Naaktstrand Langevelderslag

7,1
Goed 26 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Beschrijving

Wil jij naaktstrand Langevelderslag in Noordwijk (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Langevelderslag staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Langevelderslag.

Algemene informatie over naaktstrand Langevelderslag

De gemeente Noordwijk ligt midden in de Nederlandse bloembollenstreek. Daaraan heeft zij de bijnaam ‘bloemenbadplaats’ te danken. Met zijn sfeervolle boulevard, oude centrum en ligging tussen duinen, bossen en zee biedt Noordwijk alles voor een kort verblijf of verblijf met overnachting. De gemeente heeft duurzaamheid en zorg voor milieu hoog in haar vaandel staan. De stranden zijn schoon en veilig. Niet voor niets ontvangt Noordwijk sinds 1990 het internationaal milieulabel De Blauwe Vlag voor al zijn stranden. In 2020 werd Noordwijk ook erkend als internationaal kuuroord door de European Spas Association (ESPA).

Van de maar liefst 13 km strand van de gemeente Noordwijk, is er 2,5 km gereserveerd voor naaktrecreanten. Er zijn dan ook twee naaktstranden: Langevelderslag en Duindamse Slag. Beiden liggen ten noorden van Noordwijk aan Zee. Hier vind je informatie over het noordelijkste naaktstrand Langevelderslag.

Ten noorden van het naaktstrand richting Zandvoort ligt natuurreservaat Noordvoort. Door de natuur hier alle ruimte te geven, wil men de natuur en zandverstuiving in het duingebied herstellen. Omdat het gebied ook ideaal is voor strandvogels en bijv. zeehonden, worden wandelaars aangemoedigd om niet over het strand maar over het 3 km lange duinpad te wandelen tussen de twee badplaatsen in. Incidenteel krijgt NFN Open & Bloot nog meldingen dat wandelaars bloot over het strand van de oorspronkelijk aaneengrenzende naaktstranden van Noordwijk naar Zandvoort lopen.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Langevelderslag

Het strand is breed en uitgestrekt. Door de ligging is het rustig en dus ideaal voor zoekers van rust, natuur en ruimte. Er komt een gemengd publiek, vrouwen en mannen, oud en jong. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Bezoekers noemen het strand ideaal om voor de eerste keer bloot te gaan. Bezoekers waarderen de strandbeleving erg hier. De matig beoordelingscijfers komen door het gebrek aan faciliteiten.

Het strand ligt tussen de kilometerpalen 73 en 74. Het is met borden aangegeven, zowel op het strand als bij strandopgang 28. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Er is verschillende horeca bij de strandopgang en de parkeerplaats.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Langevelderslag

Parkeerplaats auto: 52.30043, 4.48003 – vanaf de parkeerplaats ongeveer 1,5 km enkele reis
Fietsenstalling: 52.31203, 4.48629 – bij strandopgang 28. Deze komt uit op het naaktstrand
Bushalte: Ruigenhoek, Noordwijkerhout (ov9292.nl) – loopafstand 5,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Langevelderslag in Noordwijk?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Langevelderslag

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland. Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Noordwijk
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.30822, 4.47925
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,1
  Blootvriendelijkheid
  9,5
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6,9
  Faciliteiten
  5,2
  Zwemmen
  9,2
  Staat van het sanitair
  2,9
  Eten en drinken
  4,6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,4
  Kindvriendelijkheid
  7,9
  Geschikt voor mindervaliden
  3,3
6,3

lekker wandelen.

Ik bezocht de locatie Alleen

01-10-2023 Van Langevelderslag naar Zandvoort gelopen en terug. 07:30 begonnen op Langevelderslag. Noordvoort boven door gelopen, naakt natuurlijk, met mooi uitzicht over de waterleidingduinen en de zonsopgang. Ondanks het vele textiel Zandvoort, tot het einde en weer terug, richting Langevelderslag, nu Noordvoort over het strand gelopen. Na een pauze nog een stuk heen en weer gelopen. Jammer dat er zo weinig mensen naakt wandelen, ik was tot een uur of 2 de enige naakte, wandelen is zo gezond en naakt maakt het alleen maar fijner, en we laten ons zien op het strand i.p.v. alleen de duinrand. Misschien dat er dan wat meer mensen durven te komen om bloot te recreëren. Totaal ongeveer 16 km naakt, in 7,5 uur. Heerlijk met dit weer, lekker fris in de ochtend en de dag afsluiten, zittend in de zon, kijkend naar al die mensen in hun jassen, zwoegend door het zand. Jammer van het laatste stuk Zandvoort, daar heeft textiel het wel gewonnen. Verder een perfect strand om heerlijk te wandelen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

03 okt 2023 - Louis

10

Een no-nonsense naaktstrand

Ik bezocht de locatie Alleen

Dit is het naaktstrand wat ik het meest bezoek omdat het niet ver lopen is van de parkeerplaats van het Langevelderslag. Wanneer ik echter verwacht dat het druk zal zijn vanwege het mooie weer in de vakantieperiode neem ik een fiets mee in de auto en parkeer ik mijn auto verder weg. Gister, 3 augustus 2022 was de parkeerplaats vol en stonden de auto's in de berm tot aan de vogelaardreef geparkeerd. Niet alleen moet je dan een heel stuk langs de weg lopen voordat je bij het strand bent, je riskeert ook een boete. Wanneer ik met de fiets ben neem ik strandopgang 28 en kom dan direct op het naaktstrand uit. Zoals hierboven beschreven is dit een breed strand met weinig beschutte plekjes. Aan de kant van het Langevelderslag is het naaktstrand vaak gezellig druk. Aan de kant in de richting van Zandvoort is het meestal uitgestorven en kun je genieten van het gevoel alsof je op een onbewoond eiland bent. Om een idee te krijgen van de "onbewoond-eiland-achtige, alleen-op-de-wereld" sfeer dat er op een deel van dit naaktstrand heerst kun je de vlog bekijken ) die ik daar gister 3 augustus 2022 heb opgenomen (en ja, alleen mijzelf in beeld en niemand anders ;))

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

04 aug 2022 - De Naakte Vlogger

8,9

Is een heerlijk strand

Ik bezocht de locatie Alleen

De kop zegt het al het is een heerlijk naaktstrand. Alleen zonder faciliteiten op een korte afstand. Maar wel puur genieten!!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

19 jul 2022 - El Flitso

10

Heerlijke plek

Ik bezocht de locatie Alleen

Heerlijke plek om te zonnen en zwemmen. Jammer dat het best wel een stukje lopen is vanaf de parkeerplaats. Daardoor ook niet geschikt voor minder validen. Geen faciliteiten of sanitair aanwezig. Strand is wel schoon en rustig in vergelijking met het naastliggende textielstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

19 jul 2022 - Heidi

7,4

Heerlijk rustig strand

Ik bezocht de locatie Alleen

22 mei weer eens sinds lange tijd geweest op dit naakt strand. Heerlijke ultieme rust. Het en der een verdwaalde wandelaar waar je overigens geen last van hebt. Zelf overigens ook nog richting Zandvoort naakt gewandeld. Prima strand voor stellen gezinnen of mensen alleen. Gebeuren (zover ik ervaren heb) geen rare dingen. Wat me wel op viel in vergelijking met paar jaar terug dat de borden waar het naaktstrand begint (nog) niet zijn geplaatst. Het textiel strand gaat nu rustig over op het naakt strand wat prima werkt op deze manier.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

03 jun 2022 - Stijn

4,3

goed

Ik bezocht de locatie Alleen

Het strand is rustig en geeft ruimte om lekker in je blootje te wandelen langs het strand. Natuurlijk moet je respect voor de medegebruikers hebben en rekening houden met anderen. Juist gezinnen met jonge kinderen moeten het naar hun zin hebben. Stel je sociaal op en geniet van de rust. Geen verkoop van drankjes en hapjes: die neem je zelf mee en afval neem je weer mee terug. Het strand is van ons allemaal en wees er zuinig op!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

10 feb 2022 - Co Bader

8

Nog even wachten tot het voorjaar is.

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen zomer ben ik diverse malen op het Langevelderstrand geweest en ik kan het alleen maar aanraden. Het is vanaf het parkeerterrein ongeveer 10 minuten lopen, maar dan heb je wel wat. Lekker bloot, alle ruimte, mooi strand en een ongedwongen sfeer. Zin om een praatje te maken, dat kan zonder meer, heb je daar geen behoefte aan, ook prima. Jammer dat het nu november is!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

21 nov 2021 - Frans

Heel rustig

Ik bezocht de locatie Alleen

Eerste keer bloot en dat beviel wel!! Het is een heel erg rustig strand, waar wel veel (geklede) mensen langslopen. Weinig vrouwen en geen jonge mensen gezien.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

24 sep 2021 - Wouter

5,7

Prima strand

Ik bezocht de locatie Alleen

17.08.2020 bezocht. Vanaf strandopgang 24 prima te bereiken, ca 400 meter naar links. Breed en schoon strand kom zeker terug, is een aanrader

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  6
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2

17 aug 2020 - HK

6,6

Heerlijk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Duindamseslag bezocht. Een heerlijk breed en lang strand. Erg schoon. Afvalbakken aanwezig. Toch jammer dat je als naturist het verst van allemaal moet lopen om je plekje te vinden. Weggestopt van alle voorzieningen. Jammer. Maar goed. Heerlijk rustig en schoon. Dat dan weer wel. Voor herhaling vatbaar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 jun 2020 - Michael

4,3

Prettig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Na 700 meter in de richting Zandvoort een heerlijk strand waar je heerlijk kan recreëren en ontspannen. In de ochtend heerlijk rustig, daarna drukker maar niet overheersend. Wat heerlijk is is naakt wandelen richting Zandvoort. Heerlijk rustig op een enkele (naakte) wandelaar Na. Nadeel: op warme zomerdagen is de parkeerplaats snel vol.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  4
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  4

25 dec 2019 - René

6,8

Heerlijk strand,alleen dit jaar gever lopen,terwijl het de jaren ervoor gedoogd werd.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

06 okt 2018 - Veronique

7,7

We waren er donderdag en vrijdag: op donderdag bleek de politie niet meer te gedogen; ook niet als je enkele meters vóór het aangewezen gebied (blauw bord) ligt werd je onverbiddelijk weggestuurd. Op vrijdag stond er een nieuw bord bij de strandopgang: "Naturistenstrand 750 meter naar rechts". Rustig strand, je kunt een heel eind (noordwaards) wandelen langs de kustlijn. Zeer royale parkeerplaats bij de strandopgang, die op mooie dagen toch al snel volloopt.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  9

29 jul 2018 - Frank Vermeulen

7

Prettige plek, maar het bord voor naaktrecreatie is dit jaar weer veel verder weg gezet. Hierdoor moet onnodig ver gelopen worden. Geen probleem dachten veel vaste bezoekers, want 500 meter vóór het bord is het strand ook uitstekend geschikt voor naaktrecreatie. De afgelopen maanden is dat ook geen enkel probleem geweest. Vaak lag textiel en naakt met en door elkaar. Maar vandaag kwam de politie waarschuwen dat we vanaf morgen verderop moeten gaan. De APV zou dat bepalen. En er zouden klachten zijn geweest. Maar: volgens artikel 430 a van wetboek van strafrecht kan ook een plek buiten de aangewezen plek geschikt zijn. Zou mooi zijn als hier jurisprudentie over wordt verkregen. Dus als je een bekeuring krijgt: niet betalen maar laat het voorleggen aan de (kanton)rechter.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6

25 jul 2018 - Dirkje

7

Heerlijk daar. Ik ben er vanmiddag geweest en heel relaxed

  Blootvriendelijkheid
  10
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

06 mei 2018 - Th.A. Kroon

7

Al een paar keer geweest op dit heerlijk rustig gelegen naaktstrand. Het is een kleine kilometer lopen vanaf de ingang. Het bord met naaktrecreatie is weer geplaatst en aan het begin van het strand zijn er wat vuilnisbakken geplaatst. Rustig en schoon, voor ieder een aanrader.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

28 jul 2017 - Pat

6,5

Naar mijn idee is het naaktstrand dit jaar verder lopen dan vorige jaren vanaf de parkeerplaats. Geen nummer op de paal bij het begin, maar dat idee hadden we. Verder prima strand, afvalbakken weer aanwezig en redelijk rustig.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

16 jun 2017 - Cas

7,5

Mooi en rustig strand. In de buurt ligt het natuurgebied het Langeveld. Vaak combineren wij een dagje naaktstrand met een wandeling in het natuurgebied of over het strand. 's Ochtends eerst een wandeling, en daarna heerlijk relaxen op het strand. Het strand is schoon, maar wel veel geklede wandelaars met loslopende honden ondanks een aanlijngebod. Op het naaktstrand heerst een weldadige rust ivm het textielgedeelte

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  5

31 aug 2015 - Eefje & Ron

9

Een heerlijk strand, even een stukje lopen vanaf de eetgelegenheden. Het strand is breed en schoon. Soms last van met zichzelf spelende mannen. Wij (stel) vermaken ons uitstekend daar. Vooral in de ochtend is het zeer rustig. Er zijn dagen geweest dat we er uren alleen geweest zijn.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  5

12 jul 2015 - N & A

7,5

Update: Vandaag zijn de afvalbakken weer geplaatst.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  10

12 jun 2015 - Marco

7,8

Vandaag weer naar mijn favoriete naaktstrand geweest, maar er viel met toch iets op: Het bord dat het begin van het naaktstrand aangeeft was verdwenen (komende vanaf de grote parkeerplaats) en nog vervelender, er was geen enkele vuilnisbak meer te bekennen op het strand. Vroeger stonden deze er om de 100 meter en waren een garantie dat er geen rommel op het strand achterbleef. Gelukkig zijn de meeste bezoekers zo netjes om hun rommel mee te nemen in plaats van het op het strand achter te laten, maar het is toch jammer dat deze faciliteit is verdwenen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

05 jun 2015 - Marco

8

Er staan nog geen prullenbakken. Wel meer fietsenrekken geplaatst.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

05 jun 2015 - Jomo

9

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  7

27 apr 2015 - MD

7,3

Prachtige en vooral rustige naaktstrand lokatie, niet alleen voor het naaktstrand, maar ook voor een ontspannende wandeling door de duinen zeer aan te bevelen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  7
  Eten en drinken
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  10

10 jul 2014 - Laurent

8,5

Mijn favoriete strand!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

02 jul 2014 - Marco

8,3

Rustig,schoon,dicht bij parkeerplaats( 3 euro per dag) ongeveer 7 minuten lopen vanaf ingang geen paviljoen op het strand wel bij de ingang

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6

07 jun 2014 - GerardS

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://www.noordwijk.info/nl/bezoek-noordwijk/strand