Naaktstrand Capocotta

7,5
Zeer goed 4 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Capocotta met faciliteiten, 250 meter lang, fijn bruin zand. Gratis toegang.

Het naaktstrand is een deel van het nationaal beschermd gebied van Castel Porziano. Het hele gebied is 3 kilometer lang en ligt tussen Ostia en Tor Vaianica, ten zuiden van Rome. Naaktrecreanten komen al sinds de jaren 70 naar dit strand, daarom is dit het oudste strand van de regio Lazio.

In de laatste jaren, na de bouw van een paar grote standhuizen bij de duinen, verdwijnt de plek voor naaktrecreanten stukje bij beetje, maar het 250 meter naaktstrand is vastgelegd, en heet: Oasi Naturista di Capocotta.

Route met openbaar vervoer: Stap op het station Piramide (ondergrondse B) op de trein naar Ostia (feeovia Roma-Lido). Neem de bus nr. 07 naar Villagio Tognazzi. Stap uit en ga naar beneden bij Porto di Enea/Oasi Naturista di Capocotta.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

7,5
  Ligging
  9,3
  Eten en drinken
  5,8
  Kindvriendelijkheid
  7,3
  Hygiëne
  6,3
  Prettig Bloot recreëren
  8,7
  Faciliteiten
  8
6,4

Een echt naaktstrand in Italië, niet ver van Rome, aan de kust ten zuiden van het drukke Ostia in een natuurgebied. In een serie alternatieve stranden, op km 9,4 en bij opgang (varco) 3 of 4 (meest dichtbij) de "Oasi Naturista". Mooi strand, weinig exploitatie, in augustus levendig druk met weinig gekleden (minder dan 10%), heel prettige en relaxte sfeer, leuk restaurantje, beperkte voorzieningen. Aan de noordrand grenzend aan het LGBT strand (Love Beach), daar meer mannen maar in het centrale deel evenveel M/V. Bereikbaarheid per bus (haltes bij varco 3/4) of parkeren op de lange Via Litoranea: dat is niet zo simpel maar er lopen 'parkeerhulpen' die je voor 5 euro wel helpen een plaatsje te vinden, kan soms even duren maar lukt meestal wel. Veel mensen nemen eigen parasol mee. Zee is heerlijk, lang ondiep, kan er flinke stukken naakt zwemmen.

  Ligging
  9
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  9

23 aug 2016 - Cor & Pascale

8

Aanvulling op eerdere beoordeling. De ingang van Copagotta is vooral te herkennen aan de strandtent Porto di Enea, de tweede strandingang vanaf het zuiden.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

23 sep 2015 - Buskens

8,3

Ongeveer 2 km voor Guardapasso ligt het strand. Het is niet erg druk bezocht, maar parkeren in het weekend zal, wel een probleem kunnen zijn. Het is niet ver lopen, ligt echt dicht bij de weg, gescheiden door een rij duinen en het is prima locatie met strandtent (gekleed). Vanaf de camping Internationale, is het ca 6 km en er rijden bussen.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  7
  Prettig Bloot recreëren
  9

21 sep 2015 - Franz buskens

6,8

Op een van drukste dagen in augustus op zoek gegaan naar Oasi Naturista di Capocotta. De strandwacht verwezen ons naar de Gay Village (coördinaten 41.664696 12.403905). Rond de Gay Village enige topless geklede vrouwen en wat ongeklede mannen. Van een naaktstrand was er op dat moment geen sprake.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  8
  Eten en drinken
  6
  Hygiëne
  5

25 aug 2014 - Willem Marsman

Contactinformatie

Adresgegevens
lida di Ostia
Midden Italië
Italië
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
41.67881, 12.38377
map Open kaart