Naaktstrand Neeltje Jans

7,4
Goed 15 reviews
Meer foto's (4)

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Neeltje Jans in Veere (Zeeland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: Naaktstrand Neeltje Jans staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Neeltje Jans.

Algemene informatie over naaktstrand Neeltje Jans

Dit naaktstrand ligt op een heel bijzondere plaats, het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Tussen de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Noord Beveland. Het eiland werd gebruikt bij het bouwen van de Oosterscheldekering, een van de Deltawerken. De Deltawerken zijn bedoeld om Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant te beschermen tegen de hoge zee en om een watersnoodramp (zoals in 1953) te voorkomen. De Oosterscheldekering kwam gereed in 1986.

Neeltje Jans is nu natuurgebied, ideaal voor vogels én om te wandelen. Het staat onder beheer van Natuurmonumenten. Ook vind je hier informatie- en attractiepark Deltapark Neeltje Jans. Je krijgt hier informatie over de stormvloedkering, maar er zijn ook (kinder)activiteiten of je kunt een rondvaart maken langs de Oosterscheldekering en zeehonden spotten.

Hoewel er al decennia lang bloot werd gezond, verbood de gemeente Veere naaktrecreatie in 2005. NFN Open & Bloot kwam hiertegen in actie en bood juridische ondersteuning aan bekeurde strandgangers om de zaak voor de rechter uit te vechten. Deze was van mening dat het strand geschikt was voor naaktrecreatie en sprak de bekeurden vrij. Op aandringen van NFN wees de gemeente Veere hierna het strand in 2007 officieel aan om aan alle onduidelijkheid een eind te maken.

Veere is de enige gemeente in Nederland die vier verschillende gebieden heeft aangewezen voor naaktrecreatie: Neeltje Jans, Vrouwenpolder, Oostkapelle en Domburg (van noord naar zuid).

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Neeltje Jans

Je vindt het strand (totale lengte 2 km) aan de Noordzeekant van het eiland. Het naaktstrand ligt in het midden hiervan en is ongeveer 750 meter lang. Bij strandopgang 84 (in het midden) staat het naaktstrand aangegeven. Kom je vanuit het noorden of het zuiden het strand op, dan staan er bordjes op het strand zelf.

In 2020 hebben boa’s na klachten enkele controles uitgevoerd of iedereen wel “binnen de zonering” lag. Een paar mensen zijn bekeurd. Omdat het strand toen vrij rustig was en er nauwelijks badgasten in zwemkleding waren, heeft NFN hiertegen bezwaar gemaakt en de gemeente gevraagd een flexibeler beleid te hanteren.

Overigens is het strand vaak rustig. Het ligt prachtig aan zee. Bij vloed wordt het strand een stuk kleiner. Het is verboden de duinen in te gaan of erin te liggen (natuurgebied!). Aan de zuidpunt van het strand is een kitesurfschool. Dit leidt doorgaans niet tot problemen, maar je moet soms een beetje rekening met elkaar houden.

Op het strand zelf zijn geen faciliteiten. Strandpaviljoen Atlantis ligt ongeveer op 1 km afstand. In het seizoen komt er twee keer per dag een ijscokar langs op het strand.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naakstrand Neeltje Jans

Parkeerplaats auto: 51.63726, 3.70208 (ten noorden van het naaktstrand),
Parkeerplaats auto: 51.61881, 3.68437 (ten zuiden van het naaktstrand)
Fietsenstalling: 51.63092, 3.69424 (strandopgang 84)
Bushalte: Delta Park, Neeltje Jans (9292.nl) – op ongeveer 2 km afstand (enkele tocht)

Gratis parkeren. De noordelijke parkeerplaats ligt iets dichterbij dan de zuidelijke (afstand ruim 1 km). De noordelijke parkeerplaats is groter en heeft als voordeel dat meteen bij de strandopgang het strandpaviljoen ligt.

Heb jij foto’s van naaktstrand Neeltje Jans in Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Neeltje Jans

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,4
  Ligging
  8,5
  Zwemmen
  9,6
  Hygiëne
  9,2
  Prettig Bloot recreëren
  9,8
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  7,4
  Staat van het sanitair
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  3,5

Mooi strand zonder voorzieningen.

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Neeltje Jans is een voormalig werkeiland ,midden in de Oosterschelde.Het strand is aan de Noordzee zijde. Ruime parkeermogelijkheden, en nog gratis , waar vind je dat vandaag de dag nog ? Vanaf de parking is het een stevige wandeling naar het naaktstrand. Behalve wat afvalbakken , missen we hier een douchepaal of toiletcabine. Strandpaviljoen staat op bijna 1 kilometer afstand op het textielstrand. Schoon strand, en bij laag water ontstaan wat binnen meertjes waar kinderen veilig kunnen spelen. Ook hartje zomer is hier volop ruimte nog op strand. Kortom een aanrader voor wie van rust en ruimte houd.

24 mrt 2021 - Johan

10

Fijn, rustig en schoon strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Wij komen hier al jaren en hebben de autorit van ca een half uur er wel voor over. Het is een fijn, rustig en schoon strand waar je heerlijk kunt relaxen. Strand is groot genoeg, dus ruimte voldoende tov andere zonaanbidders. Kom je vanaf de parkeerplaats is het een aardig stukje lopen langs het badkleding strand. Bij mooi weer rijdt er geregeld een ijsco wagen over het strand. Het Noordzee water is een stuk schoner dan de stranden aan de Westerschelde.

  Ligging
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

21 mrt 2021 - Karin

7,8

heerlijk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

we komen hier al jaren alleen het laatste jaar word er erg gecontroleerd of je wel na het bord (wat naaktrecreatie toestaat aangeeft) ligt daardoor is het wel een heel stuk drukker geworden soms hutje op mutje zoals we dat noemen omdat men nu ook niet nog eens een stuk verder wil gaan lopen. Er komen wel steeds dezelfde met af een toe wat andere naaktliefhebbers en 2 x per dag komt de ijs en drnakenman met de kar langs voor de liefhebbers verder een mooi rustig strand om heerlijk te genieten

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  8
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

18 jan 2021 - mart

7,6

Prima vrij rustig mooi strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Zodra er flink wat wind staat uit gunstige hoek voor kitesurfers, kan het wat druk worden met leerlingen van de kilte surf school en blijft het in het water oppassen geblazen!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

26 dec 2020 - P.den Boer

6,8

Mijn eerste bezoek aan een naaktstrand.

Ik bezocht de locatie Alleen

Na even zoeken denk ik het strand te hebben gevonden. Ik heb geen borden gevonden die naaktrecreatie aankondigen. Daar er wel erg veel mensen zonder badkleding zag moest ik wel juist zitten. :-) Zéér rustig vertoeven vlak bij de waterlijn dewelke wel zéér snel dichterbij komt. Voldoende vuilbakken. Men kan geen schaduw opzoeken. Ongeveer 10 minuten stappen vanaf de sluis/frituur.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

26 jun 2020 - Stefan

Ik bezocht de locatie Alleen

hallo ,bij info over naaktstrand staat onjuiste informatie . parkeren aan beide zijden bij Neeltje Jans is GRATIS . M i ,is dit het mooiste /rustige nat. strand van NL . ZEER SCHOON/prachtig water .

26 jun 2020 - Germar

7,2

Perfect strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom hier al minstens 20 jaar

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

21 mei 2020 - Mario

8,7

Deze week voor het eerst naar dit strand gegaan. Het is een prachtig stuk. Het grote nadeel (zéker voor gezinnen met kinderen) is het flink eindje lopen van het parkeerteerrein naar het strand..!! Hier ligt o.i. een mooie taak voor de bestuurders om dit punt eens te overwegen om zo onze mooie provincie nóg mooier op de kaart te zetten. Vele naturisten (incl. naturistengezinnen) zullen hier dankbaar voor zijn. Misschien ook een ideetje om een dependance van het strandpaviljoen op het naturistengedeelte te plaatsen. Dát zou helemaal TOP zijn..!!

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

26 jul 2018 - LeuKee

8,8

Dit naaktstrand is makkelijk per fiets of scooter te bereiken. Je kan door het tunneltje onder de N57 met fiets. Auto's moeten ver weg op het parkeerterrein bij Topshuis parkeren (waar de grote windmolens staan). Op een paar vuilnisbakken na geen voorzieningen. Achter het strand is een parkeerterrein voor 1000 auto's wat helaas bijna altijd afgesloten is. In voorjaar broeden duizenden zeemeeuwen in de duinen, die hard krijsen als ze gestoord worden. Als je geluk hebt kan je op een rustige dag zeehonden zien. Kortom rustig strand, ook midden in de zomer volop plek voor iedereen.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

02 mrt 2018 - Johan

8,8

In mijn beleving het prettigste naaktstrand van Nederland. Breed strand en schoon water. Weinig kinderen, maar het is er wel geschikt voor. Geen horeca, geen voorzieningen, maar wel gratis parkeren op loopafstand. Door de ligging ver van steden en dorpen eigenlijk geen naaktkijkers en ook amper 'aandacht' zoekende (homo-)mannen. Kortom: ideaal, ondanks de grote afstand die ik er voor moet afleggen.

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  10

14 jan 2018 - pj

8

Wir sind jedes Jahr da ist immer schön und Sauber .

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

13 apr 2016 - Norbert Schulze

8,8

Fijn schoon strand erg rustig. Van de gemelde ongewenste naturisme nog nooit iets gemerkt. Ligt zoals alle naturistische locaties wel ver lopen van parkeerplaatsen. Zeker aan te bevelen voor rust zoekers.

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

08 jun 2015 - hans

8

Prima en fijn strand, eerste keer moeilijk te vinden, maar als je navigeert naar strandpaviljoen Atlantis aan de noordzijde, dan is het goed te vinden. Wel jammer dat er naast de ijscokar geen andere faciliteiten zijn en dat je niet dichterbij kunt parkeren aan de zuidzijde.

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  9
  Prettig Bloot recreëren
  9

26 jul 2014 - Jeroen

7,5

Zoals Johan zelf schreef: mooi strand. Heel open en plaats zat! Vriendelijke mensen. Enig minpuntje: de kinderen best niet in de duinen laten spelen (en dat vinden ze jammer) want daar gebeuren soms dingen die niets met naturisme te maken hebben.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  10

11 jul 2014 - Pieter

8,2

Heel mooi strand. Wij komen er al jaren. In de zomer komt er een paar keer per dag een ijskar voorbij. Hier kan je ijs en drinken kopen tegen redelijke prijs. Parkeren is gratis. Iedereen is er vriendelijk, best veel lokale bezoekers. In het hoogseizoen meer vakantiegangers.

  Ligging
  7
  Faciliteiten
  7
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

04 jun 2014 - Johan

Contactinformatie

Adresgegevens
Neeltje Jans (gemeente Veere)
Zeeland
Schouwen-Duiveland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
https://www.strandexploitatieveere.nl/
Navigatieadres
Google coördinaten
51.6301, 3.68722
map Open kaart