Naaktstrand Kijkduin (De Zandmotor)

6,9
Goed 11 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Beschrijving

Wil je naaktstrand Kijkduin in Den Haag (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Kijkduin staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Kijkduin.

Algemene informatie over naaktstrand Kijkduin

Den Haag is de ‘hofstad’ van ons land en het politiek centrum. Van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning, wandel je in een kwartiertje naar Het Binnenhof en het torentje van de minister-president. Het is dan ook in Den Haag dat de wet op naaktrecreatie (artikel 430a WvS) werd goedgekeurd in 1986!

Den Haag biedt alles voor één of meer dagjes uit. Op gebied van cultuur, historie en ontspanning valt er in Den Haag meer dan genoeg te beleven! Maar de derde stad van ons land ligt ook aan de kust. Het is dan ook een badplaats. Met drie naaktstanden, die allemaal verschillend van karakter zijn.

Het (naakt)strand van Kijkduin is in sinds 2011 ingrijpend veranderd. Toen is hier een grote, kunstmatige zandbank opgespoten in de vorm van een schiereiland, de Zandmotor. De verspreiding van het zand door wind, golven en stroming draagt bij aan een natuurlijke manier van kustonderhoud. Het veranderde landschap biedt plaats aan planten, vogels en andere dieren en heeft recreatieve waarde voor wandelaars en sporters.

Voor de strandliefhebber betekent het dat het strand een stuk groter is geworden en de zee verder weg ligt. En dat je het naaktstrand moet delen met meer andere bezoekers en sporters. NFN Open & Bloot kon niet voorkomen dat sinds 2017 dit strandgedeelte ook als kitezone is aangewezen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Kijkduin

Ondanks meer wandelaars en kitesurfers, blijft dit het rustigste (naakt)strand van Den Haag. Het strand ligt aan de lagune van de Zandmotor die bij eb droogvalt. Je hebt de keus om bloot te zonnen aan de duinkant, of 500 meter verderop aan de kustlijn. Je vindt blote strandgasten op beide plekken. Bij de Zandmotor kunnen stromingen van tijd tot tijd veranderen. Let hierop bij zwemmen. Vraag evt. informatie bij de Reddingsbrigade.

Ga bij strandslag 1 Kijkersduin naar links (zuiden). Ongeveer 200 meter na BLOW beachhouse/surfschool begint het naaktstrand bij paal 108 (golfbreker 21). Het is met borden aangegeven. Het loopt door tot de gemeentegrens met Monster (gemeente Westland). De eerste 300 meter van Monster is óók naaktstrand. Beide stranden lopen dus in elkaar over.

Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrand. Er zijn wel twee paviljoens bij strandslag 1.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Kijkduin

Parkeerplaats auto: 52.06131, 4.21309 (Machiel Vrijenhoeklaan)
Fietsenstalling: 52.05889, 4.20442
Bushalte: Kijkduin Strand, Den Haag (ov9292.nl) – loopafstand 2 km enkele reis (makkelijkst over fietspad)

Heb jij foto’s van naaktstrand Kijkduin in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Kijkduin

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Zandmotorpad
2555 NW Den Haag
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.05677, 4.19669
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,9
  Blootvriendelijkheid
  7,1
  Hygiëne
  7,4
  Faciliteiten
  5,5
  Zwemmen
  9
  Eten en drinken
  6,3

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  7,5
  Geschikt voor mindervaliden
  4
10

Fijn dat het nog steeds kan

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijke plaats om lekker bloot te genieten. Als je aan zee wilt liggen moet je wel wat extra honderden meters lopen. Ook hier gelukkig jong,oud, man, vrouw én kinderen die ongedwongen genieten van naturisme. Ik hoop wel dat dit het rustige strand blijft.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

11 sep 2023 - Rene

2

Is het nog naaktstrand?

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik stond zaterdag,zoals ik al jarenlang doe, op mijn favoriete plekje in de duinen. Een gekleed echtpaar liep naar een bordje aan de rand van het duin, bij de strandopgang (Monsterse kant) en wees mij nadrukkelijk op het bordje. Op het bordje staat o.a dat naaktrecreatie in de duinen niet toegestaan is, terwijl dit bordje er nooit hing! Ook de officiële borden naaktstrand zijn er niet meer, dus dit schept onduidelijkheid op dit naaktstrand. Je gaat dan krijgen dat mensen je gaan aanspreken op je naaktheid, terwijl het al 10 tallen jaren een naaktstrand is. Ik heb geen zin me te moeten verdedigen voor iets wat al jaren een officieel naaktstrand is.

  Blootvriendelijkheid
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

25 jun 2023 - Jan trouwe bezoeker

7,5

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooi en rustig strand zo dicht bij Den Haag ! :-)).

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

20 mrt 2023 - Ad van der Leer

8,5

Mooi, schoon, goed bereikbaar strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Een stukje ten noorden van de boulevard. Maar toch goed bereikbaar. Er komen verschillende strandopgangen uit bij het strand, dus niet ver lopen over het strand. Het is een breed en schoon strand met enkele strandtenten met voldoende sanitair.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

21 mrt 2021 - Lettie

5,7

Het is moeilijk te zien waar het naaktstrand begint, wel gemengd met textiel bezoekers. Geen last van, maar je wordt toch geremd om een naaktwandeling te maken. Jammer, als naturist wil je kunnen genieten van de vrijheid.

  Blootvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Eten en drinken
  7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  5
  Kindvriendelijkheid
  5

15 jul 2018 - Inne

6

Altijd plek rustig gelegen. Ik heb goede ervaringen. Meer bosjes voor tegen de wind aanleggen. Zou wel beter zijn kan je uit de wind zitten eventueel of liggen

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  7

28 jun 2018 - Theo Schuling

8

Gisteren voor het eerst naar dit naaktstrand geweest. Ik woon hier vlakbij, maar wist helemaal niet dat het er was. Eigenlijk bestaat het uit 2 gedeelten: 1 vlakbij zee, heerlijk om te zwemmen, maar wel erg winderig (althans: gisteren) en het andere gedeelte aan de andere kant van het binnenmeertje (waar veel gekitesurft wordt) tegen de duinen aan. In een duinpannetje is het heerlijk zonnen en heb je geen last van de wind. Was heerlijk rustig, soms geklede mensen die langs lopen, maar die zijn niet storend. In de dichtstbijzijnde strandtent (Blow) mag je niet ongekleed op het terras zitten. Maar deze staat dan ook niet meer op het gedeelte van het naaktstrand. Het was voor mij de 1ste keer dat ik dit deed, en ik vond het geweldig: heel bevrijdend, geen schaamte te hoeven hebben over je eigen lichaam, maar gewoon laten zien wie je bent!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  10

11 jun 2018 - Wim

Beste mensen, Dit naaktstrand is er niet meer. Vanwege de 'zandmotor' is het veel drukker met toeristen / kitesurfers en heeft de gemeente besloten te stoppen met naaktrecreatie bij strandopgang 1. Bij Monster is er nog wel gelegenheid voor naaktrecreatie.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

08 dec 2017 - Joop

7,5

Vanwege het opgespoten zand heet dit stukje strand 'zandmotor'. Het strand is prachtig en rustig. Aan de duinkant kun je lekker zonnen. Voor een verkoelende duik in zee moet je even lopen, vanwege de 'zandmotor'. De zee is heerlijk met af en toe flinke golven. Er lopen wel geklede wandelaars met of zonder hond maar al met al zeer prettig gerecreëerd!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

22 aug 2017 - Eric

4,5

Op de weg van gratis parkeerplaats naar strand veel honden stront naast en op het pad, op strand veel los lopende honden met de nodige resten die ze daar neerleggen, veel geklede mensen veel vlieger activiteiten.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Faciliteiten
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  5

20 aug 2014 - wba

6

Makkelijk bereikbaar nog gratis parkeren, met warm weer erg druk op parkeerplaatsen, een leuk familiair strand en een gemengd publiek. Voor sanitair en voor eten en drinken moet men iets aan doen om in de strandtenten te mogen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

03 jun 2014 - Peter