Naaktstrand Priwall

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Aan zee
  • Zandstrand

Beschrijving

Naaktstrand Priwall is een breed naturistenstrand aan de Oostzee, tegenover het schiereiland aan de andere oever van de Trave. Veel bezoekers van de stad Travemünde weten niet dat er aan de andere kant van de rivier de Trave, richting Mecklenburg, een prachtig strand aan de Oostzee ligt. Het naaktstrand is het mooiste deel van de Priwall en lag tijdens de DDR- tijd vlak naast het grenshek. Kleine duinen en een breed zandstrand doen denken aan de Noordzeekust. De kust is bijna niet rotsachtig en het water is schoon. Een deel van de duinen is begaanbaar en biedt de mooiste ligplekken.

Voor het gebruik van het strand (voor het vakantiecomplex) is een lokale belasting (Strandbenutzungsgebühr) verschuldigd. Ga je meer oostelijk, waar het strand smaller en rotsiger wordt, dan zul je daar ook naturisten tegen komen. Dit gedeelte van het strand is vrij van de Strandbenutzungsgebühr.

Bereikbaarheid Naaktstrand Priwall

Naaktstrand Priwall is vanuit Travemünde alleen te bereiken via de passagiers- of autoveerboten die vertrekken vanuit de haven.

Met de auto volg je vanaf de ferry de weg over ongeveer 2 kilometer naar het oosten tot aan de parkeerplaats aan de rechterkant, aan het einde van de bebouwing. Via het kleine pad aan de overkant van de straat loopt u naar het officiële naaktstrand.

De Priwall stranden zijn per auto ook bereikbaar vanuit Mecklenburg-Vorpommern. Vanaf Dassow (B 105) ongeveer zes kilometer ten noordoosten richting Pötenitz, neem dan linksaf de weg richting Priwall – direct na het stadsbord “Lübeck-Travemünde” ligt de hierboven genoemde parkeerplaats.

Vanwege de veerbootkosten is het raadzaam vanaf de kant van Travemünde met de fiets te komen of de auto op een van de parkeerplaatsen bij de veerboten te laten staan. Dit heeft als voordeel dat je dan vlakbij de waterpolitie de passagiersveerboot kunt nemen, die je pal naast de indrukwekkende viermastbark Passat afzet. Daar loop je ook meteen het strand op. Volg de kustlijn over ruim 1 kilometer om bij het naaktstrand te komen.

Heb jij Naaktstrand Priwall in Duitsland bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

Seeweg 131
23570 Lübeck - Travemünde
Hamburg & Schleswigholstein
Schleswig-Holstein
Duitsland

Navigatieadres

Google coördinaten
53.957068143321685, 10.902053331032679
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website
https://www.travemuende-tourismus.de/poi/priwall