Naaktstrand Ellerstrand

6,6
Goed 8 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Officieel naaktstrand
 • Gratis toegang

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij campings en accommodaties
 • Korting op activiteiten zoals workshops
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze accommodatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Naaktstrand Ellerstrand is een zandstrand (2,5 ha) met omringende struikgewas langs een zeer weids meer, vrij, open met weinig schaduw, maar langs de randen wel beschut. Toegang Naaktstrand Ellerstrand: Per fiets volgt men vanaf de bruggen bij Elburg of Harderwijk het fietspad aan de Flevolandzijde langs het Veluwemeer tot op het terrein. Per auto vanaf Elburg of Harderwijk via brug over het Veluwemeer route richting Walibi-Flevo volgen. Vanaf de Spijkweg bij camping Rivièra Parc de Enkweg in, overgaand in Bremerbergdijk, tot aan de De Klink. Het strand ligt direct aan de noordoostzijde van het restaurant. Parkeren op 100 meter afstand, maar bij drukte mogelijk onvoldoende ruimte. Parkeertarief in het hoogseizoen (ook seizoenkaarten).

Nieuwsupdate over het Ellerstrand
24 februari 2020 – De gemeente Dronten heeft NFN Open & Bloot gemeld dat het naaktstrand opnieuw wordt opgenomen in de nieuwe plannen voor de stranden. Goed nieuws dus, de lobby van NFN Open & Bloot is niet voor niets geweest!

In het najaar van 2019 maakte de gemeente Dronten niet zonder ambitie en met enig gevoel voor humor bekend “het Ibiza Van Nederland” te willen worden. De nieuwe strandnota heeft dan ook tot doel om door een gevarieerder aanbod meer recreanten naar de 60 kilometer lange kustlijn te trekken. En daar hoort dus ook weer een naaktstrand bij! NFN Open & Bloot heeft nog een aantal tips gegeven om de inrichting van het strand te verbeteren. Ook hiervoor is ruimte in de nieuwe plannen. Uiteindelijk zal de gemeenteraad de plannen moeten goedkeuren.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,6
  Ligging
  7,8
  Faciliteiten
  5
  Prijs / kwaliteit
  6
  Eten en drinken
  6,2
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  6
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  8,3
  Geschikt voor mindervaliden
  6
5,2

Leuk strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Maar 2 toiletten die slecht schoon gemaakt worden. Verder mooi strand, alleen is er wel erg veel blubber in het water. Een klein gedeelte is wel met zandgrond. Horeca is niet aanwezig.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  6
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  6
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  4
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  6

26 aug 2019 - Scholten

7,5

Het Ellerstrand is een zeer prettig strand om op te verblijven. Afgelopen zomer er zeer veel geweest en geen enkele negatieve ervaring mee gemaakt. Door het ondiepe maar heldere water is het heerlijk zwemmen en doordat de boten continu langs varen altijd wat te kijken. Het publiek is zeer prettig. Je ziet er vaak en veel dezelfde mensen waardoor er geen overlast is. Parkeren is betaald maar je kunt een seizoenskaart kopen bij de strandbeheerder zodat dat weinig kost. Goed bereikbaar en dichtbij parkeren. Bij warm weer kun je 's avonds lekker blijven met een BBQ-tje, glaasje wijn en goed gezelschap. Prima strand waar je heerlijk kunt liggen.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  10

19 mrt 2019 - N&P

6,5

Veel "mannen alleen" die heen en weer banjeren. Ze geven blijk van gluren. Voor echtparen en zeker die met kinderen zeer onprettig.

  Ligging
  8
  Hygiëne
  5

22 jul 2017 - B.E. Ambachtsheer

8,5

Jaren geleden was dit strand superdruk bezocht. Helaas wordt het vrij slecht onderhouden. Steeds minder zand. Steeds meer begroeiing en het geloer en het gefoos van mannen in de bosjes heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat dit strand niet zo veel meer door gezinnen wordt bezocht. Wel jammer. Controle van politie is inmiddels wel omhoog gegaan. We gaan er nog steeds naar toe, maar dit jaar voor het eerst niet meer op het eerste strand. Het blijft een heerlijke plek om op warme dagen te vertoeven. Het water is erg ondiep en ook daardoor erg geschikt voor kinderen. Maar door de begroeiing op de bodem vind ik het voor blote voeten niet aangenaam. Wel heerlijk om op je luchtbed te liggen dobberen. Een aantal jaren stond er af en toe een snackkar, maar dat is inmiddels niet meer zo. Dus wel zelf eten en drinken meenemen!

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6

31 okt 2015 - Familie

7,5

Vooral 's morgens erg rustig. Vanaf de middag loopt het wat voller, o.a. met wat kliekjes senioren, maar ook wel wat stellen en alleengangers. Ik ben er nog nooit lastiggevallen door hitsige mannen. De aanwezige vaste kern geeft een zekere sociale controle (zou dit niet tolereren).

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  7
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

06 sep 2015 - Dolf

5

Ruim strand, vol met poep van eenden aan de rand van het water. In het water ongeveer 50 cm slik. Rond 19 uur bijna alleen mannen aanwezig waarvan er 1 zijn gerief zocht in de bosjes vlakbij. Het zand was veel te hard. Ga er dus nooit meer naar toe!

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4

05 aug 2014 - Ben

6

Ruim strand met een goeie reputatie. Gewoon terug naar de natuur. Wel rekening mee houden dat boten (ook rondvaartboten en beroepsvaart) dicht langs het strand varen. Er zjjn baaien langs het strand afgewisseld met rietvelden. De bodem van die baaien is op sommige plekken drekkig. Zelf ga ik meestal met mijn boot naar dit Ellerstrand en vind het een plicht om daarmee de andere gasten minimaal tot last te zijn. De heen en terugreis ook in mijn blootje in het bootje en mijn dag is weer helemaal toppie!

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

10 jun 2014 - Kok C. Zaal

7

Op tweede Paasdag prima vertoeven. Met name in de ochtend ruim parkeerplaats en ruim voldoende zit en ligruimte op het zand of op de ligweide. Mix van stellen en mannen in een niet vervelende verhouding. Beetje weinig schaduw. Eten bij de snackbar of in het iets verderop liggende restaurant. Alleen twee toiletten, meer sanitair is er niet. A&H

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  10

09 jun 2014 - A&H

Contactinformatie

Adresgegevens
Bremerbergdijk
Dronten
Flevoland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.4315213344222, 5.781836454492122
map Open kaart