Naaktstrand Vlietland

7,1
Goed 24 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Beschrijving

Wil je naaktstrand Vlietland in Voorschoten (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Vlietland staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Vlietland.

Algemene informatie over naaktstrand Vlietland

Vlietland is een groot recreatiegebied tussen Den Haag en Leiden. Het ligt bij Leidschendam en Voorschoten. De exploitatie is in handen van Recreatiecentrum Vlietland B.V. Het gebied is berekend op 20.000 dagelijkse bezoekers en trekt maar liefst één miljoen bezoekers per jaar! Volgens de eigen website is recreatiegebied Vlietland “de Riviera van de Randstad”. Het hart van het watersport-, recreatie- en natuurgebied wordt gevormd door drie meren. Daaromheen liggen bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap.

De recreatiestranden liggen aan de noordwest kant van de plassen. Aan de oever tegenover de stranden vind je o.a. een aquapretpark en een klimpark. Ten oosten van het recreatiegebied vind je de Vogelplas Starrevaart. Je kan hier rond de plas lopen om de vogels te bewonderen, maar dat kan vanaf de uitkijktoren of vanuit de schuilhut.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Vlietland

Het naaktstrand is officieel aangewezen en met borden aangegeven. Er zijn verschillende ligweiden omzoomd door hoge bomen. Er is voldoende schaduw. In het natte voorjaar kan het hier en daar drassig zijn (tip van een recensie: leg een vuilniszak onder je handdoek!).  Op twee plekken kan je vanaf kleine zandstrandjes het water in, dat snel diep wordt. Er zijn twee toiletten zonder wc papier, die redelijk schoon zijn. Er is horeca op loopafstand op het textielstrand (dus trek wel je badkleding aan!) Het publiek is overwegend ouder, hoewel bij de grootste watertoegang steeds vaker gezinnen met kinderen en jonge stellen komen. Het is er overwegen rustig en gemoedelijk.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Vlietland

Parkeerplaats auto: 52.12168, 4.45796
Fietsen stallen bij het strand
Bushalte: Voorschoten, Vlietwijk (ov9292.nl) – loopafstand 2,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Vlietland in Zuid-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Vlietland

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Voorschoten
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.1173, 4.45422
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,1
  Blootvriendelijkheid
  8,6
  Hygiëne
  7,9
  Prijs / kwaliteit
  8,5
  Faciliteiten
  5,6
  Zwemmen
  7,8
  Staat van het sanitair
  5,3
  Eten en drinken
  5,1

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9,4
  Kindvriendelijkheid
  6,9
  Geschikt voor mindervaliden
  9
7,2

Naturistenstrand Vlietland

Ik bezocht de locatie Alleen

De horeca bevindt zich op het geklede strand en is vrij ver lopen. De sanitaire unit, is een minpuntje: niet echt schoon, geen WC-papier en de helft van de vier deuren zit dicht. Ook ontbreken er douches. Voor mindervaliden is de locatie volgens mij niet geschikt. Het pad er naar toe is zeker niet vlak en loopt over een hoge brug.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  4
  Staat van het sanitair
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  6

29 sep 2023 - Paul

6,6

Fijne locatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Afgelopen week lekker gelegen. Was redelijk rustig. Een aantal mannen die met kleren aan eventjes een rondje lopen maargoed daar stoot ik mij niet aan. Aankomende week weer terug.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

12 jun 2023 - Frans

8,3

Heerlijk Strandje met genoeg privacy en schaduw

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Op ongeveer een kwartiertje rijden van Leiden vonden wij dankzij Blootkompas dit pareltje van een naaktstrand. Dankzij de opgegeven auto coördinaten vonden wij in 1x de parkeerplaats. De route naar het naaktstrand staat goed met borden aangegeven. Even het bruggetje over en dan links. Na ongeveer 100 meter zie je een bordje dat je het naturistengebied nadert. Het terrein is zeer ruim opgezet omgeven door bomen en riet die zorgen voor voldoende schaduwplekken en privacy. Toen wij er waren lagen er met name stellen en aan het eind van terrein enkele alleenstaande mannen. Zwemmen is op eigen risico maar prima te doen door 2 openingen bij het riet. De sfeer was gemoedelijk en rustig. Wij hadden het idee dat men echt kwam om bloot te genieten van de zon. Er waren weinig kinderen. Op een paar minuten teruglopen staat een snackbar waar je een hapje of drankje kan doen. Er is een toiletgebouw aanwezig maar die hebben wij niet bezocht. Wat ons betreft een echte aanrader waar wij zeker regelmatig terug gaan komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  10
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

28 mei 2023 - Eelko

7,5

Mooi, rustig gelegen, ruime en groene locatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Een beetje laat in het jaar om een reactie te plaatsen, want nog even en het blootzonnenseizoen is voorbij. Maar goed, alvast dan voor volgend jaar voor de lente, die hopelijk weer snel en met veel zon komt (of wie weet: een zonnige nazomer). De vier foto's die ik maakte en die hier zijn geplaatst geven een misschien wat troosteloze indruk, maar dat komt omdat ik vanzelfsprekend alleen foto's kon maken als er niemand lag (op een grauwe dag dus...) Het naaktstrand - 'strand', maar eigenlijk een heel ruim grasveld - bij het Vlietland tussen Leiden en Voorschoten is heel gunstig gelegen en gemakkelijk te bereiken: direct op de fiets via het fietspad land het Rijn-Schiekanaal (wel oppassen op de toegangspaden, want de boswachters van Staatsbosbeheer controleren of er gefietst wordt op de wandelgedeeltes die naar het veld leiden) of met de auto en dan een stukje lopen vanaf de grote parkeerplaats, langs het 'textielstrand' en de snackkraam, het bruggetje over en dan of direct daarna of een stukje verder links afslaan. Het veld is aan drie zijden afgeschermd door bomen en struiken, aan één kant door de rietkraag aan de plas. Op twee plaatsen kun je de plas in (voor de diehards: zelfs in een hete zomer is de heel diepe plas altijd fris). Rond die openingen tot de plas is de concentratie bezoekers ook het hoogst. Verder liggen mensen ruim verspreid over het veld of langs de randen waardoor men overal geheel vrij kan liggen. Voor diegenen die niet of niet voortdurend in de zon willen liggen zijn er schaduwrijke plekken onder de bomen op het veld. Voor twee dingen moet je een beetje oppassen: ten eerste kan het na hevige regen op grote delen heel drassig zijn (de ondergrond is veen en je kunt dan enkeldiep wegzakken in plassen en gitzwarte voeten krijgen) en ten tweede soms de aanwezigheid van ganzen die wat minder kritisch zijn met hun hygiëne. De sfeer vind ik heel ontspannen. Gemengd publiek, maar weinig mensen onder de 30. Geen herrie van radio's, geen luidruchtige of al te aanwezige mensen, vooral naturisten, zonaanbidders en lezers; omdat het er nooit overvol is ligt iedereen ruim uit elkaar. Afgezien van het geluid van voorbijvarende boten en de A4 heerst er rust.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  8

07 sep 2022 - Raymond

6,6

Mooi, ruim en laagdrempelige locatie

Ik bezocht de locatie Alleen

Een rustige warme dag in Juli 2022, Aangekomen via de omweg (één weg), met mijn Scootmobiel zag ik dat de locatie erg mooi en ruim was. Veel bebossing en groen om het gedeelte heen. Er zijn een aantal toegangswegen waarbij je op het terrein kunt komen, afgeschermd van het textielstrand door een bruggetje en rietkragen. Er staat één toiloletgebouw waarvan helaas maar een deur open kon en er een toilet (zonder papier) ter beschikking stond aan de recreanten. De toiletgroep oogde niet schoon en het stonk naar urinelucht. De bezoekers varieerden in leeftijd en gezelschap van jonge koppels, gezinnen en alleengaande mannen en vrouwen. De sfeer is gemoedelijk en relaxed. Een prima locatie om een dagje te vertoeven! Voor mensen die slecht ter been zijn is het gebied goed toegankelijk! Zwemmen wordt afgeraden en is voor eigen risico!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

12 jul 2022 - Robin de Jong / Naturisten/Nudisten Nederland

8,3

Mooi recreatie gebied

Ik bezocht de locatie Alleen

Heerlijk recreatie gebied mooi grasterrein waar je heerlijk kan ontspannen en zwemmen, klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats langs de kiosk over een bruggetje naar de plek wat duidelijk wordt aangegeven door bordjes. Er heerst een gemoedelijke zweer op het terrein, kortom zeker de moeite waard.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

07 mei 2022 - Cor

8,9

Ontspannen

Ik bezocht de locatie Met partner

Heerlijk ontspannen...na een paar keer weet je waar je moet gaan liggen voor privacy. Ieder zijn ding....Wij komen er al sinds 1994. Relaxed als je zelf óók relaxed bent.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  10

27 dec 2021 - Eric Amiabel

5,7

Kijk uit met zwemmen

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Een dagje met een vriend op het strand gelegen. Ik ben een paar keer wezen zwemmen en de laatste keer tegen een soort muur aan gezwommen die plotseling erg ondiep was met zeer scherpe randen. Hier heb ik me dan ook flink aan open gehaald aan zowel hand als knie. Het is geen officiële zwem locatie en dus op eigen risico, staat ook aangegeven op een bord. Jammer, als deze muur niet in het water had gestaan en ik me niet verwond had was ik vaker terug gegaan, nu wijk ik uit naar een andere locatie waar wel (veilig) gezwommen kan worden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

20 jul 2021 - Robin

7,1

Hoezo oud.

Ik bezocht de locatie Alleen

Ik ben een alleenstaande hetero man van 60 jaar (gescheiden) en ik ging vroeger af en toe naar het naaktstrandje bij de vlietlanden, lekker bloot zonnen. Maar tegenwoordig word je als oudere man alleen direct als homo afgeschilderd, dus laat de jeugd maar lekker zonnen dan ga ik wel in de tuin zitten. Dan ben ik niemand tot last. En als ik dan de recensies lees, dan gaan die alleen maar over wie er wel of wie er geen last van de oudere mannen hebben. Niet elke alleenstaande man is homoseksueel, en wat dan nog: het discrimineren van ouderen mag blijkbaar... Jongelui veel plezier, van mij hebben jullie geen last meer. Nu de rest nog weg treiteren, succes ermee. Groetjes Willem.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

09 jun 2021 - Willem

5,4

Mooie plek

Ik bezocht de locatie Alleen

Het is een mooie, ruim opgezette plek, met keuze om wel of niet in de beschutting van een boom te liggen. Aan de achterkant van het terrein zijn vaak de alleen komende mannen aanwezig. Als vrouw alleen zoek ik graag een plek in het midden of richting het water. Tussen de families en stellen voelt het wat veiliger. Er is slechts één opening tussen het riet om te gaan zwemmen. Dat is wat krap, maar niet hinderlijk. Veel zwemruimte is er toch niet.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8

21 mrt 2021 - Koffie

6,3

Leuk recreatie terrein in de buurt van Leiden

Ik bezocht de locatie Met partner

Mijn man en ik zijn hier de afgelopen jaren vaker geweest. Ook mijn dochter is wel eens mee geweest en vind het er prettig. Groot terrein, genoeg beschutting en mooie rustig aflopende plekken het water in. Zeker een aanrader. Kleine stukje lopen vanaf de parkeerplaats, waar je mits gekleed ook wat snacks kan halen bij de snackbar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  2
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

21 mrt 2021 - Bart Kock

6,6

Heerlijk rustig

Ik bezocht de locatie Met partner

Bereikbaarheid: Te bereiken via prachtige fietstocht langs het water vanuit Leidschendam, Voorschoten of Leiden. Auto: Afslag bij Leiden aan A4. Gratis P, dan nog 5 minuten lopen langs megadruk en vervuild textielstrand. Ligging: Schoon. Afgelegen grasveld met verspreide solitaire bomen, heel rustig, geen geluidsoverlast, omzoomd door hoge bomen op het westen die de wind vangen en een slootje. Je hebt op het veld grote dichte bomen met veel schaduw en kleine bomen met gefilterd licht. In voorjaar hier en daar drassig (vuilniszak onder je handdoek). Zon gaat wat snel onder achter de hoge bomen. Veld is altijd prachtig schoon, iedereen helpt hier opruimen, er is duidelijk liefde voor de natuur. Zwemmen: je kan op 2 plaatsen vanaf het gras het water met zandbodem in, dat snel diep wordt. Door het riet is dit de enige plek waar boten zicht hebben op het grasveld. Soms liggen hier een paar sloepen, vaak met medenaturisten erin, wat wel gezellig is. Faciliteiten: 2 toiletten zonder wc papier, die redelijk schoon zijn en het altijd doen. Prullenbakken. Eten: stuk lopen bij vreselijk textielstrand. Publiek: rustig, gemengd, overwegend ouder publiek, bij de grootste watertoegang gezinnen met kinderen. Laatste jaren wat meer jonge stellen. Veel rustige alleengaande mannen aan de buitenranden. Er komen ook mindervaliden in scootmobielen, wat best knap is over de hobbelige grindpaden en bruggetje ernaar toe. Veel vaste bezoekers die soms wat rondwandelen en onderling praatje maken. Zon: vanaf opkomst hele dag tot hij afhankelijk van het jaar zo’n 2 uur voor zonsondergang verdwijnt achter de bomen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  8
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  8

24 dec 2020 - Ronald

8,6

naakt zonnen

Ik bezocht de locatie Met partner

Ga vaak naar het naaktstrand van vlietlanden is 20 minuten fietsen van ons huis mooi grasland klein strandje alleen veel homo mannen die veel en vaak gluren naar je ik trek mij er niks van aan maar het mag wel minder verder veel stelletjes en kids

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

19 jun 2020 - john

6

Heerlijk dagje

Ik bezocht de locatie Met partner

Vandaag voor de eerste keer naar deze locatie geweest, zijn tot nu toe alleen bekend met het naaktstrand en trouwe sauna bezoekers. De locatie is heel mooi, schoon en onderhouden grasveld, enigzins beschut voor de mensen op het water. Er waren behoorlijk wat mensen, maar geen sprake van drukte. Wij hebben het als prettig ervaren, geen last gehad van vervelende bezoekers of mensen die een onnodig praatje aan willen gaan. Ja er lopen veel "alleenstaande" mannen rond, maar kwam op ons niet storend over, kijken mag..... Het publiek is over het algemeen wat ouder (vergeleken met onszelf +/- 33 jaar). Prima lopend bereikbaar vanaf de parkeerplaats waar het gratis parkeren is. Helaas op het terrein zelf geen mogelijkheid om drinken of iets te kopen, dat is toch echt even een stukje (5 min) terug lopen. Voor de mensen die twijfelen om het ooit eens uit te proberen om naar een naaktstrand te gaan, lees het volgende.... Wij liepen terug naar de auto, langs het gekleedde gedeelte. Ons viel direct een bepaalde sfeer op, zien en gezien worden! Op een naaktstrand is iedereen hetzelfde, hoef je niet te verschuilen achter een stukje kleding, daar is iedereen zichzelf, kan je genieten in vrijheid!! Kortom een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

21 mei 2020 - Luuk

5,3

Op zich prettig vertoeven!

Ik bezocht de locatie Alleen

Voor het eerst naar een naaktstrand gegaan. Zeker in Coronatijden waarin alle wellness dicht is, vond ik het fijn om naakt te recreëren. Vlietlanden is een mooi gebied en ik heb het recreëren als erg prettig ervaren. Genoeg schaduwplekken, maar ook plekken in de volle zon. Voor de allereerste keer op een naaktstrand beviel de Vlietlanden mij behoorlijk. Enige nadeel is dat er soms mannen rondlopen die aan het gluren zijn of uit lijken te zijn op héle andere zaken. Ik had op het laatst, toen ik bijna alleen nog op het terrein was een man tegenover me liggen die erg opvallend seksuele toenadering zocht. Dit vond ik erg naar, zeker als je voor het eerst naar een naaktstrand gaat en nog niet zo heel bekend bent met het naturisme. Ik heb het vooral genegeerd en me er maar zo min mogelijk van aangetrokken, want het gebied is écht fantastisch!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  6

08 mei 2020 - Wesley

(reactie NFN Open & Bloot) Goed dat je deze eerste keer bent blijven liggen en niet bent weggegaan. Wij vinden dit gedrag niet acceptabel op een naaktstrand. Soms helpt het als je iemand op ongewenst aanspreekt. Een andere optie is de beheerder of de politie (0900-8844) bellen. Bij meerdere dit soort reacties, proberen wij met de beheerder de situatie te verbeteren.

11 mei 2020 - Bernd Huijser

7,2

Veel ruimte rust en gemengd publiek

Ik bezocht de locatie Alleen

In reactie tot wat Peter zegt moet ik zeggen dat het niet alleen homo,s zijn die het hier verpesten. Zo,n 2 tot 3x per week kom ik hier op verschillende tijdstippen en ik heb vaak genoeg gezien, dit jaar alleen al 4x, dat er stelletjes, een showtje weggeven, man/vrouw. In het verleden zijn er sloten om de bosschages aangelegd om het bosjestoerisme te verminderen, als nu ook de bankjes nog verwijderd zouden worden is dit ook een stap in de goede richting. Ook zou men een voorbeeld kunnen nemen aan Zoetermeer, zij hebben een homo-gedoogzone en een naaktstrand, op het naaktstrand zie je amper nog homo,s, of ze moeten verdwaald zijn. Waar we wel bang voor moeten zijn is dat als wij van deze overlast melding maken bij de politie dat deze meldingen uiteindelijk de aanleiding vormen om dit naaktstrand te sluiten, hebben ze in Delft ook geprobeerd.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  6
  Staat van het sanitair
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 aug 2019 - Kobus

Reactie NFN Open en Bloot: de juridische zaak rond de Delftse Hout heeft onder meer duidelijk gemaakt dat strandbeheerders een naaktstrand niet kunnen sluiten wanneer zij op deze manier seksuele handelingen in het gebied willen voorkomen. Daarom blijft ons advies bij de vorige recensie van kracht. Nu wij echter een tweede melding hebben, zal NFN Open en Bloot als belangenorganisatie contact opnemen met de beheerder van het recreatiegebied om te zien of/hoe wij de kwaliteit van het naaktstrand kunnen verbeteren.

26 aug 2019 - Bernd Huijser

7

Verpest door homos

Ik bezocht de locatie Met een groep

Helaas is ook deze naaktrecreatieplek verpest door homo's die seks hebben. Ze kunnen beter naar een hotel gaan. Hier ga ik dus niet meer heen.

  Blootvriendelijkheid
  2
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  10

11 aug 2019 - Peter

Opmerking NFN Open en Bloot: het gebeurt vaker dat er ongewenste, seksuele activiteiten plaatsvinden (in de buurt van) naaktstranden. Melden bij de politie helpt altijd (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen of 0900 – 8844), omdat de klacht dan geregistreerd staat. Het kan een optie zijn om mensen op hun gedrag aan te spreken. Melden bij NFN Open en Bloot kan ook (strand@nfn.nl). Het helpt dan als er ook melding is gedaan bij de politie.

12 aug 2019 - Bernd Huijser

8,8

Heerlijke plek! In ieder geval overdag, als het gemengd is

Ik bezocht de locatie Met vrienden

Vrouwentip: overdag super, maar blijf niet als enkeling tussen de mannen hangen. Ik ging met een vriendin die nog nooit bloot gerecreëerd had. Ondanks dat het even spannend was vond ze het heerlijk. We hebben lekker gezwommen, gepicknickt en heerlijk van de zon genoten. Totdat, behalve wij, alle vrouwen weg waren. De mannen gedragen zich heel naar. Ze komen alleen, staren je ongegeneerd en erg lang aan. Brutaal en ongemanierd blijven ze kijken en tegelijkertijd hun geslachtsdeel masseren. We voelden ons ongemakkelijk, aangetast in onze vrijheid, ondanks dat ze op hun handdoek bleven liggen en op de bank bleven zitten. Hierdoor zijn wij ook vertrokken, terwijl we graag nog wat langer van de zon hadden genoten. De meest onbeschaamde man (tussen 60-70) hebben we nog aangesproken, om hem te verwittigen dat we om hem weg gingen. Nog voordat mijn eerste woord er uit kwam sprak hij zijn 'compliment' over me uit en bood gelijk aan om te seksen. Zijn tegenwoord op "door uw gedrag voelen wij ons naar en gaan we weg" was simpelweg "Hoe zo, waarom" en ging gewoon door aan zijn leuter te frummelen.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

19 jun 2019 - Iris van der Graaf

4

Wat mij echter steeds meer tegen gaat staan is dat regelmatig de mannelijke bezoekers nogal pontificaal op de ligweide elkaar opzoeken en gedurende het gesprek zichzelf vrijelijk betasten of bij willekeurige handdoeken gaan staan. Mijn vriendin is deze zomer voor het eerst meegegaan vanwege mijn positieve ervaringen bij de Vlietlanden, echter wat viel dit tegen. De rollen waren dit keer omgedraaid zij lag veilig maar ik kreeg het gevoel dat ik een kuisheidsgordel moet gaan dragen om mij veilig te voelen. Het komt op mij over dat vlietlanden steeds meer een homo ontmoetingsplaats aan het worden is. De vaak wat oudere mannen die regelmatig naar de bosjes gaan bij de sanitaire voorzieningen en tijdens de wandel er naar toe zich vrolijk aan het opwarmen zijn op wat er gaat gebeuren.

  Hygiëne
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

31 jul 2018 - Bean

7

Lekker strand, wel drassig in voorjaar doordat er veel langs vaart. Af en toe opmerkingen van bekrompen mensen.

  Blootvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  6

24 mrt 2017 - jan

8,5

Super mooie ruime plek waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht, rust en water. Wel worden er soms wat seksuele handelingen uitgevoerd. Daar heeft de gemeente wel iets aan gedaan en heeft banken verwijderen.

  Blootvriendelijkheid
  9
  Hygiëne
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

01 aug 2014 - RBM

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website