Naaktstrand Playa del Torn

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Toezicht
 • Verhuur ligbedden en parasols

Beschrijving

Naaktstrand Playa del Torn, of Platja de El Torn,  ligt op 1 km ten zuiden van de badplaats L’Hospitalet de l’infant, op zo’n 40 autokilometers zuidwest van Tarragona. Het is een breed en lang zandstrand, van bijna 1,5 kilometer omzoomd door heuvels met dennenbossen en een kristalhelder zee, dat in het geheel is aangewezen als naaktstrand. Het is daarmee één van de grootste en mooiste naaktstranden van Spanje. Het strand trekt vrijwel alleen naturisten en is zeker populair, maar door de lengte van het strand merk je daar weinig van. Het strand heeft een beschermde status en wordt mede onderhouden door de lokale naturistenvereniging Associació d’Amics de la Platja Naturista Del Torn. Aan het noordoostelijke deel van dit naaktstrand ligt de bekende en grote naturistencamping El Templo del Sol met eigen toegangen tot het naaktstrand. Uiteraard maken de vele (ook Nederlandse) gasten hier gretig gebruik van waardoor je hier ook veel families met kinderen ziet. Het strand heeft goede voorzieningen.

Naast de camping ligt ook een ander naaktstrand genaamd Platja la Cala d’Oques, dit is kleiner en heeft meer kiezels en keien.

Bereikbaarheid Naaktstrand Playa del Torn

Toegang met de auto via de A7, afslag 1129 L’Hospitalet en neem de C44. Ga na bijna één kilometer onder de N340 door en volg bij de rotondes de borden naar Platja Del Torn (of naar Campings). De weg (Via Augusta) versmalt zich en uiteindelijk kom je bij de ingang van de Camping El Templo del Sol. Je kunt hier parkeren om direct het Platja la Cala d’Oques op te lopen en vandaar enkele honderden meters naar het westen te wandelen voor het het grote naaktstrand Playa del Torn. Of passeer met de auto de ingang van de camping en ga hierna linksaf een onverharde weg op. Dit pad loopt, evenwijdig aan het strand én de camping, uiteindelijk dood langs het spoor. Volg de voetpaden die de locals gebruiken om naar het Playa del Torn strand te komen. Wel opletten: dit treinspoor is dagelijks in gebruik door de kusttrein vanuit Barcelona.

L’Hospitalet de l’infant is daarmee bereikbaar per trein en ook met de bus. Het is dan nog wel 2 kilometer voordat je bij het strand bent.

Heb jij Naaktstrand Playa del Torn in Spanje bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Via Augusta
43890 L'Hospitalet de l'infant
Tarragona
Catalonië
Spanje

Navigatieadres

Google coördinaten
40.97212440237479, 0.8946211807085862
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://www.aapntorn.es/