Naaktstrand Spiaggia Naturista Capo Bianco

8,7
Geweldig 1 review
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Kiezelstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Beschrijving

Naaktstrand Spiaggia Naturista Capo Bianco ligt in de gemeente Cattolica Eraclea, nabij Ribera een stad op het Italiaanse eiland Sicilië.  In deze gemeente ligt de oudheidkundige opgraving van de Griekse nederzetting Eraclea Minoa (of Heraclea Minoa) waar de gemeente naar is vernoemd. Het deel van het strand dat wordt bezocht door naturisten is 700 meter lang en strekt zich uit van Capo Bianco (witte rots) tot aan de monding van de rivier Platani en maakt deel uit van het natuurreservaat Foce del Fiume Platani.

Bereikbaarheid Naaktstrand Spiaggia Naturista Capo Bianco

Volg met de auto de borden naar Torre Salsa en naar Eraclea Minoa. Passeer die archeologische locatie en vervolg de SP30 tot de parkeerplaats met uitzicht over zee aan het einde van de weg.

Vanaf hier loop je over enkele honderden meters langs de kustlijn, eerst naar het westen daarna buigend naar het noorden, om bij de witte rotsen van de Capo Bianco uit te komen. Hier begint het door naturisten bezochte deel van deze kust. Locals volgen overigens een route binnendoor die over de Capo Bianco heen leidt.

Heb jij Naaktstrand Spiaggia Naturista Capo Bianco in Italië bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Via Esculapio
92011 Cattolica Eraclea
Agrigento
Sicilië
Italië

Navigatieadres

Google coördinaten
37.39362634020073, 13.271428625621665
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,7
  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2
8,7

Prachtig na een goede hike

Ik bezocht de locatie Met partner

Als je naar het adres navigeert, kom je uit op een parkeerplaats, van daaruit moet je verder te voet. Als je het pad volgt, wandel je met een prachtig mooi uitzicht in ongeveer 30 minuten, over de klif, naar het strand. Je moet aan het einde nog wel een stuk afdalen. Terug hebben we de "binnendoor" weg geprobeerd zoals alle localen gaan. Dit is een klim over een prachtig mooie witte rots. Met goede schoenen prima te doen, ook omlaag. Terug deden we er ongeveer 20 minuten over. Strand liggen veel stenen, maar slippers doen genoeg, en daardoor heel mooi helder water. Wat verderop waren ook mensen met badkleding aanwezig, die het duidelijk gewend waren dat er nudisten waren. Je had er dus geen last van.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2

07 sep 2022 - Lian

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website