Naaktstrand Borkum

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Huisdieren welkom
 • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Toezicht

Beschrijving

Naaktstrand Borkum is een officieel naaktstrand op het gelijknamige Duitse waddeneiland. Borkum is het eerste Duitse eiland na de Nederlandse en is van oost naar west ongeveer 11 kilometer lang. Het is een populaire vakantiebestemming. De meeste verblijfsmogelijkheden bevinden zich in de stad Borkum in het noordwestelijke deel van het eiland. Het aangewezen naakt (FKK)-strand van Borkum ligt ten oosten van de stad, ongeveer 3,5 kilometer vanaf de stadsstrandpromenade.

Naaktstrand Borkum is een uitgestrekt en zeer breed zandstrand met goede voorzieningen: kiosk, strandhuisjes, strandstoelen, cabines, kinderspeelweide, volleybal, douche/wc en mooie duinen. Voor honden is een aangewezen hondenstrand beschikbaar.

Bijzonder is dat er bij het naaktstrand ook een kleine saunafaciliteit ligt, genaamd Strandsauna Borkum. Er is nog een strandcafé langs het duinpad tussen het strand en de parkeerplaats.

Bereikbaarheid Naaktstrand Borkum

Het eiland Borkum is met een ferrydienst verbonden met het Nederlandse Eemshaven in Groningen en met het Duitse Emden. Je kunt je auto meenemen naar Borkum maar dat is niet noodzakelijk. Ook zijn snellere veerdiensten beschikbaar voor alleen voetgangers. Eemshaven is bereikbaar met de trein bijvoorbeeld via een, met de ferry gecombineerd, dagretour.

Vanaf de veerhaven aan de zuidkant van het eiland Borkum brengt een trein de passagiers naar de zes kilometer noordelijker gelegen stad Borkum, de enige stad op het eiland. Vanaf de oostkant van de stad loopt een straat genaamd Ostfriesenstrasse oostwaarts langs het kleine vliegveld van Borkum naar het gehucht Ostland. De parkeerplaats voor het FKK-strand bevindt zich één kilometer voorbij (oostelijk van) de afslag naar de luchthaven. Het is de enige parkeerplaats langs deze Ostfriesenstrasse. Vanaf deze parkeerplaats gaat een 600 meter lang pad rechtstreeks naar het noordelijk gelegen naaktstrand.

Op het eiland kun je een auto huren, maar het huren van een fiets is veel populairder. Er is op het eiland een lokale busdienst en de bus stopt op de parkeerplaats van het naaktstrand. Bij die bushalte staat duidelijk aangegeven “FKK.”

Heb jij Naaktstrand Borkum in Duitsland bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Ostfriesenstraße
26757 Borkum
Bremen & Niedersachsen
Duitsland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.60709208972739, 6.703847552515065
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://www.borkum.de/nl/straende/