Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos

6,7
Goed 7 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Grasveld
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV
 • Parkeren op < 1 km
 • Geschikt voor kinderen

Ledenvoordeel

 • Korting op overnachtingen bij blootlocaties
 • Korting op activiteiten en evenementen
 • Korting op de entree bij sauna’s en zwembaden

Wil je ook profiteren van deze unieke voordelen die deze blootlocatie biedt? Klik dan hieronder en word lid! Dat kan al voor €2,50 per maand!

Lid worden

Beschrijving

Let op: met ingang van 17 augustus 2020 tot 2021  is de Zonneweide gesloten vanwege een ingrijpende renovatie. Lees meer! Het is de verwachting dat de Zonneweide in mei 2021 weer opengaat. Een exacte datum is op dit moment (12-4-2021) nog niet bekend. Hangt af van de groei van de grasmat.

Een afgesloten terrein van totaal 5 ha, met één ingang en bestaande uit een ligweide omringd door bos en struikgewas. Zeer beschut, zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Er is geen zwemwater en geen sanitair op de zonneweide Amsterdamse Bos zelf.

Route naar Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos

Bus vanuit Amsterdam of vanuit Ouderkerk a/d Amstel-Amstelveen-Haarlem, haltes op circa 1 km vanaf het terrein. Per fiets vanuit Amsterdam langs het Olympisch stadion en de Amstelveenseweg naar Amstelveen; daar vanaf de Amsterdamseweg oostwaarts over de Landscheidingsvaart het Amsterdamse Bos in en langs de oostrand de Bleekerskade naar het zuiden volgen tot vlak vóór de autoweg A9. Het terrein ligt hier even naar rechts. Vanuit Aalsmeer of Uithoorn eerst naar Amstelveen, dan richting Badhoevedorp, maar aan het begin van de Burg. A. Colijnweg (N232), waar de Landscheidingsvaart uitmondt in de Amstelveense Poel, onder de A9 door.

Parkeerplaats bij Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos

Is 200 meter rechtdoor, de ingang is 300 meter naar links. Per auto van de A9 afslag Amstelveen, eerst 1 km richting Uithoorn, dan richting Badhoevedorp en verder zoals per fiets. Opengesteld van april tot en met september, toegang gratis.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6,7
  Ligging
  8,3
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6,5
  Prettig Bloot recreëren
  7,3
  Eten en drinken
  6
7,6

Voor mij was mijn bezoek aan de Zonneweide m'n eerste kennismaking met naakt zonnen in de buitenlucht, maar de uitnodigende sfeer maakte dat heel gemakkelijk. De heerlijke open maar toch besloten ruimte is heel prettig. Ik ga hier zeker vaker terug komen. Het feit dat er voornamelijk mannen lagen stoorde mij niet. De ruimte is zo groot dat ondanks dat er best aardig wat bezoekers waren ik me heel vrij voelde. Ik ben echt blij dat ik deze plaats gevonden heb.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  10

13 aug 2018 - Boas

7,4

Uniek naaktrecreatiegebied voor een stad. Groot grasveld en sinds een jaar voorzien van drinkwater. Mag echter wel meer uitgebreid worden (bijv. sluit een douche aan de watertap en toiletten).

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  8
  Prettig Bloot recreëren
  8

24 apr 2017 - Marc

7

Zonneweide is in principe lekker plekje om te zonnen. Jammer dat er veel mannen liggen die contact zoeken. 's avonds ook bekend als ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Ik zou er niet met kinderen heen gaan.

  Ligging
  8
  Prettig Bloot recreëren
  6

16 nov 2016 - ed feddema

6,8

prima besloten naaktrecreatie plek met sinds dit jaar een picknick bank en een tappunt voor water.

  Ligging
  9
  Faciliteiten
  6
  Hygiëne
  5
  Prettig Bloot recreëren
  7

04 apr 2016 - arihaan

8

Beschut veld, waar het al snel warm genoeg is om te zonnen. Wij gebruiken het om even een uur of 2 heen te gaan. Dat vooral wegens het ontbreken van toiletten en mogelijkheden om iets te eten en drinken te kopen. Sfeer is ontspannen. Minder geschikt voor kinderen ( want geen voorzieningen). Gevarieerd publiek, zowel mannen, vrouwen en stellen. Ruimte genoeg. Lekker om eind van de middag nog even heen te gaan. We nemen dan een flesje wijn en een hapje mee.

  Ligging
  10
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  8

31 mei 2015 - Jurgen

6,5

Een mooie weide zonder enige voorziening. Er zijn alleen wat prullenbakken. Ligt beschut. Er is ruime keuze tussen schaduw van de bomen of volle zon midden op de weide. Toen mijn vrouw en ik er waren, zagen we overwegend (niet uitsluitend) mannen. Verder geen wanklank; prettige ontspannen sfeer. De vele brandnetels aan de rand van het bos duiden op veelvuldig wildplassen. Gratis parkeerplaats op comfortabele loopafstand.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

29 aug 2014 - peter

6

Rustige gezellig bos.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

03 jul 2010 - Bezoeker

Contactinformatie

Adresgegevens
Bleekerskade
Amstelveen
Noord-Holland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
www.amsterdamsebos.nl
Navigatieadres
Google coördinaten
52.3076061, 4.8384475
map Open kaart