Naaktstrand Monster (De Zandmotor)

4,8
Onvoldoende 3 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Monster in gemeente Westland (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Monster staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Monster.

Algemene informatie over naaktstrand Monster

De gemeente Westland heeft 8 km kustlijn en brede duinen. De duinen Solleveld en Kapittelduin zijn een beschermd Natura2000 gebied. Volgens Bezoek Westland heeft deze gemeente meeste zonsuren van Nederland!

Het oorspronkelijke naaktstrand van Monster tussen de strandopgangen Schelppad en Watertoren verdween in 2011 door de komst van de Zandmotor. De Zandmotor is een grote, kunstmatige zandbank die is opgespoten in de vorm van een schiereiland. De verspreiding van het zand door wind, golven en stroming draagt bij aan een natuurlijke manier van kustonderhoud. Het veranderde landschap biedt plaats aan planten, vogels en andere dieren en heeft recreatieve waarde voor wandelaars en sporters. Voor de strandliefhebber betekent het dat het strand een stuk groter is geworden en de zee verder weg ligt. Dankzij aandringen van NFN Open & Bloot bleef het noordelijkste stukje strand grenzend aan Den Haag aangewezen voor naaktrecreatie.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Monster

Naaktrecreatie is toegestaan ten noorden van strandpaal 108,5 tot aan de gemeentegrens met Den Haag. Het strand loopt hier over in het naaktstrand van Kijkduin.

Ondanks wandelaars en kitesurfers is dit een rustig naaktstrand. Het strand ligt aan de lagune van de Zandmotor die bij eb droogvalt. Je hebt de keus om bloot te zonnen aan de duinkant, of 500 meter verderop aan de kustlijn. Je vindt blote strandgasten op beide plekken. Bij de Zandmotor kunnen stromingen van tijd tot tijd veranderen. Let hierop bij zwemmen.

Het naaktstrand is met de auto het snelst te bereiken vanuit Den Haag. Fietsers en wandelaars kunnen het strand op bij strandopgang Watertoren (Monster).  Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrand. Er zijn wel twee paviljoens bij strandopgang Molenslag (Monster) of bij strandslag 1 (de Haagse toegang naar het naaktstrand).

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Monster

Parkeerplaats auto: 52.06131, 4.21309 (Machiel Vrijenhoeklaan, Den Haag)
Fietsenstalling: 52.04376, 4.18368
Bushalte: Schelppad, Monster (ov9292.nl) – loopafstand 1 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Monster in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Monster

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

4,8
  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2
10

Paradijs op aarde

Ik bezocht de locatie Alleen

Er is dus niks; alleen natuur; alsjeblieft niet verder vertellen!

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

22 feb 2021 - Bert Barnhoorn

3,6

Te veel gekleed bezoek

Ik bezocht de locatie Met partner

Bij Hoek van Holland lag iedereen in badkleding, dus maar naar hier gegaan. Helaas niet veel naturisten hier en daarvan was het merendeel een stokstaartje. Alleenstaand man die op de uitkijk staat. Ook lopen ze opvallend dicht langs je, ze maken zelfs een omweggetje. Niet leuk als vrouw om daar te liggen.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  2
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 jul 2020 - Frans en Bea

Wat vroeger een heel mooi strand was is door de Zandmotor ver van het zeewater komen te liggen. Het binnenmeer, waar veel kitesurfers gebruik van maken, is een vieze plas water met een smerige drekkige zwarte bodem. Te vies om te betreden. Dit stukje strand en het naast gelegen strand van Kijkduin hebben hier veel minder aantrekkingskracht door. Beter is om de Zandmoter te doorkruisen en aan zee te verblijven en genieten, echter als je die grenzen van de zone doortrekt naar de zee, blijft er slechts een kort stukje over. Gezien de huidige bezoekersaantallen in het gebied van de Zandmotor, zou de NFN bij de Gemeente Westland kunnen aandringen op het verruimen van de grens naar het zuiden en voor een groter deel van deze zandvlakte. Ondanks de gevaren van de zee en stroming langs de kust.

13 jul 2018 - Willem

Contactinformatie

Adresgegevens
Monster (gemeente Westland)
Zuid-Holland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.05394, 4.19579
map Open kaart