Naaktstrand Schiermonnikoog-Oost

7,5
Zeer goed 16 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Beschrijving

Naaktstrand Schiermonnikoog-Oost in Friesland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Schiermonnikoog-Oost staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Schiermonnikoog-Oost.


Algemene informatie over naaktstrand Schiermonnikoog-Oost


Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland en bestaat bijna volledig uit Nationaal Park. Hier kom je voor rust en ruimte en om te genieten van ongerepte landschappen. Je kunt hier perfect wandelen en fietsen. De ideale plek om tot jezelf komen of één te worden met de natuur. Alleen het dorp Schiermonnikoog en de omliggende landbouwgrond horen niet tot het Nationaal Park. Vrijwel nergens in Nederland vind je op een klein oppervlak zoveel verschillende landschappen: bossen en duinen, oneindige stranden, wadplaten, polder en kwelders. De Waddenzee is de grootste zee ter wereld waar bij eb vlaktes droogvallen. Daarom maakt het deel uit van het Werelderfgoed.

Vanuit het Groningse Lauwersoog neem je de boot naar Schiermonnikoog. De veerboot doet er 45 minuten over, de sneldienst 20. De auto moet je achterlaten in Lauwersoog. Gelukkig kan je een fiets huren zodra je van de veerboot loopt.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Schiermonnikoog-Oost
Naaktstrand Schiermonnikoog-Oost ligt net als alle andere stranden liggen aan de noordkant van het eiland aan de Noordzeekust. Net als op Vlieland en Terschelling zijn er geen aangewezen naaktstranden. Je mag overal bloot behalve op het drukste stranddeel tussen de strandpalen 2 en 7. Hier vind je informatie over het strand ten oosten van het dorp Schiermonnikoog en ten oosten van strandpaal 7.

Je bereikt het strand via de strandopgang bij de Prins Bernhardweg. Bij de strandopgang vind je strandpaviljoen De Marlijn. Hier is ook een (openbaar) toiletgebouw. Daarnaast staat op het strand een kleine kiosk. Ga op het strand naar rechts. Vanaf paal 7 mag je het hele strand uit de kleren. De meeste naaktrecreanten liggen meteen rond paal 7. Het strand is uitgestrekt en wit. Je kunt hier kilometers lopen en de rust opzoeken.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Schiermonnikoog-Oost
Fietsenstalling: 53.49665, 6.18802
Bushalte: (9292.nl) Reddingsweg/Aisterbun, Schiermonnikoog (loopafstand 3,5 km enkele reis)

Heb jij foto’s van naaktstrand Schiermonnikoog-Oost in Friesland?
Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Schiermonnikoog-Oost
Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!
Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot
Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Kies het lidmaatschap dat bij je past. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Schiermonnikoog
Friesland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.502978, 6.206817
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,5
  Blootvriendelijkheid
  9,8
  Hygiëne
  8,3
  Prijs / kwaliteit
  8,7
  Faciliteiten
  5,1
  Zwemmen
  9,8
  Staat van het sanitair
  5,1
  Eten en drinken
  4,5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,5
  Kindvriendelijkheid
  9,1
  Geschikt voor mindervaliden
  3,6
6,9

Wat een heerlijk rustig strand!

Ik bezocht de locatie Alleen

In een tropische week in september pakte ik de boot naar Schier om voor de tweede keer in mijn leven naar een naaktstrand te gaan. Best spannend voor mij. Aan boord maakte ik me nog zorgen over de grote hoeveelheid medereizigers aan boord maar eenmaal op het eiland verdwenen die als sneeuw voor de zon. Meteen een fiets gehuurd en op naar het strand. Het is een klein stuk lopen vanaf de strandopgang maar na paal 7 wordt het geleidelijk rustig en zijn er veel prachtige plekken op het strand en in de duinen. Er lopen relatief veel geklede mensen op het strand maar niemand stoort zich aan naakte bezoekers. Je kunt er heerlijk zwemmen en wandelen langs de vloedlijn. Echt een aanrader dus!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

06 sep 2023 - Wouter B.

6,6

De vrijheid

Ik bezocht de locatie Met partner

In augustus 2022 op de warmste dag van het jaar naar Schier. Op tijd op de boot en toen op de fiets naar het strand. Bij strandpaviljoen De Marlijn het strand op en een eind door warm rul zand lopen om voorbij paal 7 te komen. Eenmaal daar aangekomen de kleren uit en heerlijk genieten van de zon op de blote huid. Totaal geen last van de buren, zoveel ruimte als er daar is. Al met al een fantastische dag op het naaktstrand. Kijk nou al uit naar de volgende mooie stranddag! 👍

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 feb 2023 - Peter

8,6

Ruimte voor iedereen

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij hebben 21 augustus 2022 het strand bezocht, met de bus naar het dorp, daar een kop koffie met appeltaart en dan met de bus naar het strand. Deze bus rijdt alleen in de maanden juli en augustus en sluit aan op de boottijden. We zijn via de strandopgang bij de Marlijn het strand opgelopen. Iets verder dan paal 7 hebben we een plekje gezochten uit de kleren. Op dat moment waren er nog maar weinig mensen op het strand, we waren met de vroege boot gekomen. Na een poosje zijn we aan de wandel gegaan richting de oostpunt van het eiland. Zowel op de heen en terug weg van onze 10 kilometer lange wandeling zijn we weinig mensen tegen gekomen, een enkele wandelaar of fietser en de Balgexpres, niemand die opmerkingen o.i.d. maakte over het bloot zijn. Kortom een heerlijk strand met heel veel ruimte. Nadat we terug waren op onze stek waren er meer mensen op het strand, waarvan het merendeel bloot was. Kortom een heerlijke dag. Als je op het strand wil liggen dan is een strandtentje of windscherm geen overbodige luxe. Na een heerlijke dag op het strand, lekker gegeten bij de Marlijn. Kortom een heerlijke dag op een prachtig eiland.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

22 aug 2022 - Boelem

9,3

Open sfeer, veel ruimte

Ik bezocht de locatie Alleen

Het leek me leuk jullie een korte update te geven uit 2022, omdat ik zag dat hier al een tijdje niets meer is gepost. Ik ging in het hoogseizoen, in het weekend, op een warme dag met volop zon. Dit moet dus ongeveer de drukste dag van het jaar zijn geweest. Rond paal 7 (nog in de buurt van strandopgang/De Marlijn) lagen mensen op zo'n 15 meter afstand van elkaar. Richting het oosten werd het al snel minder druk. In de buurt van paal 8 (een kilometer verder) lagen mensen op zo'n 50-100 meter van elkaar. Ik schat dat het blootpercentage vlak voorbij paal 7 zo'n 25% was (de meeste naaktrecreanten lopen toch graag iets voorbij de drukte); in de buurt van paal 8 recreëerde zo'n 75% bloot. Verder naar het oosten ben ik nog niet geweest, maar ik gok dat je daar zelfs op de mooiste zomerdagen zomaar honderden meters strand voor je alleen hebt (afgezien van wandelaars en de balgexpres). De sfeer voelde zeer relaxed aan, totaal geen gekke mensen, gluurders oid. Ook een prima sfeer tussen textiel en bloot. Leven en laten leven. Dat An (zie hieronder) in 2019 mensen heeft ontmoet die moeite hadden met naakt, kan ik me op basis van mijn ervaring niet voorstellen (tenzij je gaat zonnen tussen paal 2 en 7 waar het niet mag). De tip van Gerard om wel een strandtentje of windscherm mee te nemen als je wilt gaan liggen herhaal ik graag. Overigens schijnen ze ook te huren te zijn bij de strandkiosk bij paal 7.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

14 aug 2022 - Jappie

5,4

Marley mag los!

Ik bezocht de locatie Alleen

De allerlaatste zomerse dag van 2021. Met onze Labrador Marley naar 't strand op Schier. Overvolle boor, maar als je dan de Veerweg af bent, lijken al die mensen opgelost. Het is een klein uurtje lopen vanaf de boot; eerst stukje over asfalt, dan aan het einde van Herdersdam het klaphek door en doorsteek naar de Reddingsweg. De Reddingsweg af zo het strand op. In de duinen al uit de kleren, want tot het water is het nog een stukje (breedste strand van Nederland). Op elk moment van zo'n mooie dag zijn er dan nooit meer dan 25 mensen te zien - dat is inclusief de stippen aan de horizon. Overweldigende stilte en rust; je kunt de vleugels van de overvliegende meeuwen horen zoeven. Kilometers slenteren langs de waterlijn of langs de duinen. Ideaal met hond, dIe mag los (onder appèl) en kan heerlijk zwemmen. Zee is erg ondiep. Helaas vond Marley 5 kadavers: 3 bruinvissen en 2 zeehonden. Opvallend weinig bloot (vooral dicht bij paal 7), maar geklede mensen lijken zich niet aan bloot te storen. Het naaktstrand heeft helemaal geen voorzieningen; de voorzieningen en horeca die er zijn, zijn allemaal op het textielstrand en in de duinen ten westen van paal 7. Zodra het ook maar een beetje gaat waaien, zorg dan dat je een strandtentje of windscherm kunt neerzetten om te voorkomen dat je bruine teint er door het zand wordt afgestraald! En vooral niet doorvertellen; ik wil het graag zo stil houden op het allermooiste strand van Nederland.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

12 sep 2021 - Gerard

9

Fantastisch!!

Ik bezocht de locatie Met partner

Een heerlijk mooi wit schoon strand. Erg breed. Superver kunnen wandelen, 7 km. Erg rustige zee met goed zeewater op temp. Enorm genoten!!!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

09 sep 2021 - Ronald

8

Heerlijk rustig en voldoende privé

Ik bezocht de locatie Alleen

Mijn eerste keer naar een naaktstrand. In één woord geweldig. Begin juni, 23 graden en volop zon. Heel veel beschutte plaatsen in de duinen, hier wel wat last van rupsen. Daarom op het strand gaan liggen, volop ruimte door het uitgestrekte strand. Hierdoor ook geen gevoel begluurd te worden. Er lopen af en toe geklede strandgasten langs de waterlijn maar daar heb je geen last van. Je kunt met de fiets heel dicht bij het strand komen, dit is wel een heuvelachtig zandpad. Neem hiervoor het pad Reddingsweg (net voorbij strandtent De Marlijn). Op het strand rechtsaf en genieten maar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

09 jun 2021 - Rob

10

Puur genieten!

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom al jaren in de zomer regelmatig op het naaktstrand van Schier. Vanaf de veerboot wandel ik naar de opgang bij de Reddingsweg (strandpaal 7) en dan op het strand rechts in oostelijke richting... En dan is daar een prachtig ruim, rustig en stil strand. Ook op drukke dagen kun je hier in alle rust wandelen, zwemmen en zonnen. Misschien daardoor ook geschikt voor mensen die net beginnen? Je ligt, wanneer je de moeite neemt een stuk naar het oosten te lopen, helemaal alleen op je handdoekje. Eén en al rust. Let er wel op dat er geklede wandelaars zijn die over het strand lopen dus die kun je tegen komen. Nog nooit vervelende dingen meegemaakt. Er is zo veel ruimte! In het hoogseizoen kun je ook de Balgexpress tegenkomen. Dit is een trekker met een aanhanger vol mensen op weg naar het meest oostelijke stukje Schier; de Balg. Gewoon vrolijk zwaaien :) Zelf neem ik eten en drinken mee. Mocht je ergens willen zitten dan kan dat gekleed in de Marlijn, links vanaf de overgang bij Reddingsweg. Dit is ook de 'gewone' strandopgang met bushalte. Prima lunch. Ook voor de wandelaars is dit een unieke plek in Nederland. Je kunt ruim 2 uur naakt wandelen langs de vloedlijn naar De Balg! Kilometers bloot genieten.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

28 jan 2021 - Tim

8,4

Ik ben er vandaag even niet.......

Ik bezocht de locatie Alleen

Een dagje Schiermonnikoog is: mobiel thuis laten, half 10 boot, met bus naar dorp, fiets huren, naar "de merlijn" rijden. Dan lopend verder voorbij paal 7, hier kleren in plastic zak en deze goed verstoppen in de duinen. Waarschuwing: verstopplek goed onthouden!!! Dan in je niksje met alleen een flesje water verder wadend langs de waterkant oostwaarts lopen......., genieten van alles om je heen, de zon en wind voelen op je lijf. Je waant je bijna alleen op de wereld. Op het uiterste puntje van het eiland aangekomen afkoelen in zee. Op de terugweg in de duinen even heerlijk uitrusten ( lees: slapen), maar let wel op dat de uren voorbij vliegen en de veerboot niet op je wacht. Teruggekomen in het dorp jezelf trakteren op een heerlijke maaltijd en met de laatste boot terug naar de vaste wal. Voor mij een ultiem blootdagje uit.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

23 jan 2021 - Tjeerd1962

7,7

Heerlijk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk naaktstrand, zelfs op de drukste dagen van het jaar heb je het gevoel dat je hier bijna helemaal alleen bent. Schoon, lekker en (bijna) alleen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

27 dec 2020 - Edwin

8,3

Ruimte, zee en zon

Ik bezocht de locatie Met partner

Wat een prachtig naaktstrand. Veel ruimte, zee en zon. Heel schoon en goed bereikbaar te voet en/of per fiets

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

26 mei 2020 - Sjors van de Wetering

6,3

Groot strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Het is een groot strand en op het moment dat wij daar waren was het niet echt duidelijk aangegeven waar het naaktstrand begon. Wat ons tegen viel was de doorloop route van andere eilandgasten en het commentaar dat werd geleverd dat ze mensen naakt zagen lopen naar de zee.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

18 aug 2019 - An

6

Prachtig strand, heerlijk kilometers bloot wandelen. De ultieme droom van elke naturist lijkt mij. Voor mij is het daar het paradijs. Het gehele eiland is daar geweldig.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  4
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

07 sep 2018 - Andre

8

Een heerlijke strand. Kilometers rust.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

07 dec 2017 - DC Gilles

6,5

Geweldige omgeving, puur natuur, zeer veel ruimte. Opgang ervoor heb je een goede en gezellige strandtent. Met de fiets kom je tot bij paal 7 het strand op. Je kan hier echt kilometers lopen, maar neem wel wat drinken en eten mee! Strand staat goed aangegeven en er staat ook expliciet dat je vanaf paal 7 bloot mag zijn.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

19 sep 2015 - Jurgen

7,5

Veel ruimte, uren bloot wandelen zonder mensen om je heen. Geen ongure typetjes of ander gespuis. Een naaktstrand zoals een naaktstrand hoort te zijn. De veerboot vaart in het hoogseizoen vaak genoeg voor een lange dag op het eiland. Dus: een feestje om daar te vertoeven.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

11 jul 2015 - Rein

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website