Naaktstrand Duindamseslag (Noordwijk)

6,1
Voldoende 5 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij blootlocaties
 • Korting op activiteiten en evenementen
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze blootlocatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Het strand ligt tussen de kilometerpalen 78 en 79,5. Het is met borden op het strand aangegeven (niet bij de strandopgang!). Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig. Bij strandopgang 24 is strandpaviljoen De Zeespiegel. Het naaktstrand begint 500 ten zuiden hiervan.

Noordwijk heeft 13 km strand, waarvan 2 km naaktstrand verdeeld over twee locaties. Dit is het meest bezochte strand. Wie wat meer mensen om zich heen wil bezoekt de Duindamseslag. Ga je voor meer rust en ruimte, dan ga je voor naaktstrand Noordwijk Langevelderslag.

In 2008 had de gemeente nog 3,5 km naaktstrand. Door herindeling is er naaktstrand verdwenen. Je zult echter nog steeds naaktrecreanten op de oude locaties (grenzend aan de officiële) locaties tegenkomen. Vooral op de enclave van 500 m textielstrand tussen Langevelderslag en het zuidelijkste gedeelte van het aangrenzende naaktstrand van Zandvoort.

De gemeente Noordwijk heeft milieu-vriendelijkheid hoog in haar vaandel staan. De stranden zijn schoon en veilig. Niet voor niets ontvangt Noordwijk al enige jaren het internationaal  kwaliteitscertificaat De Blauwe Vlag Kijk ook op de website van Noordwijk voor informatie.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,1
  Ligging
  7,4
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  6,3
  Hygiëne
  6,8
  Faciliteiten
  4
9

Goed bereikbaar

Ik bezocht de locatie Met partner

Goed bereikbaar per fiets (strandopgang 24), daarna nog een paar honderd meter in zuidelijke richting. Het strand is redelijk breed en was toen wij er waren niet druk. Wel veel vloedlijn wandelaars maar wij vonden dat niet storend. Bij strandopgang 24 is een strandtent, verder zijn er buiten wat vuilnisbakken geen faciliteiten.

  Ligging
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

25 jun 2020 - Frans

6,2

Al 10 jaar ga ik naar dit strand toe, dus een reactie is wel op zijn plaats. Je kan het strand in drie delen delen. 1. het zuidelijke kant van strand afgang rechts naar het naaktstrand, in de zomer staat het bordje ''naaktrecreatie toegestaan''. Het enige wat op het strand aanwezig is is een gele prullenbak. 2. Als je naar het noorden loopt krijg je een andere strand afgang, hier liggen over het algemeen geklede mensen, dit zijn toeristen van de nabijgelegen camping/bungalowpark. Een aantal jaar geleden waren er meer gekleden mensen dan nu. Eerste dacht men dat het geen naaktstrand was ze spraken mij aan, maar ik denk dat de eigenaar van het camping/bungalowpark aan hun heeft verteld dat het een naaktstrand is, ik heb het aan gasten gevraagd en zij vertelde dat ze het wisten. Het is niet dat alleen gekleden mensen recreëren maar ook naakt, maar dit verschild echt per dag. Soms merk ik dat ze eerst hun zwembroek aanhouden een daarna uitdoen. 3. Als je verder loopt kom je weer bij de mensen die naakt recreëren. Ik kom hier zelden, maar ik merk dat het hier even druk is als bij het zuiden. En uiteraard het Bordje naakt recreatie niet toegestaan. Na 19:00 merk ik dat er hardloopgroepen zijn en er zijn paarden (vaak gewoon toeristen die paardje rijden). Tussen het strand en duinen kan je rustig privé liggen. De ene keer is het leuk op het strand en de andere keer minder leuk, dit is heel persoonlijk. Mijn ervaring is om een goed beeld te krijgen van een naaktstrand, ga er meerdere keren heen. Dus niet oordelen na een keer.

  Ligging
  7
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

27 jul 2018 - K B

6

Wij waren er vandaag. Hoewel het een mooie stranddag was, waren er weinig naaktrecreanten. Als je het strand voor jezelf wilt hebben, is het een heel mooie plek. Voor gezelligheid moet je even verder zoeken. Er lopen veel geklede strandwandelaars langs de kustlijn. Mij stoort dat niet, maar anderen vinden het misschien minder prettig. De afstand tot strandpaviljoen De Zeespiegel, bij opgang 24, is groter dan hij misschien lijkt uit de beschrijving en reacties. Wij zagen de eerste naaktrecreanten net ten zuiden van opgang 23, dat is bij paal 79. Dan heb je 1500 m gelopen vanuit opgang 24. De afstand van de parkeerplaats tot het paviljoen is nog eens 800 m.

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

10 jul 2016 - Robert

6,7

Correctie: het strand is 2 km breed: van opgang 23 (iets voorbij het AtlantikWall museum) tot 25 bij de Duindamseslag. Leuk stukje om even heen- en weer te wandelen dus. Het is er schoon en heerlijk rustig, van gluurders (als ik dat al merk) geen last. Het strand is er behoorlijk breed, dus ruimte zat en de zee is schoon.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

30 jul 2015 - Theo van Werkhoven

7,3

Het is een mooi stuk strand voor naakt recreatie. Voor de voorzieningen moet je naar het textiel gedeelte, maar de afstand bedraagt slechts 100 mtr. Er komen regelmatig groepjes langs die halt houden. Startsein om er langs te lopen naar de zee. Geen oogopslag, dus het zijn lessen voor beginners, denk ik dan maar!

  Ligging
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 jul 2014 - Alan Hendrikx

Contactinformatie

Adresgegevens
Noordwijk
Zuid-Holland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.27635, 4.4547
map Open kaart