Naaktstrand Bloemendaal aan Zee

6,3
Voldoende 20 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km

Beschrijving

Wil je naaktstrand Bloemendaal aan Zee in Bloemendaal (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Bloemendaal aan Zee staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Bloemendaal aan Zee

Het Bloemendaalse strand heeft de reputatie vrij, gemoedelijk en open te zijn. Sfeer bij strandpaviljoens is relaxed en heeft ook iets chiques. Net zoals Bloemendaal zelf dat heeft. En niet te vergeten: hier worden regelmatig beachparty’s georganiseerd. Daarom wordt het Bloemendaalse strand ook wel het ‘Ibiza van Nederland’ genoemd.

Het naaktstrand ligt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, dat loopt van Zandvoort tot Velsen. Aan de rand vind je de luxueuze buitenhuizen en landgoederen van de rijke, 17e-eeuwse kooplieden. In het midden een woest duin- en duingraslandschap met een unieke flora en fauna. En aan de kust de jonge, stuivende duinen die door zand en zee voortdurend van vorm veranderen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Bloemendaal aan Zee

Het strand van Bloemendaal is ruim 4 kilometer lang. Het naaktstrand ligt in het noordelijk gedeelte en grenst aan het (naakt)strand van Velsen. Het naaktstrand is officieel aangewezen en aangegeven met borden. Het ligt tussen de strandpalen 59,5 en 58,425. Vanwege de ligging is het rustig en mooi.

Midden op het naaktstrand bij (fiets)strandopgang Duin en Kruidberg (Strandvonderpad) is een strook textielstrand 100 meter links en 100 meter rechts van de strandopgang. Dit n.a.v. klachten van fietsers uit de buurgemeente Velsen. Een protest van NFN Open & Bloot tegen deze aanval van preutsheid haalde weinig uit, maar leidde wel tot goede verdere contacten tussen de belangenorganisatie en de gemeente.

Het strand is het beste bereikbaar vanaf strandopgang Parnassia. Hier zijn parkeerplaatsen voor auto en fiets. Vanaf de parkeerplaats Parnassia is het ruim 1 km naar het naaktstrand in noordelijke richting. Recreatie in de duinen is toegestaan tot aan de afrastering. Het komt regelmatig voor dat zonaanbidders al voor het officiële begin van het naaktstrand bloot zonnen. Hier zijn honden toegestaan, op het naaktstrand niet. Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrand, maar strandpaviljoen Parnassia aan Zee is het hele jaar open.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Bloemendaal aan Zee

Parkeerplaats auto: 52.41738, 4.55449 (Parnassia)
Fietsenstalling: 52.433099, 4.563677 (Duin en Kruidberg/Strandvonderpad)
Bushalte: Overveen, De Lakens (ov9292.nl) – loopafstand 3,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Bloemendaal aan Zee in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Bloemendaal aan Zee

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Bloemendaal
Noord-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.43173, 4.55773
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,3
  Blootvriendelijkheid
  8,8
  Hygiëne
  7,9
  Prijs / kwaliteit
  6,6
  Faciliteiten
  3
  Zwemmen
  8,9
  Staat van het sanitair
  2,8
  Eten en drinken
  3,8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,8
  Kindvriendelijkheid
  7,4
  Geschikt voor mindervaliden
  2,2
6,6

Lopend vanaf Parnasia is best een stukje (1 km)

Ik bezocht de locatie Alleen

Vanaf Velsen is het kleine 600 meter lopen tot aan de noordgrens van het naakstrand. Kom je vanaf Bloemendaal, met de fiets (Kattendel) of de auto, dan is het respectievelijk 400 tot bijna 1000 meter. Waarom niet het naakstrand al bij opgang Kattendel laten beginnen ?, dan is ook Parnassia wat beter bereikbaar om tussendoor wat te halen. De opgang bij fietspad Duin&Kruidberg zou een stuk aantrekkelijker worden als daar (tijdelijke) horeca wordt toegestaan. Of in ieder geval dan een waterpunt en (tijdelijk) toilet.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 feb 2024 - Ruud

6,3

zone 4

Ik bezocht de locatie Alleen

16:09:2023 Velsen en Bloemendaal. Wat een zooitje met de borden, daar mag het wel, daar weer niet, of helemaal geen borden (Velsen). Als wandelaar loop ik graag langs het water, broek uit, broek aan en broek weer uit, niet fijn, dus begin zone 4 broek uit en ruim 1 km lopen tot en met einde zone 4, dat is pas fijn. Op de grote infoborden in Velsen, als je het strand opkomt, staat dat er in zone 4 naakt gerecreëerd mag worden, dit is dus vanaf begin strand Velsen t/m zuid kant Bloemendaal. En dat is makkelijk te zien, en de rest van de borden gewoon negeren, er is geen sterveling die daar moeite mee heeft. Mag misschien niet, maar er lopen ook heel veel geklede mensen met honden over het stuk waar het niet mag. Tijdens mijn duik in zee kon een geklede bazin nog net voorkomen dat mijn rugzak onder werd gezeken werd door haar hond.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 sep 2023 - Louis

6,3

Rustig stukje strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik kom er al jaren en het blijft een fijn stukje strand. Omdat het nogal afgelegen ligt is het er nooit druk. Verleden jaar 2022 was het zelfs extreem rustig ondanks de mooie zomer........ Er zijn geen faciliteiten neem eten en drinken mee! Tot mijn verbazing zag ik dat er een stuk strand is afgezet tegen de duinenrij aan voor beestjes enz. Dit is afgezet met paaltjes en draad en begint vanaf de strand afslag Kattendel tot even voor het begin van het naaktstrand. Ik was daar afgelopen week voor een strandwandeling en zag dit ..... Het strandje is ook bereikbaar op de fiets vanaf strand afslag Duin en Kruidberg maar dat is wel een flink stuk fietsen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

15 apr 2023 - Peter

8,5

honden

Ik bezocht de locatie Alleen

Er staat duidelijk aangegeven dat het verboden is voor honden, maar daar lijkt niemand zich iets van aan te trekken. Altijd als ik er kom, zijn er veel meer honden dan blote mensen. Laatst was ik de enige op het hele strand.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

14 aug 2022 - Viktor

7

Prettige plek, toch minder fijn gevoel

Ik bezocht de locatie Alleen

Prettige plek. Vanwege de wind lag iedereen in de duinen maar eigenlijk is zo beschut liggen ook wel fijn. Helaas met een minder fijn gevoel weg gegaan. Een vriendschappelijk praatje werd verpest door een ongevraagde en ongewenste aanraking. Toen ik het strand verliet zag ook twee mannen afzonderlijk van elkaar met hun geslachtsdeel bezig. Ik ben voor vrijheid blijheid maar aan jezelf of aan een ander zitten hoort niet bij nudisten recreatie. Had niets met de prettige plek te maken maar gewoon rotte appels. Doe gewoon niet.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

24 aug 2021 - Anne

5,4

Het paradijs

Ik bezocht de locatie Met partner

Dit jaar alweer 3x geweest, wat een paradijs! Naaktrecreatie is mogelijk direct vanaf strandopgang Kattendel. Gemengd publiek van dames, heren en stellen. Relaxte sfeer.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 jun 2021 - Kim

4,3

Teveel mensen met kleding

Ik bezocht de locatie Met partner

In deze coronatijd zitten er veel gezinnen in badkleding, je voelt je daarbij als nudist niet prettig bij, ze zitten overal op het naakt gedeelte,niemand die toezicht houd.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 feb 2021 - Richard

6,3

Heerlijk groot strand!

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk groot strand zonder poespas je hebt er verder niets behalve rust! Je kan er ook lekker in een duinpannetje liggen in het vroege voorjaar al lekker uit de wind!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

08 feb 2021 - Hans

5,4

Vrij en blij

Ik bezocht de locatie Met partner

Zoveel zand iedereen heeft genoeg ruimte en de golven zijn hier fijn. Het is maar klein stukje lopen en dan....vrijheid. Misschien is het wel goed geen horeca blijft het mooi rustig:)

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

24 dec 2020 - Helène

5,4

naaktrecreatie in een "ongerept" natuurgebied

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Na een wandeling van circa 1 uur of 20 minuten fietsen door het mooiste en grootste duingebied van NL kom je bij een prachtig strand. Aan de rand tussen strand en het beschermde duingebied bevinden zich nog een aardig stukje met mooie kleine duintjes waar je meestal wel een mooi plekje uit de wind kunt vinden. Dus ook in het voor en na jaar al lekker met de billen bloot :) Er zijn geen faciliteiten dus alles zelf meenemen, de standaard corona dagtrip :(

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

24 dec 2020 - edkoevoet

8

Ontspanning

Ik bezocht de locatie Met partner

Wat ons opvalt is dat het bord met daarop Nudistenstrand steeds op een andere plek staat.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

22 dec 2020 - Fred Monch

6,3

Rustig stukje strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is een ietwat afgelegen stukje strand wat er voor zorgt dat het er nooit druk is. Met de auto parkeren bij Parnassia en dan is het een halfuurtje lopen. Parkeertarief wel aan de hoge kant. Met de fiets kom je er wat dichterbij. Er zijn geen voorzieningen dus eten en vooral drinken zelf meenemen! Zwemmen kan prima in zee en de duinpannen geven wat bescherming bij wind. De bezoekers van dit stukje strand zijn wat ouderen maar zie de laatste jaren ook wel jongeren. Af en toe ook mensen met hond. Ik kom er al een jaar of 15 meestal s middags even op de fiets via strandafslag Kattendel. De fietsrit door de Kennemer duinen vanaf de ingang Bergweg is een mooie rit om er te komen. Je kan dan eventueel nog een duik nemen na afloop in de Oosterplas of het Wed.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2

16 feb 2020 - Peter

6,3

rustig clothing optional strand zonder voorzieningen

Ik bezocht de locatie Met partner

Helaas geen horeca of toiletten op naturistengedeelte. Strandtent IJmuiden en Parnassia zijn dichtsbijzijnde.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  4

11 feb 2020 - paul van den boogaard

4,3

Mooi stukje natuur

Ik bezocht de locatie Alleen

Helaas een aardig stukje lopen Geen facaliteiten in de buurt. Bij veel wind kan je beschutting zoeken in de duinen. Wel lekker vertoeven.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

30 dec 2019 - Gerard de Boer

6,3

Alleen breed strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Nu en dan overlast en verkeersgevaarlijke situaties door blowcarters op naturistenstrand aan de kant van IJmuiden

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 dec 2019 - Henk

8,3

Mooi en fijn strand alleen jammer dat mensen die slecht ter been zijn er zo moeilijk kunnen komen. het pad na Miranda loopt erg schuin naar beneden, kan de gemeente hier niet iets aan doen?

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

28 jul 2018 - wouter

7,5

Ben hier voor de eerste keer geweest en dat is mij goed bevallen. Je komt hier van alles tegen van jong tot oudere mensen. Het is jammer dat je zover moet lopen. Alleen die kitesurfers moeten maar eens ergens anders hun sport gaan uitoefenen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

05 aug 2017 - Wouter

7,5

Het is een eindje lopen van Bloemendaal, met torenhoge parkeerkosten, maar het strand zelf is heerlijk afgelegen en zéér ruim. Mooie plek om een dagje in de zon door te brengen!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

10 apr 2017 - Niko

9

Vanaf het restaurant La Maranda, waar je evt. gratis je fiets tegen het hek aan mag zetten (er is geen officiële stalling) Auto parkeren kost € 1,00 per uur. Via het Strandvonderpad naar het strand en zuidelijke richting volgen naar Bloemendaal, of via een pad door de duinen richting naaktstrand.Voor slecht ter been zijnde mensen is het minder makkelijk te bereiken. Mooi en rustig en zeer breed strand!

  Blootvriendelijkheid
  9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7

15 aug 2015 - Steven

9

Komen hier al jaren, vanaf IJmuiderslag is het 15 minuten lopen in zuidelijke richting. Geen faciliteiten dus zelf meenemen. Strand zeer groot en dus veel ruimte. In de duinen veel plekken met privacy en uit de wind.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  4

28 mei 2015 - Bakker

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website