne 16 ligt ongeveer 3 tot 4 kilometer naaktstrand. Dit paviljoen met vele geklede gasten heeft een cult-status, zien of gezien worden, geweldig eten en drinken en een bijbehorend prijsniveau. Maar dat doet er allemaal niets van af dat op het strand iedereen in zijn blote niksie gewoon gelijk is. Het strand is prachtig evenals de naastliggende duinen. En ook hier voldoende ruimte voor een lange strandwandeling.
 • Wenningstedt: Het naaktstrand ligt ten noorden van de bebouwing. Net als in List is hier een strandsauna aanwezig voor een saunabezoek met uitzicht.
 • Westerland: Noordelijk van het hoofdstrand, het stranddeel tussen ‘Nordseeklinik Süd’ en ‘Bistro S-Point-Sylt’. Zuidelijk van het hoofdstrand, van camping ‘Westerland’ tot strandopgang ‘Oase zur Sonne’. Beide naaktstranden bevinden zich wat dichter bij de bebouwing en liggen daarmee wat meer in de drukte.
 • Rantum: In het smalle, zuidelijke deel van Sylt. Globaal gelegen tussen de strandopgangen ‘Sansibar’ (met een hip restaurant) en ‘Samoa’ (eveneens een populair restaurant), beiden voorzien van een parkeerplaats. Bij Samoa ligt in de duinrand ook een strandsauna.
 • Hörnum: Een rustig gelegen naaktstrand aan de zuidpunt van Sylt. Het naaktstrand ligt zuidelijk van het hoofdstrand van Hörnum. Toegang langs het strandpaviljoen ‘Kap Horn’, loop van daaruit naar het noorden. Naast ‘Kap Horn’ ligt Strandsauna Hörnum in de duinen.

Bereikbaarheid Naaktstrand Sylt

Het eiland Sylt is eigenlijk een schiereiland want het is met een dam verbonden aan het Duitse vasteland. Echter over deze dam ligt alleen een spoorverbinding. Er zijn dan ook twee opties om met de auto op Sylt te komen. Of via de autoferry van het Deense Rømø of met de autotrein vanaf het Duitse Niebüll.

Heb jij Naaktstrand Sylt in Duitsland bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Sylt
Hamsburg & Schleswigholstein
Duitsland

Navigatieadres

Google coördinaten
54.92340948664839, 8.306517143181042
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website