Naaktstrand Spiaggia Naturista di Piscinas

8,3
Zeer goed 2 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Officieel naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid

Beschrijving

Naaktstrand Spiaggia Naturista di Piscinas is een officieel aangewezen naaktstrand en ligt ter hoogte van de plaats Arbus op het Italiaanse eiland Sardinië in het midden van de Costa Verde in Italië. Het is een breed zandstrand dat wordt omringd door de hoogste zandduinen in Europa en het Ingurtosu gebergte. Er zijn geen voorzieningen op dit strand, alleen soms een eenvoudige kiosk, je vindt meer voorzieningen op het noordelijke hoofdstrand.

Bereikbaarheid Naaktstrand Spiaggia Naturista di Piscinas

Het is mogelijk om met de auto dit strand te bezoeken want direct achter de duinen bij het hoofdstrand ligt een (betaalde) parkeerplaats. Deze is echter alleen te bereiken via een aantal onverharde wegen en die doen een aanslag op de schokbrekers van je auto.

Neem vanaf de autoweg SS126, tussen de gemeenten Arbus en Fluminimaggiore, de asfaltweg SP66/ SP4 naar het voormalige mijndorpje Ingurtosu (aangegeven met Piscinas). De weg slingert zich over 6 kilometer door de heuvels en de overblijfselen van de mijnbouwindustrie. Blijf de borden richting Piscinas volgen ook wanneer de asfaltweg de laatste (ongeveer 4) kilometers overgaat in onverhard.

Loop vanaf het parkeerterrein vrijwel direct op het hoofdstrand en ga daar enkele honderden meters naar links (het zuiden) en je komt al snel de borden tegen die het officiële naaktstrand markeren.

Heb jij Naaktstrand Spiaggia Naturista di Piscinas in Italië bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

 

Adresgegevens

Adres

Iglesias/Arbus
Sardinië
Italië

Navigatieadres

Google coördinaten
39.53046804310286, 8.441314903677442
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,3
  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  9

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2
10

Ruim rustig naaktstrand

Ik bezocht de locatie Met partner

Mooie rit naar de parkeerplaats (3€). Geen faciliteiten op naaktstrand zelf maar wel op nabijgelegen strandpaviljoen. Toiletten, bar en snacks. Kan dit strand van harte aanbevelen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

24 jul 2023 - Renée

7,5

Prachtig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Je bent met de auto een kwartier onderweg over een zandweg dwars door de prachtige duinen en je moet een keer een rivier oversteken (geen brug dus door het water rijden). En eenmaal op de parkeerplaats aangekomen nog ca. 1 km zuidwaarts over het strand tot het bord "Naaktstrand" (in het Italiaans uiteraard). Rustig, schoon, fijn zand, prachtige zee met forse golven. Wij waren er in september en hadden gelukkig voldoende water, eten en parasols bij ons, want er is verder niets. Alleen natuur en nog zo'n 20 andere naturisten, verspreid over honderden meters. Mooiste naaktstrand dat ik ooit heb gezien.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Faciliteiten
  2
  Zwemmen
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

27 jan 2023 - Peter

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website