Naaktstrand Egmond aan Zee

8,5
Geweldig 2 reviews
Wordt lid

Kenmerken

Algemeen

 • Geschikt naaktstrand
 • Aan zee
 • Zandstrand
 • Gratis toegang

Beschrijving

Wil je naaktstrand Egmond aan Zee in de gemeente Bergen (Noord-Holland) bezoeken? Op deze pagina vertellen we je er alles over. Allereerst goed om te weten: naaktstrand Egmond aan Zee staat niet aangegeven en is gratis toegankelijk. Lees onderaan deze pagina ook de ervaringen van andere bezoekers van dit naaktstrand.

Algemene informatie over naaktstrand Egmond aan Zee

De gemeente Bergen heeft maar liefst 24 km kust. Het strand is verdeeld in verschillende zones. Deze worden op het strand aangeduid met kleuren: oranje (activiteitenstranden), geel (zonnestranden) en roze (naaktrecreatie). Lees hier meer en download de gemeentefolder.

Er zijn twee strandgedeeltes officieel aangewezen voor naaktrecreatie: Egmond Binnen en Bergen-Schoorl. Tussen deze stranden ten noorden van Egmond aan Zee is een strand dat (juridisch) geschikt is voor naaktrecreatie.

Egmond aan Zee maakt deel uit van de gemeente Bergen. Het is drukste badplaats van de gemeente. Het strand ten noorden van Egmond aan Zee en ten zuiden van Bergen aan Zee maakt deel uit van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het natuurgebied is met zijn 20 km lengte en 2,5 km breedte een van de grootste natuurgebieden van Nederland met strand, duinen en bossen. Je kunt hier wandelen, fietsen en paardrijden. Sommige strandopgangen zijn uitsluitend via dit natuurgebied te bereiken. Je moet dan een duinkaart kopen. Van de opbrengsten wordt het onderhoud van het natuurgebied gefinancierd.

Sfeer en faciliteiten naaktstrand Egmond aan Zee

Op dit strand wordt hoofdzakelijk bloot gerecreëerd tussen de strandpalen 35 en 36. Het is hier stil en rustig. Volgens de officiële zonering is het een activiteitenstrand, het is dan ook oranje gemarkeerd. In de praktijk zal je hier weinig (sport)activiteiten tegenkomen. De meeste naaktrecreanten geven er de voorkeur aan om een van de twee officieel aangewezen naaktstranden te bezoeken. Maar als dit strand geschikt is, dan kun je hier ook prima uit de kleren.

Ga vanuit Egmond aan Zee bij Strandslag Noord (afgang 30) naar het noorden. Je passeert nog enkele strandpaviljoens, maar daarna zijn er geen faciliteiten meer. Met de fiets kan je tot Strandslag Woudweg, Bergen aan Zee (afgang 28) komen. Je moet dan wel een duinkaart kopen.

Bel in geval van nood alarmnummer 112 of doe (bijv. in geval van overlast) een melding via 0900-8844 (politie).

Routebeschrijving naar naaktstrand Egmond aan Zee

Parkeerplaats auto: 52.62336, 4.62178 (Boulevard, Egmond aan Zee) – loopafstand 1,5 km enkele reis naar het noorden
Fietsenstalling: 52.64838, 4.62813 (Woudweg, Bergen aan Zee) – loop naar het zuiden
Bushalte: Egmond aan Zee, Boulevard Noord (ov9292.nl) – loopafstand 1,5 km enkele reis naar het noorden

Heb jij foto’s van naaktstrand Egmond aan Zee in Noord-Holland?

Ben jij op dit naaktstrand geweest en heb je geschikte foto’s voor BlootKompas!? Deel het met ons via info@blootkompas.nl. Alvast bedankt!

Help anderen met jouw ervaring over naaktstrand Egmond aan Zee

Bijna iedereen op onze website kijkt eerst naar de beoordeling van een blootlocatie voordat ze deze bezoeken. Daarom zouden we jou willen vragen of je misschien een review over de door jou bezochte blootlocatie(s) zou willen schrijven? Wie weet help jij zo iemand bij het maken van zijn/haar keuze! Je kunt een review achterlaten onderaan deze pagina. Alvast bedankt!

Houd je (naakt)strand schoon!

Natuurlijk hebben wij milieu en natuur hoog in ons vaandel staan! Het ligt in onze aard om geen afval op het (naakt)strand achter te laten. Vaak vind je hier ook prullenbakken. Zijn deze vol of staan ze er een keer niet? Neem dan jouw afval mee en laat het niet achter! Alleen zo dragen we ons steentje bij aan een schoon strand en een schone zee! NFN Open & Bloot is partner van Programma Schone Stranden.

Sluit je aan bij NFN Open & Bloot

Locatievinder BlootKompas! is een product van NFN Open & Bloot: de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. Je kunt op ons rekenen als het gaat om de promotie van naaktrecreatie en behoud en uitbreiding van naaktstranden en andere mooie openbare recreatieplekken in Nederland.

Sluit je met één klik aan bij NFN Open & Bloot – zo kun je bloot blijven genieten op de mooiste plekjes van Nederland. Dat kan al voor € 2,50 per maand. Lees meer informatie over het lidmaatschap.

Adresgegevens

Adres

Egmond aan Zee
Noord-Holland
Noord-Holland
Nederland

Navigatieadres

Google coördinaten
52.6404593, 4.6245145
map Open kaart

Ledenvoordeel

Leden van NFN Open & Bloot krijgen ledenvoordeel bij sommige accommodaties, sauna- en wellnesscentra, campings en op reizen. En je profiteert regelmatig van korting op verschillende producten, zoals hottubs, tenten, verzorgingsmiddelen en verzekeringen.

Benieuwd waar jij ledenvoordeel krijgt? Ontdek hier het actuele ledenvoordeel!

WORD LID VAN NFN OPEN & BLOOT

Ben jij nog geen lid van NFN Open & Bloot? Ontdek dan snel onze verschillende lidmaatschappen, kies de vorm die het beste bij jou past en word lid! Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

 

Word nu lid van NFN

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

LET OP: Beoordeel alléén de onderdelen die op deze locatie aanwezig zijn. Is er bijvoorbeeld geen zwemgelegenheid, geef dan geen beoordeling voor het onderdeel ‘zwemmen’. Anders trekt deze beoordeling onterecht het gemiddelde cijfer omlaag.

Ook interessant (telt niet mee in de score)

Je moet akkoord gaan met de voorwaarden

Reviews over deze locatie

8,5
  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2
8

Heerlijk rustig strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Hier is ook op de allerdrukste dagen veel ruimte en rust. Zwemmogelijkheden zijn prima. Behalve een afvalbak zijn er geen voorzieningen

  Blootvriendelijkheid
  10
  Hygiëne
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Faciliteiten
  6
  Zwemmen
  10
  Eten en drinken
  2

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

25 mrt 2021 - Nico

10

Het Stille Strand

Ik bezocht de locatie Met partner

Mijn vrouw en ik komen hier al jaren, met en zonder familie. Altijd op de fiets via de ingang bij Het Woud. Ook vanaf Bergen aan Zee is de strandopgang goed bereikbaar. Er komen alleen mensen te voet of op de fiets die moeite doen; prettig publiek, oud en jong. Vaak kun je al vlak na de strandopgang uit de kleren. In de buurt noemt men dit ook wel Het Stille Strand.

  Blootvriendelijkheid
  10
  Zwemmen
  10

Ook interessant (telt niet mee in de score)

  Ligging
  10
  Kindvriendelijkheid
  10
  Geschikt voor mindervaliden
  2

29 aug 2019 - Adriaan70

Contactinformatie

Contactinformatie

E-mail
Telefoon
Website