Naaktstrand Noord Aa

7,8
Zeer goed 7 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

ZOMERACTIE
Lidmaatschap 2021 + € 12,50 korting op Nudie-producten.
Word de rest van het jaar 2021 voor slechts € 25,- per persoon lid van NFN en profiteer direct van je lidmaatschap. Zo ontvang je meteen een kortingscode waarmee je € 12,50 extra korting op Nudie-producten in de webshop krijgt!

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Noord Aa in Zoetermeer (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Noord Aa staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Noord Aa.

Algemene informatie over naaktstrand Noord Aa

Zoetermeer is na Rotterdam en Den Haag de derde stad van Zuid-Holland. Het is een relatief jonge groeigemeente: begin jaren zestig van de vorige eeuw telde de gemeente minder dan 10.000 inwoners. Dertig jaar laten waren dat er 100.000. In 2020 zijn dat er 125.000! Het spreekt dan ook vanzelf dat in Zoetermeer altijd iets is te beleven!

Zoetermeer heeft een eigen recreatiegebied Noord Aa ten noorden van de stad. Hier is ook een stadsstrand met een naaktgedeelte. In 2016 kreeg het hele gebied een kwaliteitsimpuls en is het naaktstrand, toen een enclave midden in het textielgedeelte, verplaatst. NFN Open & Bloot en vaste bezoekers waren hier nauw bij betrokken. Oorspronkelijk lag er ook een homostrand aan de plas. Ook dit is verplaatst. Omdat dit tevens een cruisegebied is, zijn op aandringen van NFN het naaktstrand en het ligweide voor mannen niet met elkaar verbonden en toegankelijk vanaf afgescheiden plekken. Zoetermeer is één van de weinige gemeentes in Nederland met een aangewezen cruisegebied. Wanneer er elders in Nederland seksuele overlast is op een naaktstrand, verwijst NFN naar de Zoetermeerse aanpak: regulering van deze behoefte gaat namelijk overlast elders tegen. Helaas is deze praktische oplossing voor veel gemeentes nog een brug te ver.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Noord Aa

Het naaktstrand ligt aan de noordoostelijke zijde van de Zoetermeerse Plas en is met borden aangegeven. Het is d.m.v. een groene wal afgescheiden van het kinderstrand. Er zijn ligweides en een zandstrand. Er is beschutting aan de randen van het terrein. Op het terrein zijn toiletten en douches aanwezig. Restaurant AA-zicht is op loopafstand. Hier is ook een aparte snackbar.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Noord Aa

Parkeerplaats auto: 52.086917, 4.513141
Fietsenstalling: 52.085868, 4.512511
Bushalte: Zoetermeer, Redelaan (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Noord Aa in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Noord Aa

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,8
  Ligging
  7,1
  Faciliteiten
  6,3
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8,7
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  7,2
  Staat van het sanitair
  6
  Prettig Bloot recreëren
  7,7
  Geschikt voor mindervaliden
  10
8

Fijn terrein maar indeling kan nog iets beter.

Ik bezocht de locatie Alleen

(NFN Open & Bloot heeft deze recensie geredigeerd) Het naaktstrand in Zoetermeer ligt direct aan de plas. Het strandgedeelte is fijn met bij betreding rechts gelijk ruimte voor je fiets en ietsje verder voor je een stuk gras weide met een soort rondstruikgewas in het midden. Je kan dan hier omheen liggen en je hebt beetje beschutting. Links vind je een gebouwtje met toiletten, douche en een kleine waterkraan om je voeten te wassen bijvoorbeeld, heel praktisch. Verder naar links is dan een groot grasgedeelte met ook wat zand, echter zou je dit groter kunnen maken wat toch net nog wat plezieriger word om te vertoeven. Het is hier in de avond ook langer aangenaam warm. Het strand is voldoende schoon en er staan prullenbakken. Soms is er wat (opgedroogd) vogelpoep van de watervogels maar beslist niet in overvloed. Vlakbij het naaktstrand is een gedeelte waar openbaar seks wordt getolereerd. Zoetermeer is één van de weinige gemeentes die in deze behoefte voorziet. Het grote voordeel is dat er hierdoor bijvoorbeeld geen overlast is van sekszoekers op het naaktstrand. Op aanwijzing van NFN Open & Bloot zijn beide gebieden strikt van elkaar gescheiden en dat moet vooral zo blijven!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  6
  Staat van het sanitair
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 jul 2021 - Fijs

6

Inderdaad is het door de poep lastig om een ligplekje te vinden, alleen bij de fietsenrekken is het nog redelijk schoon. Het gaat ook niet alleen om ganzenpoep, er liggen ook andere drollen. Vanmorgen zag ik nog een textielmevrouw die haar hond liet spelen op het strandje, en ze is vast niet de enige (terwijl aan de overkant van de plas nota bene een speciaal hondenstrand is). Voorlopig oogt een en ander nogal kaal, als de nieuwe aanplant wat uitgroeit zal het wel beter worden.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  5
  Prettig Bloot recreëren
  6

27 mei 2017 - Kees

8

Reactie NFN: Beste Elly, dank voor je reactie. De poep blijkt van een ganzenkolonie te komen. Dit probleem heeft zich ook voorgedaan op de vorige locatie. Vaste bezoekers en NFN zullen de gemeente vragen (afdoende) maatregelen te nemen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

17 mei 2017 - NFN

7,6

Ben er in mei 2017 geweest om te kijken of het iets is. Ik kan geen vergelijking maken omdat ik niet weet hoe het oude strandje eruit zag. Momenteel is het geen doen om het strandje op een fatsoenlijke manier te betreden. Laat staan het water gelegen aan het strandje te bereiken. Het hele veld ligt namelijk vol hondenpoep. Echt opvallend want op het strandje voor gezinnen is het schoon. Alsof mensen dus bewust hun honden uitlaten op dit specifieke strandje. Geen doen om daar het grasveld te betreden zonder hondenpoep aan je schoenen, laat staan je handdoek of wat dan ook uit te leggen. Dit veld zal met warm weer vreselijk stinken. Echt triest dat dit zo heeft kunnen vervuilen. Deze vervuiling kan niet van 1 dag zijn.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

16 mei 2017 - Elly

6

Sinds voorjaar 2017 is er een nieuwe locatie van het naaktstrand. Ditmaal wordt het niet omringd door "geklede" stranden, maar is het een apart gedeelte. Er is echter geen sanitair of douchegelegenheid, die er op de vorige locatie, weliswaar gedeeld met de andere gasten, wel was. Het water ligt op het zuidwesten, dus altijd in de wind, de oppervlakte is minder dan de helft van wat het eerst was en schaduw is er ver te zoeken. Voor zonaanbidders helemaal geweldig, wil je niet de eerste dag al totaal verbranden, heb je een uitdaging. Wel een stuk beter afgeschermd dan voorheen middels een grondwal, maar vanaf een oud wandelpad waar ze de brug van verwijderd hebben, lig je nog steeds te kijk, ook voor onschuldig spelende kinderen.

  Ligging
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

13 apr 2017 - Nico

6,7

Grasland omzoomd door bomen en bossages. Geen schaduwmogelijkheid. Rustige plek. Waterrand bestaat uit betonnen platen en daar ben je zichtbaar voor het kledingstrand. Dat ligt niet ver verder. Fijne plek.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

29 jan 2015 - stephan

6,5

Twee mooie stukken strand. Alleen de badgasten van het naast gelegen kledingstrand maken vaak ruzie met de naturisten.

  Ligging
  7
  Hygiëne
  6

01 aug 2014 - RBM

Contactinformatie

Adresgegevens
Zoetermeer
Zuid-Holland
Groene Hart
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.08546332745316, 4.513056142883329
map Open kaart