Naaktstrand Schelphoek

6
Voldoende 2 reviews

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Natuurwater
 • Kiezelstrand
 • Beschutte ligging
 • Gratis toegang
 • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen met hun jaarkaart ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt met je NFN-jaarkaart? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Wil je naaktstrand Schelphoek in Serooskerke op Schouwen-Duiveland in Zeeland bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Schelphoek staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van naaktstrand Schelphoek.

Algemene informatie over naaktstrand Schelphoek

Het natuurgebied Schelphoek is ontstaan na de waternoodramp van 1953. Ten zuidwesten van Serooskerke voltrok zich een van de grootste dijkbreuken uit het rampgebied, die maar met moeite bedwongen kon worden. Na afsluiting van het enorme dijkgat keerde de rust terug. De vroegere onheilsplek is nu gevarieerd natuurgebied met water, oeverlanden en prachtig aangelegde bospartijen.

Het gebied is van Staatsbosbeheer, die hier ook een wandelroute heeft uitgezet.

In 2014 waren er plannen om de plek van naaktstrand Schelphoek terug te geven aan de natuur en ontoegankelijk te maken voor recreanten. Dit ter compensatie voor de bouw van een hotel in dit gebied. Samen met de eigenaar van de nabijgelegen mini-camping heeft NFN Open & Bloot zich met succes ingezet voor behoud van dit plekje. In de gemeentelijke nota (2016)  is vastgelegd dat naaktrecreatie hier mogelijk moet blijven.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Schelphoek

Eerlijk is eerlijk: verwacht aan het einde van de dijk in een natuurgebied geen groots strand. Verwacht een rustig kiezelstrandje waar je kunt liggen heerlijk in de natuur en het water ingaan. Naaktstrand Schelphoek wordt niet druk bezocht. Vanwege de kiezels en schelpen zijn strandschoenen geen overbodige luxe. Er zijn geen faciliteiten.

Dit plekje is geschikt voor naaktrecreatie, ligt verankerd in de gemeentelijke papieren, maar is niet officieel aangewezen. Er staan dan ook geen borden. Combineer je bezoek met de wandeling van Staatsbosbeer of een verblijf op de minicamping. En o ja: mocht de scholekster opnieuw besluiten hier in juni te gaan broeden, dan is de dijk (tijdelijk) gesloten voor publiek.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Schelphoek

Parkeerplaats auto: 51.68763, 3.78587
Fietsenstalling: je kunt je fiets de dijk op naar het strand
Bushalte: Schelphoek, Serooskerke Schouwen (ov9292.nl) – loopafstand 4 km enkele reis

Heb jij foto’s van naaktstrand Schelphoek in Zeeland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Schelphoek

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Dus daarom zouden we je willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot; de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Meer informatie over het lidmaatschap.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

6
  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6
6

(reactie NFN Open & Bloot) Verwacht hier geen zandstrand, maar een klein kiezelstrand aan het einde van de dijk. Dit wordt gebruikt om te liggen en het water in te gaan.

  Ligging
  6
  Faciliteiten
  6
  Eten en drinken
  6
  Kindvriendelijkheid
  6
  Hygiëne
  6
  Prettig Bloot recreëren
  6

21 feb 2019 - Bernd Huijser (NFN)

Ben er wezen kijken. Helemaal geen strand te bekennen. Alleen maar dijk. Vanwaar deze vermelding?

17 feb 2019 - Dik Otzen

Contactinformatie

Adresgegevens
Serooskerke
Zeeland
Schouwen-Duiveland
Nederland
Navigatieadres
Google coördinaten
51.69075533997211, 3.804606218212939
map Open kaart