Naaktstrand Duindamseslag

7,5
Zeer goed 9 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Geschikt voor kinderen

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Duindamseslag in Noordwijk (Zuid-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Duindamseslag staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Duindamseslag.

Algemene informatie over naaktstrand Duindamseslag

De gemeente Noordwijk ligt midden in de Nederlandse bloembollenstreek. Daaraan heeft zij de bijnaam ‘bloemenbadplaats’ te danken. Met zijn sfeervolle boulevard, oude centrum en ligging tussen duinen, bossen en zee biedt Noordwijk alles voor een kort verblijf of verblijf met overnachting. De gemeente heeft duurzaamheid en zorg voor milieu hoog in haar vaandel staan. De stranden zijn schoon en veilig. Niet voor niets ontvangt Noordwijk sinds 1990 het internationaal milieulabel De Blauwe Vlag voor al zijn stranden. In 2020 werd Noordwijk ook erkend als internationaal kuuroord door de European Spas Association (ESPA).

Van de maar liefst 13 km strand van de gemeente Noordwijk, is er 2,5 km gereserveerd voor naaktrecreanten. Er zijn dan ook twee naaktstranden: Langevelderslag en Duindamse Slag. Beiden liggen ten noorden van Noordwijk aan Zee. Hier vind je informatie over het zuidelijkste naaktstrand Duindamseslag.

Het bos- en duingebied Hollands Duin loopt achter het strand, van Wassenaar tot Noordwijk. Staatsbosbeheer heeft hier enkele wandelroutes uitgezet.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Duindamseslag

Het strand is breed en uitgestrekt. Door de ligging is het rustig en dus ideaal voor zoekers van rust, natuur en ruimte. Soms zie je bijna geen naaktrecreanten, maar enkel de wandelaars aan de vloedlijn. Bezoekers waarderen de strandbeleving erg hier. De matig beoordelingscijfers komen door het gebrek aan faciliteiten.

Het strand ligt tussen de kilometerpalen 78 en 79,5. Het is met borden op het strand aangegeven (niet bij de strandopgang!). Op het strand zijn geen faciliteiten aanwezig. Bij strandopgang 24 is strandpaviljoen De Zeespiegel. Het naaktstrand begint 500 ten zuiden hiervan. Het is met de auto en fiets bereikbaar vanaf de strandopgang 24 (Duindamseslag). Ook vanuit Noordwijk kun je er komen met auto en fiets vanaf strandopgang 22. Er is horeca 1 km ten zuiden van  de strandopgang. Bij beide strandopgangen is een fietsenstalling. Strandopgang 23 komt direct uit op het naaktstrand, maar hier is geen officiële stalling.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Duindamseslag

Parkeerplaats auto: (Duindamseslag, strandopgang 24) 52.27216, 4.4688; (Noordwijk, strandopgang 22) 52.25064, 4.43923 – vanaf beide parkeerplaats ongeveer 1,5 km enkele reis
Fietsenstalling: (Duindamseslag, strandopgang 24) 52.27787, 4.46047; (Noordwijk, strandopgang 22) 52.26029, 4.44504
Bushalte: Wantveld, Noordwijk (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Duindamseslag in Noordwijk?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Duindamseslag

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Green Deal Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland. Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,5
  Ligging
  8,3
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  4,5
  Kindvriendelijkheid
  7,4
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  8,1
  Prettig Bloot recreëren
  8,4
  Geschikt voor mindervaliden
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Staat van het sanitair
  10
7,3

Bord naaktstrand staat te ver weg

Ik bezocht de locatie Met vrienden

De gemeente Noordwijk heeft het bord dit jaar veel verder weg geplaatst, zodat het voor mensen die slecht ter been zijn het een hele uitdaging is om er te komen Het is jammer dat de gemeente daar geen oog voor heeft.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

07 aug 2022 - P.rusman

9,5

Een van mijn favoriete naaktstranden

Ik bezocht de locatie Alleen

Van de drie officiële naaktstranden tussen Noordwijk en Zandvoort is dit toch wel mijn favoriet vanwege de jonge duinen die aan de strandkant van het prikkeldraad te vinden zijn. Hier kun je heerlijke plekjes vinden die beschut liggen tegen de wind en ook relatieve privacy geven. Omdat je hier ook wat hoger ligt heb je een paradijslijk uitzicht over het strand en de zee. Wanneer je strandopgang 23 neemt kom je direct uit op het stuk waar deze duintjes zich bevinden.

  Ligging
  8
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

04 aug 2022 - De Naakte Vlogger

9

Fijn en rustig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Op 27 juni bezocht en het is een rustig strand, mooi schoon, veel ruimte want er zijn niet veel bezoekers. Je moet er wel tegen kunnen dat geklede mensen langs lopen bij de kustlijn, maar dat is vrijwel overal zo. Goed bereikbaar, wel even (kwartiertje) lopen door bos en duin naar het strandpaviljoen De Zeespiegel, maar het was een prettige wandeling. Bij de strandtent linksaf en je bent zo bij het naaktstrand. Veel plezier!

  Ligging
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

28 jun 2021 - Jos van Eck

9,3

Schoon en prettig strand

Ik bezocht de locatie Alleen

Gratis parkeren, een mooi pad door de duinen (goed te rennen, fietsen of wandelen), geen straf! Dan kom je aan bij strandtent de Zeespiegel. Ik kan een zeur zijn, maar ik heb hier echt goed gegeten. Gewoon een topvoorziening inclusief nette, gratis toiletten. Waar andere recensies het over hebben weet ik niet, maar vanaf daar loop je zo naar het naaktgedeelte. Eerst zag ik veel gezinnen op het strand, dan wat jongeren, dan heel even niks en dan vind je de naaktrecreanten. Met mijn kids ben ik hier ook geweest. Misschien omdat het niet heel afgelegen voelt, maar ik heb hier voor m’n gevoel enkel prettige mensen aangetroffen. Ik zou mijn kinderen niet overal mee naar toe nemen, maar hier wel. Ik hoop dat het zo blijft, ik vind dit een pareltje. Prachtig strand!

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  8
  Kindvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10
  Hygiëne
  10
  Staat van het sanitair
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

16 jun 2021 - Kim

9

Goed bereikbaar

Ik bezocht de locatie Met partner

Goed bereikbaar per fiets (strandopgang 24), daarna nog een paar honderd meter in zuidelijke richting. Het strand is redelijk breed en was toen wij er waren niet druk. Wel veel vloedlijn wandelaars maar wij vonden dat niet storend. Bij strandopgang 24 is een strandtent, verder zijn er buiten wat vuilnisbakken geen faciliteiten.

  Ligging
  10
  Prettig Bloot recreëren
  8

25 jun 2020 - Frans

6,2

Al 10 jaar ga ik naar dit strand toe, dus een reactie is wel op zijn plaats. Je kan het strand in drie delen delen. 1. het zuidelijke kant van strand afgang rechts naar het naaktstrand, in de zomer staat het bordje ''naaktrecreatie toegestaan''. Het enige wat op het strand aanwezig is is een gele prullenbak. 2. Als je naar het noorden loopt krijg je een andere strand afgang, hier liggen over het algemeen geklede mensen, dit zijn toeristen van de nabijgelegen camping/bungalowpark. Een aantal jaar geleden waren er meer gekleden mensen dan nu. Eerste dacht men dat het geen naaktstrand was ze spraken mij aan, maar ik denk dat de eigenaar van het camping/bungalowpark aan hun heeft verteld dat het een naaktstrand is, ik heb het aan gasten gevraagd en zij vertelde dat ze het wisten. Het is niet dat alleen gekleden mensen recreëren maar ook naakt, maar dit verschild echt per dag. Soms merk ik dat ze eerst hun zwembroek aanhouden een daarna uitdoen. 3. Als je verder loopt kom je weer bij de mensen die naakt recreëren. Ik kom hier zelden, maar ik merk dat het hier even druk is als bij het zuiden. En uiteraard het Bordje naakt recreatie niet toegestaan. Na 19:00 merk ik dat er hardloopgroepen zijn en er zijn paarden (vaak gewoon toeristen die paardje rijden). Tussen het strand en duinen kan je rustig privé liggen. De ene keer is het leuk op het strand en de andere keer minder leuk, dit is heel persoonlijk. Mijn ervaring is om een goed beeld te krijgen van een naaktstrand, ga er meerdere keren heen. Dus niet oordelen na een keer.

  Ligging
  7
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

27 jul 2018 - K B

6

Wij waren er vandaag. Hoewel het een mooie stranddag was, waren er weinig naaktrecreanten. Als je het strand voor jezelf wilt hebben, is het een heel mooie plek. Voor gezelligheid moet je even verder zoeken. Er lopen veel geklede strandwandelaars langs de kustlijn. Mij stoort dat niet, maar anderen vinden het misschien minder prettig. De afstand tot strandpaviljoen De Zeespiegel, bij opgang 24, is groter dan hij misschien lijkt uit de beschrijving en reacties. Wij zagen de eerste naaktrecreanten net ten zuiden van opgang 23, dat is bij paal 79. Dan heb je 1500 m gelopen vanuit opgang 24. De afstand van de parkeerplaats tot het paviljoen is nog eens 800 m.

  Ligging
  4
  Kindvriendelijkheid
  5
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  8

10 jul 2016 - Robert

6,7

Correctie: het strand is 2 km breed: van opgang 23 (iets voorbij het AtlantikWall museum) tot 25 bij de Duindamseslag. Leuk stukje om even heen- en weer te wandelen dus. Het is er schoon en heerlijk rustig, van gluurders (als ik dat al merk) geen last. Het strand is er behoorlijk breed, dus ruimte zat en de zee is schoon.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  4
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

30 jul 2015 - Theo van Werkhoven

7,3

Het is een mooi stuk strand voor naakt recreatie. Voor de voorzieningen moet je naar het textiel gedeelte, maar de afstand bedraagt slechts 100 mtr. Er komen regelmatig groepjes langs die halt houden. Startsein om er langs te lopen naar de zee. Geen oogopslag, dus het zijn lessen voor beginners, denk ik dan maar!

  Ligging
  8
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

03 jul 2014 - Alan Hendrikx

Contactinformatie

Adresgegevens
Noordwijk
Zuid-Holland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
52.27635, 4.4547
map Open kaart