Tijdelijk bewakingscamera’s bij naaktstrand Maasvlakte 2

Wordt lid

Na de zonnige en warme Paasdagen, kreeg NFN Open & Bloot meldingen van camera’s die naast het naaktstrand Maasvlakte 2 staan. Wij hebben eerder al bericht over het feit dat Eneco dit seizoen windturbines op dit strand plaatst. Het bouwterrein begint direct naast het naaktstrand. De camera’s op deze werklocatie zijn bedoeld om toezicht te houden op het bouwterrein. Mede vanwege veiligheidsoverwegingen mogen hier geen onbevoegden komen. Omdat het bouwterrein op Maasvlakte 2 enorm uitgestrekt is, helpen diverse camera’s om hier toezicht op te houden.

Eneco heeft ons gemeld dat de genoemde ‘hoge’ camera inzoomt bij bewegingen in de omgeving, waarbij een zone van 30 tot 50 meter van het naaktstrand in beeld komt. Het is absoluut niet de bedoeling de privacy van (naakt)strandbezoekers te schenden. Eneco onderzoekt de technische mogelijkheden om dit zo snel mogelijk te verhelpen en meldt het ons zodra een oplossing is gevonden. Wordt dus vervolgd!

Daarnaast meldden strandbezoekers NFN dat de strandborden (nog) niet waren geplaatst voor het nieuwe seizoen. NFN heeft de gemeente Rotterdam inmiddels gevraagd de borden weer te plaatsen.