Naaktstrand Norderney

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Huisdieren welkom

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Toezicht
 • Verhuur ligbedden en parasols

Beschrijving

Naaktstrand Norderney is een officieel naaktstrand op het gelijknamige Duitse waddeneiland. Norderney is van oost naar west ongeveer 14 kilometer lang en is onderdeel van het Werelderfgoed De Waddenzee. Het is een populaire vakantiebestemming. De meeste verblijfsmogelijkheden bevinden zich in de stad Norderney in het westelijke deel van het eiland. Het aangewezen naakt (FKK)-strand van Norderney ligt ongeveer in het midden van de noordkust van het eiland dat meerdere stranden kent.

Naaktstrand Norderney, ook wel Strand Oase genoemd naar het gelijknamige strandpaviljoen, is een uitgestrekt en breed zandstrand met goede voorzieningen: kiosk, strandhuisjes, strandstoelen, cabines, kinderspeelweide, volleybal, douche/wc en mooie duinen. Voor honden is een aangewezen hondenstrand beschikbaar. Het oostelijke deel van het eiland leent zich uitstekend voor lange naaktwandelingen.

Bijzonder is dat er bij het populaire naaktstrand in het zomerseizoen ook een kleine saunafaciliteit ligt, Strandsauna an der Oase, vrijwel direct aan de waterlijn.

Bereikbaarheid Naaktstrand Norderney

Het eiland Norderney is met een ferrydienst verbonden met de plaats Norden op het Duitse vaste land. Je kunt je auto meenemen naar Norderney maar dat is niet noodzakelijk omdat je op Norderney voor het lokale vervoer ook een fiets kunt huren.

Kom je met de auto van de ferry, sla dan rechtsaf bij het eerste kruispunt dat u bereikt als u de veerhaven verlaat. Volg de Deichstrasse over 1,5 kilometer in noordoostelijke richting, houd dan rechts aan naar de Karl-Rieger-Strasse en ga nog eens 1,8 kilometer verder in oostelijke richting. Sla rechtsaf naar Am Dünensender, dat uiteindelijk Am Golfplatz wordt en vervolgens Am Leuchtturm. Op 2,7 kilometer na de afslag van de Karl-Rieger-Strasse kom je bij de hoge, prominente vuurtoren van rode baksteen (Leuchtturm is Duits voor ‘vuurtoren’.) Ongeveer 600 meter voorbij de vuurtoren slaat u linksaf de toegangsweg naar het strand in. Deze weg eindigt na 600 meter bij het grote parkeerterrein van strandpaviljoen Oase.

Als u geen auto heeft, kunt u buslijn 4 nemen. Deze buslijn rijdt tussen de stad Norderney en het FKK-strand en maakt onderweg enkele stops bij verschillende stranden. De eindhalte is bij strandpaviljoen Oase.

Heb jij Naaktstrand Norderney in Duitsland bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Am Leuchtturm 12
26571 Juist
Duitsland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.7221918325362, 7.23814672330671
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie