Naaktstrand Varigotti

7,3
Goed 1 review

Kenmerken

Algemeen

 • Zandstrand
 • Natuurwater
 • Officieel naaktstrand

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Weet jij meer over Naaktstrand Varigotti in Italië? Helaas hebben wij niet meer informatie over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van het strand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Review over deze locatie

7,3
  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  9
  Faciliteiten
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
7,3

Spiaggia Punta Crena bij Varigotti is één van de mooiste strandjes die ik ooit gezien heb. Het gaat hier niet om het dorpsstrand bij Varigotti (Baia dei Saraceni), maar om een klein strandje dat helemaal verstopt tussen hoge rotswanden ligt, iets ten oosten van Varigotti. Je kunt er alleen met een bootje (of zwemmend vanaf het dorp) komen, of lopend en klimmend. Om er te voet te komen, loop je aan het oostelijke einde van het dorp een klein weggetje naar boven, richting de hoofdweg (de Via Aurelia). Dan klim je via een paadje verder naar boven, richting de toren Torre Punta Crena of Torre Saracena, die bovenop de rotsen staat. Vóór de trappen naar de toren neem je het klein paadje naar links, dat je onder de toren langs op steeds ongeveer dezelfde hoogte blijft volgen. Als de begroeiing ophoudt, zie je het paadje verder lopen, steil naar beneden. Goed opletten, als er geen andere mensen zijn, is moeilijk te zien waar je het beste kunt afdalen. Op een paar punten moet je een paar meter loodrecht naar beneden zakken, hier zijn touwen waar je je aan kunt vasthouden. Voor mensen die hoogtevrees hebben of die niet goed ter been zijn, is dit niet aan te raden. Ook zou ik hier met kinderen (tot een jaar of 16) zeker niet langs gaan, die kunnen beter met een boot(-je) komen. Van vrienden die in Savona wonen en die hier regelmatig komen, hoorde ik dat de touwen af en toe doorgesneden worden door mensen (naturisten) die de plek voor zichzelf willen houden en die niet willen dat er geklede gasten en voyeurs komen. Mochten er geen touwen zijn voor de steile afdalingen, ga er dan NIET heen, zonder touwen is het levensgevaarlijk. Het strand zelf is niet groot, ik schat zo'n 30 m breed, het is helemaal omringd door hoge rotswanden. Daarom is er vanaf een uur of 5 's middags geen zon meer. Maar omdat het geheel beschut tegen de wind ligt, en de rotswanden overdag opgewarmd worden door de zon, blijft het op het strand de hele avond en nacht behoorlijk warm. Er zijn geen voorzieningen, je moet alles zelf meenemen. Toen ik er was, waren er tussen de 5 en 20 mensen, allemaal in zwembroek/bikini. Maar toen we ons uitkleedden, bleken er onder de bikini's plotseling ook naturisten schuil te gaan. Uiteindelijk was de helft van de mensen bloot, de helft gekleed.

  Blootvriendelijkheid
  8
  Hygiëne
  9
  Faciliteiten
  5

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10

19 sep 2018 - Boukje

Contactinformatie

Adresgegevens
Savona
Noord Italië
Italië
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
44.1815, 8.4068
map Open kaart