Naaktstrand Noord Aa

7,3
Goed 6 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij blootlocaties
 • Korting op activiteiten en evenementen
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze blootlocatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Vrij open stuk grasland (0,5 ha) en een stukje zandstrand aan de noordkant van een meer, omringd door terrein voor geklede recreatie; deel van officieel recreatiegebied. Redelijk beschut, maar
aan de zuidwestkant is weinig schaduw. Zwemwater is met drijflijnen afgebakend. Sanitair op de grens van het geklede strand.

Toegang Naaktstrand Noord-Aa:

Stadsdienst Zoetermeer, halte aan de Redelaan, ongeveer 15 minuten lopen tot recreatiegebied. Inwoners van Zoetermeer kunnen de stadstax bestellen.

Per fiets:
Vanuit centrum Zoetermeer door de wijk Noordhoven richting Zoeterwoude. Beperkte stallingsmogelijkheid. Per auto vanaf de A12 afslag Zoetermeer of Zoetermeer-centrum, de ringweg door Zoetermeer volgen richting centrum en op de splitsing, waar Australiëweg overgaat in Europaweg, afslaan en de Aziëweg uitrijden tot voorbij de noordrand van de bebouwing. Vaak onvoldoende parkeerruimte binnen een loopafstand van 500 meter.

Gehele jaar opengesteld en alles is gratis. Verboden voor honden.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,3
  Ligging
  6,7
  Faciliteiten
  5,7
  Prettig Bloot recreëren
  7,2
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  7,5
6

Inderdaad is het door de poep lastig om een ligplekje te vinden, alleen bij de fietsenrekken is het nog redelijk schoon. Het gaat ook niet alleen om ganzenpoep, er liggen ook andere drollen. Vanmorgen zag ik nog een textielmevrouw die haar hond liet spelen op het strandje, en ze is vast niet de enige (terwijl aan de overkant van de plas nota bene een speciaal hondenstrand is). Voorlopig oogt een en ander nogal kaal, als de nieuwe aanplant wat uitgroeit zal het wel beter worden.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  5
  Prettig Bloot recreëren
  6

27 mei 2017 - Kees

8

Reactie NFN: Beste Elly, dank voor je reactie. De poep blijkt van een ganzenkolonie te komen. Dit probleem heeft zich ook voorgedaan op de vorige locatie. Vaste bezoekers en NFN zullen de gemeente vragen (afdoende) maatregelen te nemen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

17 mei 2017 - NFN

7,6

Ben er in mei 2017 geweest om te kijken of het iets is. Ik kan geen vergelijking maken omdat ik niet weet hoe het oude strandje eruit zag. Momenteel is het geen doen om het strandje op een fatsoenlijke manier te betreden. Laat staan het water gelegen aan het strandje te bereiken. Het hele veld ligt namelijk vol hondenpoep. Echt opvallend want op het strandje voor gezinnen is het schoon. Alsof mensen dus bewust hun honden uitlaten op dit specifieke strandje. Geen doen om daar het grasveld te betreden zonder hondenpoep aan je schoenen, laat staan je handdoek of wat dan ook uit te leggen. Dit veld zal met warm weer vreselijk stinken. Echt triest dat dit zo heeft kunnen vervuilen. Deze vervuiling kan niet van 1 dag zijn.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

16 mei 2017 - Elly

6

Sinds voorjaar 2017 is er een nieuwe locatie van het naaktstrand. Ditmaal wordt het niet omringd door "geklede" stranden, maar is het een apart gedeelte. Er is echter geen sanitair of douchegelegenheid, die er op de vorige locatie, weliswaar gedeeld met de andere gasten, wel was. Het water ligt op het zuidwesten, dus altijd in de wind, de oppervlakte is minder dan de helft van wat het eerst was en schaduw is er ver te zoeken. Voor zonaanbidders helemaal geweldig, wil je niet de eerste dag al totaal verbranden, heb je een uitdaging. Wel een stuk beter afgeschermd dan voorheen middels een grondwal, maar vanaf een oud wandelpad waar ze de brug van verwijderd hebben, lig je nog steeds te kijk, ook voor onschuldig spelende kinderen.

  Ligging
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

13 apr 2017 - Nico

6,7

Grasland omzoomd door bomen en bossages. Geen schaduwmogelijkheid. Rustige plek. Waterrand bestaat uit betonnen platen en daar ben je zichtbaar voor het kledingstrand. Dat ligt niet ver verder. Fijne plek.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

29 jan 2015 - stephan

6,5

Twee mooie stukken strand. Alleen de badgasten van het naast gelegen kledingstrand maken vaak ruzie met de naturisten.

  Ligging
  7
  Hygiëne
  6

01 aug 2014 - RBM

Contactinformatie

Adresgegevens
Zoetermeer
Zuid-Holland
Groene Hart
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.08546332745316, 4.513056142883329
map Open kaart