Naaktstrand Renesse

7,5
Zeer goed 7 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid

Beschrijving

Wil je naaktstrand Renesse in de provincie Zeeland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Renesse staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Renesse.

Algemene informatie over naaktstrand Renesse

De badplaats Renesse noemt zichzelf een gezellig vakantiedorp, vol activiteiten in de zomer. Van oorsprong trok Renesse op het eiland Schouwen-Duiveland dan ook een jeugdig publiek en had het een wilde reputatie.

Vandaag de dag is die storm een beetje gaan liggen, maar nog altijd richt Renesse zich op een jong publiek: het is levendig en er is, bijzonder voor dit deel van de provincie, een avond- en nachtleven (met zelfs een casino).Een gedeelte van het 12 kilometer strand is dan ook bedoeld voor sport- en strandactiviteiten.

Het dorp heeft een Transferium. Hier kan je gratis de auto parkeren en met gratis bussen de strandovergangen bereiken (strandovergang Watergat via BeachHub 2 ligt 500 meter van het naaktstrand).

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Renesse

Het naaktstrand ligt ten westen van Renesse richting Nieuw-Haamstede tussen de strandovergangen Watergat en Duinhoevepad. Het strand is met borden aangegeven en ligt tussen de strandpalen 6,94 en 7,99. Bij strandopgang Watergat is het drukker (ook met textielrecreanten op het naaktstrand). Het wordt rustiger als je richting Nieuw-Haamstede (westwaarts) loopt.

Het strand ligt achter natuurgebied de Verklikkerduinen, een relatief jong duingebied. Het strand is hier honderden meters breed. Er zijn geen faciliteiten op het strand. Bij strandovergang 13 Watergat vind je strandpaviljoen De Zwaluw op een paar honderd meter ten oosten van het naaktstrand. Met de auto is dit strand wel een stukje lopen, dus kom als het even kan met de (huur)fiets of neem de bus vanaf het Transferium.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naakstrand Renesse

Parkeerplaats auto: 51.71705, 3.71063 (betaald parkeren Nieuw-Haamstede; enkele wandeling 3 km door Verklikkerduinen en over strand)
Fietsenstalling: 51.73443, 3.74105
Bushalte: Transferium Renesse (ov9292.nl), van hieruit strandbus (zie algemene informatie)

Heb jij foto’s van naaktstrand Renesse in de Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Renesse

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Renesse
Zeeland
Schouwen-Duiveland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
51.73244, 3.7217
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,5
  Blootvriendelijkheid
  8,3
  Hygiëne
  7,8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  5,7
  Zwemmen
  7
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6,5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  7,8
  Geschikt voor mindervaliden
  4
8

Prima strand, erg rustig

Ik bezocht de locatie Met partner

Afgelopen 2 dagen geweest samen met mijn vrouw, beide middagen waren erg rustig. Wel enkele andere naaktrecreanten, maar niet heel veel. Veel geklede wandelaars die langs kwamen, op afstand en totaal niet storen. Ook geen rare blikken toen ik een rondje wandelde. Het was fijn geweest vonden wij als het iets duidelijker stond aangegeven, nu zagen we pas het kleine bordje dat in de duinen stond op de tweede dag waardoor we de eerste dag wat onzeker waren. Aan NFN om hier misschien vooral ook richting de waterlijn een extra bord neer te zetten.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

21 jun 2023 - Ricardo

10

Heerlijk rustig naaktstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Ik kom al enkele jaren met mijn partner hier op het naakstrand. Het is er heerlijk rustig, ontzettend veel ruimte voor iedereen, ook geklede. Ik heb de indruk dat gekleed en ongekleed hier heel goed samen gaan. Ik heb al die tijd nog geen misstanden gezien. Mocht je zin hebben in een kopje koffie of wat te eten dan kun je in het strandpaviljoen bij de duinovergang Watergat terecht, eveneens voor sanitaIr. Bij laag water heb je werkelijk een zee van ruimte. Ik vind dat de reviews van 4 jaar en ouder niet meer relevant zijn. Ik wens ons en alle gelijk gestemden nog jaren het plezier van naakt recreëren toe.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

10 aug 2022 - Piewie

5,7

Heerlijk naakt mogen zijn

Ik bezocht de locatie Alleen

Naakt is hier werkelijk(!!!!) in alle rust mogelijk, omdat drugs-, disco- en ander herrievolk hier (hopelijk) vast niet zal komen. Vanwege hun fysieke en geestelijke beperkingen. Wel erg lastig bereikbaar voor mindervervoerbaren vzv zij nog écht naturisme mogen ervaren, in deze zogenoemde open 'maatschappij'..

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  4
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

04 jun 2022 - Henk

6,5

veel ruimte

Ik bezocht de locatie Met partner

Het strand is zeer breed en je moet een eindje lopen naar de vloedlijn. De zandbank voor de kust is in 2019 al bijna aangesloten op het strand. Er is een grote strandopgang bij Haamstede en een kleinere strandopgang dichterbij vanaf het fietspad tussen Renesse en Haamstede. Veel natuur; er is een reservaat voor strandplevieren en al meerdere malen meegemaakt dat een zeehond een kijkje komt nemen als je zwemt of in de branding staat. Je hoeft bij warm weer niet in de duinen te liggen (helaas daar wel eens een 'vreemde man' gezien), maar je kan ook aan de vloedlijn of op het strand plaatsnemen; ruimte genoeg! Er komen geklede wandelaars langs, maar dat heb je langs elk naaktstrand en de meerderheid van de strandgasten is hier bloot. Ik ben het helemaal eens met de opmerking hieronder dat het beter zou zijn om het naaktstrand naar het westen van de strandopgang bij Haamstede te verplaatsen en niet tussen Haamstede en Renesse. Maar vanwege de rust voor de vogels vermoed ik dat Staatsbosbeheer hier liever naaktrecreatie heeft dan voetballende jongeren.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

27 aug 2019 - bezoeker

7,8

Hallo,ik ben al jaren een naaktstrand liefhebber en heb nooit vervelende ervaringen gehad van o.a. gluren of andere onaangename situaties. Als ik een een naaktstrand bezoek,is dat meestal aangegeven waar het begint en waar het eindigd.! Als je naar het strand gaat kies je voor "textielstrand"of naaktstrand en als je als textielganger toch naar het blootgedeelte wil , kies je daarvoor en zul je ook daar geen moeite mee hebben om tussen naakte mensen te moeten liggen! Dus doe wat je denkt dat goed ie en geniet van de zomer en zon en van het leven ! Want het ......................

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  7
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  7

17 apr 2016 - Theo

Wat is me dat tegengevallen. Je mag enkel in de duinen liggen. Zeer ver van de zee en zeer veel textiel op weg naar daar. Dat kan je dus vergeten. Er lag redelijk wat volk verdoken in deze duinen. De handelingen die ik daar zag.... horen daar echt niet thuis. Vervelende oude gluurders liepen er rond die ons geen aangename middag hebben bezorgd. Nooit meer.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

01 aug 2014 - Filip

6

Ik kom hier al jaren en als ik van het Duinhoevepad kwam, ging ik altijd links over het strand naar zee, waar de meeste naturisten lagen. Maar dit jaar (2011) werden we hier weggestuurd en moesten we naar een officieel stukje naaktstrand, kilometers van zee. En als we wilden zwemmen, moesten we in ons blootje tussen het textielpubliek door naar zee. Waarom niet het linker gedeelte (als je van het Duinhoevepad komt) als naaktstrand gebruiken en rechts voor geklede recreatie, zoals het al jaren was?

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

16 nov 2011 - Bezoeker

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://renesse.com/nl/strand.php