Naaktstrand Zevenhuizerplas

7,9
Zeer goed 19 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor mindervaliden

Faciliteiten

 • Toilet

Beschrijving

Wil je naaktstrand Zevenhuizerplas in Zuidplas (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Zevenhuizerplas staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Zevenhuizerplas.

Algemene informatie over naaktstrand Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas maakt deel uit van het recreatiegebied Rottemeren en valt onder recreatieschap Rottemeren. Het beheer is in handen van Staatsbosbeheer. Het riviertje de Rotte stroomt hier doorheen en er zijn diverse plassen. Het is een mooi wandel- en fietsgebied op een steenworp afstand van Rotterdam Noord.

De Zevenhuizerplas is een zandwinplas. Dit betekent dat het midden van de plas diep is en zwemmers altijd alert moeten zijn op plotselinge onderkoeling.

Op verzoek van de bezoekers en in samenwerking met NFN Open & Bloot is in 2019 een houtwal gemaakt tussen het textielstrand aan de westzijde en het naaktstrand.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Zevenhuizerplas

De recreatiestanden (en ook het naaktstrand) liggen aan de noordkant van de plas. Het strand is officieel aangewezen en met borden aangegeven. Het strand heeft een ligweide met een zandstrand. Het wordt vooral bezocht door inwoners van Rotterdam. Het publiek is dan ook gemêleerd en van verschillende leeftijden. Er zijn veel vaste bezoekers en er heerst een goede sfeer. Op warme dagen kan het hier druk zijn.

Er is een mobiel toilet, maar verder zijn er geen faciliteiten. Het nabij gelegen restaurant is in renovatie en ligt bij de parkeerplaats op 500 meter van het naaktstrand.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Zevenhuizerplas

Parkeerplaats auto: 51.982, 4.55393
Fietsenstalling: 51.98347, 4.55954 (bij strand)
Metro: Rotterdam, Ambachtsland (ov9292.nl) – loopafstand 3 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Zevenhuizerplas in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Zevenhuizerplas

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Zuidplas
Zuid-Holland
Rotterdam
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
51.98347, 4.55954
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,9
  Blootvriendelijkheid
  9,4
  Hygiëne
  8,8
  Prijs / kwaliteit
  9,8
  Faciliteiten
  5,9
  Zwemmen
  9,9
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  3,2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,1
  Kindvriendelijkheid
  8,7
  Geschikt voor mindervaliden
  8,5
7,4

Al jaren favoriet!

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Ik kom al zeker twee jaar op dit strandje en het is altijd een fijne ervaring. Er hangt altijd een erg verwelkomende sfeer en de diversiteit qua mensen valt mij altijd op. Qua leeftijd, qua gender, qua etniciteit, qua levensstijl. Mooie bonte collectie mensen. Het strand is ook goed geschikt voor mensen die nieuw zijn in naaktrecreatie. Een vriendin van mij wilde voor het eerst een naaktstrand bezoeken en vroeg of ik mee wilde hier heen. Het duurde niet lang voordat zij zich op haar gemak voelde. Ze is ondertussen zelfs alleen geweest en ook dat beviel. Het strand is echter wel vrij klein, waardoor je al snel dichter bij elkaar ligt bij wat drukte dan dat ik gewend ben van naaktstranden. Dankzij de gemoedelijke sfeer raken mensen die, zoals ik, er gevoelig voor zijn toch niet overprikkeld. Qua sanitair is er een dixie, maar ik heb twijfels over hoe goed die onderhouden wordt. Wat betreft horeca is er een strandtent op het textielstrand bij één van de parkeerplaatsen. Parkeren kan overigens vlak achter het naaktstrand, want het daarmee ook prima geschikt maakt voor mensen die veel te sjouwen hebben of mindervalide zijn. Ik heb al meerdere keren bezoekers in bijvoorbeeld rolstoel gezien die, zover ik kan beoordelen, weinig moeite lijken te hebben. Eén punt van aandacht vind ik wel dat tussen mei en augustus er best wat dazen aanwezig kunnen zijn daar. Ik hoop dat dit in komende seizoenen aandacht krijgt, want het is te voorkomen. Dit jaar was het in juni eigenlijk niet te doen, maar in augustus en vorige week heerlijk daasvrij. Al met al: aanrader!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

15 sep 2023 - Daan

7,7

Nazomer met jong en oud.

Ik bezocht de locatie Met partner

Een met "prettig bloot" te classificeren naaktrecreatie gelegenheid. Veel bezoekers op deze prachtige na-zomer dag. Jong en oud, stellen m/v m/m van twintigers, dertigers, vijftig en zestig plus. Alleengaanden, een dame met drie kinderen kortom: genieten van en voor iedere naaktrecreant.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  8

09 sep 2023 - Jan Coenraats

10

Soms gewoon te klein

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom er al jaren af en aan, soms wat vaker omdat het relatief in de buurt is, soms wat minder omdat het wat klein is. Het is op zich een fijne en mooie plek, alleen wordt bij mooi weer het veldje al snel te klein waardoor je dichter op elkaar ligt dan ik zelf prettig vind. Een ander minpuntje is een vrij aanwezige groep vaste bezoekers die erg "ons kent ons" is. Soms erg luidruchtig met elkaar converseert en vaak heel aanwezig bij de enige toegang tot het zwemwater waardoor je er nauwelijks tussendoor kan. Ook andere bezoekers storen zich eraan weet ik inmiddels, die groep stelt zich een beetje op alsof het "hun" strandje is, erg irritant voor de minder frequente bezoekers.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

12 aug 2023 - Gijs

9,2

Zeer fijn naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik bezocht het strand op een zondag, begin van de middag. Het weer was rond de 20 graden en zonnig met hier en daar wat bewolking. Ik kwam op de fiets en die kan je gemakkelijk parkeren. De sfeer is ontzettend relaxed en dus fijn. Doordat het niet extreem warm was, was het tevens niet heel erg druk. De locatie is prachtig, volledig omgeven door bomen en struiken (en dus ook volledig afgezonderd van het achter gelegen fiets- en wandelpad en kledingstrand verderop). Verder heb je een mooi uitzicht over de Zevenhuizerplas. Het met boeien afgezette water is niet diep, zand op de bodem, ideaal als je er ook even in wilt zitten. Mocht je wat dieper willen, dan kan je ook een klein stukje voorbij de boeien gaan, het wordt namelijk snel dieper. Het strand heeft voornamelijk gras met ook een zandstuk van een paar meter breed aan het water. Verder zie je hier letterlijk alle leeftijden voorbijkomen: kind, jongvolwassen, volwassen, senior, zowel alleengaanden als samengaanden, zowel blank als zwart en alles daartussen in. Zelf ben ik jonger dan 25 jaar. Het was mijn eerste keer op een naaktstrand en het is echt gigantisch goed bevallen. Dat relaxte en vrije gevoel is onbeschrijflijk, echt heerlijk. Tevens krijg je zoveel meer rust omtrent naaktheid; het is ineens allemaal niet meer zo'n 'big thing' je realiseert je juist hoe menselijk het is. Echte aanrader voor ieder mens, jong en oud! Ik kom hier zeker terug en ook op andere stranden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

02 jul 2023 - Sjoerd

9,6

Aangenaam naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

23 maart paar uur naar het naaktstrand geweest, heerlijk vertoeven, iets meer mannen dan vrouwen. Sommige namen al een duik in Zevenhuizenplas. Nog geen sanitair aanwezig.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 mrt 2022 - ron

7,7

Gemoedelijk en schoon

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Prachtige locatie, schoon en netjes gehouden door o.a. de bezoekers zelf. Helaas wel wat aan de kleine kant dus in de vakantietijd met mooi weer is het erg vol. Heerlijk kristalhelder zwemwater, dat in het voorjaar nog flink koud kan zijn door de enorme diepte. Er is een klein wc-tje in de zomermaanden en dat is meteen alle faciliteiten die er zijn. Aan de andere kant van het textielstrand (300m lopen) zit horeca.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

10 feb 2022 - Bart Severein

9,2

Gemoedelijk en heerlijk strandje

Ik bezocht de locatie Met partner

Het is een heel prettige plek om naakt te recreëren en te zwemmen. Goed gescheiden van het textielstrand waardoor er geen pottenkijkers zijn. Veel vaste gasten en gezinnen en daardoor een gemoedelijke sfeer. Bij mooi weer kan het wel erg druk zijn. Het strand zou vergroot kunnen en mogen worden! Ook heerlijk bloot zwemmen in de Zevenhuizerplas geen blauwalg en voldoende afstand tot het textielstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

10 feb 2022 - Remco

6,8

Mijn Eerste keer

Ik bezocht de locatie Alleen

Vandaag mijn eerste keer hier bloot gerecreëerd. Het was een goede ervaring (zeker voor herhaling vatbaar). Het is een mooi strandje en het was gezellig druk. En niet te ver lopen van een parkeerplaats. Ga kijken of ik deze nazomer nog een keertje kan.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

07 sep 2021 - John

10

Prima locatie!

Ik bezocht de locatie Alleen

Sinds 4 jaar kom ik hier regelmatig! Fijne plek, netjes met goed stampubliek van alle leeftijden. Je hebt hier werkelijk een prachtig uitzicht over de Zevenhuizerplas.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

27 aug 2021 - Wim

9,2

Lekker standje

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Even een uurtje het zonnetje meegepakt, lekker standje waar je op een gras gedeelte kunt liggen wat ik altijd lekkerder vind dan zand. Voor zover ik heb gemerkt geen fout volk waar op andere plekken nog wel eens het geval is. Goed onderhouden dixy bij de ingang. Miste alleen een permanente voorziening waar je dan gelijk even met schoon water kunt afdouchen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

13 jun 2021 - Bart Huisman

8,3

Heerlijk water

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ga hier vaak naakt snorkelen. Na 20 meter van het strand loopt een muur rondom de noordzijde van de plas. Na deze muur wordt het ineens heel diep. In deze muur nesten allerlei vissen. Het water is glashelder en schoon. Geweldig om dan naakt de diepte in te duiken op zoek naar allerlei vissen, krabben en planten. Op het naakt gedeelte is het prima toeven. Vooral s' ochtends voor de drukte. Mensen houden het strand en ligweide zelf schoon. Dat nodigt dan uit om er zelf ook zuinig op te zijn. Parkeren is ook ideaal. Hoop meer mensen te treffen die ook een passie hebben voor deze mooie onderwater wereld.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  8

06 jun 2021 - Fred

7,4

prima

Ik bezocht de locatie Alleen

Ben Twaalfmorgen gewend. "Ga 's kijken bij de Zevenhuizer plas"; werd mij aanbevolen. "De afstand van jouw huis mag misschien niet zo veel verschillen, maar het aanrijden met de fiets is misschien wat makkelijker/fijner". Woensdag 2/6'21 was zo'n stralende zonnige dag, temperatuur 26 graden. Bijna windstil. Dacht; laat mij eens gaan kijken. Nou helemaal top! Zoals de foto's en reviews zeggen; mooie locatie. Klein maar gezellig, had ook meteen contact en een praatje gemaakt. Heb me laten vertellen dat de plas door opgraving is ontstaan en wel 26m diep is. Prettig dat je zo het water in kan stappen, waar het langzaam afloopt. Door de zon opgewarmd ben ik het water ingegaan (geschat 19 graden) en heb zelfs een baantje gezwommen. Het water is er helder, je kan op laag water de vissen zien zwemmen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

05 jun 2021 - Tanner

6,6

Het beste strandje in de omgeving van Rotterdam

Ik bezocht de locatie Met partner

Een mooi strandje dat leuk aangelegd is. Lekker zwemwater en een vriendelijk publiek. Alleen jammer dat het erg druk kan zijn. Waarom wordt dit strandje niet wat groter gemaakt daar lijkt voldoende ruimte voor.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

18 mrt 2021 - Remco

8

Goed vertoeven!

Ik bezocht de locatie Alleen

De Zevenhuizerplas is tot nu toe voor mij de prettigste locatie om naakt te recreëren. Het strandje met ligweide aan de Zevenhuizerplas is klein en gezellig. De sfeer gemoedelijk en gezellig en je hebt snel aanspraak als je dat wilt. Hier komen allerlei mensen, blank, zwart, jong, oud, gezinnen. Dat maakt het ook kindvriendelijk. Het meer is gegraven dus er is niet echt stroming. Dat maakt het ook veilig om te zwemmen. Enige nadeel is dat rond 19.30 de zon op het strandje helaas geheel verdwenen is achter de hoge bomen dus in de zomer kun je niet nog de hele avond van de zon genieten, wat je bijvoorbeeld wél weer bij het Noord Aa kunt in Zoetermeer, een soortgelijk strandje.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

30 mei 2020 - Wesley

6,9

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooie locatie, goede parkeerruimte en gratis. Wel een kleine ligweide maar met gezellige vaste recreanten echt Rotterdams mentaliteit met sociale controle houden zelf de weide schoon. Zwemwater is schoon en helder. Wat we eigelijk een beetje missen bv een snackkar. Een patatje,ijsje. Misschien iets om over na te denken. Prima stukje recreatie dicht bij huis we komen er graag

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  8

21 jun 2019 - Cees

5

Mooie locatie, maar erg klein voor meerdere recreanten. Het zou groter kunnen,want er is ernaast nog plaats genoeg. En het moet beter afgebakend worden.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

19 dec 2014 - Frits van Gurp

5,3

Klein, terwijl er genoeg ruimte naast is. Veel mensen die elkaar kennen, goede sociale cohesie, kindvriendelijk genoeg. Eettentje op textielstrand 500 meter verder. Water is prima, loopt langzaam af, veilig.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

23 sep 2014 - Richard

8,8

Plezierig maar klein stukje naaktrecreatieterrein aan de Zevenhuizerplas. Waterkwaliteit het hele seizoen uitstekend (diepe zandafgraving met praktisch geen pleziervaart), beschutte ligging & voldoende sociale cohesie om overlast praktisch uit te sluiten.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  10
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

06 sep 2014 - Michel

6,7

Mooie lokatie maar veeeel te klein. Als het erg druk is zit je boven op elkaar. In principe kan het terrein best wat groter gemaakt worden,want er is genoeg plaats hiervoor. Nu de gemeente nog!

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

03 jul 2014 - Frits

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website