Naaktstrand Kijkduin (De Zandmotor)

6,8
Goed 8 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

NAJAARSACTIE 2021

Maak gebruik van de actie en je bent de rest van het jaar 2021 gratis lid van NFN Open & Bloot! Profiteer van ledenvoordelen wereldwijd en in de webshop, ontvang ons magazine UIT! in december en draag bij aan de instandhouding, promotie en acceptatie van naaktrecreatie in Nederland. *Deze actie is geldig vanaf 4 oktober 2021 en er zijn lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Kijkduin in Den Haag (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Kijkduin staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Kijkduin.

Algemene informatie over naaktstrand Kijkduin

Den Haag is de ‘hofstad’ van ons land en het politiek centrum. Van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning, wandel je in een kwartiertje naar Het Binnenhof en het torentje van de minister-president. Het is dan ook in Den Haag dat de wet op naaktrecreatie (artikel 430a WvS) werd goedgekeurd in 1986!

Den Haag biedt alles voor één of meer dagjes uit. Op gebied van cultuur, historie en ontspanning valt er in Den Haag meer dan genoeg te beleven! Maar de derde stad van ons land ligt ook aan de kust. Het is dan ook een badplaats. Met drie naaktstanden, die allemaal verschillend van karakter zijn.

Het (naakt)strand van Kijkduin is in sinds 2011 ingrijpend veranderd. Toen is hier een grote, kunstmatige zandbank opgespoten in de vorm van een schiereiland, de Zandmotor. De verspreiding van het zand door wind, golven en stroming draagt bij aan een natuurlijke manier van kustonderhoud. Het veranderde landschap biedt plaats aan planten, vogels en andere dieren en heeft recreatieve waarde voor wandelaars en sporters.

Voor de strandliefhebber betekent het dat het strand een stuk groter is geworden en de zee verder weg ligt. En dat je het naaktstrand moet delen met meer andere bezoekers en sporters. NFN Open & Bloot kon niet voorkomen dat sinds 2017 dit strandgedeelte ook als kitezone is aangewezen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Kijkduin

Ondanks meer wandelaars en kitesurfers, blijft dit het rustigste (naakt)strand van Den Haag. Het strand ligt aan de lagune van de Zandmotor die bij eb droogvalt. Je hebt de keus om bloot te zonnen aan de duinkant, of 500 meter verderop aan de kustlijn. Je vindt blote strandgasten op beide plekken. Bij de Zandmotor kunnen stromingen van tijd tot tijd veranderen. Let hierop bij zwemmen. Vraag evt. informatie bij de Reddingsbrigade.

Ga bij strandslag 1 Kijkersduin naar links (zuiden). Ongeveer 200 meter na BLOW beachhouse/surfschool begint het naaktstrand bij paal 108 (golfbreker 21). Het is met borden aangegeven. Het loopt door tot de gemeentegrens met Monster (gemeente Westland). De eerste 300 meter van Monster is óók naaktstrand. Beide stranden lopen dus in elkaar over.

Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrand. Er zijn wel twee paviljoens bij strandslag 1.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Kijkduin

Parkeerplaats auto: 52.06131, 4.21309 (Machiel Vrijenhoeklaan)
Fietsenstalling: 52.05889, 4.20442
Bushalte: Kijkduin Strand, Den Haag (ov9292.nl) – loopafstand 2 km enkele reis (makkelijkst over fietspad)

Heb jij foto’s van naaktstrand Kijkduin in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Kijkduin

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,8
  Ligging
  7
  Faciliteiten
  5,4
  Eten en drinken
  6,3
  Hygiëne
  7,3
  Prettig Bloot recreëren
  7,3
  Kindvriendelijkheid
  7,5
8,4

Mooi, schoon, goed bereikbaar strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Een stukje ten noorden van de boulevard. Maar toch goed bereikbaar. Er komen verschillende strandopgangen uit bij het strand, dus niet ver lopen over het strand. Het is een breed en schoon strand met enkele strandtenten met voldoende sanitair.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

21 mrt 2021 - Lettie

5,4

Het is moeilijk te zien waar het naaktstrand begint, wel gemengd met textiel bezoekers. Geen last van, maar je wordt toch geremd om een naaktwandeling te maken. Jammer, als naturist wil je kunnen genieten van de vrijheid.

  Ligging
  5
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

15 jul 2018 - Inne

6,2

Altijd plek rustig gelegen. Ik heb goede ervaringen. Meer bosjes voor tegen de wind aanleggen. Zou wel beter zijn kan je uit de wind zitten eventueel of liggen

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

28 jun 2018 - Theo Schuling

8,6

Gisteren voor het eerst naar dit naaktstrand geweest. Ik woon hier vlakbij, maar wist helemaal niet dat het er was. Eigenlijk bestaat het uit 2 gedeelten: 1 vlakbij zee, heerlijk om te zwemmen, maar wel erg winderig (althans: gisteren) en het andere gedeelte aan de andere kant van het binnenmeertje (waar veel gekitesurft wordt) tegen de duinen aan. In een duinpannetje is het heerlijk zonnen en heb je geen last van de wind. Was heerlijk rustig, soms geklede mensen die langs lopen, maar die zijn niet storend. In de dichtstbijzijnde strandtent (Blow) mag je niet ongekleed op het terras zitten. Maar deze staat dan ook niet meer op het gedeelte van het naaktstrand. Het was voor mij de 1ste keer dat ik dit deed, en ik vond het geweldig: heel bevrijdend, geen schaamte te hoeven hebben over je eigen lichaam, maar gewoon laten zien wie je bent!

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

11 jun 2018 - Wim

Beste mensen, Dit naaktstrand is er niet meer. Vanwege de 'zandmotor' is het veel drukker met toeristen / kitesurfers en heeft de gemeente besloten te stoppen met naaktrecreatie bij strandopgang 1. Bij Monster is er nog wel gelegenheid voor naaktrecreatie.

08 dec 2017 - Joop

7,7

Vanwege het opgespoten zand heet dit stukje strand 'zandmotor'. Het strand is prachtig en rustig. Aan de duinkant kun je lekker zonnen. Voor een verkoelende duik in zee moet je even lopen, vanwege de 'zandmotor'. De zee is heerlijk met af en toe flinke golven. Er lopen wel geklede wandelaars met of zonder hond maar al met al zeer prettig gerecreëerd!

  Ligging
  8
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

22 aug 2017 - Eric

4,7

Op de weg van gratis parkeerplaats naar strand veel honden stront naast en op het pad, op strand veel los lopende honden met de nodige resten die ze daar neerleggen, veel geklede mensen veel vlieger activiteiten.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Prettig Bloot recreëren
  4

20 aug 2014 - wba

6,7

Makkelijk bereikbaar nog gratis parkeren, met warm weer erg druk op parkeerplaatsen, een leuk familiair strand en een gemengd publiek. Voor sanitair en voor eten en drinken moet men iets aan doen om in de strandtenten te mogen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 jun 2014 - Peter

Contactinformatie

Adresgegevens
Zandmotorpad
2555 NW Den Haag
Zuid-Holland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.05677, 4.19669
map Open kaart