Naaktstrand De Zonneweide (Amsterdamse Bos)

5,6
Voldoende 9 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand De Zonneweide (Amsterdamse Bos) in Amstelveen (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand De Zonneweide  in het Amsterdamse Bos staat goed aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van deze locatie.

Algemene informatie over naaktstrand De Zonneweide (Amsterdamse Bos)

Het Amsterdamse Bos ligt voornamelijk op Amstelveens grondgebied, maar het beheer is handen van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam besloot in 1928 tot de aanleg van het park om voor de stad een grote groene zone te scheppen. De aanleg begon in 1934. Dit was een periode van economische crisis in Nederland. Werklozen werden hier te werk gesteld, waardoor zij het recht op een uitkering behielden. Er zijn ook gevangenen ingezet voor de bouw van het bos.

Tussen 1934 en 1940 hebben 20.000 mensen (al dan niet vrijwillig) gewerkt aan de aanleg van het Amsterdamse Bos. Na de oorlog werd tot 1964 nogsteeds gewerkt aan het bos in het kader van de ‘werkverschaffing’. Daarna namen aannemers en machines het werk over. In 1970 was het bos gereed.

Volgens de gemeente Amsterdam vandaag de dag is het Amsterdamse Bos van ons allemaal en draagt het stadsbos bij aan de leefbaarheid van de metropoolregio Amsterdam. Het bos trekt jaarlijks zes miljoen bezoekers en er worden 150 evenementen georganiseerd. Het bos is een perfecte plek om natuur te snuiven, te ontspannen, te sporten of culturele evenementen te bezoeken.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand De Zonneweide

De Zonneweide in het Amsterdamse Bos is aangewezen voor naaktrecreatie. De plek is met borden aangegeven en bevindt zich in het oostelijk deel van het bos ten noorden van de A9 (die het Amsterdamse Bos in tweeën splitst). De Zonneweide is een grote open plek met gras, omgeven door bomen. Het is bereikbaar via één toegangspad. Er is een watertappunt, verder zijn er geen voorzieningen. De plek is heerlijk om te ontspannen, maar verwacht wel plaatselijke sfeer: luchthaven Schiphol ligt vlakbij!

In 2020 is de bodem van De Zonneweide volledig gerenoveerd. De afwatering is verbeterd, waardoor de bodem uiteindelijk overal droger moet worden en beter geschikt voor recreatie. Bezoekers en NFN Open & Bloot waren bang dat de investering tot doel had om De Zonneweide te gaan exploiteren (bijv. voor evenementen). Volgens het Amsterdamse Bos is dit niet het geval. Uiteraard houdt NFN Open & Bloot een vinger aan de pols. Maar als bezoekers signalen oppikken over een andere toekomstige bestemming van De Zonneweide, dan kunnen zij contact opnemen met NFN via strand@nfn.nl.

N.B.: vanwege de werkzaamheden is De Zonneweide weer open zodra het gras voldoende is aangegroeid. De verwachting is dat dit eind mei/juni 2021 zal zijn!

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar het Amsterdamse Bos

Parkeerplaats auto: 52.30687, 4.8407
Fietsenstalling: 52.30667, 4.83681 (bij de ingang van De Zonneweide)
Bushalte: (ov9292.nl) – Amstelveen, Raadhuis/Dorpsstraat –  loopafstand 1 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand De Zonneweide (Amsterdamse Bos) in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand De Zonneweide

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5,6
  Blootvriendelijkheid
  7,2
  Hygiëne
  6,6
  Prijs / kwaliteit
  7
  Faciliteiten
  4,7
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  3,3

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8,4
  Kindvriendelijkheid
  5,3
  Geschikt voor mindervaliden
  8
4,9

Mooie locatie

Ik bezocht de locatie Met partner

Vorige week de Zonneweide voor het eerst bezocht, en een paar keer geweest. Mooie locatie en goed te bereiken (we waren met de fiets), maar er is een parking op loopafstand. Op de vliegtuigen na is het er wel rustig en niet heel druk. De bezoekers bestonden de eerste dag hoofdzakelijk uit mannen, maar gelukkig niet het “foute soort”… dus geen opdringerig gedoe of types in de bosjes. De volgende dag waren er al wat meer jonge koppeltjes aanwezig, en dus een wat betere mengeling van mannen en vrouwen. Ook wat leeftijd betreft, geen kinderen gezien, maar ik schat de bezoekers tussen de 20 en 70 jaar.. ongeveer!! Geen plakkerig zand, en geen €30 parkeergeld zoals bijvoorbeeld in Zandvoort!! Geen voorzieningen (horeca, toiletten e.d.), wel een schoon drinkwatervoorziening. Er staat zover ik kon zien maar één vuilnisbak, dit zou wel wat beter kunnen!! Deze puilde uit van de troep, en het gevolg is dat alles eruit valt en op de grond terecht komt. Op deze manier krijgt de locatie een slechte naam… dus dat is iets voor de gemeente Amsterdam om dit misschien eens beter te organiseren. Er staat één picknicktafel op een vrij groot grasveld, het zou mooi zijn als er wat meer zouden staan… ook iets voor de gemeente Amsterdam misschien?!? Verder is het een ruime, goede zonneplek, genoeg schaduwplaats en geen inkijk vanaf de fiets/wandelpaden. Aanrader voor wie niet van zandstrand houdt, en toch lekker naakt wil recreëren.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  6
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  10

23 aug 2022 - Marco

3,4

"Strand"??? zonder zwemwater, nooit meer!

Ik bezocht de locatie Met partner

Dat dit geen stand (= strook zand aan de kust) zou zijn hadden wij zelf ook wel bedacht. Maar geen zwemwater? En het dan strand noemen? Wat een teleurstelling! We hadden ons zo verheugd op een dagje zonnebaden, afgewisseld met zwemmen. Zoals verwacht veel vliegtuiglawaai, maar helaas ook veel geluid van de snelweg. Wel is het ruim in een prachtig volwassen bos en volop keuze tussen zon en schaduw.

  Blootvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  8
  Prijs / kwaliteit
  4
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  6

23 jun 2022 - Jeannette

8

Voor mij was mijn bezoek aan de Zonneweide m'n eerste kennismaking met naakt zonnen in de buitenlucht, maar de uitnodigende sfeer maakte dat heel gemakkelijk. De heerlijke open maar toch besloten ruimte is heel prettig. Ik ga hier zeker vaker terug komen. Het feit dat er voornamelijk mannen lagen stoorde mij niet. De ruimte is zo groot dat ondanks dat er best aardig wat bezoekers waren ik me heel vrij voelde. Ik ben echt blij dat ik deze plaats gevonden heb.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

13 aug 2018 - Boas

7,3

Uniek naaktrecreatiegebied voor een stad. Groot grasveld en sinds een jaar voorzien van drinkwater. Mag echter wel meer uitgebreid worden (bijv. sluit een douche aan de watertap en toiletten).

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  8
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  6

24 apr 2017 - Marc

6

Zonneweide is in principe lekker plekje om te zonnen. Jammer dat er veel mannen liggen die contact zoeken. 's avonds ook bekend als ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Ik zou er niet met kinderen heen gaan.

  Blootvriendelijkheid
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8

16 nov 2016 - ed feddema

6

prima besloten naaktrecreatie plek met sinds dit jaar een picknick bank en een tappunt voor water.

  Blootvriendelijkheid
  7
  Hygiëne
  5
  Faciliteiten
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9

04 apr 2016 - arihaan

7

Beschut veld, waar het al snel warm genoeg is om te zonnen. Wij gebruiken het om even een uur of 2 heen te gaan. Dat vooral wegens het ontbreken van toiletten en mogelijkheden om iets te eten en drinken te kopen. Sfeer is ontspannen. Minder geschikt voor kinderen ( want geen voorzieningen). Gevarieerd publiek, zowel mannen, vrouwen en stellen. Ruimte genoeg. Lekker om eind van de middag nog even heen te gaan. We nemen dan een flesje wijn en een hapje mee.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

31 mei 2015 - Jurgen

6

Een mooie weide zonder enige voorziening. Er zijn alleen wat prullenbakken. Ligt beschut. Er is ruime keuze tussen schaduw van de bomen of volle zon midden op de weide. Toen mijn vrouw en ik er waren, zagen we overwegend (niet uitsluitend) mannen. Verder geen wanklank; prettige ontspannen sfeer. De vele brandnetels aan de rand van het bos duiden op veelvuldig wildplassen. Gratis parkeerplaats op comfortabele loopafstand.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

29 aug 2014 - peter

6

Rustige gezellig bos.

  Blootvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  6
  Kindvriendelijkheid
  6

03 jul 2010 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Amstelveen
Noord-Holland
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
www.amsterdamsebos.nl
Navigatieadres
Google coördinaten
52.3076061, 4.8384475
map Open kaart