Naaktstrand Glyka Nera

8,4
Zeer goed 2 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Kiezelstrand
 • Gratis toegang

Faciliteiten

 • Eetgelegenheid
 • Toilet
 • Verhuur ligbedden en parasols

Beschrijving

Naaktstrand Glyka Nera ligt in het zuiden op Kreta tussen Loutro en Chora Sfakion. Het wordt ook Sweet Water Beach genoemd omdat een zoetwater bron uitkomt op het strand. Deze bron wordt gebruikt om de geïmproviseerde stranddouche van water te voorzien zodat je het zoute zeewater kunt afspoelen. Er staan bomen op het strand waaronder je de heetste zon kunt vermijden. Het strand is enige honderden meters lang en wordt bezocht door zowel geklede gasten als naturisten. Hoog zomer heeft het strand soms een hippieachtige sfeer omdat er dan ook geïmproviseerd gekampeerd wordt. Op het strand is een aanlegsteiger bij een taverne voor eten en drinken. Het blote deel (ook met betaalde ligbedden) van het strand is aan de kant van Chora Sfakion.

Bereikbaarheid

Naaktstrand Glyka Nera is te bereiken via een wandeling vanuit het havenstadje Chora Sfakion. Het populaire Naturistenhotel Vritomartis ligt hier niet ver vandaan. Parkeer je (huur)auto in de eerste haarspeldbocht op de weg naar Anapoli en volg de markeringen naar het strand. Het is ongeveer 30-45 minuten wandelen met een prachtig uitzicht over zee. Zorg voor goede wandelschoenen, want sommige stukken zijn lastig. Je kunt ook de watertaxi vanuit Chora Sfakion naar Loutro nemen, de eerste stop is Glyka Nera.

Adresgegevens

Adres

Chora Sfakion
Kreta
Griekenland

Navigatieadres

Google coördinaten
35.20170614520792, 24.107431440710794
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,4
  Blootvriendelijkheid
  8,5
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6,5
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  9
  Kindvriendelijkheid
  4
  Geschikt voor mindervaliden
  2
9,1

Prachtig, vermits je het er voor over hebt er te komen.

Ik bezocht de locatie Met partner

Vanaf de weg een zware, maar prachtige wandeling, geen hoogtevrees, van 30 - 75 min, afhankelijk van het niveau van je "bergbenen". Je hebt stevig bergschoeisel nodig Vanaf Loutros is het 60 - 90 min lopen. Is een prachtige kustwandeling. In Loutros kun je je met een bootje af laten zetten. Er is ook een bootje direct naar het strand. Kunt het goed combineren met een stuk kustwandeling. Er is een taverne en er zijn parasols. Wat wil je nog meer? Als je geen affiniteit met bergwandelen hebt, kun je beter het strand bij Vritomartis nemen. Daar kun je gewoon wel met de auto komen.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  8
  Zwemmen
  10
  Staat van het sanitair
  8
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  2
  Geschikt voor mindervaliden
  2

13 jun 2022 - Jan Kees van Driel

6,7

Mooi strand, ook geklede recreanten. Drinkwater borrelt op tussen de grote keien van het strand, douche aanwezig, die werkt op zonnenergie, geiten lopen rond. Ook wildkampeerders, maar er is ruimte genoeg, iedereen kan zijn gang gaan. Neem de boot in Chora Sfakion, neem tussen de middag een eenvoudig lunch in het piepkleine restaurantje, tevens aanlegplaats voor het strand. Prachtig helder water, minder zout door opborrelend zoet water. Aanrader!

  Blootvriendelijkheid
  7
  Faciliteiten
  5
  Eten en drinken
  8

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  8
  Kindvriendelijkheid
  6

07 dec 2014 - Marcel

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website