Naaktstrand Duindamseslag

7,4
Goed 12 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Beschrijving

Wil je naaktstrand Duindamseslag in Noordwijk (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Duindamseslag staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Duindamseslag.

Algemene informatie over naaktstrand Duindamseslag

De gemeente Noordwijk ligt midden in de Nederlandse bloembollenstreek. Daaraan heeft zij de bijnaam ‘bloemenbadplaats’ te danken. Met zijn sfeervolle boulevard, oude centrum en ligging tussen duinen, bossen en zee biedt Noordwijk alles voor een kort verblijf of verblijf met overnachting. De gemeente heeft duurzaamheid en zorg voor milieu hoog in haar vaandel staan. De stranden zijn schoon en veilig. Niet voor niets ontvangt Noordwijk sinds 1990 het internationaal milieulabel De Blauwe Vlag voor al zijn stranden. In 2020 werd Noordwijk ook erkend als internationaal kuuroord door de European Spas Association (ESPA).

Van de maar liefst 13 km strand van de gemeente Noordwijk, is er 2,5 km gereserveerd voor naaktrecreanten. Er zijn dan ook twee naaktstranden: Langevelderslag en Duindamse Slag. Beiden liggen ten noorden van Noordwijk aan Zee. Hier vind je informatie over het zuidelijkste naaktstrand Duindamseslag.

Het bos- en duingebied Hollands Duin loopt achter het strand, van Wassenaar tot Noordwijk. Staatsbosbeheer heeft hier enkele wandelroutes uitgezet.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Duindamseslag

Het strand is breed en uitgestrekt. Door de ligging is het rustig en dus ideaal voor zoekers van rust, natuur en ruimte. Soms zie je bijna geen naaktrecreanten, maar enkel de wandelaars aan de vloedlijn. Bezoekers waarderen de strandbeleving erg hier. De matig beoordelingscijfers komen door het gebrek aan faciliteiten.

Het strand ligt tussen de kilometerpalen 78 en 79,5. Het is met borden op het strand aangegeven (niet bij de strandopgang!). Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig. Bij strandopgang 24 is strandpaviljoen De Zeespiegel. Het naaktstrand begint 500 ten zuiden hiervan. Het is met de auto en fiets bereikbaar vanaf de strandopgang 24 (Duindamseslag). Ook vanuit Noordwijk kun je er komen met auto en fiets vanaf strandopgang 22. Er is horeca 1 km ten zuiden van  de strandopgang. Bij beide strandopgangen is een fietsenstalling. Strandopgang 23 komt direct uit op het naaktstrand, maar hier is geen officiële stalling.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Duindamseslag

Parkeerplaats auto: (Duindamseslag, strandopgang 24) 52.27216, 4.4688; (Noordwijk, strandopgang 22) 52.25064, 4.43923 – vanaf beide parkeerplaats ongeveer 1,5 km enkele reis
Fietsenstalling: (Duindamseslag, strandopgang 24) 52.27787, 4.46047; (Noordwijk, strandopgang 22) 52.26029, 4.44504
Bushalte: Wantveld, Noordwijk (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Duindamseslag in Noordwijk?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Duindamseslag

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland. Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Noordwijk
Zuid-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.27635, 4.4547
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,4
  Blootvriendelijkheid
  8,8
  Hygiëne
  7,9
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4,3
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  4
  Eten en drinken
  4,9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,6
  Kindvriendelijkheid
  8,4
  Geschikt voor mindervaliden
  2,5
6,6

Veel textiel

Ik bezocht de locatie Met partner

Ik was daar met mijn partner op 22 augustus 2023. Bij opgang 23 strand opgegaan, is midden op het naaktstrand. Alle andere bezoekers waren in badkleding. Was een rare ervaring,als enigen bloot op een naaktstrand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

27 aug 2023 - Hans

7,4

meer borden

Ik bezocht de locatie Alleen

Op zondag, morgens vroeg, een lekkere wandeling langs de zee levert veel verwonderlijke blikken op, omdat je dan als enige, of een van de weinige bent, die daar bloot loopt, tussen de vaak vele textiel wandelaars en de joggers, die soms in het voorbij gaan, commentaar leveren, op het bloot zijn. Als je dan wijst op de borden die langs de duinen staan, die aangeven dat het een naaktstrand is, accepteren ze het wel en hebben ze de borden niet gezien omdat ze te ver van de waterlijn staan. Het zou dan ook goed zijn, om borden langs de waterlijn, ( textiel wandelaarslijn ), borden te plaatsen, De borden van de NFN zijn hier voor het best. Daar staan gelijk de spelegels op, waar het naakte gedeelte begint en het eind is. Dit scheelt heel wat commentaar, en geheven telefoontjes. Dit geld trouwen voor meer stranden. Hoop dat er wat mee gedaan kan worden. Verder een perfect strand om naakt te verblijven en te wandelen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  4
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  4

21 jul 2023 - Louis

6,3

Mooi strand nabij een strandpaviljoen. Goed bereikbaar via verharde weg!

Ik bezocht de locatie Met partner

Op een mooie en lekker warme zondag afgereisd richting de Duindamseslag nabij Noordwijk aan Zee. Op een klein parkeerterrein aangekomen, een meevaller omdat een bezoeker net wegging en we de auto zo (gratis) konden parkeren. De parking is vrij klein (70 auto's) dus ga op tijd! Vanaf de parking loop je rechts, een verhard pad op en volg je dit tot je het strandpaviljoen 'De Zeespiegel' ziet. Hier kun je lekker even zitten voor een kopje koffie, ijsje, lunch of diner (tot 19:30u is de keuken open op zondag). Pricing midden/hoog. Kwaliteit prima en porties zijn ruim. Nabij dit paviljoen zijn er plekken voor gasten in de z.g.n. windschermhokjes en kun je dankzij het verharde pad ook met de scootmobiel en rolstoel dicht bij de zee komen. Een dikke plus voor fysiek beperkten! Het strand is breed, ruim en overzichtelijk. Ook voldoende speeltoestellen voor kinderen. Naar rechts richting Noordwijk is het naaktstrand na c.a. 400 meter aangegeven met een duidelijk zichtbaar bord. Daar is het strand nog breder, rustiger en ruimer. Ook is het er schoon en opgeruimd in tegenstelling tot het textielstrand, waar mensen er écht een puinhoop van maken. Het naaktstrand loopt door tot opgang 22 en is prima geschikt voor een naaktwandeling. Overal zie je grote gele kliko's/prullenbakken en een mooie schakering aan naaktrecreanten zoals gezinnen, senioren, koppels, alleengaande mannen en vrouwen. Een plekje om te onthouden!

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

01 jul 2023 - Robin de Jong\ Nudisme Naturisme Nederland

7,6

Bord naaktstrand staat te ver weg

Ik bezocht de locatie Met vrienden

De gemeente Noordwijk heeft het bord dit jaar veel verder weg geplaatst, zodat het voor mensen die slecht ter been zijn het een hele uitdaging is om er te komen Het is jammer dat de gemeente daar geen oog voor heeft.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  8
  Geschikt voor mindervaliden
  2

07 aug 2022 - P.rusman

10

Een van mijn favoriete naaktstranden

Ik bezocht de locatie Alleen

Van de drie officiële naaktstranden tussen Noordwijk en Zandvoort is dit toch wel mijn favoriet vanwege de jonge duinen die aan de strandkant van het prikkeldraad te vinden zijn. Hier kun je heerlijke plekjes vinden die beschut liggen tegen de wind en ook relatieve privacy geven. Omdat je hier ook wat hoger ligt heb je een paradijslijk uitzicht over het strand en de zee. Wanneer je strandopgang 23 neemt kom je direct uit op het stuk waar deze duintjes zich bevinden.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

04 aug 2022 - De Naakte Vlogger

8

Fijn en rustig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Op 27 juni bezocht en het is een rustig strand, mooi schoon, veel ruimte want er zijn niet veel bezoekers. Je moet er wel tegen kunnen dat geklede mensen langs lopen bij de kustlijn, maar dat is vrijwel overal zo. Goed bereikbaar, wel even (kwartiertje) lopen door bos en duin naar het strandpaviljoen De Zeespiegel, maar het was een prettige wandeling. Bij de strandtent linksaf en je bent zo bij het naaktstrand. Veel plezier!

  Blootvriendelijkheid
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

28 jun 2021 - Jos van Eck

9,1

Schoon en prettig strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Gratis parkeren, een mooi pad door de duinen (goed te rennen, fietsen of wandelen), geen straf! Dan kom je aan bij strandtent de Zeespiegel. Ik kan een zeur zijn, maar ik heb hier echt goed gegeten. Gewoon een topvoorziening inclusief nette, gratis toiletten. Waar andere recensies het over hebben weet ik niet, maar vanaf daar loop je zo naar het naaktgedeelte. Eerst zag ik veel gezinnen op het strand, dan wat jongeren, dan heel even niks en dan vind je de naaktrecreanten. Met mijn kids ben ik hier ook geweest. Misschien omdat het niet heel afgelegen voelt, maar ik heb hier voor m’n gevoel enkel prettige mensen aangetroffen. Ik zou mijn kinderen niet overal mee naar toe nemen, maar hier wel. Ik hoop dat het zo blijft, ik vind dit een pareltje. Prachtig strand!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10

16 jun 2021 - Kim

8

Goed bereikbaar

Ik bezocht de locatie Met partner

Goed bereikbaar per fiets (strandopgang 24), daarna nog een paar honderd meter in zuidelijke richting. Het strand is redelijk breed en was toen wij er waren niet druk. Wel veel vloedlijn wandelaars maar wij vonden dat niet storend. Bij strandopgang 24 is een strandtent, verder zijn er buiten wat vuilnisbakken geen faciliteiten.

  Blootvriendelijkheid
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

25 jun 2020 - Frans

6

Al 10 jaar ga ik naar dit strand toe, dus een reactie is wel op zijn plaats. Je kan het strand in drie delen delen. 1. het zuidelijke kant van strand afgang rechts naar het naaktstrand, in de zomer staat het bordje ''naaktrecreatie toegestaan''. Het enige wat op het strand aanwezig is is een gele prullenbak. 2. Als je naar het noorden loopt krijg je een andere strand afgang, hier liggen over het algemeen geklede mensen, dit zijn toeristen van de nabijgelegen camping/bungalowpark. Een aantal jaar geleden waren er meer gekleden mensen dan nu. Eerste dacht men dat het geen naaktstrand was ze spraken mij aan, maar ik denk dat de eigenaar van het camping/bungalowpark aan hun heeft verteld dat het een naaktstrand is, ik heb het aan gasten gevraagd en zij vertelde dat ze het wisten. Het is niet dat alleen gekleden mensen recreëren maar ook naakt, maar dit verschild echt per dag. Soms merk ik dat ze eerst hun zwembroek aanhouden een daarna uitdoen. 3. Als je verder loopt kom je weer bij de mensen die naakt recreëren. Ik kom hier zelden, maar ik merk dat het hier even druk is als bij het zuiden. En uiteraard het Bordje naakt recreatie niet toegestaan. Na 19:00 merk ik dat er hardloopgroepen zijn en er zijn paarden (vaak gewoon toeristen die paardje rijden). Tussen het strand en duinen kan je rustig privé liggen. De ene keer is het leuk op het strand en de andere keer minder leuk, dit is heel persoonlijk. Mijn ervaring is om een goed beeld te krijgen van een naaktstrand, ga er meerdere keren heen. Dus niet oordelen na een keer.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  7
  Kindvriendelijkheid
  6

27 jul 2018 - K B

7,5

Wij waren er vandaag. Hoewel het een mooie stranddag was, waren er weinig naaktrecreanten. Als je het strand voor jezelf wilt hebben, is het een heel mooie plek. Voor gezelligheid moet je even verder zoeken. Er lopen veel geklede strandwandelaars langs de kustlijn. Mij stoort dat niet, maar anderen vinden het misschien minder prettig. De afstand tot strandpaviljoen De Zeespiegel, bij opgang 24, is groter dan hij misschien lijkt uit de beschrijving en reacties. Wij zagen de eerste naaktrecreanten net ten zuiden van opgang 23, dat is bij paal 79. Dan heb je 1500 m gelopen vanuit opgang 24. De afstand van de parkeerplaats tot het paviljoen is nog eens 800 m.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  7

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  5

10 jul 2016 - Robert

6

Correctie: het strand is 2 km breed: van opgang 23 (iets voorbij het AtlantikWall museum) tot 25 bij de Duindamseslag. Leuk stukje om even heen- en weer te wandelen dus. Het is er schoon en heerlijk rustig, van gluurders (als ik dat al merk) geen last. Het strand is er behoorlijk breed, dus ruimte zat en de zee is schoon.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  8

30 jul 2015 - Theo van Werkhoven

7

Het is een mooi stuk strand voor naakt recreatie. Voor de voorzieningen moet je naar het textiel gedeelte, maar de afstand bedraagt slechts 100 mtr. Er komen regelmatig groepjes langs die halt houden. Startsein om er langs te lopen naar de zee. Geen oogopslag, dus het zijn lessen voor beginners, denk ik dan maar!

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

03 jul 2014 - Alan Hendrikx

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://www.noordwijk.info/nl/bezoek-noordwijk/strand