Naaktstrand Kijkduin

6,4
Voldoende 7 reviews
Meer foto's (5)

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze blootlocatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Naaktstrand Kijkerduin, opgang nr. 1 tegenover achteringang camping Ockenburg, vanaf paal 108 richting
Monster. Bus 24 vanaf Den Haag Centraal brengt je naar halte Kijkduin, dan nog over het strand 20 minuten lopen is in zuidelijke richting.

In 2019 is de bebording ongeveer 150 meter meer naar het zuiden geplaatst. Aan de zuidelijke gemeentegrens loopt het Haagse naaktstrand over in het naaktstrand van Westland. Maar ook deze grens is naar het zuiden opschoven, waardoor het naaktstrand in lengte gelijk blijft. De bebording aan beide zijden is door Den Haag geleverd, dus het is niet helder wanneer je van de ene in de andere gemeente bent aanbeland.

Officieel is het hele strand naaktstrand, d.w.z. van de duinen tot aan de kustlijn op de Zandmotor. In het hoogseizoen wordt het middengedeelte ook wel gebruikt door kitesurfers. Voor naaktrecreanten is het brede middenstuk ook nauwelijks aantrekkelijk. Ook op de Zandmotor staan borden. Deze staan wel dichter bij elkaar geplaatst.

 

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,4
  Ligging
  6,8
  Eten en drinken
  5,5
  Kindvriendelijkheid
  7,5
  Hygiëne
  7,2
  Prettig Bloot recreëren
  6,8
  Faciliteiten
  4,8
5,4

Het is moeilijk te zien waar het naaktstrand begint, wel gemengd met textiel bezoekers. Geen last van, maar je wordt toch geremd om een naaktwandeling te maken. Jammer, als naturist wil je kunnen genieten van de vrijheid.

  Ligging
  5
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  5

15 jul 2018 - Inne

6,2

Altijd plek rustig gelegen. Ik heb goede ervaringen. Meer bosjes voor tegen de wind aanleggen. Zou wel beter zijn kan je uit de wind zitten eventueel of liggen

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4
  Kindvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

28 jun 2018 - Theo Schuling

8,6

Gisteren voor het eerst naar dit naaktstrand geweest. Ik woon hier vlakbij, maar wist helemaal niet dat het er was. Eigenlijk bestaat het uit 2 gedeelten: 1 vlakbij zee, heerlijk om te zwemmen, maar wel erg winderig (althans: gisteren) en het andere gedeelte aan de andere kant van het binnenmeertje (waar veel gekitesurft wordt) tegen de duinen aan. In een duinpannetje is het heerlijk zonnen en heb je geen last van de wind. Was heerlijk rustig, soms geklede mensen die langs lopen, maar die zijn niet storend. In de dichtstbijzijnde strandtent (Blow) mag je niet ongekleed op het terras zitten. Maar deze staat dan ook niet meer op het gedeelte van het naaktstrand. Het was voor mij de 1ste keer dat ik dit deed, en ik vond het geweldig: heel bevrijdend, geen schaamte te hoeven hebben over je eigen lichaam, maar gewoon laten zien wie je bent!

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

11 jun 2018 - Wim

Beste mensen, Dit naaktstrand is er niet meer. Vanwege de 'zandmotor' is het veel drukker met toeristen / kitesurfers en heeft de gemeente besloten te stoppen met naaktrecreatie bij strandopgang 1. Bij Monster is er nog wel gelegenheid voor naaktrecreatie.

08 dec 2017 - Joop

7,7

Vanwege het opgespoten zand heet dit stukje strand 'zandmotor'. Het strand is prachtig en rustig. Aan de duinkant kun je lekker zonnen. Voor een verkoelende duik in zee moet je even lopen, vanwege de 'zandmotor'. De zee is heerlijk met af en toe flinke golven. Er lopen wel geklede wandelaars met of zonder hond maar al met al zeer prettig gerecreëerd!

  Ligging
  8
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

22 aug 2017 - Eric

4,7

Op de weg van gratis parkeerplaats naar strand veel honden stront naast en op het pad, op strand veel los lopende honden met de nodige resten die ze daar neerleggen, veel geklede mensen veel vlieger activiteiten.

  Ligging
  5
  Faciliteiten
  5
  Prettig Bloot recreëren
  4

20 aug 2014 - wba

6,7

Makkelijk bereikbaar nog gratis parkeren, met warm weer erg druk op parkeerplaatsen, een leuk familiair strand en een gemengd publiek. Voor sanitair en voor eten en drinken moet men iets aan doen om in de strandtenten te mogen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 jun 2014 - Peter

Contactinformatie

Adresgegevens
Machiel Vrijenhoeklaan 450
Den Haag
Zuid-Holland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.0546, 4.19832
map Open kaart