Naaktstrand Renesse

6,8
Goed 4 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze blootlocatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Langs de noordzijde van de Verklikkerduinen, tussen Renesse en Nieuw Haamstede, bij paal 6,94 – 7,99 ligt dit naaktstrand. Het is er rustig, breed en mooi. Ook is er een strandpaviljoen in de buurt. Het naaktstrand is duidelijk aangegeven met borden. Aan de waterlijn zijn regelmatig textielrecreanten te vinden.

Bereikbaarheid Naaktstrand Renesse:

Rijd vanuit Renesse rijd de Hogenboomlaan uit en volg dan borden strandpaviljien De Zwaluw. Bij de stelconplanten het strand over. Het naaktstrand Renesse begint 400 m links van het strandpaviljoen. Volg vanuit Burgh Haamstede de Maireweg tot Camping Duinhoeve. Hier kan je de auto parkeren. Loop (of fiets) het Duinhoevepad af en je bent op het naaktstrand.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,8
  Ligging
  6,7
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  6,7
  Eten en drinken
  7
7

veel ruimte

Ik bezocht de locatie Met partner

Het strand is zeer breed en je moet een eindje lopen naar de vloedlijn. De zandbank voor de kust is in 2019 al bijna aangesloten op het strand. Er is een grote strandopgang bij Haamstede en een kleinere strandopgang dichterbij vanaf het fietspad tussen Renesse en Haamstede. Veel natuur; er is een reservaat voor strandplevieren en al meerdere malen meegemaakt dat een zeehond een kijkje komt nemen als je zwemt of in de branding staat. Je hoeft bij warm weer niet in de duinen te liggen (helaas daar wel eens een 'vreemde man' gezien), maar je kan ook aan de vloedlijn of op het strand plaatsnemen; ruimte genoeg! Er komen geklede wandelaars langs, maar dat heb je langs elk naaktstrand en de meerderheid van de strandgasten is hier bloot. Ik ben het helemaal eens met de opmerking hieronder dat het beter zou zijn om het naaktstrand naar het westen van de strandopgang bij Haamstede te verplaatsen en niet tussen Haamstede en Renesse. Maar vanwege de rust voor de vogels vermoed ik dat Staatsbosbeheer hier liever naaktrecreatie heeft dan voetballende jongeren.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6

27 aug 2019 - bezoeker

7,3

Hallo,ik ben al jaren een naaktstrand liefhebber en heb nooit vervelende ervaringen gehad van o.a. gluren of andere onaangename situaties. Als ik een een naaktstrand bezoek,is dat meestal aangegeven waar het begint en waar het eindigd.! Als je naar het strand gaat kies je voor "textielstrand"of naaktstrand en als je als textielganger toch naar het blootgedeelte wil , kies je daarvoor en zul je ook daar geen moeite mee hebben om tussen naakte mensen te moeten liggen! Dus doe wat je denkt dat goed ie en geniet van de zomer en zon en van het leven ! Want het ......................

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

17 apr 2016 - Theo

Wat is me dat tegengevallen. Je mag enkel in de duinen liggen. Zeer ver van de zee en zeer veel textiel op weg naar daar. Dat kan je dus vergeten. Er lag redelijk wat volk verdoken in deze duinen. De handelingen die ik daar zag.... horen daar echt niet thuis. Vervelende oude gluurders liepen er rond die ons geen aangename middag hebben bezorgd. Nooit meer.

01 aug 2014 - Filip

6

Ik kom hier al jaren en als ik van het Duinhoevepad kwam, ging ik altijd links over het strand naar zee, waar de meeste naturisten lagen. Maar dit jaar (2011) werden we hier weggestuurd en moesten we naar een officieel stukje naaktstrand, kilometers van zee. En als we wilden zwemmen, moesten we in ons blootje tussen het textielpubliek door naar zee. Waarom niet het linker gedeelte (als je van het Duinhoevepad komt) als naaktstrand gebruiken en rechts voor geklede recreatie, zoals het al jaren was?

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

16 nov 2011 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Burgh-Haamstede
Zeeland
Zeeland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
51.73383, 3.72565
map Open kaart