Naaktstrand Zilverstrand

5
Onvoldoende 9 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Grasveld
 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Gratis toegang
 • Bereikbaar per OV

Faciliteiten

 • Toilet

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Ontdek hier alle ledenvoordelen!

Wil jij ook toegang tot deze en alle andere blootlocaties ter wereld? Word dan ook lid van NFN Open & Bloot

ZOMERACTIE
Lidmaatschap 2021 + € 12,50 korting op Nudie-producten.
Word de rest van het jaar 2021 voor slechts € 25,- per persoon lid van NFN en profiteer direct van je lidmaatschap. Zo ontvang je meteen een kortingscode waarmee je € 12,50 extra korting op Nudie-producten in de webshop krijgt!

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Mede op aanraden van NFN Open & Bloot is gekozen voor een strand met een open ligging. Het naaktstrand Zilverstrand ligt tussen twee gedeeltes textielstrand, maar is door de ligging wel aan het zicht onttrokken van badgasten in strandkleding. Bij het zuidelijke puntje textielstrand is een aanlegpier voor boten.

Het naaktstrand is voornamelijk zandstrand met (nog) weinig begroeiing. Ook dit is een bewuste keuze. De aanwezige begroeiing is nog jong en moet zich nog ontwikkelen. Er is goed zwemwater.

Het naaktstrand is gemarkeerd door bebording. De bebording is een samenwerkingsprojectje tussen grondeigenaar Staatsbosbeheer en NFN Open & Bloot. Net als op andere (naakt)stranden gelden hier de regels van goed gedrag. Om goed gedrag te bewerkstelligen, is alle hulp gewenst: ga vooral hierover in gesprek met elkaar. Ook wordt er regelmatig gecontroleerd door handhavers.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

5
  Ligging
  7,9
  Faciliteiten
  4,5
  Prijs / kwaliteit
  4,7
  Eten en drinken
  3,7
  Kindvriendelijkheid
  7
  Zwemmen
  4
  Hygiëne
  5,6
  Staat van het sanitair
  2,7
  Prettig Bloot recreëren
  6,3
  Geschikt voor mindervaliden
  3,3
3,8

Geen rust

Ik bezocht de locatie Alleen

Klein strandje. Wat hoog gras tussen het strand en de weg. Met daarin stokstaartjes op de uitkijk. Het strand is viezig met veel onkruid. De mensen zijn ok. Stelletjes, kinderen en mannen alleen. Wat onwijs irritant is de snelweg op 200m afstand. Je komt zo niet tot rust. Niet echt genieten zo. Dus oordoppen mee.

  Ligging
  4
  Faciliteiten
  4
  Prijs / kwaliteit
  2
  Eten en drinken
  4
  Kindvriendelijkheid
  4
  Zwemmen
  4
  Hygiëne
  4
  Staat van het sanitair
  4
  Prettig Bloot recreëren
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  4

18 jul 2020 - Pedro

4,3

Naaktstrand Almere

Ik bezocht de locatie Met partner

Zilverstrand bezocht 20 mei en mail gestuurd aan NFN: Wij zijn al jaren bij jullie aangesloten. Wij wonen in Diemen en hebben vandaag voor het eerst op het Zilverstrand gezonnebaad: heerlijk en ook zo dicht bij huis. Wat ons opviel is dat de 2 andere textiel zilverstrandjes die we eerst passeerden er schoon, met vers zand en goed onderhouden uit zien. Het naaktstrand waar jullie naam ook bij staat is ruw, er groeit op het gehele strand veel onkruid, veel steenbrokken vanaf het strandje het water in, daar ook wat hondendrollen en het ziet er armoedig en shabby uit. Wellicht worden d andere 2 strandjes door de gemeente onderhouden en het naaktstrand niet. Heel erg jammer en wilde ik jullie toch even laten weten: wellicht kunnen jullie er actie op ondernemen. Ik ben benieuwd naar hun reactie.

  Ligging
  10
  Faciliteiten
  8
  Prijs / kwaliteit
  2
  Zwemmen
  2
  Hygiëne
  2
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  2

22 mei 2020 - Hennie de Graaf

Reactie NFN Open & Bloot: wij hebben beheerder Staatsbosbeheer (SBB) meermaals gevraagd meer zand te storten. In eerste instantie was dit toegezegd, later gaf SBB aan hier geen geld voor te hebben. Wij hadden geen bericht dat het naaktstrand anders wordt onderhouden dan het textielstrand, maar gaan hier zeker achteraan.

22 mei 2020 - Hennie de Graaf

5,4

modderpoel

Ik bezocht de locatie Alleen

Sinds de heropening is het puin grotendeels opgeruimd, maar in plaats daarvan is het nu zelfs na weken droog weer grotendeels een modderpoel. Wel jammer, het had zo mooi kunnen zijn, zeker als de bomen langs de randen wat beschutting geven over een jaar of tien.

  Ligging
  8
  Faciliteiten
  2
  Prijs / kwaliteit
  10
  Eten en drinken
  2
  Kindvriendelijkheid
  8
  Zwemmen
  6
  Hygiëne
  6
  Staat van het sanitair
  2
  Prettig Bloot recreëren
  6
  Geschikt voor mindervaliden
  4

09 aug 2019 - JTW

Geen beschutting of schaduw. De enige mogelijkheid om een klein beetje schaduw te krijgen is zelf een parasol o.i.d. mee te nemen of met z'n allen onder een van de 6 of 8 zielige boompjes te kruipen, naar het toilet gaan doe je thuis of je loopt naar het textielstrand, en zonder schoeisel is het lopen over het "zand" een riskante onderneming. Waarom er zo nodig nog een stukje textiel strand na het naaktstrand moet zijn is mij een raadsel, tenzij het de bedoeling is om de naaktrecreanten ten toon te stellen aan iedere geklede bezoeker. Daarom zijn er velen die aan de andere kant van het spoor zijn. Kortom er zijn nog heel veel verbeter punten voor dit strand een voldoende krijgt.

10 jul 2018 - Dik

5

Het nieuwe naaktstrand op het Zilverstrand in Almere. Oeps, dat is echt wel wat anders dan het oude Zilverstrand van voor de verbreding van de Hollandse brug. Open en kaal. Dat komt met de jaren wel goed. Geduld. Maar waarom moeten we op bouwpuin lopen? Wat kun je tussen het grove zand zoal vinden? Glas, kapotte badkamertegeltjes, stukken baksteen, brokken cement, betonijzer, krulspelden, scherpe stenen en nog veel meer troep. Deze rommel ligt niet alleen op het strand maar ook onder water. Doodeng om daar te lopen. Er zijn al bezoekers die zich verwond hebben. En de vijf nieuwe toilet-dixies zijn nog op slot. Ik mis een buitendouche. Een valse start, kun je dit met recht noemen. Daarom zitten bijna alle vaste bezoekers van het naaktstrand nu nog steeds heel gezellig op de tijdelijke plek aan de andere kant van het spoor. Ook zonder wc want de roestvrijstalen toiletpotten zijn gestolen. De douche doet het gelukkig wel. Wil het nieuwe naaktstrand een succes worden dan moet de vervuilde grond snel vervangen worden door schoon strandzand. Iets meer beschutting kan ook geen kwaad. Zo te horen aan het getoeter van de vrachtwagenchauffeurs, hebben die niet altijd de ogen op weg. Vanaf de snelweg is het Zilverstrand goed te zien! Dus heel jammer allemaal. Peter, naaktstrandbezoeker Zilverstrand, vanaf 1989.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  4

10 mei 2018 - Peter

5,5

Borden vervangen door borden "hondenstrand" and "naaktrecreatie niet toegestaan". Hopelijk omdat de werkzaamheden voor herstel van het Zilverstrand goed opschieten.

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  4
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  4

15 mrt 2017 - Jeroen

9

Het ligt prachtig gelegen en je ziet in de verte Amsterdam. Aardig stuk terrein met een omvang van 50 meter breed en 300 meter lang. Genoeg om je vrij te voelen zonder dat je op elkaar zit. Genoeg schaduw plekken en ook om een beetje privé te kunnen zitten. Ook niet ver lopen van gratis parkeerplaats. Een wonder op zich. Een 8

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  9
  Prettig Bloot recreëren
  8

06 sep 2015 - Ruud

8,8

Het naturistenstrand is definitief verplaatst naar het Almeerderstrand aan de zuidkant, langs het spoor. De bordjes zijn geplaatst. Het staat niet op het overzichtbord aan het begin van het strand aangegeven. Het toiletgebouw zit net 15 meter buiten het aangegeven gebied. Het is een mooi terrein. Het eerste deel is vlak. Het achterste deel is schuin aflopend. Het zwemwater is goed. We kunnen er weer met veel plezier van genieten.

  Ligging
  9
  Eten en drinken
  5
  Kindvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prettig Bloot recreëren
  10

13 aug 2015 - Bert

Contactinformatie

Adresgegevens
Zilverstrandweg
Almere
Flevoland
Nederland
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
52.326728002698296, 5.144016953906203
map Open kaart