Naaktstrand Playa de la Murtra

Kenmerken

Algemeen

  • Geschikt naaktstrand
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Kiezelstrand
  • Parkeren op < 1 km

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Beschrijving

Naaktstrand Playa de la Murtra is een zand- en steenstrand dat ongeveer halverwege tussen Sant Pol de Mar en Canet de Mar ligt, naast de snelweg langs de kust maar beschermd tegen het autoverkeer. Naaktrecreanten vind je vooral aan beide uiteinden van het strand. Playa de la Murtra is afwisselend bekend onder de namen Refugi en El Moli.

Er zijn twee voetgangerstunnels onder de kustweg die toegang geven tot het strand. Beide tunnels leiden naar het breedste deel van het strand, een zandvlakte van ongeveer 400-500 meter. Dit deel van het strand is textielstrand.

Als je een paar honderd meter naar het oosten gaat (links als je naar het water kijkt), kom je op een smaller deel van het strand. Naaktrecreanten verzamelen zich in verschillende kleine baaien die worden gevormd door de kleine rotsuitstulpingen. Dit deel van het strand verdwijnt meestal bij vloed.

Als je naar het westen gaat (rechts als je naar het water kijkt) in plaats van naar het oosten, zie je een kleine met vegetatie bedekte heuvel aan het uiteinde van het textielstrand. De spoorlijn loopt door deze heuvel. De gebieden aan de voet van en direct voorbij de heuvel zijn ook veel voorkomende plekken voor naaktrecreanten. Als je langs de heuvel blijft gaan, wordt het strand textiel naarmate je dichter bij het aangewezen strandcafé komt.

Bereikbaarheid Naaktstrand Playa de la Murtra

Via de weg langs de kreek Montjoi, tussen Punta Falconera en Cap Blanc, op enkele kilometers van Montjoi. Toegang tot de kreek via een klein pad naar de parkeerplaats 400 m te voet.

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Op basis van de bovenstaande scores berekenen we een algemeen cijfer. Je hoeft dan ook niet ieder onderdeel te beoordelen.

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Adresgegevens
Calenque/Cap Blanc
Girona
Spanje
Contact
E-mail
Telefoon
Website
Navigatieadres
Google coördinaten
41.5946, 2.6058
map Open kaart