Naaktstrand Is Benas

Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Aan zee
  • Zandstrand
  • Gratis toegang

Beschrijving

Naaktstrand Is Benas is een officieel aangewezen naaktstrand (spiaggia naturista) op het Italiaanse eiland Sardinië. Het 8 kilometer lange zandstrand met duinen en omzoomd door naaldbossen is al jaren in gebruik bij naturisten en een 700 meter lang deel heeft in april van 2022 de officiële status van naaktstrand gekregen. Dit als onderdeel van een versoepeling van de Italiaanse wetgeving en een initiatef om van Sardinië een naturistenvriendelijk eiland te maken (met naaktstranden, routes voor blote wandelaars en accommodaties voor naturisten). Dit naaktstrand heeft geen voorzieningen of toezicht. Echter ga je op het strand verder naar het noorden, dan kom je na enkele kilometers vrijwel leeg strand waar naaktrecreatie wordt getolereerd, bij (textiel)camping Nurapolis met een kiosk, restaurant en campingwinkel.

In 2024 kwam naaktstrand Is Benas in het nieuws omdat de lokale burgemeester het mogelijk heeft gemaakt om op dit naaktstrand bloot in het huwelijksbootje te stappen.

Bereikbaarheid Naaktstrand Is Benas

Ga vanaf de autoweg SS292, richting Putzu Idu via de provinciale weg SP10. Neem na ongeveer 3 kilometer de afslag naar rechts (Strade Vinicale Benetudi) naar hotel/restaurant IS Benas Country Lodge. Ga hieraan voorbij en volg deze asfaltweg, die later overgaat in gravel, over zo’n 6 kilometer om uiteindelijk langs het Is Benas binnenmeer te rijden. Zo’n 200 meter voor de aan het einde van de lagune gelegen visvijver is een kleine parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Vanaf hier loop je naar het noorden over een 500 meter lang wandelpad door de naaldbossen en over de duinen naar het Is Benas strand. Loop naar rechts over het strand en na ongeveer 300 meter begint het met borden aangeven naaktstrand dat zich over 600 tot 700 meter uitstrekt.

Vanuit het noorden, vanaf camping Nurapolis in de gemeente Narbolia, kun je ook bij dit naaktstrand komen. Dan is wel verder wandelen langs het strand, maar als je dat prefereert, kun je dat ook grotendeels in je blootje doen.

Heb jij Naaktstrand Is Benas in Italië bezocht?

Dit is de informatie die we hebben over dit naaktstrand. Ben jij er geweest en heb je meer informatie voor BlootKompas!? Of heb je misschien zelfs foto’s van dit naaktstrand? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Adresgegevens

Adres

09070 San Vero Milis
Oristano
Sardinië
Italië

Navigatieadres

Google coördinaten
40.054665565666006, 8.458739423158626
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website